zverinjak 403 Napisano Decembar 6, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti polako pravi makinu, sve ce doci na svoje.Svi smo mi presli slican put.Mozda je razlika bila to stoptr mnogo godina nije bilo toliko murije te si mogao da se vozis bez dozvole do mora i nazad i da te niko ne zaustavi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Decembar 6, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan nadam se da oce Samo pitaj sta te zanima.. kad sam skidao sajlu za gas igla na siber se otkacila i usla u karburator.. otac nu reko da je igla jedva nastelovana,,kaze ako se ne stavi na svoje mesto bice veca potrosnja. izbacicu slike ako treba.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 6, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Stavi iglu na sredinu... pa posle steluj-ako imaveliki ler spusti je dole-i obrnuto! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Decembar 6, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan dobro.. to ce da vidimo kad pocnem da montiram najverovatnije sledece nedelje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Decembar 29, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav.. imam veliki problem.. Posle sredjivanja mz-a doslo je na red paljenje. danas sam zavrsio sredjivanje i kada sam hteo da upalim mz-a dogadja se sledece stavim novu svecicu f100 i probam da ga upali.. i kao pocne da pali i nista, probam opet i nista i tako vise puta., skinem svecicu stavim staru i opet isto. struja je ok.akumulator dobar, ali sam primetio kada sam hteo da sipem malo gorivo u cilindar i probam nista ni da krene da pali. ali zato ispod masine gde su ona rebra curi to isto gorivo koje sam sipao u cilindar ali je crno.neznam dali je to normalno da curi?? primetio sam da se svecica masni posle prvog pokusaja. dali neko ima resenje kako upaliti masinu a i dali je bolje da probam na gurku??i jos nesto kada pretisnem kurblu cuje se da negde pusta vazduh,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Decembar 29, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav.. imam veliki problem.. Posle sredjivanja mz-a doslo je na red paljenje. danas sam zavrsio sredjivanje i kada sam hteo da upalim mz-a dogadja se sledece stavim novu svecicu f100 i probam da ga upali.. i kao pocne da pali i nista, probam opet i nista i tako vise puta., skinem svecicu stavim staru i opet isto. struja je ok.akumulator dobar, ali sam primetio kada sam hteo da sipem malo gorivo u cilindar i probam nista ni da krene da pali. ali zato ispod masine gde su ona rebra curi to isto gorivo koje sam sipao u cilindar ali je crno.neznam dali je to normalno da curi?? primetio sam da se svecica masni posle prvog pokusaja. dali neko ima resenje kako upaliti masinu a i dali je bolje da probam na gurku??i jos nesto kada pretisnem kurblu cuje se da negde pusta vazduh,, 1. BOSNA F65!! 2. jesi ti to otvarao masinu?? tu ne sme da curi nistaaaaaaaaa!!!!!!! (daj sliku) 3. to je normalno!! 4.snimi taj zvuk, i baci snimak ovde.. normalno je kad kurblas da se cuje kako uvlaci vazduh! I opet broj 2 ako si otvarao masinu(na pola) nisi lepo sklopio !! ili ti je glava popustena!! ili si pojeb-o paljne(ako si polovio masinu) a moze biti i uzrok tome ne nacentrirana radilica!!(ako je masina polovnjena i menjana klipnjaca) Daj bre slike ovako na pamet nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Decembar 29, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan masina nije rasturana samo je ispolirana unje-gorivo curi na gde se paja auspuh i cilindar slike sutra sad je mrak pa ne vidi se nista. a prepostavljam da je u cilinda ima neko gorivo jer kada hocu da upalim krene i zamasni se svecica sad upravo gledam karburator da ne pusta gorivo. sutra slike i klip a sto se tice svecice procitao sam na forum Koja je najbolja svecica. a i deda mi reko da je on kupovao f100 i da je odlicno sluzila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Decembar 29, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan masina nije rasturana samo je ispolirana unje-gorivo curi na gde se paja auspuh i cilindar slike sutra sad je mrak pa ne vidi se nista. a prepostavljam da je u cilinda ima neko gorivo jer kada hocu da upalim krene i zamasni se svecica sad upravo gledam karburator da ne pusta gorivo. sutra slike i klip a sto se tice svecice procitao sam na forum Koja je najbolja svecica. a i deda mi reko da je on kupovao f100 i da je odlicno sluzila. NE postoje vise bosna f100 original!!! jedino ako nadjes neku matoru f100 ona ce da sluzi!!! ja koristim f65 vez 13.000km i nema problema!!! a bosna f100 (nova) crkla je posle 15-20km i to po hladnom vremenu!! a leti crkla je na manje od 10km! Tako da ti stavi bosnu f65 i neces imati muke. To sto curi na auspuh to je ok(nije zasaflen saf aupuha) nigde vise ne sme da curi, meni to izgleda kao paljenje proveri dali je na 3mm pre gmt... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Decembar 29, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan masina nije rasturana samo je ispolirana unje-gorivo curi na gde se paja auspuh i cilindar slike sutra sad je mrak pa ne vidi se nista. a prepostavljam da je u cilinda ima neko gorivo jer kada hocu da upalim krene i zamasni se svecica sad upravo gledam karburator da ne pusta gorivo. sutra slike i klip a sto se tice svecice procitao sam na forum Koja je najbolja svecica. a i deda mi reko da je on kupovao f100 i da je odlicno sluzila. NE postoje vise bosna f100 original!!! jedino ako nadjes neku matoru f100 ona ce da sluzi!!! ja koristim f65 vez 13.000km i nema problema!!! a bosna f100 (nova) crkla je posle 15-20km i to po hladnom vremenu!! a leti crkla je na manje od 10km! Tako da ti stavi bosnu f65 i neces imati muke. To sto curi na auspuh to je ok(nije zasaflen saf aupuha) nigde vise ne sme da curi, meni to izgleda kao paljenje proveri dali je na 3mm pre gmt... eh nisam znao ja sam juce kupio bosna f100,,200din a na prolece cu kupim tu f65.. a sto se tice motora uspeo sam sa ocem da ga upalimo cilindar je bio pun sa gorivo i ulje pa je trebalo vise vremena da izbaci to.,, nemam poima odakle to unje u cilindar samo se plasim da nije probio semening ulje sam sipao 700grama tako pise u manuel. sutra stelujem ler i zavrsim poliranje pa cu izbaciti zavrsne slike..pozdrav :zdravo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Lose si ustelovao paljenje pa brzo "presisa" a i verovatno ti karburator preliva... maa mislim da je sigurno problem kod paljenja!! Proveri varnicu i nasteluj platinu i mora MZ-a da upali k'o grom!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Decembar 29, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan bas tako, ako ima previse goriva samo ce imati visok ler, ali upalio bi!! Definitivno nasteluj paljnje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Decembar 30, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Paljenje je nastelovano jajbolje sto je moglo,.. naso sam u otpad dinamu od nekog mz-a i skinuo platinsko dugme moje je bilo polomnjeno pola ga ima a pola nema. a ovo sto sam nasao u otpad je celo sinoc kad smo palili mz-a zamenili smo i varnica je vidljivo jaca nastelovali smo paljenje.najbolje sto smo umeli ali varnica ne baca uvek isto vec nekad baci jako nekad slabo a ponekad i nista ali sta je ti je danas sam se malo vozio i nije bilo problema.evo kroz neki mitut cu zakacim slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Decembar 30, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slika .. zakacicu jos ali kada posao bude gotov.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Decembar 30, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan paljenje treba da bude 3mm pre GMT ! -0.5mm (znaci 2,5-3mm) Nisi napisao da si menjao rotor, i da ti je platina polomnjena. Tsto sad imas trebao si da osmirglas pre montiranja, i kondenzator da promenis.. PS. lepa eMZa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Decembar 30, 2011 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan I jos lepsi bi bio kada bi presvlaka sedista bila bolja (original) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Decembar 30, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Slatkis.... prava bombonica.... TV je zakon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Decembar 31, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Fabrika Svaka cast platine ti odgovaraju od varburga i kondenzator je isti probaj da nadjes po radnjama auto delova mozda neka drzi stare modele proveri dali ti radilica ne baca mozda radilica nije nacentrirana ili ti nije lepo legao rotor na konus radilice pa sve baca i bitna stvar masa motora koja zna nekad da mnogo zeza ili neka buksna labava ili zardjala polako sve pogledaj bice to mnogo lep motor koji ce opravdati ulozeni trud Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Decembar 31, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan samo sam zamenio platinsko dugme i kondenzator rotor nisam jer je na toj dinami sto sam naso bio ostecen.sinoc sam zavrsio sto se tice struje danas mi je ostalo da dovrsim poliranje i u toku dana cu izbaciti slike i klip. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Decembar 31, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?v=KxexFebYhFE&feature=related Pre http://www.youtube.com/watch?v=2pTZcW9ptwA sad snimci nisu nekog kvaliteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Decembar 31, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan a neki smimak kako radi?? Odlicna eMZa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Decembar 31, 2011 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan snimicu i to.. radi ko zmaj malopre sam ga vozzio samljio sam mu potrosnlju ali samo mi se nesvidja sto tesko pali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Decembar 31, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan snimicu i to.. radi ko zmaj malopre sam ga vozzio samljio sam mu potrosnlju ali samo mi se nesvidja sto tesko pali. e pa nemoze i jare i pare.. moj ide kao zver, pali na pola zuba, a i trosi od 4 do 7l (zavisi kuda i kako vozim) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Decembar 31, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Kod Sumija potrosnja zavisi od toga koliko nisko leti... :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Decembar 31, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Kod Sumija potrosnja zavisi od toga koliko nisko leti... :lol: ajde ti i Mihac voyite ko dede, po gradu do 2000rpm, di to ima?? ja u gradu 80-90 (4000-5000rpm) A vozim i po sumama i planinama, ne ko vi samo po asvaltu!!!! Nego Srecna nam NOVA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Januar 4, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?v=56ljs36T0sI http://www.youtube.com/watch?v=9k4uEDwT-Ow Nevalja zvuk jer je niman telefonom (nemam digitalni) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...