Vuja 35 Napisano Januar 4, 2012 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Marjane, da dođeš na Skup ovim motorom obavezno. U Paraćinu imamo MZ Rider-a. U zadnje vreme se slabije kačio na Forum zbog posla ali je čovek naš što drugim rečima znači savršen. Bilo bi dobro da se vidiš sa njim jer bi mogao dosta toga da naučiš. I on bi trebao da pogleda motor, tako bi najbolje znali šta još treba da se čačne. Broj MZ Rider-a je u telefonskom imeniku pa ako do sada nisi ostavio svoj onda to možeš da uradiš ovom prilikom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Januar 4, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Marjane, da dođeš na Skup ovim motorom obavezno. U Paraćinu imamo MZ Rider-a. U zadnje vreme se slabije kačio na Forum zbog posla ali je čovek naš što drugim rečima znači savršen. Bilo bi dobro da se vidiš sa njim jer bi mogao dosta toga da naučiš. I on bi trebao da pogleda motor, tako bi najbolje znali šta još treba da se čačne. Broj MZ Rider-a je u telefonskom imeniku pa ako do sada nisi ostavio svoj onda to možeš da uradiš ovom prilikom. Sto se tice skupa ja sam jos maloletan pa nemogu polagati za mz-a jer po zakonu tek sa 18 veci od 125 kubika.sto znaci ima cekam jos 2 godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 5, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pa mozda da nagovoris oca ( ako ima A kategoriju ), pa dodjete zajedno ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Januar 5, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Pa mozda da nagovoris oca ( ako ima A kategoriju ), pa dodjete zajedno ? nema otac A ima deda ali neverujem da ce pristati.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 5, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pa mozda da nagovoris oca ( ako ima A kategoriju ), pa dodjete zajedno ? nema otac A ima deda ali neverujem da ce pristati.. Odlicno ! Onda nagovori dedu. Prvo mu pokazi ovo : http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/31426-naj-stariji-aktivni-vozac-mz-a-i-njegov-mz-u-novom-sadu/ Pa ga onda obradi, kazi mu " vidi deda , kako ovaj deda vozi MZ jos uvek , moramo da idemo - da osvetlamo obraz familiji " . To bi trebalo da ga ubedi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miladin1 2 Napisano Januar 5, 2012 U prolazu, 97 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: MZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege. Imao bih jedno pitanje ako bi mogao neko da odgovori, dali bi motor imao smetnje u radu ako je usisni ulaz u cilindar manji od usisne cijevi koja spaja karburator sa cilindrom, da malo objasnim bolje, prilikom ulaska goriva i vazduha u cilindar došlo bi do udaranja smješe u zid cilindra jer je otvor na cilindru manji pa bi vjerovatno došlo do usporavanja usisavanja. Šta vi mislite o tome. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Januar 5, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Pa mozda da nagovoris oca ( ako ima A kategoriju ), pa dodjete zajedno ? nema otac A ima deda ali neverujem da ce pristati.. Odlicno ! Onda nagovori dedu. Prvo mu pokazi ovo : http://forum.bjbiker...z-u-novom-sadu/ Pa ga onda obradi, kazi mu " vidi deda , kako ovaj deda vozi MZ jos uvek , moramo da idemo - da osvetlamo obraz familiji " . To bi trebalo da ga ubedi ! Videceko sta ce biti.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Januar 15, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi imam jedan problemcic.. kupio sam motorno ulje sae30 (u prirucniku pise sae 30-40) ulje curi!!!! curi kod poluku menjaca i kurble ali vrlo malo ali zato curi srednji dihtungmotora koje najgusce ulje da sipem ali da ne smeta-otezava radu motora???????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Januar 15, 2012 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Gradaciju ulja zadrzi kao sto pise u fabrickom uputstvu a zameni zaptivace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 15, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan i izreži kartonski diktung pod deklu koju si skidao(tamo sa kurblom).. Gradaciju ulja zadrži. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano Februar 7, 2012 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan ljudi imam jedan problemcic.. kupio sam motorno ulje sae30 (u prirucniku pise sae 30-40) ulje curi!!!! curi kod poluku menjaca i kurble ali vrlo malo ali zato curi srednji dihtungmotora koje najgusce ulje da sipem ali da ne smeta-otezava radu motora???????? cekaj, polako... curi na dekli koju si skidao ili NA SREDINI, tj izmedju srednjih deklova??? i nemoj da te neko nagovori da prodajes ovog mz-a, em je dedin, em je EM-ZE jel ovo auspuh od jawe ili se meni cini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano Februar 7, 2012 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan p.s. zaboravih sto sam doso na temu... zna li neko tacne dimenzije zadnjeg lancanika za es 150 i es 175? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Februar 8, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan 48 zuba ima es 175/2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Februar 10, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi imam jedan problemcic.. kupio sam motorno ulje sae30 (u prirucniku pise sae 30-40) ulje curi!!!! curi kod poluku menjaca i kurble ali vrlo malo ali zato curi srednji dihtungmotora koje najgusce ulje da sipem ali da ne smeta-otezava radu motora???????? cekaj, polako... curi na dekli koju si skidao ili NA SREDINI, tj izmedju srednjih deklova??? i nemoj da te neko nagovori da prodajes ovog mz-a, em je dedin, em je EM-ZE jel ovo auspuh od jawe ili se meni cini Uljje vise nema ni da kapne..mz-a nebih prodao najvise zato sto je dedin i sto je oldtajmer a i milina je da se vozi..sto se tice auspuha on je original kao i sve ostalo osim sedista sediste je siveno 81 godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano Februar 10, 2012 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan 48 zuba ima es 175/2 peco, hvala, ali trebaju mi tacne dimenzije. precnici unutrasnjeg i spoljasnjeg kruga na lancaniku. zna li neko??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Maj 6, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan zna li neko gde mogu nabaviti karike i dihtung glave za mz es 175/2 i koliko bi to kostalo? Karike nisu menjane nikad cak posle 28 668km a u prirucniku preporucuju zamenu na svakih 10 000km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Maj 6, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Karike ti mogu ponuditi i to u vise kategorija kvaliteta , sto se tice dihtunga , fabricki nepostoji . Samo se na retusir ploci ( ili na nekoj ravnoj povrsini) na vodenoj smirgli poravna . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Octobar 17, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi evo mene sa novim problemima... Vec u zadnje vreme sam 2 puta menjao unlje u menjacu.prvi put pre 6meseci istocio sam ulje i sipao novo sae 40 vozio sam se jedno 2 meseca a posto nemogu odviti sraf za kontrolu ulja ja ga istocim kad ono ulje zute boje. nista kupim tecnost za ispiranje i kupim drugo unje sae 80 i oisle 2 neseca pogledam ono isto zuto ali nekako boja zutoprljava tako nesto neznam u cemu je problem da menjam na svaki 2 meseca ulje neisplati mi se.. pored toga kad uznem motor ubacim ga u brzinu pretisnem kvacilo i poguram malo kad ono ne odvaja tek kad malo podje isto kad nebi to uradio nego odma upalim iubacim u prvu motor odskoci i ugasi se neznam dali je ovo do ulje al kad sam ga ispirao nije odskakao.. mozda i nisam najbolje objasnio.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 17, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Lamela ti se "kupa" u ulju i u masinu treba sipati SAE 80... ko zna kako je ta tecnost za ispiranje uticala na lamele!? Ne razumem te bas najbolje... jel ti mislis da ulje u masini mora i nakon 2 meseca da bude zuto!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Octobar 17, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan u masinu je sipano novo ulje sae 40...nakod 2 meseca motor kad ubacujem u prvu odskace samo 1 put kad krenem posle nema onda sam hteo da proverim nivo u menjacu a posto mi sraf zapeko istocio sam ulje..ulje je promenilo boju u zeleno-zuto i drugacije je nego kad je sipano .. odma sam sutra dan otisao da kupim tecnost za ispiranje i novo ulje sae 80..sipao sam prvo za ispiranje upalio motor ubacujem u prvu i on neodskace samo cimne malo.. nista iztocim to za ispiranje sacekam i sipem novo ulje upalim ubacim malo zakrci ali ne odskace ko pre....posle neko vreme oko 2 meeca motor opet odskace i opet ulje drugacije.. mislim da sam bolje objjasnio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Octobar 17, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan u masinu je sipano novo ulje sae 40...nakod 2 meseca motor kad ubacujem u prvu odskace samo 1 put kad krenem posle nema onda sam hteo da proverim nivo u menjacu a posto mi sraf zapeko istocio sam ulje..ulje je promenilo boju u zeleno-zuto i drugacije je nego kad je sipano .. odma sam sutra dan otisao da kupim tecnost za ispiranje i novo ulje sae 80..sipao sam prvo za ispiranje upalio motor ubacujem u prvu i on neodskace samo cimne malo.. nista iztocim to za ispiranje sacekam i sipem novo ulje upalim ubacim malo zakrci ali ne odskace ko pre....posle neko vreme oko 2 meeca motor opet odskace i opet ulje drugacije.. mislim da sam bolje objjasnio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Octobar 17, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan to odskakanje je normalno kad je motor hladan! kod mene je ulje skoro crno.. a za zimu stavio sam 400ml sae 30 i 600ml sae 80.. inace sipaj sae 80 i nemoj se brines kakvo je ulje, na MZu zamena ulja u menjacu je na 20.000km.. menjaj jednom godisnje i nema da brines.. a za cimanje malo pritegni sajlu kvacila.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Octobar 6, 2013 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 6, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Motor ti lepo radi i skoro savršeno izgleda. Kažem "skoro" jer treba da daš sedište nekom tapetaru da ga lepo sašije i biće ko iz fabrike ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 6, 2013 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ko lutka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...