Ledu77 46 Napisano Octobar 10, 2011 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Africa RD04 Prijavi odgovor kao problematičan U kraju sve vise Africa a niko od nas nema ključ pa da pokušamo ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duh koji hoda 875 Napisano Octobar 10, 2011 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan http://shop.motobike.rs/SKUTERI/ALATI/KLJUAe-EVI/KLJUAe-ZA-SVEAe-ICE-14MM-HONDA-SH-300/prod_8033.html Ovako nesto ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Octobar 11, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan tu pise da je 14mm mislim da za nase svecice ide 18mm, tj siguran sam da je kljuc 18 e sad kolko je to mm ne znam nisam merio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22074 Napisano Octobar 11, 2011 Integrisan, 9516 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kupi prijatelju duboku gedoru ... Tih 18mm kljuceva kupih nekoliko i svi su od nekog mekog materijala, gedorom resih problem trajno. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Octobar 11, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nema sanse sa bilo kakvom gedorom. Ja nisam video da moze bilo sta sem Hondinog fabrickog kljuca. Neko mi je nedavno rekao da ima tri komada, ne secam se ko, nadam se da ce taj da vidi ovu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22074 Napisano Octobar 11, 2011 Integrisan, 9516 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Za afriku nisam siguran... Cbr1000f ima prilicno duboko postavljene svecice, gedora u kombinaciji sa kratkim nastavkom i "kilo" kljuc su kod mene u upotrebi. Ne vidim razlog zasto nije izvodljivo kod gore pomenutog motora, gde upada cevasti kljuc procice i gedora iste debljine zida. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Octobar 11, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan nezgodno je jer je i vazna debbljina mesa gedore jer prostora izmedju matice svecice i motora jako mali, ali videcu sutra da pozajmim od drugara duboku gedoru pa cu da pokusam sa njom... ako neko ipak ima originalni kljuc, nek se javi na pp sa ponudom meni ili dulu sve jedno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Octobar 12, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan kupiš set kineskih cevastih ključeva za 400 din i bog te veselio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Octobar 12, 2011 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan kupite original 15 eura je,i ne mucite se sa raznim cevastim kljucevima jer ce vam upasti prednje svecice tamo gde ne treba...i eto bespotrebne zaebancije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Octobar 12, 2011 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Izvini ali nemam originalni Hondin kljuc za svecice ali imam Hondin vazduh za gume, pa ako ti treba mogu da ti pozajmim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ledu77 46 Napisano Octobar 12, 2011 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Africa RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala majstore, aj sad idi malo vozi tog triumpha , bre .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ledu77 46 Napisano Octobar 12, 2011 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Africa RD04 Prijavi odgovor kao problematičan kupite original 15 eura je,i ne mucite se sa raznim cevastim kljucevima jer ce vam upasti prednje svecice tamo gde ne treba...i eto bespotrebne zaebancije E , jbg to mi je bre 15 l benzina na crnom trzistu . Ceo Chicago da obidjem ... bre ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Octobar 12, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan mile izvini ali nema potrebe da pametujes mnogo posto ocigledno nisi ni video kako izgleda prilaz svecicacama kod afrike.... btw, kupio danas neki cevasti za 160din i on moze da odvije one spoljne svecice sto nisu u rupi, ali za ove druge dve nema sanse. Sutra cu da vidim moze li gedora duboka da pridje pa ako moze ona, video sam u tri-o gvozdjari imaju neke gedore za svecice al nije bilo 18ice pa nisam kupio bie su oko 500din... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Octobar 12, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam ja svojevremeno sa onim setom kljuceva za svecice iz Louisa i nije ni blizu da moze da se uvuce u onu rupu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Octobar 12, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim cevasti 18 čiji sam suprotni kraj stucao četvrtasto taman da upadne velika gedora. Nešto se ne sećam da sam na nekoj africi menjao svećice ali ovo sigurno može samo se cevasti okrati na meru i prilagodi za četvrtku u koju onda može i onaj kardančić iz gedora ako treba da udje pod uglom. Poželjno je staviti i gumicu da se slomi keramika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Octobar 12, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan razmisljao sam i o tom skracivanju cevastog, al ako nadjem neko lakse resenje rado cu odustati od tog skracivanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Octobar 12, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi kamo mašta? Bilo je to davno, pre nekih godinu dana, kupih Africu i naravno mali servis moram ja da uradim jer, pobogu koliko to može biti teško!? Vidim da će cevasti ključ moći da odradi posao pa u prodavnicu i kupim neki naqjjeftiniji. Tri svećice, dve na zadnjem i zadnja na prednjem cilindru ok, ali ona napred je zavučena ispod rupe na poklopcu. Čekić i malo preradim cevasti tako da ga suzim po obimu i voala, uspeh. Kupovinom druge Afrike dobio sam fabrički ključ i vidim da je obrađen na strugu na mestu gde sam ja onaj preradio čekićem. Elem, kako je čekić majka, strug može da ga ... P.S. Pobogu, ne vozite Tenere pa da menjate svećice svaki čas pa Vam treba poseban alat, aj sad, pa polako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 12, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Svojevremeno sam na jednom američkom forumu posvećenom BMW R65 pročitao pitanje nekog lika da li sme da odvije šrafove sa poklopaca karburatora nekim drugim krstastim šrafcigerom ili mora OEM BMW šrafcigerom. Sad vidim da se juri OEM Honda ključ za svećice. Nažalost, ne može da posluži obična gedora jer je predebela. Ima debele zidove, ali može bilo koji cevasti ključ koji može da stane u rupu. Malo brusilica, malo čekić, malo sila-puta-srbin i eto rešenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Octobar 12, 2011 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan А постоје и "оне" гедоре, тзв. танкозидне,оне би по дебљини зида требало да стану. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Octobar 12, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan Svojevremeno sam na jednom američkom forumu posvećenom BMW R65 pročitao pitanje nekog lika da li sme da odvije šrafove sa poklopaca karburatora nekim drugim krstastim šrafcigerom ili mora OEM BMW šrafcigerom. Sad vidim da se juri OEM Honda ključ za svećice. Nažalost, ne može da posluži obična gedora jer je predebela. Ima debele zidove, ali može bilo koji cevasti ključ koji može da stane u rupu. Malo brusilica, malo čekić, malo sila-puta-srbin i eto rešenja. kapiram ja to al bi mi bilo lakse da dam 500 din za taj kljuc nego da se zezam da cekicam brusim i ostalo, dulu nije hica, al ja moj rasturio pa cu morati izgleda da budzim da sto pre zavrsim taj servis, posto se ovi spremaju uskoro za avalu Mogu ove svecice jos da idu ali bi da ih zamenim sad kad je vec sve rasklopljeno, o jednom trosku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22074 Napisano Octobar 13, 2011 Integrisan, 9516 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice gedore... Debljinu zida mozes lako smanjiti ako ne nadjes onu tankozidnu o kojoj Misko prica. Ubacis sraf u gedoru, 17 mm(tesko ces naci sraf sa 18 glavom) a sa druge strane tamo gde upada cegrtaljka stegnes maticom i podloskom, sve to u busilicu, ako nemas stegu neko neka drzi busilicu a ti brusilicom svedi na potrebne mere. Mozes posle smirglom malo obraditi cisto da ne zapinje i "tare" o zidove glave motora. Jes" malo zajebancija ali uvek imas dobar kljuc, Za svoj motor kupih tankozidnu u Rodi, 350 dinara i prolazi bas u milimetar do svecice. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...