Jump to content

Moto Zajednica

Poginuo motorista na ulazu u Beograd

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: yamaha yzf 750r

Citam i neverujem da postoje pojedini ljudi na ovom forumu koji imaju komentare kao da nikad nisu bili u saobracaju0zbunjen.gif.Svakim danom se susrecemo sa nekim situacijama koje su izvan nase moci kontrole s'tim sto neko ima srece a neko kao ovaj momak nazalost nema.zapitajte se koliko puta vam se desilo da vam izleti neko bilo pesak ili auto i da vi cak ni sa nekom minimalnom brzinom ne mozete da odreagujete na adekvatan nacin jel je bilo preblizu.Secam se prosle godine stupio zakon o pesacima na snagu i pao prvi sneg tog dana u gradu povredjen veliki broj pesaka bas upravo zbog tog istog zakona a i svoje lude glave jel su bez gledanja isli preko pesackog a ljudi i pored brzine od 10-20 km/h nisu uspeli da stanu.Druga stvar je i to stoo pocetkom sezone mi izleti klinjo na put i jos nastavlja pored mog sviranja, ja se zaustavim nekako ne znam ni sam kako a klinjo nabio slusalice u usi i nastavlja nije ni primetio sta je uradio. Saucesce porodici poginulog i neka mu je laka zemlja a siroki putevi nebeski.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 41 postova

Molite boga da nikad nemate bliski susret sa pesakom i van pesackog a kamoli na pesackom. Moj nesrecni prijatelj je u Bulevaru udario dete i to tako sto je mala protrcala izmedju parkiranih kola i udarila u bok njegovog vozila u delu spoja vrata i krila. Drzava ga je oslobodila ali roditelji nisu, osam godina se vucarao po sudovima, sve sto ima je dao za advokate i vestake, i jedva se izborio da nije kriv. Za te pare mogao je garsonjeru da kupi. Jos je bio nacuo da otac deteta hoce da ga ubije, pa se uvek molio bogu kada iz kuce izlazi. Da je to bilo na pesackom od padinske skele ga ne bi spaslo nista, plus bi ga gonili za milionske odstete dok je ziv. Pa sad razmislite sta moze da se desi kada prilazite pesackom prelazu.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys

Kada covek pogleda, svako sedanje za volan je veliki rizik. Po toj logici je najsigurniji onaj ko ne vozi. Ne treba izazivati sudbinu, i biti svestan svojih a i tudjih sposobnosti. Ne juriti bespotrebno. Pokoj dusi pokojniku.

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

opet R, opet bez kacige, opet pun gas gde ne bi trebalo :(:zbunjen:

hoce li ljudi shvatiti ikada?

Pesaci se mahom ne razlikuju od kokosaka koje pretrcavaju put u nelogicnim trenutcima (i ja osetio na svojoj kozi i glavi), ali su prosto tu. I mahom rezonuju "mene stiti zakon, ti moras da me propustis" a ne sagledavaju cinjenicu da ih ne stiti zakon fizike i da su veoma ranjivi

u jednacinu dodamo jos i nezasticenog brzog vozaca motora i rezultat je izvesna tragedija

kako bilo, krivi su oboje podjednako ali to sad i nije toliko bitno jer jedan zivot je iz licne gluposti ugasen

Nikola, laka ti crna zemlja, a zeni zelim brz i potpun oporavak

• Svrati ponekad, 236 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom

Iskreno mi je žao momka, ne bih komentarisao nesreću, samo ću reći nešto o tom prelazu.

Iz pravca Beograda ka Orlovači nema vertikalnog znaka, horizontalna signalizacija je skoro skroz izbrisana. Benzinska pumpa, autobuska stanica, sve na 30 metara.

Iz pravca ka Beogradu postoji vertikalni znak na mestu prelaza. Oko tog mesta, kao što neko reče, uvek se nešto dešava. Staju Autobusi, skreću nepropisno na pumpu...

Pešaci srljaju misleći da su zaštićeni tim što je prelaz. Milicija zna da kažnjava za ne propuštanje pešaka, a niko se nije setio da to opasno mesto propisno obeleži i stavi jedan treptač jer u uslovima kiše i slabe vidljivosti nema šansi da primetite pešaka.

Još jednom žao mi je momka.

• Podržavam 3

• nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova
  • Motocikl: 4x4

Rodjen sam na Dedinju i proputovao 3 kontinenta. I jos jednom cu reci, ako ti, kao pesak, dozvolis sebi da te udari motocikl u saobracaju, pogotovu R koji se cuje na kilometar, glup si i ne zasluzujes da zivis jer ugrozavas druge. U svakom slucaju je decko rekao da glupaca nije gledala levo desno dok je prelazila magistralu, alo bre pa gde je tu mozak?!?

dokaz si da uvek postoje izuzeci.

Da nije jedan od ta tri kontinetna Atlantida, a ova dva Artik i Antartik?

• Podržavam 8

mozak je u bolnici i kuje planove kako ce sledeci put pogledati kad prelazi ulicu

zasti svi bre uce na tezi nacin

samo malo da se ukljuci mozak, svima bi nam bilo mnogo bolje

• Podržavam 2

Rodjen sam na Dedinju i proputovao 3 kontinenta. I jos jednom cu reci, ako ti, kao pesak, dozvolis sebi da te udari motocikl u saobracaju, pogotovu R koji se cuje na kilometar, glup si i ne zasluzujes da zivis jer ugrozavas druge. U svakom slucaju je decko rekao da glupaca nije gledala levo desno dok je prelazila magistralu, alo bre pa gde je tu mozak?!?

mozak je u bolnici i kuje planove kako ce sledeci put pogledati kad prelazi ulicu

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: CBF600s

Pretpostavljam da "Srbina koji nije video dalje od svog sela" nazivas mene, jer sam ja prokomentarisao glupacu. Ne pije ta prica vodu. Rodjen sam na Dedinju i proputovao 3 kontinenta. I jos jednom cu reci, ako ti, kao pesak, dozvolis sebi da te udari motocikl u saobracaju, pogotovu R koji se cuje na kilometar, glup si i ne zasluzujes da zivis jer ugrozavas druge. U svakom slucaju je decko rekao da glupaca nije gledala levo desno dok je prelazila magistralu, alo bre pa gde je tu mozak?!?

Ajoj!

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Sto se vecom brzinom kretao to je bilo lakse opaziti ga kao pesak. Nije vozio brze od zvuka.Drugacije je kada si u kolima pa vidis/cujes budalu tek kad proleti pored tebe, a kad si napolju cujes ga na kilometar.

:lol: Molim te nemoj vise, crkoh od smeha, a tema je u stvari tragicna (Nikola RIP).

I bice ih jos dosta ovakvih, bude li mnogo pristalica tvojih teorija :lud:

• Podržavam 2

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Biće jednog dana
Iz pravca Beograda ka Orlovači nema vertikalnog znaka, horizontalna signalizacija je skoro skroz izbrisana. Benzinska pumpa, autobuska stanica, sve na 30 metara.

Benzinska pumpa i stanica su sigurno još jedan razlog za oprezniju i usporenu vožnju, jer se uvek dešava da budala bez gledanja izleti sa pumpe, da neko prelazi ulicu ispred autobusa i slično, mislim to je valjda neko iskustvo koje se stiče godinama u saobraćaju, mada sam se ja toga naslušao od ćaleta, instruktora itd...

• Drug član, 1847 postova

taj pešački prelaz je JEDINI od belih voda do labudovog brda/petlovca. postavljen je tu zarad autobuske stanice.

celo parče od prelaza, pored omv-a pa sve do gardena je mesto gde se dešavaju udesi. iako to zovemo ibarskom, NIJE.

to je već put kroz naselje. na stranu što znakova ima dovoljno i što je to parče od metroa do pešačkog čisto baš izazovno za egzibicije, postaradali je iz kraja, znači sve to je znao. njegov način vožnje je njegov izbor i pešak tu nema veze.

pre rušenja baraka prekoputa omv-a bilo je i kučića a i koza. ima toga i sada, iza toplane je divlje naselje pa ima pretrčavanja i đubreta. šta bi se ovde u temi pisalo da nije "glupača, baba" nego koza?

• Podržavam 2

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

...

...cim se pesak priblizi pesackom KOCIS !!!!! sva sreca zena je prezivela,sta da je bila neka zena sa kolicima ili sa decom... sta bi vi uradili da ste otac te dece...

...

U principu, pjesackom prelazu prilazis vec umjerenom brzinom, tako da se moze reci "prikocis".

Ja svog malog (od 6 godina) vec simultano ucim pravila i da im ne treba vjerovati. Nadam se da ce to dovesti do toga da pogleda lijevo i desno i kad mu je zeleno.

Nemam ja kao otac nista od toga da se krivac i spali na lomaci. Jedna kap u moru manje, a moje djece vise nema.

...

...šta bi se ovde u temi pisalo da nije "glupača, baba" nego koza?

Sustina u sred srede. Ali ova istina ne umanjuje cinjenicu da je glupo preci ulicu bez gledanja kao oslobodilac.

Nikola je pogrijesio, a zena isto tako. To je ta "gubitna kombinacija".

• Zainteresovan, 805 postova
  • Motocikl: ktm

Koliko su ove rasprave bolesne i jadne boze! :lud: I to u crnoj hronici. :bljak: Sad mi opet fali smajli koji se krsti... Ljudi, imate zalepljenu temu 'Analiza crne hronike' pa nastavite tamo da se prepucavate iz svojih fotelja!!! Nikola pocivaj u miru. Porodici iskreno saucesce. :'(

• Podržavam 2

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

Sto se vecom brzinom kretao to je bilo lakse opaziti ga kao pesak. Nije vozio brze od zvuka.Drugacije je kada si u kolima pa vidis/cujes budalu tek kad proleti pored tebe, a kad si napolju cujes ga na kilometar.

vecu glupost odavno nisam cuo ni procitao! zbog takvih kao ti me je sramota sto vozim motor i sto me ljudi sa strane guraju u isti kos sa tobom

• Podržavam 23

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Cagiva Raptor 650ie.,MZ ETZ 250

Saucesce porodici motorcikliste.Njega vise nema i nece ga biti.

Ako neko ne gledajuci izleti na pesacki a vozilo je samo par metara udaljeno od njega koja je to "prilagodjena" brzina koja donosi srecan kraj.Verovatno 20-30km/h.

• Podržavam 1

• U prolazu, 41 postova

Gledajuci teoretski, da bih nekima ovde dokazao sta znaci pesacki prelaz po novom zakonu, i da je nesrecna zena zelela da izvrsi samoubistvo, i da nije pogledala ni levo ni desno, nije kriva za saobracajnu nesrecu. Ongog trena kada stupi na kolovoz za vozace je to isto kao i crveno svetlo na semaforu. Tako da strucnjaci samo vi terajte pun gas i mislite da pesak nece proci, samo uvek spremite dosta para za advokate jer dobar saobracajac advokat nece da se zeza ispod 10.000 evra + troskovi za vestake itd itd. A ako nemas para onda zna se, 5-6 sezona branja kupusa i luka po Padinjaku. Kazem radio sam u osiguranju i dobro znam mnoge ishode takvih slucajeva, ko nije imao para za skupe advokate, napipao je robiju gotovo uvek.

• Svakom po zasluzi, 12402 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Zbog postova koji su odavno otišli u off i nekoliko prijava Urednicima zbog nedoličnih postova temu ćemo zaključati.

Pokojni Nikola neka počiva u miru.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja