acim 766 Napisano Septembar 11, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan lemy, to je tačno, N95 8GB ima veoma loš GPS prijemnik. Eksterni USB nisu baš jeftini, pa je verovatno bolje da kupiš kompletnu navigaciju, recimo neki jeftin Bluberry. Da bi brže hvatao signal, uključi Assisted GPS, ali za tu opciju treba da imaš Internet na telefonu (GSM Data, GPRS, EDGE, 3G). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Septembar 11, 2011 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja isto imam 95 8gb i prezadovoljan sam navigacijom, nije gasena par puta i po 15 ak sati i perfektno uvek sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1104 Napisano Septembar 11, 2011 Drug član, 1098 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima, za eksternu asistenciju znam ali to jede kredit jer ide preko GPRS , mada i to ostaje opcija kao nuzda. Meni u principu ne treba previse navigacija , ova na telefonu je ok sto se funkcionalnosti tice, samo slabo hvata signal i kada ga uhvati cas posla ga izgubi. Mislim da bi mi i ovaj eksterni GPS radio posao. On je ipak 4000 a mislim da nema iole krstene navigacije ispod 10-12,000, mada je i to mozda malo nisam bas pratio cene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2130 Napisano Septembar 11, 2011 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pisao gore da koristim Nokia LD3W modul. Nov je bio negde oko 80-100 evra sto je bas puno, mada radi odlicno. Imalo je toga na sajtu svezamob.rs i od nekih drugih proizvodjaca sa cenama od 45 evra pa navise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4364 Napisano Decembar 3, 2011 motoras, 2500 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Kako ubaciti xt garmin u telefon koji nema slot za memorijsku? Imam sve programe,mape,volju,ali kad spojim telefon na komp trazi mi da instaliram xt na karticu. Ne ostavlja mogucnost za internu memoriju. U pitanju je Nokia x6-16gb. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2130 Napisano Decembar 3, 2011 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze da se instalira na memoriju telefona. Trebalo bi da pored suita imas ponudjeno masovna memorija i jos neku opciju. To bi ti bilo nesto kao hard disk na telefonu. Izaberi to pa probaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Decembar 12, 2011 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ajd ovako...imam N96 16 gb + micro SD kartica...hoću da koristim navigaciju...po mogućstvu legalnu, ali nisam neki zavisnik od legalnosti...može savet šta ,gde i kako da skidam tj. instaliram, odnosno platim/kupim. Takodje bi mi dobrodošao savet , da li da kupim telefon sa android sistemom (koji se pokazao kao dobar) ili da nastavim sa N96? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Decembar 12, 2011 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan android je keva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Decembar 12, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan android je keva Pazi, moja keva koja se nikad nije zanimala za mobilne telefone sada ne ispusta telefon iz ruku (kad sam kuci). To je najbolji test i pokazatelj koliko je Android jednostavan za upotrebu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2130 Napisano Decembar 12, 2011 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam zakleti korisnik symbiana. Od prvog koji je izasao (nokia 7650 i danas je imam) samo to nosim. Sad gledam kako stvari stoje android ga je pregazio debelo. Sto se navigacije tice tu si jos u plusu, posto vidim da gomila korisnika prednost daje iGo navigacijama, a to na symbian ne moze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Decembar 12, 2011 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan i ja oduvek koristim nokia-u,ali vidim da cu ubrzo preci na neki android telefon(verovatno htc ili samsung) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovac85 38 Napisano Decembar 13, 2011 U prolazu, 62 postova Lokacija: Pecinci Motocikl: Aprilia atlantic 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nokia C5 symbian Garmin XT 5.0 Ради одлично druze koju verziju imas ucitanu i koliko brzo ti navigacija uhvti signal satelita jer ja imam vec 3 nokiu c5 novu i svaka slabo hvata signal Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 13, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Imam SE vivaz sa nokiinim symbian paketom.. Što rece Muljaz.. drzimo se i dalje te platforme jer ova nova smara.. probao htc i .. Kupio ga na Pancevcu skinut sa vodafona..pristojna cena i naravno brdo programa sam dobio gratis XT koristim kada mi nije tu igo navigacija.. I mogu reci da je jedno sranje koje me je vise puta zeznulo.. Ono, svakako je bolje nego ništa, ali mora se sve uzimati sa rezervom.. čas posla pobrljavi.. preciznost na 500 m i tako.. Igo je keva.. Jedan od svetlijih primera xt brljotine: Letos kada mi je taraba ostala u šumi.. zamolim drugara da snimi lokaciju na njegovoj navigaciji.. Sutradan u akciji spasavanja džipom i jos jednim vozilom (hvala ti Kepo) probam da ubacim te koordinate u garmina.. i sav zadovoljan napredkom tehnologije i mogućnošcu da nadjemo bas tu stazicu koja skreće sa afalta u šumu.. povedem vozila jedno 15-20km od mesta gde smo trebali da budemo Znači stigli ste na odrediste.. al u q.. I kaže Kepo gasi sranje.. al ja uporan..ma evo tačke verzija 5.00.50s60.9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2130 Napisano Decembar 13, 2011 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan O preciznosti i o putevima je Markone pisao u temi Karta SCG. Dakle, Srbija gradovi sa kucnim brojem Beograd, Nis i NS. Sve ostalo se jos uvek radi. Mape su iste za sve uredjaje tako da do toga ne moze biti problem. Jedino moze da mrsi kvalitet signala u zavisnosti od telefona do telefona posto imaju razlicite prijemnike. druze koju verziju imas ucitanu i koliko brzo ti navigacija uhvti signal satelita jer ja imam vec 3 nokiu c5 novu i svaka slabo hvata signal Ako sporo trazi satelite ima u podesavanjima pozicioniranja opcija poboljsani GPS. Treba poredi integrisanog cekirati i to, pa posle i u zatvorenom moze da nadje mrezu. Konektuje se na internet dok nadje ali ne skida puno. Kad nadjes posle mozes i da predjes na offline ili da iskljucis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 456 Napisano Decembar 13, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Imam SE vivaz sa nokiinim symbian paketom.. Što rece Muljaz.. drzimo se i dalje te platforme jer ova nova smara.. probao htc i .. Kupio ga na Pancevcu skinut sa vodafona..pristojna cena i naravno brdo programa sam dobio gratis XT koristim kada mi nije tu igo navigacija.. I mogu reci da je jedno sranje koje me je vise puta zeznulo.. Ono, svakako je bolje nego ništa, ali mora se sve uzimati sa rezervom.. čas posla pobrljavi.. preciznost na 500 m i tako.. Igo je keva.. Jedan od svetlijih primera xt brljotine: Letos kada mi je taraba ostala u šumi.. zamolim drugara da snimi lokaciju na njegovoj navigaciji.. Sutradan u akciji spasavanja džipom i jos jednim vozilom (hvala ti Kepo) probam da ubacim te koordinate u garmina.. i sav zadovoljan napredkom tehnologije i mogućnošcu da nadjemo bas tu stazicu koja skreće sa afalta u šumu.. povedem vozila jedno 15-20km od mesta gde smo trebali da budemo Znači stigli ste na odrediste.. al u q.. I kaže Kepo gasi sranje.. al ja uporan..ma evo tačke verzija 5.00.50s60.9 Osim onog što je Muljaz napisao, ima i jedna važnija stvar. Kada je slab prijemnik, osim dugotrajnog traženja signala grešiće za par desetina ili stotina metara. Ovo mi više liči da je koordinata snimljena u jednom, a posle prepisana i uneta u uređaj u drugom načinu unosa. Naime postoje različiti načini unosa koordinata. Ovo su najčešći i pokazuju jednu istu tačku, našu prodavnicu u Novom Sadu koja je na uglu Janka Čmelika i Janka Veselinovića: N45 15.586 E19 48.726 N45.25977 E19.81210 N45 15 35.2 E19 48 43.6 Probajte. Ako ne dobijete taj ugao onda nije uneta u dobrom formatu (gridu). Da ne ulazim u detalje, kada tražite neku tačku po koordinati morate je u uređaj uneti u obliku u kom vam je data (ili preračunati što ne verujem da će iko da radi). Najsigurnije je tu tačku snimiti u jednom i učitati u drugom uređaju. Najsličnije čime bih mogao da uporedim ovo je hipotetička situacija da vam neko kaže: ideš 4 milje ovim putem i stići ćeš do raskrsnice. A ti imaš odometar u km i posle 4km na pustom putu (2,4km pre odredišta) psuješ i svoj odometar i onog što ti je rekao 4 milje. Nije kriv ni odometar ni onaj što ti je rekao već ti što ne razlikuješ milje i km. Ili ti kaže izbuši rupe po ovoj liniji na svaki santimetar, a ti dohvatiš lenjir sa inčima i izbušiš na svaki inč tj. 2,54 cm. U konkretnom, slučaju (90% sam siguran) nije kriv Mobile XT već je to jedna od svetlijih brljotina korisnika. Kepo je u pravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6460 Napisano Decembar 14, 2011 Enduraš, 6408 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od svetlijih primera xt brljotine: Letos kada mi je taraba ostala u šumi.. zamolim drugara da snimi lokaciju na njegovoj navigaciji.. Sutradan u akciji spasavanja džipom i jos jednim vozilom (hvala ti Kepo) probam da ubacim te koordinate u garmina.. i sav zadovoljan napredkom tehnologije i mogućnošcu da nadjemo bas tu stazicu koja skreće sa afalta u šumu.. povedem vozila jedno 15-20km od mesta gde smo trebali da budemo Znači stigli ste na odrediste.. al u q.. I kaže Kepo gasi sranje.. al ja uporan..ma evo tačke verzija 5.00.50s60.9 Za ovo ti nije XT kriv, hoce on da pobrljavi pri rutiranju ili da blokira, ali da pogresno odvede na zadatu tacku, tesko, tj nikako. Ili ste pogresno ukucali koordinate ili telefon nije nasao satelite kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 14, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Pa.. ima Hitman snimljenu poziciju.. A imam i ja.. Uskokovićeva Jaruga Još jedan primer: Po magli i snegu tražimo kuglanu u PA.. Sve je bilo ok.. dok na sred nadvožnjaka nije rekla "stigli ste na odredište" Tražena adresa je bila jedno km dalje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 456 Napisano Decembar 14, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Pa.. ima Hitman snimljenu poziciju.. A imam i ja.. Uskokovićeva Jaruga Još jedan primer: Po magli i snegu tražimo kuglanu u PA.. Sve je bilo ok.. dok na sred nadvožnjaka nije rekla "stigli ste na odredište" Tražena adresa je bila jedno km dalje.. Pa lepo ti Kepo reče a ti ne slušaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Decembar 15, 2011 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Znači android i IGo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Decembar 19, 2011 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan "ne može, ne može, ne može............" ok, ali kod mene radi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2130 Napisano Decembar 20, 2011 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan "ne može, ne može, ne može............" ok, ali kod mene radi Sta radi, na cemu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2130 Napisano Januar 4, 2013 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam pre neki dan, ima nekih zanimljivih glasova za navigaciju. Probao sam ono sto ima besplatno da se skine, ali uredjaj ne prepoznaje. Da li to znaci da nece da moze na Mobile XT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano April 2, 2013 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan meni radi na nokijama n8 i 500 softver: symbian belle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2130 Napisano April 2, 2013 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koji glas i koja ti je verzija Garmina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano April 14, 2013 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan Garmin xt scg 2.4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...