Jump to content

Moto Zajednica

Parkiranje motora vs Komunalna policija

Recommended Posts

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Ja razumem besparicu, krizu i sve to, ali da platis da bi bio pandur?!? Brate, od te mentalne konstrukcije samo treba bezati.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Ja razumem besparicu, krizu i sve to, ali da platis da bi bio pandur?!? Brate, od te mentalne konstrukcije samo treba bezati.

U Beogradu se za radno mesto komunalnog policajca ispod žita plaćalo oko 5000 eur.

Ako dnevno klepiš po 10-15 eur za godinu dana si na nuli i počinješ da "zarađuješ" :neznam:

• Zainteresovan, 974 postova

Ja ih iz ljubavi zovem djubretarci mesto komunalci. To su najsmesniji kompleksasi, panduri u pokusaju. Covek moze samo da zamisli koja je kolicina frustracije, gluposti i krize identiteta u jednom takvom coveku (cast izuzecima) Kada su nam panduri ovako tuzna prica, ceovek ne sme ni da zamisli sta su tek ovi. :lol:

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Ja ih iz ljubavi zovem djubretarci mesto komunalci. To su najsmesniji kompleksasi, panduri u pokusaju. Covek moze samo da zamisli koja je kolicina frustracije, gluposti i krize identiteta u jednom takvom coveku (cast izuzecima) Kada su nam panduri ovako tuzna prica, ceovek ne sme ni da zamisli sta su tek ovi. :lol:

Kada slušam ljude kako pričaju o policiji, administraciji, sudovima, zapitam se gde žive i odakle su. Meni je dovoljno da pogledam likove po komšiluku (prosečne, porodične ili ne, sve jedno) i zamislim ih kako bi se ponašali da im se da vlast. Ti po kojima pljujemo smo mi sami. Takvi smo. Svaka čast retkim izuzetcima. Plus što svaki posao ima svoje breme i utiče na čoveka hteo on to ili ne (u većoj ili manjoj meri). Da nemam ništa bolje, bez dvoumljenja bih obukao uniformu komunalnog policajca. U NS barem su im lepe plate, socijalno, zdravstveno, godišnji, radno vreme 40 sati - sasvim OK.

• Podržavam 4

Pa obukao bih i ja, i nije sramota nista raditi. Sramota je kako se ponasaju neki ljudi koji rade odredjene poslove. A problem nastaje kada su ti poslovi takvi da oni predstavljaju drzavu vlast itd.. Onda to zahteva ipak malo vise kulture i obazrivosti.

A to se tesko moze ocekivati od pandura u pokusaju.

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Nekultura na svakom koraku. Ljudi misle da su vece face ako su bezobrazni, seljacine, ako ne daju migavac kad skrecu, ako se parkiraju na sred ulice dok skoce po pogacice i jogurt sa manje mlecne masti iz pekare... To nije nacin da se razgovara, pogotovo ti "komunalni policajci". Ako se vec tako ponasaju, valja odgovoriti adekvatno. Svakog pandura koji se tako ponasa, treba spustiti na zemlju. Sto se kaze "i nad popom ima pop".

Uglavnom, ne znam sto je toliko problem parkiranje motora na trotoaru gde nikome ne smeta, to se svuda u Evropi tolerise, pogotovo na Mediteranu...

Pa nije to realno problem. Vracamo se na ono staro dobro zbog cega su i oformili te djubretaarce. Da otimaju pare. I videli su jos jedno mesto gde mogu da ustinu, pa sada i to. Samo budite strpljivi uvesce i porez na brkove i bradu a zatim i komunalnu za pregled stanova i kuca da tu nesto naplate.

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð

Evo jos jedan mali update...

Komunalna policija ima mnogo sira ovlascenja nego obicna policija (mozda su ljudi to vec i znali, ali ja recimo - nisam). Imaju sva ovlascenja kao i obicna policija (izuzev nosenja i koriscenja vatrenog oruzja) ali zato imaju odresene ruke za sve zivo pored klasicnih policijskih duznosti. Uz malo inteligencije, svaki komunalni policajac moze da iskoristi ta ovlascenja na brutalno los nacin i da ostane u okviru zakonski dozvoljenih akcija ;) Jednostavno, ako resi da zeli da napravi problem bilo kome - moze, i to mushki... i zakon i drzava ga pokrivaju. Ko god je oformio tu policiju i ko god je to progurao kroz zakone, jako je pametan covek i doooobro je razmislio o svemu pre nego sto je zaleg'o na posao. U sustini, ovo ne bi trebala da bude losa stvar uopste ali ako se uzme u obzir u kojoj drzavi zivimo, kakvi i koliko kvalifikovani ljudi se zaposljavaju (nisu svi losi ali nisu svi ni cvecke), u nekoj buducnosti moze zvucati kao potencijalni problem. Ako sami sebe ne ograde od bahatosti i dzekiranja, tesko da iko drugi moze jer im je svasta dozvoljeno :)

• Podržavam 1

• Drug član, 1874 postova

Pa nije to realno problem. Vracamo se na ono staro dobro zbog cega su i oformili te djubretaarce. Da otimaju pare. I videli su jos jedno mesto gde mogu da ustinu, pa sada i to. Samo budite strpljivi uvesce i porez na brkove i bradu a zatim i komunalnu za pregled stanova i kuca da tu nesto naplate.

A jel i na `donje frizure` :hej:

• Podržavam 1

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

Na zalost po novom ZOBS-u parkiranje je zabranjeno svuda gde to nije dozvoljeno znakom

WC policajac je sluzbeno lice koje imenuje grad i bavi se parkiranjem

u VA to radno mesto je kostalo od 3 do 5k eura

:zbunjen: :zbunjen: :zbunjen::( :( :(

onda sam ti ja u stalnom prekršaju. još mogu da mi nakaleme kako zbog, idukcuje ometam rad bandere, :jok:

post-13916-0-34677400-1314025527_thumb.jpg

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

onda sam ti ja u stalnom prekršaju. još mogu da mi nakaleme kako zbog, idukcuje ometam rad bandere, :jok:

Druze , ako ti je ovo na avataru slika iz licne karte, mislim da ne treba da se bojis. Kakvi crni poLCajci, kakvi kalemi i indukcije, ne sme ti niko nista. :) :) :)

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

Druze , ako ti je ovo na avataru slika iz licne karte, mislim da ne treba da se bojis. Kakvi crni poLCajci, kakvi kalemi i indukcije, ne sme ti niko nista. :) :) :)

:lol::lol:, vreme mi je da promenim tu sliku :D

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: pesaka u ful opremi (ode TDM)

ljudi samo opusteno.....bez nervoze.....pa oni su tu da pisu kazne a na nama je dal ih placamo il ne.....

evo jedne dobre fore vezano za zone po gradu.....svi znamo da moze da se parkira od 1 do 3 sata....zavisno od zone.....e pa ovako....

ja se ceo zivot parkiram u zoni a dinar im nisam uplatio....kapiram da vecina zna foru....al ajde....

skinete lepo tablice....a onu nalepnicu nisam zalepio na soferku....vec napravio mali ulozak oko nje....kad krenem stavim sve na mesto i to je to...kad stanem sve skinem i tako u krug.....a zasto ovo radim....evo objasnjenja.....

zivim u zoni 3.....nikad...ali nikad nema mesta a placao sam za zonu....pitam ja onog lika sto pise kazne...sta da radim gde da stanem tu zivim....a on meni....pa sacekaj druze.....sta da cekam bre....do 3 sata da se neko makne da bi stao.....ma vazi...poskidam lepo sve zivo i to je to....navata on mene u nekom trenuku i pita me zasto to radim.....ja mu lepo objasnim i kazem nek zove pauka ako ima problem i odem.....e sad...pauk ne sme da me dira ako sam propisno parkiran....a on kaznu ne moze da napise....tek posle par dana mogu da ti stave opomenu za odnosnje ali samo po prijavi zbog nepomeranja auta.....tj da bi se utvrdilo da li auto ima vlasnika ....tako neka fora.....naravno....bacim papir i pomerim auto na drugu stranu ulice....lik izgoreo...ma neverujete...on me je danima cekao da vidi broj tablice na foru...naravno ja krenem bez tabilca pa posle 200 metara stavim......e sad neko bi rekao da sam lud sto se cimam....al jbg...traio sam da zakupim mesto...ne moze...samo pravna lica.....e pa kad ne moze....ovo je moje resenje....sad me vec zna pa se vise ni ne cima.....i tako....to je to...a da isto tako parkiram i motor...jedini rizik je da ga neko obori...ali za sada je sve ok....

tako da kad vidite kia proceed bez tablica...e to sam ja....pa svratite na pice...po ceo dan sam po gradu....:moto3:

• Podržavam 5

Na zalost po novom ZOBS-u parkiranje je zabranjeno svuda gde to nije dozvoljeno znakom

WC policajac je sluzbeno lice koje imenuje grad i bavi se parkiranjem

u VA to radno mesto je kostalo od 3 do 5k eura

:zbunjen: :zbunjen: :zbunjen::( :( :(

odlican polozaj bandere u odnosu na parking..........(procitaj moj off)......pa za ovakvo mesto bi ubio...:care: :care: :care:

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

@pedjas011

ovo sam i ja radio kada sam radio u Kosovskoj.

Onda nije bilo nalepnica, jbga, sada sam se zajebao, ja moju nalepio.

@pedjas011

Primenjena taktika :) ja moju nisam zalepio a tablice lako skidam :)

@pedjas011

hahhahaah....to ti kazem..ima da se kupi nosac tablice koji drzi tablicu bukvalno na 2 zubica....klik i tablica se skine....ima u tempu da se kupi ..sad mogu komunalci,pauk i panduri samo da te mrze :takoje:

mala ali korisna rupa u zakonu

• Drug član, 1260 postova

@pedjas011

hahhahaah....to ti kazem..ima da se kupi nosac tablice koji drzi tablicu bukvalno na 2 zubica....klik i tablica se skine....ima u tempu da se kupi ..sad mogu komunalci,pauk i panduri samo da te mrze :takoje:

mala ali korisna rupa u zakonu

To nije rupa u zakonu vec to nije posao parking servis kontrolora. Parking servis je Javno preduzece, a ne drzavni organ. Postoje druge sluzbe, npr komunalna policija i inspekcija koja ti zakaci obavjestenje da imas 1 (jedan) sat da pomjeris vozilo i ako te ne uradis odnese te pauk. A ako se jednom zadesi i saobracajac kada budes vozio tih 200 metara bez tablice skupo ce te izaci.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

[koja ti zakaci obavjestenje da imas 1 (jedan) sat da pomjeris vozilo i ako te ne uradis odnese te pauk.

rok je nekoliko dana da ukloniš neregistrovano vozilo.

Nisam siguran, čini mi se da je osam dana u pitanju.

• Drug član, 1260 postova

[koja ti zakaci obavjestenje da imas 1 (jedan) sat da pomjeris vozilo i ako te ne uradis odnese te pauk.

rok je nekoliko dana da ukloniš neregistrovano vozilo.

Nisam siguran, čini mi se da je osam dana u pitanju.

Licno vidio to obavjestenje sa upisanim rokom 1 sat zakaceno za vozilo.

Pretpostavljam da imaju razne rokove, ali ovaj rok sam vidio pa znam

• Svrati ponekad, 140 postova

Meni bili za kamp prikolicu ispred kuce i to sam u 3zoni.Dva drveta izmecu lepo prikolica.

Zvone na kapiju ja izacem i dobijem od njih obrazlozenje da to nije njhova nadleznost nego su dosli po prijavi ,i da vide kad cu da sklonim ,naravno na sledecem mestu do nje parkiran je motor na parking mestu,to sto parking servis nece da naplati to je njihova stvar a ja moje vlasnistvo drzim ispred svoje kuce i ako sam u centru grada.I nace da budete obavesteni takve stvari komunalci mogu samo po prijavi da rade a i onako nije u njihovoj nadleznosti.A posto ne reaguju na prijavu za kuceci izmet ,sto jeste njihova obaveza da ako nema vlasnika ,moraju da izvedu cistocu da ocisti ,to ne urade nego se prave ludi i konkretno za takve stvari sef im neda nalog da iylaye na teren .

Narode mora da se shvati da smo mi svi poreski obveznici ko preko plate ,ko preko sopsvetene radnje ,i da mi sa tim porezom sto placamo ustvari njih placamo,da na svaku drskost popasu disciplinsku prijavu ,onda ce da se nauce kako treba da se ponasaju i obhode prema gracunstvu.Sto se tice prikolice pomerio sam je tek posle 2.5meseca jer je doslo vreme da ide na more.Inace uredno registrovana.

Kad pocnu da drzavaju komunalni red po gradu da nema cubreta i govana po trotoaru ,tek onda ce da postoje,i da setaju po ulicama mogu peske a mogu i biciklima,a ne da se kurce u onim kineskim sportnjacim.

Za moje shvatanje oni ne postoje i tako samo mogu da razgovaram snjima.Inace i ja imam kuce ,samo moja nosi na ogrlici kesice za ciscenje izmeta kad obavi.

• Podržavam 1

• Free Rider, 126 postova
  • Motocikl: Kawasaki En 500

Samo, meni nije bas najjasnije po kom osnovu reaguje komunalni policajac za saobracajni prekrsaj. Da li je mozda trotoar u nadleznosti komunalaca, pa zbog toga ne znam. Koliko sa ja razumem, samo je policija nadlezna za saobracajne prekrsaje.

Mislim da mogu jedino da zovnu policijsku patrolu (koja je uvek tu negde u okolini) pa oni da dodju i da napisu kaznu. A dok oni dodju, ostao je samo dim :)

Komunalci ne mogu pisati kazne iz oblasti saobraćajnih prekršaja, mogu samo pozvati saobraćajce a saobraćajci ne mogu pisati kazne za prekršaje iz oblasti komunalnih prekršaja (npr. parkiranje na travnatoj površini), mogu samo pozvati komunalnu policiju. E sad na žalost, mogućnost pisanja kazni za parkiranje na trotoaru je izgeda ostavljena i jednim i drugima, s tim što su komunalcima stavljena i šira ovlašćenja u pogledu trotoara.

Samo, meni nije bas najjasnije po kom osnovu reaguje komunalni policajac za saobracajni prekrsaj. Da li je mozda trotoar u nadleznosti komunalaca, pa zbog toga ne znam. Koliko sa ja razumem, samo je policija nadlezna za saobracajne prekrsaje.

Mislim da mogu jedino da zovnu policijsku patrolu (koja je uvek tu negde u okolini) pa oni da dodju i da napisu kaznu. A dok oni dodju, ostao je samo dim :)

Komunalci ne mogu pisati kazne iz oblasti saobraćajnih prekršaja, mogu samo pozvati saobraćajce a saobraćajci ne mogu pisati kazne za prekršaje iz oblasti komunalnih prekršaja (npr. parkiranje na travnatoj površini), mogu samo pozvati komunalnu policiju. E sad na žalost, mogućnost pisanja kazni za parkiranje na trotoaru je izgeda ostavljena i jednim i drugima, s tim što su komunalcima stavljena i šira ovlašćenja u pogledu trotoara.

Komunalna policija ima ovlascenja da regulise i kaznjava nepropisno parkiranje (bez saobracajne policije, bez parking servisa). Tako sam tumacenje, na zalost, dobio od nekoliko pravnika...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja