3006 270 Napisano Avgust 31, 2011 Zainteresovan, 666 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ene sad, pa zar ne objasni nama Lalajko pre par postova, da motore ne razvijaju vozaci nego inzenjeri . I sta bre mi tu raspravljamo bez veze, kad Stonerovci kazu MOTO GP je poceo kako je Kremenko poceo da vozi, a do njega, pa to su bili varvari i jeretici. Tako i statistika pokazuje. :lol: :lol: Inžinjeri po informacijama koje dobiju od vozača. A tu je Rosi među najjačima. Ne znam šta je Lalajko napisao, pa ne bih da raspravljam. A to da da je MotoGP počeo sa kamenim je nebuloza, ne verujem da bi iko normalan to rekao. Edi Loson je promenio dva najljuća rivala (Hondu i Jamahu) da bi pokazao da je šampion on, a ne fabrika. A šta tek reći o Švancu? Šta da je taj čovek imao mašinu kvaliteta NSR? da ne idemo još unazad... Kameni je veliki, ali problem vozača današnjice je što ih sve upoređuju sa Rosijem, a Rosi je veći deo svojih titula uzeo kada nije imao pravog konkurenta. Bjađi, Sete, Melandri, Hejden, dobri vozači, ali ne u rangu Stonera, Lorenca, pa čak ni Pedrose. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milky 798 Napisano Avgust 31, 2011 Drug član, 2088 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Valentino Rossi nejveca atrakcija moto GP-a proslog veka....ljudi koji nisu gledali trke znali su ko je Rossi ..., a sad vecinu njih da pitas ko je Stoner .... odgovor 0 poena ... nekazem da je Stoner los kao vozac ali je skroz bezlican... ko je prvi poceo da spusta nogu i zasto ?? ko je poceo da pravi show posle pobede ?? Ko ima 9 titula?? Ko je Doctor.... Doohan je bio besprekoran ali vise niko neprica o njemu.... uzeo sta je uzeo a vozio skoro kao invalid ... ne neprica se o njemu ali se prica o rossiju , o njegovom zivotu, o njegovoj frizuri o njegovoj jahti .... i sta on radi za sponzore, ono sto je najbitnije, donosi novac... stoner na pola sezone pati od misteriozne bolesti....sponzori 0 poena .... Lorenzo dobio simpatije u manjim klasama i popularnost raste ... pravi show... show je ono sto ljudi zele.. od Gladiatora do trkaca trazi se ludost i bezobrazluk i ljudi to vole i zele.... Rossi im je pruzio. Hleba, Igara i Krvi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Avgust 31, 2011 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Napisao 03 August 2011 - 16:17 PM Lalajko Stvar je prosta Dejane: recimo Stoner ucestvuje u MotoGP od 2006-te i od te godine su Stoner i Rosi u direktnim duelima. Pocev od te godine, zakljucno sa danasnjim danom je daleko uspesniji vozac od Rosija. Postoje jasne i nedvosmislene statistike, crno na belo. Jedino gde je Rosi uspesniji od Stonera je broj titula, ima ih dve, a Stoner jednu, ali ce se i to na kraju ove sezone promeniti. Zao mi je, mora da vas boli, ali Stoner je najuspesniji vozac u istoriji 800ccm MotoGP ere. Ili mozete da dokazete da to nije tako?? Nisi Lalajko ovo ti napisao. To je post u kome sam te prozvao da istorija Moto GP pocinje sa Kremenkom. Ako udjes u temu videces prvi post posle toga je moj sa tom konstatacijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Avgust 31, 2011 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Steta za Lorenca sto ipak ne moze tu Yamahu malo da poboljsa i da napokon dokaze svoj ucinak u razvoju motora, jer ocigledno nema vise nikog da mu unapredi motor da bi vozio. Vozaci ne razvijaju motor, niti su to ikad radili - to rade inzenjeri. Evo ti citat 3006, da vozaci nikad nisu unapredjivali motore. Ako ne verujes meni kad kazem, a bilo je samo 2-3 strane ranije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 830 Napisano Avgust 31, 2011 Xtreme, 392 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mene vec pocinje da zamara ta vasa "statistika" na relaciji Rosi-Stoner... Stoner je sa Dukcem uzeo titulu 2007. godine iz dva razloga: vraski je dobar vozac i Dukati je bio bolji motor tada. Sledece godine Rosi (uz pretnju da ce napustiti Jamahu ako ne dobije bolji motocikl) prelazi na Bridzston pneumatike jer se izmedju ostalog cesto zalio na Miselinke za vreme Stonerove godine. I sta se desava? Jamaha je uradila pravu stvar,motocikl je progledao,dobio je gume koje je trazio i postao je ponovo brz. Stoner sa druge strane zadrzava dobar paket i nastavlja da przi do cuvene trke u Laguna Seki posle koje se u sledece dve trke povlaci i neosvaja ni boda. Pored toga losi rezultati na trkama u Spaniji i Francuskoj prave razliku pa Rosi osvaja titulu. Ova sezona nam je pruzila lepe momente i pokazala gde je Rosi kada ima dobar paket,a gde je Stoner kada mu se suprostavi neko. Idemo dalje,2009. donosi odredjena unapredjenja za Jamahu dok Dukati uvodi karbonski ram koji se na kraju pokazuje kao teski promasaj. Lorenco pece zanat i pokazuje da ima zube sto nam je opet donelo fantasticna nadmetanja izmedju njega i Rosija. Stoner belezi ok rezultate do Velike Britanije posle koje nije vozio tri trke. Da spomenem da je "bolest" zbog koje nije vozio i dalje nepoznata? Rosi ponovo osvaja titulu. Idemo na 2010. Rosi i Lorenco i dalje imaju najbolji paket i pocinje njihova medjusobna borba. Na zalost svih nas Rosi se povredjuje na svojoj stazi u Mudjelu i pravi pauzu sledece cetiri trke. Za to vreme Lorenco osvaja 95 poena sto je bilo i presudno za sampionat. Za to vreme sta je Stoner radio? Pokusavao je da vozi na "slepo" zbog cuvenog prednjeg kraja Dukatija (5 odustajanja) i pripisuje solidne rezultate. Sezona 2011. donosi Stoneru najbolji paket (Honda) sto ovaj trenutno koristi kao da je za njega pravljen. Rosi prelazi iz fotelje na kamen i pocinje da vozi Dukatija sto mu je po meni najgora odluka u karijeri. Sa druge strane Lorenco se pokazuje kao jedini konkurentan vozac Stoneru i Honda ekipi. Ben je na momente odlican,ali treba decko da predje jos oh ho ho krugova da bi ispekao zanat na GP masini. I sad ti meni druze lalajko objasni kako je moguce porediti Stonera i Rosija? Kada je Stoner imao bolju masinu pobedjivao je. Kada je Rosi imao dobar motor nije. Sada kad Stoner ima najbolji,a Rosi najlosiji (svesno tvrdim da je Suzuki bolji) motocikl Stoner prasi ceo grid. Ovo je moto sport,a ne knjigovodjstvo da je lako uraditi statistiku. Statistika jeste kul stvar i po njoj je Stoner bolji i kvalitetniji vozac,ali realnost govori da cim nije sve savrseno pada kao kamen. Rosi je sa druge strane pravi sampion (nisam pristrasan) i zavrsi svaku trku ako neraspadne motor do nevozljivosti i pored silnih problema koji su ga pristizali. Stonera gledam kao masinu - ako je input savrsen,output je isti dok ako je input losiji output-a nema. Za direktno poredjenje dva vozaca treba ih staviti na iste masine pa da pokazu ko je gde,a ne ovako. Uostalom nije ni bitno ko je bolji,meni je bitno da trke budu zanimljive za gledanje. Priznaces druze lalajko da od kako cika Doce nema nema ni onog zara pri navijanju i sve vise podsecaju na domaci fudbal (cele ex YU). Ja eto sad navijam za Bautistu jer mi je decko izuzetno simpatican kako pokrece jedan okamenjeni tim I uzivam dok iza sebe ostavlja Dukatije pa cak i velikog Rosija (sa svih metar i podmetac ) dok u gornjem domu uzivam kad Lorencu podje pena na usta i uleti medju silne Honde. Moram priznati da mi je i ludi Sic bio simpatican sa svojim spiskom skinutih vozaca. I na kraju druze lalajko ja ti se otvoreno izvinjavam sto sam tebe uzeo kao "metu" ovog teksta,ali mi je zanimljivo bilo spominjanje nedostatka argumenata Nema ih ni sada puno vise jer nisam ovde da redjam mak na konac niti pripadam fan klubu (izvikanog) Rosija vec da bih izneo svoje skromno misljenje. Ako sam negde pogresio,nije sa namerom,raspolazem skromnim pracenjem GP scene. Po meni su obojica veliki vozaci i s(h)ov bi bio gledati ih na jednako kompetivnim motorima 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1115 Napisano Avgust 31, 2011 Ne silazi, 5519 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko lijepo sam ti uporedio jedan put statistiku Rossi-Stoner od kad su u Moto GP. I opet kazem , nije Rossi kriv sto je Stoneru dugo trebalo da ubjedi ljude da je materijal za Moto GP. Strasan je vozac, to i dokazuje svakom trkom. A za onaj snimak sa Seteom, nadam se da si gledao trku, meni je bilo sasvim svejedno ko ce biti prvi, jer su vozili trku za sebe, borili se, a bili ispred ostalih, ihaaa. Ono se desava u zaru borbe. Nisu ni Rossija stedili ni Biaggi, ni Elias, pa sta. I znam da samo podjebavas, zato i nemam namjeru da te ubjedjujem u bilo sta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2032 Napisano Avgust 31, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Napisao 03 August 2011 - 16:17 PM Lalajko Stvar je prosta Dejane: recimo Stoner ucestvuje u MotoGP od 2006-te i od te godine su Stoner i Rosi u direktnim duelima. Pocev od te godine, zakljucno sa danasnjim danom je daleko uspesniji vozac od Rosija. Postoje jasne i nedvosmislene statistike, crno na belo. Jedino gde je Rosi uspesniji od Stonera je broj titula, ima ih dve, a Stoner jednu, ali ce se i to na kraju ove sezone promeniti. Zao mi je, mora da vas boli, ali Stoner je najuspesniji vozac u istoriji 800ccm MotoGP ere. Ili mozete da dokazete da to nije tako?? Nisi Lalajko ovo ti napisao. To je post u kome sam te prozvao da istorija Moto GP pocinje sa Kremenkom. Ako udjes u temu videces prvi post posle toga je moj sa tom konstatacijom. Da, ja sam to napisao i stojim iza svake reci. Obrati paznju na "800ccm MotoGP". Sta sad sa ovim? 800ccm MotoGP era traje od 2007-me pa do sad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1115 Napisano Avgust 31, 2011 Ne silazi, 5519 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Obrati i ti paznju i na tu tvoju toliko dragu 800ccm. Koliko Stoner ima titula, koliko Rossi u 800ccm? U najboljem slucaju , Stoner moze da napravi egal. I obrati ti paznju na ono da Rossi nije kriv sto je Stoneru toliko trebalo da dokaze da je materijal za Moto GP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2032 Napisano Avgust 31, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dobro Mixo, ne nerviraj se... kako ste krenuli banovacete me na kraju zbog Rosija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1115 Napisano Avgust 31, 2011 Ne silazi, 5519 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ko se nervira? Pa jesi li i ti meni rekao da obratim paznju? I sto si osjetljiv. Evo necu vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Avgust 31, 2011 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Ne zbog Rossija nego zbog Stonera! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
komaNS 338 Napisano Avgust 31, 2011 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Nema :,-( Prijavi odgovor kao problematičan U jeeee što se zaoštrilo , pogođen živac . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4572 Napisano Avgust 31, 2011 Svrati cesto, 3658 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Treba uraditi statistuku i za avgust 2008 i prvu nedelju jula 2007 ili od kako je jedan dobavljac guma! Mozda bi to bilo naj merodavnije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milky 798 Napisano Septembar 1, 2011 Drug član, 2088 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Uostalom nije ni bitno ko je bolji,meni je bitno da trke budu zanimljive za gledanje. Priznaces druze lalajko da od kako cika Doce nema nema ni onog zara pri navijanju i sve vise podsecaju na domaci fudbal (cele ex YU). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 820 Napisano Septembar 1, 2011 Drug član, 1442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno da je čovek koji se u proseku vozi 30sec iza vodećih (bilo je par puta i oko minut ali je bilo i na 16sec) što je čitava večnost i dalje tema ovde. Iz moje perspektive sa obzirom na očekivanja od velikog doktora opasno se već obrukao i on i Burgess (najjači vozač i najjači glavni inženjer) i sigurno da generalni utisak njegovog umeća nije isti kao pre dolaska u Ducati. Ja se nadam da će on to pod hitno ispraviti ne znam samo koliko će moći da se vozika ovako pozadi mada ako se ikada to desi sačekaće ga žestoka konkurencija kao nikada do sada koja će ga olupati samo tako. Što se tiče titula lepo piše ima 9, ako Vlada Spdzlla ima neke informacije kako je to Rossi radio neka otvori temu sa materijalom pa da se informišemo. Ovde se spominje da je Rossi zabavna i harizmatična ličnost a da je Stoner npr prazan što jeste istina za nas gledaoce sa malih ekrana ali sa druge strane zavisi šta ko na trkama gleda. Prvo razlika je u tome što je on Italijan i po tome nikada ne može da se poredi sa japancem ili australijancem (sećete se Doohana) Ono što je meni važno su lap times i stil vožnje motora. Oni koji su to gledali pre 5god znali su da Stoner može mnogo. Nažalost trebalo je vremena da se otarasi Ducatija koji bez ikakve najave ide u low side što je izazvalo mnogo komentara da je padavičar ali je čovek vozio taj motor i pobeđivao Yamahe i Honde, takođe je trebalo vremena da doktori provale da je lactose intollerant u sred sezone ali eto sada je došlo sve na svoje i sada imamo to što imamo. Zamolio bih Vladu da stavi materijal o Rossiju i njegovim trkama u drugoj temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2223 Napisano Septembar 1, 2011 Vlasnik sajta, 5389 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Mene ova diskusija neodoljivo podseca na onu cuvenu diskusiju o BMW motorima, ali je sada Lalajko na drugoj strani. Jeste Rossi (BMW) dobar vozac (motor), ali s' obzirom koliko para je ulozeno u njega (tj. koliko motor kosta), razocarao me je. Jel da, Laki? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ranko 211 Napisano Septembar 1, 2011 "Greasy Thumb", 442 postova Lokacija: Beograd - neka buregdzinica jedem bureG :) Motocikl: F650 ST Furuna Prijavi odgovor kao problematičan Ovde se spominje da je Rossi zabavna i harizmatična ličnost a da je Stoner npr prazan što jeste istina za nas gledaoce sa malih ekrana ali sa druge strane zavisi šta ko na trkama gleda. Prvo razlika je u tome što je on Italijan i po tome nikada ne može da se poredi sa japancem ili australijancem (sećete se Doohana) MotoGP ili F1 ne bi bili ovde gde jesu ( ok bilo uspona i padova ) da nije harizmaticnih vozaca... generalno trka traje 45min/1h sa sve warm up i to je to... zato mora da postoji jos nesto sto ljude drzi vezanim za ova takmicenja a to su sami vozaci... njihov privatan zivot ... harizma na trkama ( pored same voznje )... ok, nismo mi Svet/Scandal pa da se bavimo tracevima ali mora da postoji jos nesto sem puke voznje... To je ono sto bata kameni nema ( malo ga Adriana drzi ) a sumnjam da ce i imati ... cak i kada je cuknuo de puniet-a , iako je to nesportski, dobro je za show... prica se o tome... vrlo je bitno da publika raste ... ne zbog dorne aka SAT ... nego zbog popularizacije motociklizma, trkanja i svega sto uz to ide... odaljih se malo od teme ne btw : Mene ova diskusija neodoljivo podseca na onu cuvenu diskusiju o BMW motorima, ali je sada Lalajko na drugoj strani. Jeste Rossi (BMW) dobar vozac (motor), ali s' obzirom koliko para je ulozeno u njega (tj. koliko motor kosta), razocarao me je. Jel da, Laki? uuu Pablo... nisko nisko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1115 Napisano Septembar 1, 2011 Ne silazi, 5519 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko ne obaziri se na ovo, uvijek si na pravoj strani i uvijek si u pravu. Lalajko je ubjedio Cak Norisa da je celav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano Septembar 1, 2011 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mog vidjenja stvari. Niko ne moze da ospori da je Valentino najveci vozac svih vremena. Brojke ne lazu. Kako se do njih doslo glupo je diskutovati. Pogotovo kad neko kaze "E da ovaj nije pao ovaj drugi ne bi osvojio titulu", mani te se takvog razmisljanja. Neko je s'pomenuo da je popularnost moto trka skocila dolaskom Valentina i to je tacno ali se pritom navuklo kojekakvih gledalaca koji i ne znaju sta su ustvari moto trke ali znaju ko je Rossi.Valentino je pokusao da od ovog sporta napravi cirkus i eto meni to smeta... Isto tako ne znam sto vama smeta ozbiljnost i hladnokrvnost sada Stonera a ranije Pedrose, na kraju krajeva svi Japanski vozaci su takvi. Jbg oni tako dozivljavaju svoj posao. E sada slazem se da je Stoner imao svoje trenutke kuknjave i placa ali setite se da i Rossi kada ne pobedjuje ume da bude licemeran. Da se ne vracam na incidente sa Seteom i Biaggijem. Sa druge strane niko ne moze da ospori titule Rossija u 125, 250 pa i prvu titulu u 500. 2002 sa dolaskom 4-taktnih masina mislim da je tu imao ogromnu prednost sa rcv211. Pola timova je vozilo 2T masine tako da je konkurencila bila neravnopravna a i honda je bila zmaj tada. Skoro sam gledao trke iz tog perioda i koliko mi je krivo Barrosa te sezone, kako ih je covek par puta sa 2t 500 razvalio pa nisu znali gde se nalaze. Dobro je sto smo ustanovili da Rossi nije na kraju zavrsio masinski fakultet i razvio tu Yamahu . Ono sto on poseduje je osecaj da zna kada sa motorom nesto nije u redu a kada je nepravilno ponasanje motora izazvao sam vozac. Isti takav dar poseduje i Stoner stim sto ga u Checcinello timu nisu uopste slusali jer mu je bila prva sezona. On hoce drugacije podesen motor a oni mu daju setup kakav oni hoce i misle da treba. Mislim da Rossijevci ne treba puno da ocekuju od sledece god(vidim da je nada velika) jer ce ih Stoner a mozda cak i Pedrosa u 1000 odvaliti. Ovo nije navijacki ali gledajuci stil koji preferiraju i Pedrosa i Stoner ici ce kao vetar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1115 Napisano Septembar 1, 2011 Ne silazi, 5519 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se u potpunosti Ares. Niti sam od onih koji ce prestati da gledaju GP kada Rossi ode , niti od onih koji misle da Stoner ne zna da vozi. Jedno sto mi smeta, ustvari ni to mi ne smeta, neka ljudi misle sta hoce, je to da Stonera vec sada neki proglasavaju boljim od Rossija. I poslije 2007. su najavljivali krah Rossija, pa eto nekako se on dokobelja do jos koje titule. Sad opet isto, pa to je kao ono sta ce pisati na grobu hipohondra "Jesam Vam rekao". Prvo navijam za trkanje, pa onda za vozace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shortshifter 8422 Napisano Septembar 1, 2011 Super specialist, 6052 postova Lokacija: Šumadija Motocikl: Suzuki GSXR600, Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Mixo, evo da ja najavim kraj Rossija, kao njegov navijač imam pravo na to a da se niko ne ljuti. Valjda. Realno, sledeće sezone po do sada poznatim rezultatima testova ne može očekivati nikakvu borbu za titulu, a one tamo, i ako bude vozio, biće previše mator da se bori sa klincima. Moje viđenje. A da, Stoner je bez sumnje veliki vozač, verovatno da ulazimo u njegovu eru, kao što je bila Rossijeva. Jedino što mi kod njega smeta je već više puta pominjana "hladnoća", čoveku je ovo posao i to je to. Šta znam, kad vidiš, odnosno nazreš da se u hodniku posle trke potuku Rossi i Biaggi, nekako ih više cenim kao trkače. Stoner kao da nema tog žara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ranko 211 Napisano Septembar 1, 2011 "Greasy Thumb", 442 postova Lokacija: Beograd - neka buregdzinica jedem bureG :) Motocikl: F650 ST Furuna Prijavi odgovor kao problematičan Jedino što mi kod njega smeta je već više puta pominjana "hladnoća", čoveku je ovo posao i to je to. Šta znam, kad vidiš, odnosno nazreš da se u hodniku posle trke potuku Rossi i Biaggi, nekako ih više cenim kao trkače. Stoner kao da nema tog žara... e o ovome pricam... pa mora brate kamenko kad zabode pobedu da skace po celoj pisti, da dovati adrianu i da je icepa ki svinja masan dzak , da uskoci u masu fanova... jeste vozi, obara trte mrte ali nije sve u poslu ... nekad mi se cini da je dosao na motor jer nije imao sta drugo da radi i provalio da mu ide i aj da zgrne neke pare... opet kazem, nije moto gp samo trening, warm up , trka... bar nije tako bilo... ps. necu vise da se busam zavrsio sam sa lupetanjem do Misana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1115 Napisano Septembar 1, 2011 Ne silazi, 5519 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan nekad mi se cini da je dosao na motor jer nije imao sta drugo da radi i provalio da mu ide i aj da zgrne neke pare... E pa koliko znam, njegovi su dali sve pare, da bi on vozio. Provalili su da mu dobro ide, i eto sad su zgrnuli jos vece pare. I svaka im cast na hrabrosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 820 Napisano Septembar 1, 2011 Drug član, 1442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Momci koliko god vi bili u pravu oko "sporednih" stvari koje se dešavaju tokom trkačkih vikenda mora da znate da svako ima svoju perspektivu gledanja trka pa je nekome to važno a drugome nije. Ono što se ne može za 100god promeniti je poreklo vozača tj. iz koje zemlje dolaze gde se oni ponašaju prema merilima kojima su oni naučeni kao mali. Zato ne možemo staviti te ljude u isti koš jer su sa drugih krajeva planete. Ko kupi kartu i ode za Japan biće šokiran kolika je ta razlika u odnosu na EU u svim aspektima i vrednostima života. Zato kažem da se više okrenemo tome kako se vozi motor (riding style), odakle neko izvlači onu stotu iz kruga, tehnika na motorima, asimetrične gume (koja staza i kako) itd itd, ima milion tema To što Rossi jede kokice ili ide u klonju posle trke, Horhe zabode Lorenco land zastavu posle pobede mene sigurno nasmeje ali to ne doprinosi da ja njega cenim više kao vozača. Više me impresionira i nasmeje kada po 10x radim reverse i gledam šta Stoner radi telom pri izlasku iz poslednje krivine Indianopolis i shvatiš gde je ta stota po krugu koja ode u totalu na 2 sec po trci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5453 Napisano Septembar 1, 2011 Integrisan, 13153 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sve razumem, samo ne razumem u čemu je sreća što je MotoGP postao mnogo popularan. Jel neko od vas dobio % od toga ili šta? Šta me boli uvo da li 4.500 000 kineskih srednjoškolki gleda Dornin proizvod zbog Rossi-a ili ne. Bolje bi bilo da nisu "regulisali" stvari kroz finansijsku prizmu. Ja sam ovo već nekoliko puta napisao, Dorna je samo front, Carmelito je samo piun, vlasnička struktura je ponikla (i nije se menjala) iz rukovodstva City Bank od rpe 20-ak godina, osnivač i prvi CEO firme koja će kasnije postati Dorna je bio CEO te banke (Amerikanac). Sve što su radili (a to je Rossi), radili su u cilju popularizacije SVOG PROIZVIDA DA BI ZARADILI PARE! Niko od njih nije ni seo na motor a kamoli vozio trke i zabole ih za "sport". Rossi je definitivno u rangu Agostini-a, Roberts-a, Sheen-a, Rainey-a, Doohan-a a broj titula je dobijen množenjem talenta sa privilegijama konstruisanim da bi nekome (a i Rossi-u) donele zaradu. Pogledajte pad gledanosti kad on ne vozi!! A šta mislite ko su ti koji ne gledaju trke ako Rossi ne vozi? To su onih 4.500.000 kineskih srednjoškolki (što vole i Beckham-a i Jackson-a). Hteo sam da kažem, iebe mi se za popularizaciju. To je parola uzurpatora finansijskih tokova. p.s. Popilarizacija lopte na uštrb Kalašnjikova među decom u Africi je druga priča. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...