Deki021 27 Napisano Octobar 16, 2011 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi. Imam pitanje. Pre malo vise od godinu dana mi se desilo da kad upalim motor nesto zakrci. Sad je to postalo sve cesce. Upali on normalno, ali krcanje zna da bude bas neprijatno. Jel zna neko mozda sta je to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Herr Bane 21 Napisano Octobar 17, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd - Jug Motocikl: Kawasaki GPZ 500s Prijavi odgovor kao problematičan Ako zakrči pri paljenju, kao da se sudaraju zupci zubčanika i posle par trenutaka prestane, cenim da ne vraća dovoljno brzo bendiks u alnaseru. Ranije je verovatno ponekad vraćao, ali pošto se mehanizam sve više habao, problem je postajao sve češći. Ako je to upitanju, problem će biti sve progresivniji, dok ne samelje zupce. Rešenje je servis alanasera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki021 27 Napisano Octobar 17, 2011 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan Da prilikom paljenja se cuje, ali ne deluje kao da su zupci u pitanju. Vise je nekako... stenjanje nego lomljenje zubaca. Hm... anlaser a? A kada sam to pomenuo u servisu tip mi je pricao nekakvu teoriju kako to nije nista ozbiljno i kako se tu nesto dodiruje ili ne dodiruje. Jao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Octobar 17, 2011 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan сервис анласера ... и пичи! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Octobar 17, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan frajlauf je los,i on drobi,kad preskoci.. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
z 5 Napisano Octobar 17, 2011 U prolazu, 30 postova Lokacija: leskovac Prijavi odgovor kao problematičan frajlauf je los,i on drobi,kad preskoci.. tako je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki021 27 Napisano Octobar 18, 2011 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, ali mehanika mi nije jaca strana, radim sa digitalnim masinama. Sta je frajlauf? Jel ozbiljno to posto sam upravo dao sve pare na nove gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 18, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Frajlauf-kvačilo startera. Motocikli nemaju bendiks, nego sistem najsličniji pedalama na biciklu. Nešto kao da starter vrti kraj lanca gdje dođu pedale i pogoni radilicu(inače bi tu bio zadnji točak kod bicikla), kad motor upali i uhvati zalet onda starter(pedale) stoji a radilica (točak) se slobodno vrti. I sad ti je najvjerovatnije to kvačilo popustilo i krči-proklizava dok pokreće radilicu. Cjena djela na BikeBandit.com je 88dolara. Znači kod domaćih dobavljača od 80 do 100Eura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Octobar 18, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan I jos ako moras i agregat na pola da rasturas(ne znam kako je to reseno na er6n),cifra bude pogolema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki021 27 Napisano Octobar 18, 2011 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan E tako se objasnjava. Svaka cast i hvala. Sto se cene tice, nema sanse da sad to nosim na popravku. Nego, jel postoji mozda sansa da je to krcanje i zbog toga sto je akumulator star 3 godine? Nije jos za baciti, ali oslabio je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 18, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ne. Možda, ali samo možda, ako gubiš napon pri verglanju, pa starter na momente prestaje da vergla jer relej prekida struju. Znaćeš kada ti jedno od to dvoje otkaže, frajlauf ili akumulator možda bi mogao da pozajmiš od nekoga dobar akumulator pa da probaš. U svakom slučaju zamena ne bi trebala da bude komplikovan zahvat, mislim da jedino treba da se skine ljeva dekla, a potom magnet, na čijoj se zadnjoj strani nalazi frajlauf. Neko iskusan bi mogao sve da završi za najviše 2 sata, sa sve promjenom ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzaferal 0 Napisano Februar 16, 2012 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Kawasaki EN 500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desavalo da mi krci kad palim EN500. Zvuk je dolazio iz "podrucja" releja. Problem rijesen banalnim zahvatom - rastavio i ocistio taster za paljenje (bio prljav, pa nije propustao struju ravnomjerno, i plus stvarao otpor...). Probaj ovo prvo, ne kosta nista, traje 20 minuta, a mozda rijesis problem. Nece skoditi sigurno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22589 Napisano Februar 16, 2012 Integrisan, 9678 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan E tako se objasnjava. Svaka cast i hvala. Sto se cene tice, nema sanse da sad to nosim na popravku. Nego, jel postoji mozda sansa da je to krcanje i zbog toga sto je akumulator star 3 godine? Nije jos za baciti, ali oslabio je. Moze zbog akumulatora takav problem da nastane. Prespoj uz tvoj kablovima jedan dobar, moze i od auta pa zaverglaj.... Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki021 27 Napisano Februar 5, 2014 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rece Arnyman gore, u pitanju je frajlauf. Rece mi serviser u Culetu da su zupci pojedeni pa ne hvata dobro i treba da se menja. Cena oko 200 eura. Jupi uskliknu on tuznog lica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLADA 035 13 Napisano Februar 5, 2014 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to previse jaka cena, nema tu neki veliki poso ali u servisu cepaju sa cenom. Skida se levi dekli gde ide magnet i magnet se iscupa radapcigerom i to je cela tehnika na ovom motoru da se dodje do frajlaufa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki021 27 Napisano Februar 5, 2014 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to previse jaka cena, nema tu neki veliki poso ali u servisu cepaju sa cenom. Skida se levi dekli gde ide magnet i magnet se iscupa radapcigerom i to je cela tehnika na ovom motoru da se dodje do frajlaufa. Vidis kad je on to meni u servisu objasnjavao bilo je mnogo duze i mnoooogo komplikovanije. Vidi tip da ja nemam pojma sta tu gde ide pa je iskoristio priliku da mi docara proces rada koji je po njemu komplikovan do bola i isto toliko i skup. Ah tja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8663 Napisano Februar 5, 2014 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan javi se Bokilicu, ume on to na nabudži Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLADA 035 13 Napisano Februar 5, 2014 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam to skidao pa znam sta sve treba skinuti i znam da nema neki veliki poso pogotovu kad skines stari deo i stavis novi. Ja sam to sam namestao za jedno popodne bez da zurim, a oni u servisu uigrani ima da zamene za dva sata zato ti i kazem mnogo pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Februar 5, 2014 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Sad vidim da si već imao ''predistoriju'' http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/95402-puca-i-kaslje/page__pid__1536521#entry1536521 Sledeći put i menjaj akumulator na vreme oće frajlauf da ode i kad se izmrcvari poluuspešnim verglanjem. Ali mislim da ti to nema veze sa pucanjem koje si pri paljenju imao. Mogao bi stvarno do Bokilića, nije ti daleko, pa da malo i pregledaš to što te vozi, valja se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Februar 5, 2014 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Slab akumulator može da bude uzrok problema, i najčešće je uzrok za stradanje frajlaufa, naročito na jednocilindričnim i dvocilindričnim motorima. Što pre to sredi, jer se stvar progresivno pogoršava. Inicijalno, problem može da bude polomljena ili oslabljena opruga, ili olabavljen šraf, a kao posledica paljenja sa takvim sklopom dolazi do trošenja rolnica i kućušta frajlaufa, a to je onda već mnogo skuplje za popravku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daxon81 31 Napisano Februar 5, 2014 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: nis Motocikl: kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan ja prosle nedelje resio taj problem.skines levu deklu,skines magnet i na njegovoj zadnjoj strani se nalazi frajlauf.kod mog motora(kle500)frajlauf ima tri rolnice i tri klipica sa oprugama koji natezu rolnice,jedna opruga bila slomljena pa nije igrala ulogu..velicina kao kod olovke,ispolirane rolnice i nove oprugice,sad savrseno..probaj sa novim akumulatorom,los akumulator hoce da krci a bogami i trosi te delove..mislim da je sistem isti i kod tvoje masine,poz.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki021 27 Napisano Februar 6, 2014 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator je nov novcat, zamenio sam ga jos onomad. Nego, ko je Bokilic o kojem pricate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6434 Napisano Februar 6, 2014 Enduraš, 6398 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/66166-bokilic-servis-prodaja-delova/page__p__1085864__fromsearch__1#entry1085864 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki021 27 Napisano Februar 20, 2014 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Er 6n Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/66166-bokilic-servis-prodaja-delova/page__p__1085864__fromsearch__1#entry1085864 Ne mogu ovo da otvorim izbacuje gresku stalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 20, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja sam bokilic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...