Jump to content

Moto Zajednica

ATV do 200 ccm???

Recommended Posts

• Zainteresovan, 564 postova

E ovako, orak je vozio skutere od 50ccm, 100ccm, 150ccm, prosao tu pocetnicku skolu,i sad umesto motora on se nalozio na ATV vozila. Zamolio me je da se raspitam o ATV vozilima do 200ccm, iskljucivo sportskog izgleda.

Ja sam izdvojio neoliko varijanti pa vi sad recite vasa misljenja ili eventualno iskustva. Evo modela:

Bogart SpeedFire 170ccm

Yamaha YFS 200 Blaster

ADLY 150 sport

Polarix Phoenix 200e

SMC CFS 170

Takodje ga zanima odrzavanje,ekonomicnost, registracija.. i te uobicajene stvari.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8

Ja bi tu bez puno razmišljanja odabrao Polarisa... Sve osim Polarisa i Jamahe na toj listi je nešto šareno, tako da bi ja išao na siguran izbor, a i lično meni polaris ima lepši dizajn, i na oko izgleda kvalitetniji i čvrršći...

Održavanje će morati da radi kod dilera da ne izgubi garanciju, a servisni interval bitrebao da bude oko 100 sati gde se radi zamena ulja u motoru, kontrola delova i sl.

Ekonomičnost, ne znam šta podrazumeva pod tim, jer je ATV u principu za zabavu... Koliko će da troši 200 kubika, verovatno manje od moje mašine, a meni troši 4-5-6 litara na sat, a to opet zavisi sve najviše da li vozim sa pogonom na 2 ili na sva četiri točka, kakav je teren, kakav tempo i sl... Ako planira da ga vozi po gradu, onda će mu trebati 'road' gume koje koštaju 500-600 evra i moraće da poruči direktno iz inostranstva...

Trenutno registracija nije sasvim zakonski regulisana pa velika većina vozi neregistrovane, međutim može sasvim normalno da se registruje kao radna mašina, jedino treba podmazati lika na tehničkom da u fusnoti upiše da je maksimalna brzina vozila 30kmh i to je to... Mene je registracija i osiguranje koštala oko 350 evra za 650 kubika, i u pitanju je trajna registracija, samo se osiguranje produžava... Moguće je normalno izvaditi zeleni karton i voziti ga u inostranstvo (već oprobano)...

Guest Cubric

Ja bih gledao te proverene marke, Yamaha, Polaris... Vozio sam one kineze sto se prodaju za ~2000 eura, i mogu reci da ne valja nicemu, ali nicemu. Neka ih izbegava u sirokom luku.

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8

Pa nemam pojma dal ima, al pošto vidim da si ga stavio u listu pretpostavio sam da imaš odakle da ga kupiš ;)

Inače, ako si to našao samo ovako na netu, taj Bogart ti košta oko 2500 evra, a Polaris oko 5000 ... tako da je i razlika u ceni pozamašna :)

Ja sa CanAm-om nisam zadovoljan nikako, al me svi ubeđuju da sam samo naleteo na krš primerak, pa sad kupujem još jedan da vidim jel izuzetak il pravilo :)

• Zainteresovan, 564 postova

Ja sa CanAm-om nisam zadovoljan nikako, al me svi ubeđuju da sam samo naleteo na krš primerak, pa sad kupujem još jedan da vidim jel izuzetak il pravilo :)

;D ;D ;D ;D

Preneo sam mu, verovatno ce se odluciti za Yamahu.

Hvala!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja