Jump to content

Moto Zajednica

Flip up kaciga

Recommended Posts

• U prolazu, 60 postova

Cao svima i prvo moram da se izvinim jer znam da je bilo vec ovakvih tema , ali nisam uspeo sve da pretrazim pa ako treba kad dobijem odgovor nek se obrise tema .

Sutra dobijem skutera , hvala bogu i naravno prvo što me zanima posle kupovine jeste naravno kaciga , neću da sedam na skuter bez kacige i to jedino integralka ili flip up , pa bih molio konkretne primere kaciga koje mislite da su vrednje pažnje , zanima me flip up kaciga do 150 , 200 evra vrh za mene  i neka integralka do 50-100 jevreja za suvozača (niko nece sesti na moj motor bez kacige) znači dve kacige za 250 - 300 evra

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Podji u Guevaru i uzmi za taj novac dva Caberg-a.

Imaju flip-up za 150-200 eura i odlicnu integralku od cini mi se 8000 dinara (za taj novac nisam vidio bolju kacigu i jos ima ovalan kalup koji je meni legao kao budali samar). Za sumu koju ti imas ima i da ti ostane koja para, a napravices dobar izbor ;)

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Ja je koristim, za flip up je prilicno lagana, nije mnogo bucna (bar do 140, koliko ja vozim), ume malo da magli vizir, dobra ventilacija, vadi se unutrasnjost i lose kopcanje... otprilike, koliko para, toliko muzike :)

btw. markos prodavnice imas i u ns i u subotici

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Od flip up kaciga da valjaju jedino - Schubert i Nolan, ostalo onako...

AGV i Caberg flip kacige su kanta.

Bas sam nesto zagledao, Cabergov Justissimo je po meni mnogo bolja kaciga od Nolanove N102. Jedina prednost Nolanke je komunikacija.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
a kako mogu da dodjem do Nolanke , ima li negde preko neta da se naruci ?Zanima me N101 , bar ja mislim da je to ta , ali ne znam koliko kosta
Ima na žel. stanici u BG-u i u Yamahi u NS... Možda ima još negde a ja i ne znam... ima jedna polovna na prodaju.. :-X :-X :-X

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

Ne bi se slozio sa tobom. Nisi nabrojao Shoei (Mulitetch model) i BMW koji imaju pored Schubert-a najbolje kacige. Nolan je veliku klasu ispod, a Caberg jos malo nize. Caberg kacigu sam hteo i sam da kupim ali zuji, trese, struze preko 70-80km/h. Realno gledano Nolan je u cenovnom rangu do 300e najbolji flipup.

150 jevreja , ne znam da li nekako treba da se podesi ventilacija ili sta vec :-\

Vidi se nikada nisi nosio full face kacigu ili uopste nisi nosio kacigu ;)

• Integrisan, 8365 postova

NEmam savet - imam samo (svoje) iskustvo:

ja sam prvi put seo na motor u aprilu. Isto skuter, kao i ti. Procitao sam razna iskustva vezano za kacige i intervjuisao par drugara. Svi su mi rekli da je Nolan dobra kaciga. Ja u dana kada je trebao da mi bude isporucen skuter sidjem u radnju na Z.Stanici (Beograd) koja prodaje Nolane i naravno - nema broj. Onda uzmem neku najjeftiniju mogucu Grex (ista fabrika, manje kvalitetan brand), za nekih 5k din, Jet kacigu - u fazonu, da je vozim dok ne polozim za A i ne izaberem neku krstenu flip-up kacigu.

Nakon toga sam probao dosta flip-up kaciga, nekoliko integralki i zakljucio isto sto i ti: ja tu veoma otezano disem, a veoma, veoma mi je vruce. Ok, odlucim se za, ipak, Jet model i pocnem opet od Nolana. I dalje (dva meseca kasnije) nemaju broj;)). Zena nadje fenomenalnu Nolan za nju. Ja cekao jos par nedelja, pogledao alternative i na kraju kupio Givi, model sa ventilacijom i zastitom za celo lice (kao i zena). cena oko 14k din (to je neki GIvi top model). VIzuelno veoma lepa.

ISkustva: postava se skida, to mi puno znaci (pranje). Ni najmanje mi nije vrucina. Znatno manje bucna od one Grex. Ventilacija ne prokisnjava;)) (uhvatio me jednom pljusak od Zemuna do NBGD, da sam sav bio mokar). JEdnom recju: na brzinama do 80kmh savrsena. Ipak, a cini mi se da je to slucaj sa svim Jet kacigama, kad se predje 100kmh nemoguce je voziti preko 10 min. Buka, vetar - nije vise uzivanje. Naravno, zastita od pada na bradu ne postoji.

Nakon svega ovoga, moje neko iskustvo je: za grad i umerene brzine, meni Jet kaciga, dublji model sa zastitom za celo lice, ipak ima prednost. Nekako podnosljiv odnos udobnost/zastita. Interalke i flip-up modeli (znojenje i teze disanje) uzimaju mi svo uzivanje i cine da na posao dodjem znojav i mrzovoljan;). Za vece brzine i duze voznje - Jet modeli (a da ne pricam za one noshe) su neupotrebljivi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja