Nikola-Pera 190 Napisano Avgust 22, 2011 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Mile, tako se to radi,imace Strahinja od oca mnogo toga da nauci. Mislim da si u pravo vreme krenuo sa ucenjem i obukom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 22, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Mile, tako se to radi,imace Strahinja od oca mnogo toga da nauci. Mislim da si u pravo vreme krenuo sa ucenjem i obukom. Ne vjerujem da ce se *zeka* stediti na prenosu znanja.... Ja mog juniora da bih nesto naucio o MX-u prvo sam moram da naucim. Zato sad moram extra da se zrtvujem i sebi da nabacim nekakvu testeru, pa se uclanim i ja u klub, pa oprema...Likvidirat' ce me zena, ali ne smije se stediti na djeci... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Avgust 22, 2011 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Podrzavam i odusevljen sam pricicom.Vratio sam se u detinjstvo.Ja sam moj prvi Tori dobio od matorog za 7 rodjendan. Bas me osvezilo. Sto pre to bolje,nek uchi.Deca nemaju straha. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 614 Napisano Avgust 22, 2011 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Nije baš vezano za temu direktno ali ocrtava moj stav....Mile , ako mali želi i ima sklonosti pusti ga da uči, stisne ti se srce, uplašiš se , pa normalno tvoj je ....ali pusti ga pogotovo ako mu to možeš finansiski pružiti. Sudbina nam je takva kakva jeste, ne treba je testirati ali je i ne možemo promeniti ako nam je suđeno pašće nam saksija na glavu i od toga se ne možeš spasti.Ali ako ga pustiš da vozi to ti je još jedna stvar koju možete raditi ZAJEDNO u u kojoj ćete obojica uživati, još jedna tema za razgovor u kojoj ćeš puno naučiti o svom detetu, kako razmišlja i moći da utičeš da se to mišljenje formira u pravom smeru.P.S. da nemisliš da je ovo pisanije nekog ko nema klince, imam ih dvoje devojčicu od skoro 7 i dečka od godinuipo koji kad god vidi motor počne da priča brm-brm...na koga li je majku mu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Avgust 22, 2011 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ne vjerujem da ce se *zeka* stediti na prenosu znanja.... Ja mog juniora da bih nesto naucio o MX-u prvo sam moram da naucim. Zato sad moram extra da se zrtvujem i sebi da nabacim nekakvu testeru, pa se uclanim i ja u klub, pa oprema...Likvidirat' ce me zena, ali ne smije se stediti na djeci... Verujem da ce sve tesko da ti bude I ja to zeni stalno pricam al nevredi,nego stavis kacigu i oklope pa onda nek bije koliko hoce Nego evo malo i sticanja radne navike posle voznje. Prvo detaljno pranje A onda i upoznavanje sa masinom i prvo skidanje i pranje filtera Nije bilo srecnijeg coveka danas od mene kad sam ga video kako drzi srafciger sa izmascenim rukama a vidim ga to zanima i ispunjava. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 1, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mali progres update i sta smo i kako ucili. Bio je 2 puta na stazi i kretao se sporo, padao u blato i tako. Plan je bio da se malo upozna sa blatom, tragovima, skokovima (brezuljcima) i drugim motoristima koji ga prestizu ili lete pored njega. Nije bilo nikakvog forsiranja i cijelo vrijeme nije koristio kocnice i samo je sjedio. Danas smo otisli na livadu / gradiliste da malo vjezbamo. Livada je vrlo neprijateljska (neravna, lokve pod travom, rupe...) i kretao se kao po stazi ili jos gore. Onda smo malo pricali i vjezbali pa smo naucili - da nedamo konju da drema (= skroz pustanje gasa koje uzrokuje lag, sto na malim brzinama dovodi do potpunog zaustavljanja) - da nadjemo zadnju kocnicu (nasli smo je, ali jos nije usla pod kozu) - da ustanemo, pa kasnije da povucemo dupe pozadi - da "upijamo" rupe i grbe po principu "lutke na koncima" (tu je bilo malo problema..."Znas sta je lutka na koncima?" "Ne" ) . Znaci opusteni zglobovi (za sada akcent na koljena i laktove). Bili smo nekih 1,5-2 sata na livadi, pricali, vjezbali, pauzirali... U zadnjoj rundi je primjetno brze isao (cak je dobio i kormanom po prsima) uz primjenu svega naucenog. Kako se udaljava, vidi se rep kako skace gore-dole-lijevo-desno i mala guza kao ziroskop jezdi iznad... Fantastican prizor (doduse malo subjektivno ) Kameru zaboravismo 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 3, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rezultat 2 dana vjezbe na livadi se odrazio na stazi. Jos uvijek je medju zadnjima, ali nije vise najzadnji. Tempo je porastao. Mala djeca su cudo. Kad mu nesto objasnjavam, tesko nalazim rijeci, a on prati avion koji nas prelece. Ipak, na kraju se nekako odmota i odjedanput ga vidim da radi sto sam mu rekao. Bojim se da ce vrlo brzo doci dan kad mu ja vise nista necu moci dodati, pa cemo zajedno da prosimo okolo... Daklem treci dan na stazi (broj 4): http://www.youtube.com/watch?v=YoWTDJkqXkM 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan ADV 133 Napisano Septembar 3, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R 1200 GS ADV, Yamaha yz 250f, Piaggio Zip Prijavi odgovor kao problematičan gde se nalazi staza? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 4, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan gde se nalazi staza? evo je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Septembar 4, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Mile, svaka cast tebi a i junioru. Jbt poceo je ladno da ustaje, super. Izgleda je bolela guza prosli put pa je uz tvoje savete i to savladao. Definitivno najlepsa tema na forumu . Nemoj da nam nesto promakne, sve lepo snimaj...pratimo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan ADV 133 Napisano Septembar 4, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R 1200 GS ADV, Yamaha yz 250f, Piaggio Zip Prijavi odgovor kao problematičan gde se nalazi staza? evo je HVALA, MISLIO SAM DA JE NEGDE U SRBIJI. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Septembar 6, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Mile, svaka cast tebi a i junioru. Jbt poceo je ladno da ustaje, super. Izgleda je bolela guza prosli put pa je uz tvoje savete i to savladao. Definitivno najlepsa tema na forumu . Nemoj da nam nesto promakne, sve lepo snimaj...pratimo A spusta i nogu... vidi na 0:18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Septembar 7, 2011 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
carlos 111 Napisano Septembar 7, 2011 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Aprilia Shiver Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Mile,podrzavam ideju Ja sam svom klincu kupio krosericu kada je imao 2,5 godine (vrsnjak je sa tvojim sinom).Naravno nije znao da vozi na dva tocka pa sam ugradio i pomocne tockice,spustio motor nekoliko cm,promenio poluge kocnica da ih moze koristiti svojom malom rukom,stavio meksi zadnji amortizer -uglavnom,vozio par puta i ukapirao je da je to suvise brzo za njega i nije ga dugo ni pogledao.Pre oko dve godine :hocu da vozim moju krosericu i onda opet pauza.Videcemo kada ce to kod nas ´´proraditi´´ ali podrzavam takvu edukaciju.Nasi klinci odrastaju sa motorima,gledaju sa nama moto trke i sve im to nije ni strano ni zabranjeno pa je automatski iskljucen onaj faktor da kao tinejdzer pozajmi motor od druga bez ikakvog znanja i onda nastane problem.Bolje ih edukovati nego da sami uce na svojim greskama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Septembar 7, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Nasi klinci odrastaju sa motorima,gledaju sa nama moto trke i sve im to nije ni strano ni zabranjeno pa je automatski iskljucen onaj faktor da kao tinejdzer pozajmi motor od druga bez ikakvog znanja i onda nastane problem.Bolje ih edukovati nego da sami uce na svojim greskama. Ovo je lepo rečeno GhostMile, vrlo zanimljiva tema, nemoj da prestaješ sa apdejtovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano April 30, 2013 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Klinci su cudo, vec je neko rekao odrasli nisu ni svesni kakve mogucnosti deca imaju samo ako se pravilno nauce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano April 30, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan He he, a bas sam pre neki dan trazio ovu temu i jedva je nadjoh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 738 Napisano April 30, 2013 MK SO Zandarmerije, 608 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan svi tvoji strahovi muke beskonacna ponavljanja kako vreme ide transformisace se u sve vece zadovoljstvo i mir...vreme je neumoljivo,deckic je sve bolji a ti sve stariji...i kad jednog dana vidis da ne mozes nesto sto on s lakocom radi...shvatices koliko si bogat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano April 30, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Ja klincu kupio Polini,a njemu se ne svidja,jer je kao bucan i vozi skuter! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 738 Napisano Maj 1, 2013 MK SO Zandarmerije, 608 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan da nije ova prica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 738 Napisano Maj 1, 2013 MK SO Zandarmerije, 608 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan lepo motorce a deckic je smeker Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan ADV 133 Napisano Maj 4, 2013 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R 1200 GS ADV, Yamaha yz 250f, Piaggio Zip Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima, zivimo pored Glinare u Beogradu i odlucih pre mesec dana da uzmem deci kroseve (10,11,13god). pokazao sam im koliko sam znao za pocetak ali su brzo prevazisli sve moje savete. interesuje me da li ima neki prirucnik ili se sve svodi na praksu i vreme provedeno u brdima? takodje me interesuje da li postoje u srbiji organizovane decije voznje? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ruske011 601 Napisano Maj 6, 2013 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bolje ti da mu pokazes nego sam da se uci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan ADV 133 Napisano Maj 6, 2013 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R 1200 GS ADV, Yamaha yz 250f, Piaggio Zip Prijavi odgovor kao problematičan Bolje ti da mu pokazes nego sam da se uci! znam, ali je moj problem sto sa intruderom nisam nikada sisao sa asfalta. zato bi voleo da ima negde da se procitaju osnovna pravila prilikom uspona, skokova, polozaj tela u raznim situacijama i ostale stvari koje mogu lagano da se vezbaju. pre dve godine sam bio na bjb kursu i cuo gomilu korisnih stvari koje nikada sam nebi provalio, a mnogo znace u voznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 6, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima, zivimo pored Glinare u Beogradu i odlucih pre mesec dana da uzmem deci kroseve (10,11,13god). pokazao sam im koliko sam znao za pocetak ali su brzo prevazisli sve moje savete. interesuje me da li ima neki prirucnik ili se sve svodi na praksu i vreme provedeno u brdima? takodje me interesuje da li postoje u srbiji organizovane decije voznje? Deki, nemoj da napravis gresku koju sam ja napravio sa mojim klincem kad je imao 8 godina. OBAVEZNO kupi protektore za kolena i laktove, pa makar one obicne, za rolere. Mi smo ih imali, ali tog dana smo ih zaboravili, a djavo ne bira...Koleno u gipsu tri meseca, odsustvo iz skole...Umalo nije izgubio godinu zbog prevelikog broja izostanaka u skoli. Srecom, sve se lepo zavrsilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...