Jump to content

Moto Zajednica

Naked i putovanje? Poluoklop?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 701 postova
  • Motocikl: zx6r

Pozdrav.

Kao i mnogi koji se javljaju i ja sam u fazi odlucivanja kakvu makinu kupiti.Unapred se izvinjavam na malo duzem pitanju.

Kako sam ljubitej nakeda (u vizuelnom smislu) moj izbor bi bio  Suzuku gsr 600 ili Yamaha fz6 n,ako bude dovoljno kesa za nov motor,ili polovni sv 650 ili nesto slicno ako ga ne bude.

Međutim,kako sam procitao dosta tekstova o tome  kako nakedi nisu bas za duza putovanja,a ja imam nameru da kada god mogu zapalim negde van grada,u pricu ulaze Fazer 600,SV 650 s.

E sad me zanima kakva je zastita od vetra na Fazer-u,SV 650 S ? Da li je taj oklop vise sminka ili zavrsava posao?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Kakva šminka, taman posla!!! Svi ti S-ovi sa poluoklopima dosta dobro štite od vetra, neka potvrde ili ne vlasnici... Nije ni NAKED toliki problem za kraća putovanja, JAKO bitan faktor je OPREMA!!!  Kožna jakna, skupa kaciga, trening vratnih mišića i eto.... Sve je relativno... Koja putna brzina ti treba/odgovara, šta ti je najbitnije na motoru tj. šta tražiš od njega...

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

ja imam fz6n

sa njim sam bio u umagu, ohridu, a boraniju od 200-300 km tipa zlatibor, negotin, apatin itd. da i ne pominjem.

kad krenem na veći put, namontiram originalan yamaha vizir. zaštita od vetra sa njim nije baš kao kod oklopljenih, ali odnos bez/sa vizirom nije zanemarljiv.

putna brzina do 140-150 je ok, može naravno i brže, ali nije baš gotivno ;)

na putu sam sreo dosta ljudi koji putuju na nakedima, sa vizirima. uglavnom su bili horneti 900 ili banditi veće kubikaže..

meni se on ovako go jako sviđa, i zbog toga malo stisnem zube i trpim vetar.. poluoklopi mi se npr. uopšte ne dopadaju..

meex ima fazera, i sa njim je išao na more. nadam se da će videti temu i napisati  njegove utiske i iskustva sa oklopom.

ja nisam probao..

nadam se da sam te malo ohrabrio i ubedio da nam se pridružiš ;D

• U prolazu, 11 postova

Kakva šminka, taman posla!!! Svi ti S-ovi sa poluoklopima dosta dobro štite od vetra, neka potvrde ili ne vlasnici... Nije ni NAKED toliki problem za kraća putovanja, JAKO bitan faktor je OPREMA!!!  Kožna jakna, skupa kaciga, trening vratnih mišića  i eto.... Sve je relativno... Koja putna brzina ti treba/odgovara, šta ti je najbitnije na motoru tj. šta tražiš od njega...

Mali OFF...

Sta si mislio pod treningom vratnih misica?

Sta si mislio pod treningom vratnih misica?

Kupiš naked, poteraš ga van grada sat-dva u vožnjicu 100-120 pa malo više pa malo manje i sve će ti se samo kasti...

• Svrati ponekad, 369 postova

Dex je u pravu.I po mojoj preporuci trebalo bi ipak razmisliti o S modelu.Zastita od vetra je vrlo bitna za putovanje.Nikada se ne bih odlucio za motor bez ozbiljne maske napred.

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81
Dex je u pravu.I po mojoj preporuci trebalo bi ipak razmisliti o S modelu.Zastita od vetra je vrlo bitna za putovanje.Nikada se ne bih odlucio za motor bez ozbiljne maske napred.

da li je ovo dovoljno dobra zastita od vetra? :)

bmw.jpg

• Svrati ponekad, 375 postova

Aha to je bmw-ov model,poznatiji kao kisobran.

e bas taj kisobran je moja malemkost imala priliku da voza jednao 150km...nevredi opisivanje...vrh ;D ;Djeste da je skuter i da nije za put..ali je osecaj kao na oblacima...ops...tema su golaci..sory...

Hvala svima.

Negde mi je jasno sta dobijam sa kojom varijantom. Sada mi je nekako bliza S varijanta ali ostavicu u igri i naked-e.

Zamolio bih vas jos za vase misljenje kada bih birao izmedju ova dva modela:

Suzuki SV 1000 S  ili  Yamaha Fazer 600 S2 ,pricam o novim motorima.

• U prolazu, 30 postova

Evo ja sam prije mjesec dana odradio turu od 5500 km na banditu 1200 N. Imao sam mali vizir gore. Ne mogu reći da mi je vjetar smetao. Kad se navikneš na vjetar malo se nagneš napred i sam te drži.

Za ovo drugo definitivno SV 1000 S. Ipak je to 2 cilindra i 120ks i puno više momenta nego Fazer

Svaka sličnost ova dva modela se završava slovom S u nazivu i tačka!Fazer je mnogo upotrebljiv motor, jako udobnog položaja sedenja, ugladjenog R4 agregata od 600ccm i 98ks. Na leru i ne znaš da je upaljen dok ne pogledaš u tablu.  SV1000 S je brutalni  V2 od 120ks, ima mnogo agresivniji položaj u sedištu, na svako dodavanje i oduzimanje gasa reaguje zatezanjem svih ligamenata i mišića vozaču. Ako te Fazer kroz jedno 3-4 sezone zadovolji, pa možda i smori, možeš da počneš da razmišljaš o SV-u :) :) :)

• Svrati ponekad, 385 postova

Ja sam juce isao do lazarevca sa drugom on ima CBR 600 a ja CB 900, bogami sam odlucio da stavim vetrobran.

Pri vecim brzinama nije bas sve jedno moras skroz da se spustis,hoce vetar da te baci s makine.Tako da za put je majka mara

imati vetrobran,a po gradu i ne treba.Tako da kad krenem na put stavljacu ga a po gradu necu iz inata. ;D ;D ;D ;D

• Super heavyweight, 641 postova
  • Motocikl: BMW F700 GS

Ja takodje vozim golacca Hondu cb500 i sa vetrom imam problema na auto-putu pri brzinama preko150km/h, na ostalim putevima i magistralama vetar je zanemarljiv faktor . Ako uzimash motor samo za duga putovanja, nemoj da uzimas bez ili sa malim vizirom, a ako uzimash motor za uzzivanje razmisli o nekom naked modelu.

Vidim da i taj vizir na naked varijanti nije losa stvar. Ovakvo poređenje (catevs)  me je i zanimalo da bih video koji bajk mi vise odgovara.

A kakvi su za odrzavanje SV i Fazer,ne verujem da bi tu trebalo da bude problema.

P.S.Drago mi je da je Naked "sekta" brojnija nego sto sam ocekivao!

• Zainteresovan, 548 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200

Sa malim zakasnjenjem, da se i ja ukljucim u temu kao ponosni vlasnik FAZER-a ;P..

Elem, kao sto ti je vec receno, na potpuno golom motociklu, zastita od vetra je, ama bash nikakva, sto zahteva veoma dobru opremu koja bi kompenzovala nedostatak vetrobrana. Sa dodatkom vetrobrana koji se fabricki nudi, dobijas poboljsanje,ali opet daleko  od povrsine koju moze da odbrani S varijanta..;) Na fazeru, mozes da zalegnes, i da se potpuno uvuces u zasticenji prostor i da ne osecas vetar nigde osim na bokovima i nogama..pazi, nije da je to bas predvidjeni polozaj sedenja i da ces moci sat vremena da budes u njemu, ali neko vreme sigurno mozes da uzivas u brzinama od +200 kmh bez mucenja i velikog otpora..;)

• Zainteresovan, 548 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200

Eh vetar, a sta je sa kisom i ostalim nepogodama koje mogu da zadese...

To si u pravu, ali na kishu i ostale nepogode ne mozes da utices izborom motocikla, a na vetar i mozes.;)

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

losem k svaka dlaka smeta, brate ako se to coeku svidja putovace s njim sta god da je , evo vi ga vecicrnogorac pa se ugledajte

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ja prosto ne mogu motor da zamislim bez vetrobrana. pre neki dan sam ga skinuo jer sam nesto majstorisao, i tri dana sam trpeo nevidjenu torturu vozeci po gradu, da sam jedva cekao da ga vratim :)

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ja sam nabacio Puig-ov vetrobran na Bandita (20e iz Louis kataloga), znaci totalno druga prica, sada mozes sa uzivanjem da drzis tempo 100-120 (preko 140 vec smeta i vetar i slabasna masina) bez dosadnog udara vetra u (junachka  ;D) prsa!  :)

Po gradu naravno- shminkerica bez oklopa...

• Svrati ponekad, 254 postova

tacno je da naked dobija djedovsku liniju sa ugradjenim vjetrobranom ali za to koliko radi posao uopste te vise ne brine kako to sve zajedno izgleda.

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Triumph Street Triple

Ja na SV-u imam givijev vetrobran kome moze i nagib da se podesava i to su dva razlicita motora sa i bez vetrobrana!Cak mi se sad vise svidja sa vetrobranom,uopste mu ne kvari liniju,a motor je 1000 puta upotrebljiviji

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja