Jump to content

Moto Zajednica

PEDA skuteri

Recommended Posts

• Drug član, 3998 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pre 20 godina je bio drugačiji kontekst. Nije bilo strogih euro normi za gasove, AM kategoruju su poklanjali uz B dozvolu, nije bilo tehničkog pregleda za 50cc skutere... 2-taktni skuteri su bili klincim popularni jer mogu da se skinu blokade i namunje, a Aprilia, Gilera, Yamaha, Pežo Speedfight... su bili mnogo brži i bolji od jeftinih kineza.

Al većinom su to sad uglavnom odavno izakana vozila, sa davno izvađenom dušom. Čast izuzecima naravno, tj. onima koji su uložili ozbiljan i trud i novac da povrate mladost takim makinicama, što je realno retko. Češća pojava je da je prodavac ostao u zabludi da to sokoćalo nešto vredi, ili ga je i sam mnogo platio pa mu se ne daje za manje para itd. Samo moje skromno viđenje stvari, naravno.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 8 postova

Pitanje je samo šta je manje sranje.. 😀

S obzirom da sam iz manjeg mesta, do posla imam možda 5km u jednom pravcu, ne verujem da ću ni 5000km godišnje da predjem sa njim, koliko može loše da bude? Čitao sam da su se ljudi dosta ranije žalili na Peda skutere, nisam video ništa za ove novije. 

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

S obzirom da si iz manjeg mesta pitanje je koliko ti je daleko servis, dve godine garancije je lepa stvar ali ako moraš dva tri puta godišnje za otkačenu žicu da prolaziš kroz golgotu prebacivanja motora do ovlašćenog servisa, bude skuplja dara nego mera.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Garantni uslovi kod novih Peda su tipa - obaveza svakih 1.000 do 1.500 km na menjanje ulja, pritezanje šrafova itd. Mnogo je to cimanja, a i ne košta baš tako malo.

El si vido oglas od kolege, jeste Peda, al je skoro nova i jeftinija? Na garanciju naravno zaboraviš. Sam održavaš i popravljaš kod lokalnog majstora, ako može. Ako ne može, prodaš za delove.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 116 postova
  • Motocikl: CFMOTO 700 MT

Ja čekam kupca da sad u narednih pola sata dođe za tu Pedu, ako me ne ispali bićemo obojica zadovoljni, on dobrim primerkom a ja što sam se brzo skinuo sa oglasa, da me ne cimaju preprodavci koji traže upola cene :)

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 64 postova

Kolega kupio Pedu letos. Neće da je vozi u servis već joj sam menja ulje. Kaže da ga zabole za garanciju.... 1400 eur 49 ccm....

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

• U prolazu, 8 postova

Bio juče do Niša, probao ET i R9. Uzeo predračun za ET black edition,pa ćemo da vidimo.Vise mi se svideo. Šta znam, s obzirom da sam odavno vozikao Tomos automatik ovo je bilo ok. ET nešto zezao, gasio se, rekoše da možda jer ima malo benzina, R9 išao ok. Neke kolege kažu da bi pre Apriliu staru preko 20god nego Pedu, neki da je novo novo. Čekam da mi se odobri kredit pa ćemo da vidimo do tada. Svakako svaki savet i predlog je dobrodošao. 

• Sviđa mi se 1

Kad si već uzimao kredit, što se bar ne ispruži do nekog SYM Symphony ili Kymco Agility, bolji su x puta? Koliko je veća rata za njih, tipa 10-ak evra mesečno? Al sad, šta je tu je. Nadam se da će da ti služi lepo. Srećno!

• U prolazu, 8 postova

Jbg.Koliko sam gledao sym je za 1000eur skuplji. Žena, dete, sređivanje kuće, dva auta, dva kredita,plus još jedan preko firme. Nisam smeo više od toga da se isprsim. Refinansiram postojeći kredit sa dodatnim keshom, tako da svakako kupujem za kesh motor. 

Promenio član nihil.enochian
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja