Jump to content

Moto Zajednica

zender

Članovi
  • Broj tema i poruka

    22
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu zender

  • Rođendan 20.11.1977.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    cacak
  • Motocikl
    yamaha yzf 750r

Poslednji posetioci profila

1963 profile views

zender's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

11

Reputacija u zajednici

  1. Cudi me da je ''Cargovac''' mirno posmatrao i nije mu objasnio pravila saobracaja na bolan nacin.
  2. zender

    yamaha yzf 750r

    - Kao prvo da vam se jos jednom zahvalim na vremenu koji ste posvetili ,nisam stigao ranije da vam odgovorim jel sam bio na putu,probao sam na malom gasu da vozim celo jedno popodne i motor se nije gasio,niti je trokirao cak sam ga ostavljao da radi u mestu dok ne podigne temparaturu i upali ventilator i motor je radio bez smetnji.Filter vazduha je ostao kao i pre menjanja karburatora imam K & N filter koji je cist.Cudno je to sto kad god predjem 10000-12000 rpm i zadrzim se na tom rezimu prvo je trokiranje a onda se i ugasi i posle ga nemogu upaliti sve dok posle dugog verglanja motor ne upali i onda pocne trokirati jedno vreme dok nenavuce dovoljno goriva .Svestan sam ja kvara koji imam ali u pitanju je to sto majstor koji mi je to radio nezeli da prizna i stalno hoce da skida glavu koja po meni nije problem a to mi je potvrdilo dosta vas,Iskren da budem nemam poverenja vise u njega dali bi i vratio glavu cak kako treba jel i ovo dosad nije uradio kako treba a vracam mu motor cetiri puta na reklamaciju,za pumpu mi je on rekao da je od TDM-a tako da to nemogu da potvrdim,uglavnom sada imam Frankestajna za koga sam dao veliku svotu novca a nesmem da se usudim da odem dalje od kuce a da mi netreba tehnicko zacelje.A da za svecice kada sam mu ja postavio pitanje zbog cega dve nove svecice odjednom da otkazu rekao mi je da nemoze on to da zna i da mu dodjem 30 eura za to.nemojte me pogresno shvatiti nije stvar u parama ali mislim da mi nije trebao naplatiti te svecice jel sam te koje su otkazale zamenio kod njega 101km pre otkazivanja i to sto su mi otkazale u krivini gde sam jedva uspeo da se izvucem a da se neprospem po putu gde bi verovatno bilo preterao u krivini e to me ljuti i nervira. Hvala jos jednom.
  3. Majstor Vladica smem reci iz licnog iskustva najbolji majstor u Cacku i okolini, kada sam prvi put oterao tek kupljeni motor kod njega na servis ,posle preuzimanja motora od njega nisam mogao da prepoznam motor.Ono sto je za druge neresivo i prestavlja misteriju za njega je rutina koju resava vrlo efikasno i krajnje korektno.Kada uzmete motor od njega mozete odmah otici na stazu sa potpunim poverenjem da nepomenem i to da je on u timu naseg velikog reli sampiona Vladice Rabrenovica.Velika preporuka za velikog majstora.!!!
  4. Srecan ti rodjendan,i da imas i zdravlja i pameti.

  5. zender

    yamaha yzf 750r

    Da kada ima jedan cilindar i dva ventila taj motor ce se verovatno izgasiti jel ga pokrece samo taj jedan cilindar ali kod mene ima 4 cilindra i 5 ventila po cilindru malo je nemoguce da on cas radi cas neradi pa opet radi i onda kada ga poterate na obrtaje malo vece on se izgasi i onda upali pod sauhom a jos je zagrejan.
  6. zender

    yamaha yzf 750r

    kada se ugasi u voznji moze da upali ali samo uz povucen sauh (preporuka majstora koji ga je radio) sto je i cudno i imam utisak kao da presisa u visim obrtajima ili nestane goriva ,A i pumpa za gorivo je bila elektricna koja se iskljucivala i palila verovatno preko nekog releja a sada je vakumska koja gorivo gura ili premalo ili previse ,a i crkavale su nove svecice sto me itekako cudi.inace motor pocne da trokira i ako ga zadrzim na manjem gasu on oce da posle primi gas i povuce ekstra ali ako zadrzim gas onda se izgasi,nezavisno od toga dali je zagrejan ili hladan on hoce da povuce preko 3000rpm i to cak ide i na zadnji ali kada pocne da trokira cas trokira pa onda nenadano povuce kao blesav ,ako ode ventil ili cak 4 ventila kao sto mi je on rekao nemoguce cas da radi cas da neradi,a pali na dodir tastera.
  7. I pored toga "ISAO JE 300km/h!!!" ma ljudi u automobilu nemaju pretstavu koliko motor moze brzo da ti se priblizi...strasno...decku brz oporavak -Da vec postoje price kako je isao 250km/h,kako nije imao upaljeno svetlo itd.a decko je slomio ruku pri padu i nema drugih povreda a udario je bocno juga koji ga je isekao toliko o brzini motora.
  8. zender

    yamaha yzf 750r

    Potrban mi je takodje savet za jedan problem koji se vuce odavno i bas me dosta izludjuje. Na ovom istom motoru pre izvesnog vremena pumpa za gorivo mi prestane raditi i dino-jet dizne mi se toliko istrose da ih je vise bilo nemoguce nastelovati jednostavno prosipao je gorivo.Motor tada oteram jednom majstoru i ostavim ga da ga uradi,on ga pregleda i potvrdi mi vec moje sumnje i tada mi da predlog da mi zameni cele karburatore koje on vec ima i da mi zameni pumpu i naravno svecice,ulje,filter normalno pristajem na to i sad dolazim uzimam motor ali on neradi kako bi trbao vec ima neko mrsenje na to mi on kaze da se malo vozim pa ce ga on prestelovati kako treba,sad posle nekog vremena vratim motror do njega on odradi to ali se meni motor izgasi posle 100km i to usred krivine,ponovo mu vratim motor koji nije hteo upaliti i on mi kaze da su otisle dve svecice ,ja sedam na motor i posle 10km motor se opet gasi pri prvom vecem dodavanju gasa pocinje da trokira pa da prokine pa sve tako i onda se izgasi i nece upaliti,ja mu opet vratim motor i on mi posle par dana kaze da su otisli ventili izduvni na dva cilindra i da ce on skinuti glavu da uradi,ja mu kazem da cu doci do njega da uzmem glavu i da nosim u radionicu za obradu istih,kada sam dosao da uzmem glavu on mi kaze da je probao da nesto nasteluje pre nego sto skine glavu i da ga probam,ja odlazim od njega i motor mi se gasi na prvom vecem pravcu de sam ga mogao probati-8km od servisa.taga ga zovem telefonom a on mi kaze da je on ipak upravu i da su ventili dogoreli i cim se zagreje on izgubi kompresiju na dva cilindra,ja uzimam manometre i poskidam svecice ,premerim kompresiju koja je na sva cetiri cilindra ista i do kraja skale,ja mu to javljam a on mi kaze da je to toga sto sam merio na hladnom agregatu a kada se zagreje on nema kompresije.E sada mi nije jasno to da motor radi na leru besprekorno na 13/14000 rpm on kao da nestaje goriva pa dobije i prokine tako da ode na zadnji pa ponovo zataji jel da nema kompresije on bi bio konstatno bez nje a ne da u jednom trenutku dobije pa izgubi i sve tako, a da nisam napomenuo to da pumpa za gorivo nije vise elektricna vec vakumska od tdm-a koju je on stavio.
  9. zender

    yamaha yzf 750r

    matory Svaka cast ,bio si u pravu kabal je u prekidu na samom ulasku u dzek na elektronici .HVALA PUNO problem je resen.
  10. zender

    yamaha yzf 750r

    - Pokusao sam i spojen i razdvojen isto se desava,prekidac na copavoj zatvara i otvara do kraja tako da sam njega eliminisao kao uzrocnika.Dali postoji jos neki vid zastite sem prekidaca na copavoj,indikator za neutral radi i sija sijalica .
  11. zender

    yamaha yzf 750r

    Arakis Hvala na savetu-Proverio sam sve kontakte,naprskao ih kontakt sprejom,pali lanpicu od neutrala ,skidao sam cak i prekidac na rucici kvacila ali i dalje je problem isti.Kad ga ubacim u brzinu i stegnem kvacilo on nece da vergla,a kad je na neutralu motor radi sve dok ga ne ubacim u brzinu i tada se momentalno izgasi.
  12. zender

    yamaha yzf 750r

    -Od nedavno mi se pojavio problem na yamahi 750r a to je sledece -motor radi podignuta copa kada ga ubacim u brzinu motor se gasi,naravno prva pomisao je prekidac na copavoj i skidam ga prespajam ali se desava isto,pokusavam sve moguce kombinacije ali se desava isto,prekidac je ispravan proverio sam ga .Intresuje me sta bi mogao biti problem .Unapred zahvalan.
  13. http://sumadijapress...ni26480-c69.htm Hronika Poginuo motorciklista u Gornjoj Sabanti Objavljeno: Petak, 10. august 2012. 12:05 | Komentara: 0<h3 style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; text-align: right; font-style: italic; font-weight: normal; font-size: 12px; padding-top: 3px; "></h3>U saobraćajnoj nesreći, koja se juče dogodila u Gornjoj Sabanti kod Kragujevca oko 18 časova, poginuo je Nenad V. (38) iz ovog mesta. Motocikl „suzuki“, kojim se Nenad V. neprilagođenom brzinom kretao smerom od Kragujevca prema Rekovcu, prešao je na levu stranu kolovoza i direktno se sudario sa teretnim vozilom marke “mercedes“. Nakon sudara motocikl se zapalio, a Nenad V. je podlegao povredama na mestu udesa. Putnica iz teretnog vozila, Rada S. (53) iz Kragujevca, zadobila je lake telesne povrede u vidu opekotina ruku i lica. l
  14. Kazna od 15000din,6 poena i 3 meseca bez dozvole ti sledi .Ali mozes naplatiti stetu na motoru koja nece biti mnogo velika jel taj motor kataloski je oko90000 din ali zato postoji osteta za pretrpljene fizicke povrede (teze) i odsteta za pretrpljeni strah..Doticnu gospodju ce goniti javni tuzilac po sluzbenoj duznosti jel je izazvala udes sa tezim telesnim povredama teretio ti nju ili ne.Advokati uzimaju 20% i imas jos da platis vestacenja koja ce ti po zavrsetku procesa biti refundirana.I ja sam imao udes sa zyf 750r a jos nisam ni imao polozeno sve sam naplatio a i dobio kaznu za kategoriju.A ako si imao novu registraciju to jest istekla ti je registraciona nalepnica kazna je oko 6000din i mislim da neukljucuje oduzimanje dozvole i poene vec samo ako je stare tablice to jest (vozilo nije upisano u registar.Brz oporavak i novu masinu za sledecu sezonu ti zelim. A ova ce se valjda nauciti cemu sluze retrovizori sem za popravljanje sminke.
  15. Boze daj mi zdravlja,za pamet je vec kasno...

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja