Jump to content

Moto Zajednica

Harley-Davidson predstavnistvo

Recommended Posts

• Zainteresovan, 981 postova

Nema potrebe da pljujete po nečemu što se vama ne sviđa, a sviđa se milionima u cijelom svijetu. Ja ne volim tu vrstu motora, ili možda nemam dovoljno novca da bih ga kupio, ali me to sve ne tjera da pričam sve najgore o jednoj jako uspješnoj firmi i njihovom proizvodu koji je jedan od najjačih brendova u svijetu...

Ne pricam o ukusima, niti imam nesto protiv cruzer varijante motora, (cam sam nekada i vozio takav motor).

Za mene je hd samo ime i nista vise. Brend kao sto si rekao i to ne osporavam, i zbog toga ga ljudi i kupuju a ne zbog "osecaja" u voznji.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Ako zanemarimo ukuse sto bi bilo pametno ... HD je pre svega gomila kvalitetnog gvozdja koja i nije neki HI-TEC i ne pruza vise od subjektivnog osecaja moci i prestiza ...slicno Coca-Coli ..slatka je i shushti ! I na kraju krajeva on se isto tako kvari kao i svi ostali iako je zesce ustrojen ! 

• U prolazu, 2 postova

GASHO je u pravu. Zaista nema smisla pljuvati po jednom od najvecih svetskih brendova,

ne samo motorciklistickih. Svoje ime su izgradili na kvalitetu, dugotrajnosti i pouzdanosti,

i omalovazavati to je blago receno, neukusno. Nikuda ne vodi.

Guest farbach

kvalitetu, dugotrajnosti i pouzdanosti,

.

Verovao sam u te bajke dok nisam poceo da im farbam motore i dok nisam video jedan otvoren. Ko ne veruje neka pita Micka iz Sapca koliko se kvare. Nekako su i trajali dok Harlejkasi kako ih zovem nisu videli da se moze pucati iz auspuha. Tu je bio kraj.

Ovo nije pljuvanje nego realno sagledavanje stvari. Ako motor nece da ubrza, nece da zakoci i otporan je na obaranje u krivini moze da se zove kako hoce, o njemu ne mogu da imam lepo misljenje. Sto se tice drugih - od volje im, postujem svaciji izbor.

Problem kod ljudi je sto ne mogu da shvate da reklame nisu dokumentarni program nego najcesce cista laz. Kada kupujem motor uzimam ono sto meni treba a ne bajku marketinskih strucnjaka. Bilo da me ubedjuju da zasecerena voda osvezava ili da cu biti lep, mlad i pametan ako vozim to i to ili dignem kredit moja reakcija je NE.

Kad smo kod bajki videli ste kako ona dva engleska glumca muku muce sa BMW- ima, a snimatelj se vozika na nekoj ruskoj varijanti Jawe. Posledica je da ljudi masovno idu na off road sa necim sto nije za to.

• U prolazu, 2 postova

Voleo bih i ja da ''muku mucim'' sa BMW-om, ali po asfaltu, a ne po

kazahstanskim pustarama... :) Veci deo puta one dvojice se ipak

odvija na drumu, a pustinja je ipak... nuzno zlo. U tom delu sveta

nema bas uvek asfaltiranih puteva. Tako da ne treba kriviti ni Juana

MekGregora, ni Carlija, ni BMW, ni vrstu motora. Razmisli cime bi ti

isao i koliko puta bi padao.

Ej, ljudi, ona tema s pocetka je otisla u off, vec vise poruka....

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r
Nema potrebe da pljujete po nečemu što se vama ne sviđa, a sviđa se milionima u cijelom svijetu. Ja ne volim tu vrstu motora, ili možda nemam dovoljno novca da bih ga kupio, ali me to sve ne tjera da pričam sve najgore o jednoj jako uspješnoj firmi i njihovom proizvodu koji je jedan od najjačih brendova u svijetu...

svaka chast za ovo!  :)

malo je tema dobila neukusan pravac...

svako ima svoje mishljenje i treba ga izneti na recimo malo suptilniji nachin...

niko ovde ne osporava da japanac manje koshta i da na papiru vishe pruzha, ovo niko ne mozhe da ospori ali nije stvar u tome... takodje da imam dovoljno novca pre bih kupio starog mustanga nego najnovijeg bmw-a, mercedesa ili bilo shta novo... kao shto neki vole alfu pa makar proveli pola zhivota kod majstora :)

ne volim da gledam u lcd dok vozim, ne volim hi-tec, ne volim 20k obrtaja na ekranu i ako treba zadnja guma da mi glumi amortizer e neka je jer ja to volim!

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V
link=topic=9636.msg129093#msg129093 date=1187092169]

svaka chast za ovo!  :)

malo je tema dobila neukusan pravac...

svako ima svoje mishljenje i treba ga izneti na recimo malo suptilniji nachin...

niko ovde ne osporava da japanac manje koshta i da na papiru vishe pruzha, ovo niko ne mozhe da ospori ali nije stvar u tome... takodje da imam dovoljno novca pre bih kupio starog mustanga nego najnovijeg bmw-a, mercedesa ili bilo shta novo... kao shto neki vole alfu pa makar proveli pola zhivota kod majstora :)

ne volim da gledam u lcd dok vozim, ne volim hi-tec, ne volim 20k obrtaja na ekranu i ako treba zadnja guma da mi glumi amortizer e neka je jer ja to volim!

... a i tema je ''Predstavništvo..........

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Jao što je zanimljiv off :) nemojte mi zameriti.....

Nego da se nadovežem, cela priča nama sa ovoga kontinenta u sredinama bez hasvaltiranih puteva, u doba kada je Amerika imala najveću proizvodnju čelika kao i celuloidnih traka šarolikog sadržaja gde se pojavljuju cigarete, motori, James Dean, itd..., uslovilo je da određeni slojevi društva - da kažem tehnički mnogo ne izbirljivi i neobrazovani, glorifikuju motorcikl koji meni lično ima samo osnovne atribute prevoza na dva točka. Dakle ima ram, gume , motor i ostalo što čini motor, ali sve ostalo bi palo u vodu kada bih krenuo put bilo koje srpske - vukojebine, gde su rupe, krivine, kaldrma, makadam, zemlja tvrda i žitka, osnovne dominirajuće podloge, a  koje meni predstavljaju izazov za vožnju ka iole zanimljivoj destinaciji.

Takodje se na motorima tog tipa uglavnom mogu videti atrofirana i gojazna tela vozača viskog statusnog ranga u društvu u kome je odavno propao rock n roll, sa oslabljenim motoričkim funkcijama, kako naizgled moćno deluju na spravi koja za sobom ostavlja besan urlik i ježe stidne dlačice takodje posebne vrste na ovoj planeti kojoj racionalne norme nisu u prirodi postojanja (ne mislim da su normalnije ni žene koje vole i druge vrste motora  ;D ), već da takav sklop ima tendenciju da stvori sliku na ulici nečega o čemu su neki kao mladi maštali gledajući takve scene u bioskopu dok je u prodavnici bilo da se kupe dve vrste keksa i hleb i mleko.  ;D ;D ;D

A da.... Harley je nekada bio odličan motor, ali je konfekcijska proizvodnja uništila na njemu sve vredno osim imena...

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Kako bese ona prica o Indianu koji je bio pojam za Harlija, i koji je propao jer americka vojska nije platila neku povecu kolicinu motocikala? Onda Indian bankrotira a Harli dobije monopolisticki polozaj i postane "legenda". Zna li neko vise detalja iz ove price?

Da ne bude sve off: Kad ce to predstavnistvo vec jednom?? :) Sorry Dex...

• Drug član, 1779 postova

Moram da priznam da nisam imao neko ekstra misljenje o HD.Jedan moj poznanik je uzeo novog HD fat-boy model serijska verzija. Pre nekoliko veceri smo napravili jedan krug po gradu onako lagano, bilo je i nekoliko japanaca u drustvu.U toku voznje na jedno 30 km na sat on je odvrnuo gas i moram da priznam voleo HD ili ne da je to bilo vrlo upecatljivo za mene licno. Znaci to nije bila demonstracija obrtnog momenta vec je to bilo premestanje motora od tacke A do tacke B  nekih 50 -60 metara u delicu sekunde. Na stranu to sto gde god da smo prosli on je izazivao veliku paznju kod svih ljudi.  Kada bi mi finansije dozvoljavale sigurna da bi se u mojoj garazi pored nekoliko japanaca na prvom mestu jednog nemca i italijana naslo mesto i za jedan HD jer on to zasluzuje a verovatno bih ga vozio povremeno po gradu ili bih isao na neki blizi moto skup.

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

HARLEY je nesto sto se postuje, barem ga ja postujem vise nego bilo kog JAPANCA, KOREANCA, KINEZA i ostalih azijata...

naravno .. INDIAN je veca legenda od Harley-a ali kao sto lalajko rece, bakrotirali su zato sto im americka vojska nije platila ogromnu kolicinu motocikala..

ok su i R-ovi i Sport tureri i sva ta plastika. Ljudi i ukusi se razlikuju, to sam shvatio na vreme i od tad mi je mnogo lakse da komuniciram sa ljudima koji ne razmisljaju na istoj ferkvenciji kao i ja.

Da sumiram ...

Harley je ZA MENE motor nad motorima, na zalost vecina ih je hardtail (isto neko spomenuo) i nisu udobni za voznju po makadamu (definitivno) ali jednostavno je to motor sa dusom... ,a sto se ubrzavanja i kocenja tice ... primetio sam da je to subjektivno misljenje vlasnika R masina. ali dobro... razumem ih ... UKUSI SE RAZLIKUJU ... :)

Sto se predstavnistva tice ... ja jedva cekam .. bicu tamo redovan gost .. i redovno ce morati da ciste moje bale sa izlozenih makina :)

p.s.

Gasho, 883 nije za devojcice, neko te je slagao! ;)

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Pre svega mislim da se mnogi od vas nisu ni provozali a kamoi provozali Harley Davidson motore osim onih jeftinih Sportsera 883.  Tacno je da je Harley imao probleme sa kvalitetom kada ih je kupila AMF kompanija, medjutim otkada su zaposleni kupili fabriku i dizajnirali EVO motor, kvalitet je stravicno popravljen.  To sto mnogi misle da je dizajn motora zastareo mogu svoje misljenje da okace macku o rep jer oni o mehanici i poslovnosti nemaju ama nikakvog pojma.  Pa i svi Japanci prave vazdusno hladjene V-2 motore za svoje kruzere.  Harley Davidoson je 2005 godine prodao i proizveo nesto preko 329,000 motora sto je jos uvek san jedne Honde, takodje u 2006 je prodao preko 350,000 motorcikala.  Za one koji milse da ja propagiram Harley neka pretraze lepo forum i procitaju moje starije postove.  Harley nije nekvalitetan motorcikl i nemoj da trabunjate previse.  Zasto je takav kakav jeste je zato sto to trziste zahteva od njih.  Zato imaju odvojene menjace, zato se pokrecu na kais (koji je bolji za prenos nego lanac) zato su teski i puni kroma, zato se i tresu jer to trziste trazi.  V-rod koji je Porsche dizajnirao je super motor ali nije prihvacen kao sto su "stari" modeli.  Puno inzinjering je ulozeno u Harley motore da bi oni i dalje bili to sto jesu.

Dakle da zakljucim:

NE LUPETAJTE SA REKLA KAZALA.  KUPI HARLEY VOZI GA JEDNO VREME PA SE TEK ONDA PROSERAVAJ TE KOLIKO HOCETE.  OVO VAZI ZA SE MOTORE I KOMENTARE.

Indian je "veca" legenda od Harleya samo zato sto ih vise nema!

Evo par linkova o njihovoj finansiskoj vrednosti, posto su javan kompanija:

http://finance.yahoo.com/q/ks?s=HOG

Evo i par podataka:  podatci su skinuti odvade za one koje to zanima

http://road.uww.edu/road/parbotek/250-777/Week%204%20-%20Harley%20Davidson.pdf

i zapamtite da ne bi 350 hiljada ljudi kupilo da nevalja!

Guest farbach

Moze biti i da je tako. Kada Rus napravi tako nesto onda je sranje, a kada uradi Amer to je tradicija, stil, ne znam ti sta vec....Sve njihovo se meri drugim metrom. Ponavljam otvarao sam Harleya i ono sto sam video unutra je slicnije aranu za secenje drva nego motociklu. Tako i ide.

Da se vratimo na temu. Predstavnistvo koje je Harley imao pre rata je izgledalo svetski. Vecina ljudi ne zna da je ispod radnje u podrumu bila velika radionica, opremljena svim mogucim alatima...Motori su silazili liftom. Za taj deo, marketinsko organizacioni skidam kapu. U jos jednoj stvari su neprevazidjeni. Recimo, kupim Ducati 1098 i za iste pare Harley.Od dodatne opreme na Ducati mogu da nakacim auspuh i crvene rucke a na Harley jos 100 000e i da ostane prostora za jos dorada. E to je posao.

U poslednje vreme se u tvojim porukama nalazi za nijansu vise agresivnosti nego sto bi po mom misljenju trebalo. Lupetanje, trabunjanje i slicno je retorika primerena Republickoj skupstini a ne ovom forumu.  Kad bi smo pricali samo o onomo sto smo vozili, ovde bi bilo jako dosadno. Nisam vozio Harli, ali sa konsultovao ljude u ciji sud verujem. Sem toga, ta prica o namernom dovodjenju Indiana u bankrot i kasnijeg prikticno monopolistickog polozaja Harlija je u meni budi nekakav revolt prema toj fabrici.

Amerikanci su specifican narod. Po mom misljenju (ovo cesto naglasavam) nikad nisu znali da naprave ni dobra kola, ni dobar motocikl. Prodaja Harlija u Americi ne mora da bude pokazatelj kvaliteta. Ameri bi ih kupovali pa da su najgori na svetu, jer drugo nemaju. Vozne osobine Harlija su prilagodjene americkim putevima, i (mozda) za te uslove su dobre. Voleo bih da vidim grupu debelih americkih vozaca na teskim Harlijima kako se penju na Grosglokner :) :) Ne kazem da ne moze, ali bi voleo da ih vidim kako izgledaju na vrhu. Kvalitet same gvozdjurije, hroma i laka, verovatno nije sporan. O tehnickoj strani ne treba gubiti vreme, praistorija.

Eto, nisam ga (ih) vozio, ali dozvoljavam sebi slobodu da imam misljenje o njima, i da o tome slobodno diskutujem. Verovatno se moze na Internetu iskopati nesto podataka bitnih za nas Evropljane - zaustavni put, krug okretanja, potrosnja i slicno. Pa da uporedimo podatke.

• Drug član, 1376 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

GASHO je u pravu. Zaista nema smisla pljuvati po jednom od najvecih svetskih brendova,

ne samo motorciklistickih. Svoje ime su izgradili na kvalitetu, dugotrajnosti i pouzdanosti,

i omalovazavati to je blago receno, neukusno.

Harley je ime, mith i lifestyle i kao takvog ga cijenim. Što se tiče ovog gore boldanog,

debelo su ga prešišali japanci po tom pitanju ( imao sam prilike vidjeti nove Buelle i Harleye

na popravcima ), no japanci definitivno u tom segmentu nemaju "dušu" poput harleya, no

zato je i cijena pristupačnija. Stvar izbora i mogućnosti, no ako je Harley dugotrajan i

pouzdan, koji motor nije ??

U poslednje vreme se u tvojim porukama nalazi za nijansu vise agresivnosti nego sto bi po mom misljenju trebalo. Lupetanje, trabunjanje i slicno je retorika primerena Republickoj skupstini a ne ovom forumu.  Kad bi smo pricali samo o onomo sto smo vozili, ovde bi bilo jako dosadno. Nisam vozio Harli, ali sa konsultovao ljude u ciji sud verujem. Sem toga, ta prica o namernom dovodjenju Indiana u bankrot i kasnijeg prikticno monopolistickog polozaja Harlija je u meni budi nekakav revolt prema toj fabrici.

Amerikanci su specifican narod. Po mom misljenju (ovo cesto naglasavam) nikad nisu znali da naprave ni dobra kola, ni dobar motocikl. Prodaja Harlija u Americi ne mora da bude pokazatelj kvaliteta. Ameri bi ih kupovali pa da su najgori na svetu, jer drugo nemaju. Vozne osobine Harlija su prilagodjene americkim putevima, i (mozda) za te uslove su dobre. Voleo bih da vidim grupu debelih americkih vozaca na teskim Harlijima kako se penju na Grosglokner :) :) Ne kazem da ne moze, ali bi voleo da ih vidim kako izgledaju na vrhu. Kvalitet same gvozdjurije, hroma i laka, verovatno nije sporan. O tehnickoj strani ne treba gubiti vreme, praistorija.

Eto, nisam ga (ih) vozio, ali dozvoljavam sebi slobodu da imam misljenje o njima, i da o tome slobodno diskutujem. Verovatno se moze na Internetu iskopati nesto podataka bitnih za nas Evropljane - zaustavni put, krug okretanja, potrosnja i slicno. Pa da uporedimo podatke.

Dragi Lalajko,

nisam ni ja ljubitelj harleya bar se to po mojim ranijim postovima vidi, medjutim nezelim da omalovazavam nesto samo zato sto to nije motor koji se meni dopada tj koji zelim da vozim.  Nazalost to je postala vrlo cesta pojava na ovom forumu gde se pljuje sve sto je suprotnog tabora treba biti realan. 

"Trabunjanje" i "lupetanje" se odnosi na one (bajkere iz fotelje) koji navodno sve "znaju" o motorima jer su procitali u nekom magazinu ili culi od Pere ili Mike a takvih je podosta nazalost.  Ako sam tebe uvredio zaista mi je zao tj zao mi je svih koje sam uvredio ali zaista mi je dosta iskljucivosti.  Ja razumem lojalnost ali gde je onde otvorenost i objektivnost?

Sto se tice Amera, i ja sam jedan od njih bar po papiru, ali me nevredja pljuvanje po njima jer znam da to nije upereno prema meni licno, iako znam da Ameri u vecini nisu onakvi kakvih ih ljudi smatraju ali o tome drugom prilikom.  O tome da li oni znaju da naprave auto ili motor ocenjuje trziste i ono je jedino merodavno za to. 

Ameri nisu takvi da kupuju samo americke stvari, da je tako ne bi Toyota Camry bila najprodavaniji auto, pa zatim Honda Accord, pa Civic, Corolla, pa tek onda neki Americki auto.  Takodje ne bi se 60% ukupne proizvodje japanskih motocikala prodavala u USA (zbog toga su i toliko jeftiniji nego u Evropi).  Nisu Ameri bas toliko glupi.

Evo par linkova u uporednim testovima: Ovde se bar vidi da nisu pristrasni

Godzilla Comparo: VTX1800, Suzuki Boulevard M109R, H-D Screaming Eagle, Vulcan 2000, Yamaha Roadliner S:

http://www.motorcycle.com/shoot-outs/godzilla-cruisers-shootout-14274.html

2006 Light-Midlleweight Comparo:H-D 883 Custom, Shadow 750 Aero, Vulcan 900 Classic, Suzuki Boulevard M50

http://www.motorcycle.com/shoot-outs/2006-lightmiddleweight-cruiser-comparison-3972.html

Power Cruiser Comparo:Victory Hammer, Kawasaki 1600 Mean Streak, Yamaha V-Max, H-D Street Rod, V-Star Warrior Midnight,

http://www.motorcycle.com/shoot-outs/2007-power-cruisers-shootout-13559.html

Procitao sam ovaj http://www.motorcycle.com/shoot-outs/godzilla-cruisers-shootout-14274.html Poredio sam ga sa Hondom, koja po meni za klasu bolje izgleda. Kod Honde nije bilo zamerki, dok je Harlju sto-sta zamereno, cak i od strane Harley Loved testera. Honda je jaca, udobnija, laksa za voznju, Harli je skripao, unistavao ledja. Ono po cemu je bolji je cena odrzavanja na 30000 milja gde za Hondu treba (ako se tacno secam) 2800$ a za Harlija 2200$. Pri tom Honda kosta 12000$ a Harli 24000$. Kao sto rekoh tu nema matematike, da je kao APN6, za amerikance ce biti bolji i tacka.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja