Jump to content

Moto Zajednica

Strasna kisa

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 229 postova

Juce oko 17 casova sam isao autoputem kuci i odjednom se oudarila nenormalna kisa,znaci nikad nisam video kisu da tako brzo para.Momentalno sam usporio i skrenuo u zaustavnu traku i cekao sam ispod nadvoznjaka da prodje kisa.Da li je neko ovo doziveo i sta je najbolje uraditi u takvoj situaciji?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ja sam isao uz Bubanj Potok oko 140 po kisi koja je sipala kao uz kofe, ne bi li stigao kuci da pozatvaram prozore i sprecim poplavu...

Upalis duga obavezno!!!!

• Drug član, 2245 postova

Da li je neko ovo doziveo?

;D Ne, mi vozimo samo po vedrom vremenu i kada temp nije ispod 22C i iznad 28C

Samo "prilagodis brzinu stanju puta i uslovima saobracaja"

• Svrati ponekad, 229 postova

Jos si imao srece da nadjes nadvoznjak da ne kisnes. ;)

stao sam tamo ispod nadvoznjaka kod skretanja za dobanovce,ugrinovce i batajnicu.Dobro je sto sam naleteo na to.Pogotovo sto jos uvek nemam dobru jaknu za kisu.

• Enduraš, 6434 postova
  • Motocikl: CRF300L

Danas me uhvatio pljusak u sred planine, nije makadamski put, nego cisto blato. Ziv sam se usr'o da ne ostanem u nekoj dolini, pa da ne mogu ni napred ni nazad. Bilo je malo plesanja zadnjeg kraja motora uzbrdo, ali sam se nekako izvukao. Razmisljanja tipa da li cu da se izblatnjavim i pokisnem su bila u drugom planu, najvaznije je bilo dokopati se asfalta ili makar makadama :)

• Svrati ponekad, 375 postova

danas na auto putu beograd- zagreb idem iza grupe motora!?lije nevidi se nista.. :mogu misliti ikako im je bilo?samo jedan je imao kisno odelo...ostali?nista..samo kacige...cini mi se jedan bmw gs,fazer...i ostalo  ri?da se zaustave nemaju gde...oblak prati i mene i njih...katastrofa..doslo mi da iz zovem da sednu kod mene u auto dok nestane...posle kise i voznje oko pola sata..kao da nije pala ni jedna kap??suvo kao barut...e tad sam ih izgubio iz vida.... ;D

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

He, imam drugara koji uopste ne vozi motor kada je kisa, ni pre kise kada je tmurno vreme, cak ni posle kise kada je asfalt vlazan... Cak ni ne pere motor vodom, samo ga prebrise vlaznom krpom... a kada ga ne vozi, motor je u garazi, pokriven najlonom...

Guest gasa

He, imam drugara koji uopste ne vozi motor kada je kisa, ni pre kise kada je tmurno vreme, cak ni posle kise kada je asfalt vlazan... Cak ni ne pere motor vodom, samo ga prebrise vlaznom krpom... a kada ga ne vozi, motor je u garazi, pokriven najlonom...

e to je odrzavanje motora, a jel ga parkira na tepih, na uzvisenju i ogradi ga svilenim kan ;D ;D ;Dapom

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

...e tad sam ih izgubio iz vida.... ;D

Nagarili malo da se sušnu. :)

He, ovde kod mene imamo ime za takve...Picajzla  ;)

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Ja sam juce do gaca pokisao... A kisno odelo, uredno spakovano, stoji kuci... ;D Xexexe, kako polivaju ovi iz kontra smera, umro sam od smeha... ;D

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Juce oko 17 casova sam isao autoputem kuci i odjednom se oudarila nenormalna kisa,znaci nikad nisam video kisu da tako brzo para.Momentalno sam usporio i skrenuo u zaustavnu traku i cekao sam ispod nadvoznjaka da prodje kisa.Da li je neko ovo doziveo i sta je najbolje uraditi u takvoj situaciji?

Uprawo po toj kishi sam se wracao sa surchina ... nishta .. mislili japanci na swe .. izwadio sam wesla i lagano ..  ;D

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Sad kad se vracah iz CG, ufati me kisha(potop) kod Knica(ishao na KG-Bat...smara me ibarska) i....pa nishta... navukao kishno odelo i teraj dalje! Bilo je gadno u jednom trenutku,jer jedino shta sam video,u trenutcima kad nije bilo kola na putu(a bilo je oko 23h), su one machije ochi pored puta i srednja traka! Noge mi non-stop u vodi-provala oblaka! Nije prijatno iskustvo!

• Drug član, 1392 postova

Problem kad te uhvati kisa na putu bez opreme je sledeci: ako vozis brze da pre stignes da bi manje pokisao ima da se smrznes jer si mokar a jako ce da duva (nije iskljuceno da ces i da padnes),a ako vozis polako vise ces da pokisnes..  tako da je najbolje da nadjes neku baru,stanes,sam se ceo ispolivas i onda si mokar skroz pa se ne nerviras vise sto pada kisa  ;D

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Proshle godine od Nisha do BG-a ,  kisha pljushti, provala oblaka....potop, vozila sam auto putem, srednjom trakom nekih 100km/h i to je chak bilo prebrzo s obzirom na vidljivost....Negde od Kragujevca tom potpopu se pridruzi i magla ! Ali takva magla da dalje od cajgera ne vidim...

Peglala sam dalje do BG-a 40km/h , stala sam samo na jednoj pumpi 35km pre BG-a , i trchala u krug oko pumpe i radila chuchnjeve da se ugrejem ;D tako jedno 15 min pa za BG.  :)

• Zainteresovan, 568 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max

Pri povratku iz CG u maju, od Bajine Baste do Beograda,sve vreme provala oblaka! Srecom je Skaki (putovali smo zajedno) imao 2 kishna odela) ali ruke i noge nisam osecao, sve potpuno mokro! ali preziveli smo..jbg, to je ona druga strana medalje vozila na 2 tocka..;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja