Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12472 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Nešto im ne radi taj njihov sajt.

Napiši koje su karakteristike i neku sliku, da vidimo i mi?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

;D

Na prvi pogled ovaj Orao (i kopao ;D) lepo motorče. Slažem se da ima grešaka u tehničkim karakteristikama. Kad bi neko nešto napisao o njemu, bilo bi super.

Poslao sam im mail i tražio cenovnik.

veromotors_gv250_orao.jpg

Model  Orao 250ccm

Kompresija 9.2-1

Hlađenje Vodeno hlađenje

Tip motora Dvocilindrični četvorotaktni

Maksimalna snaga 12.5 kw

Maksimalni obrtni moment 15.8 Nm

Maksimalna brzina 120 km/h

Kapacitet rezervoara za gorivo 14 L

Startovanje motora Električno

Prednje vešanje Opruge-Hidraulični amortizeri

Zadnje vešanje Opruge-Hidraulični amortizeri

Prednje kočnica Ručna-Disk

Zadnja kočnica Nožna-Disk

Prednje gume 90/90-18

Zadnje gume 130/90-15

Dimenzije 2215x856x1085 mm

Težina motora 150kg

Dozvoljena nosivost 150kg

Menjač Automatik ili manuelni

Boje Crna/Crvena/Plava/Srebrena/Zelena/ Žuta

Koliko ja vidim, zadnja kočnica mu je doboš, a šta je ovo: "Menjač:    Automatik ili manuelni" ??

I zna li se cena koštanja u novcu?

Znači da se ne nadam....idem onda da ih vabim telefonskom spravom, da vidim čija majka crnu vunu prede...madMM.gif

Sad sam dobio čiku u Valjevu, Orao će biti od marta (ako bude...) i cena mu je po trenutnoj kalkulaciji (?) 1950 evra.

Raptor je 2 300 evra i ima ga samo od 125 kubika - ista cena kao i firme Sprint iz NS. Za Raptora od 250 kuba još ništa ne znaju, mož' da bidne, ali ne mora da znači...da se javim u martu pa da vidimo :D :D

• Svrati ponekad, 458 postova
  • Motocikl: gpz 500 s

ZO LEE,

Ti si car!!!Prednji branik,sa Kinroada ili mog zxmca,kada se presece na pola odgovara da se nadomesti na zadnji branik,koji se presece takodje negde ispod suvozackog sedista i dobija se ISI ZADNJI BRANIK kao na ovom Dadyw-u!

Ja trazio na sve strane,nije mi ovo palo na pamet.

Neznam da li si bio ozbiljan kad si dao predlog,ali to bas odgovara,imas pivo od mene!!!

• Drug član, 2265 postova

Jel' ima neki od ovih kineskih motora klip precnika 62 ili 63 moze sve do 65?

Postoje. Keeway superlight 150ccm je sa 62mm precnikom, a imas i Qingqi 200ccm modele sa 66mm, ako mislis da mozes da uguras.

250ccm kruzeri i 150ccm skuteri ti ne pasuju bajdvej.

Super,a jel' ima nesto na70 ili 72? Koja je cena novog klipa sa karikama?

Ne treba mi za NSU-a.

70 ili 72, mozda od nekog atv-a, ili nekog 250ccm skutera, ne znam za tu dimenziju sta bi moglo da odgovara.

Nadji kontakt na

http://keeway.rs/, ili http://www.qingqi.co.rs/ pa se raspitaj imaju li nesto.

Sto ste bre na kraj srca,poslao mi je R.I.P.broj telefona,zvao sam predstavnistvo Sprinta,za njihov Princ taj prednji blatobran je oko 1700din. ;)

DJole;

nije ti bitan samo precnik klipa,vec i sirina bolcne na klipnjaci.moze to da se nabudza ali koliko je to sigurno?

Zatim ono najvaznije:koliko ce opterecenje da istrpi radilica koja je predvidjena za manju kubikazu????

Ja sam pravio veci predji lancanik pa sam nesiguran jer nije fabricki.

Mozda preterujem,neka i drugi daju svoje misljenje...

• Svrati ponekad, 198 postova

Bitna je i visina cela klipa,i oblik cela i upusti za ventile i rastojanje od centra bolcne do cela klipa....

Ne znam kakve veze ima radilica,ja bi stavljao klip 72 na radilicu koja je vec imala taj klip,a i vise su mi bitne ove merke zbog karika nego samih klipova.

Onda je u redu.

Sutra cu pogledati koji auto ima klip 72,naime imam jednu knjigu o autu iz 1980god,gde su obradjeni mnogi automobili iz 70-ih i 80-ih,a imam i kataloge automobila iz 90-ih,nesto cu mozda iskopati pa ti javljam.Valjda moze i automobilski klip.

Hajte ljudi da iskopamo nesto i da pomognemo coveku.

• Svrati ponekad, 198 postova

Ma nije hitno,a i nije pod obavezno.Zanimali su me klipovi i karike kineskih motora zbog cene  dostupnosti.Cesto se srecem sa nekim krsevima za koje vise nema delova ili ako ih imaju kostaju kao da lece sidu,pa sam hteo da znam jeftinije alternative.

Za automobile mogu i ja da pogledam,nema razloga da mucim nekog.Hvala puno.

A je l' može mala pomoć, bar da proširim krug sumnjivih ;)

Pre nekih mesec dana (već sam pisao o tome) moje skuterče, cvaja, Sprint Phantom posle stajanja nekoliko sati na kiši i velikoj vlazi vergla ali neće da upali. Sutradan donesem novu svećicu, motorče kresne iz prve.

Pre nedelju dana probam da upalim, garaža, suvo i toplo, opet samo vergla i ništa. Kum i ja skinemo i detaljno očistimo karburator, kresne posle toga iz prve. Zamenim i svećicu, stavim onu staru, opet kreše bez problema.

Danas pokušam da upalim - 'oćeš ;D Struje ima na svećici, izgleda me opet nešto u ili oko karba zeza, nešto sumnjam na onu električnu diznu za zatvaranje - otvaranje goriva...ili grešim, zato što je svećica posle 2-3 verglanja zamašćena, dolazi gorivo do nje. Da nije prevelika količina goriva, pa se motor "davi" i neće da upali?

Moram hitno ovo da sređujem, subota i Sremčica su za nedelju dana....a ja više ne znam šta da mu radim.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

A je l' može mala pomoć, bar da proširim krug sumnjivih ;)

Pre nekih mesec dana (već sam pisao o tome) moje skuterče, cvaja, Sprint Phantom posle stajanja nekoliko sati na kiši i velikoj vlazi vergla ali neće da upali. Sutradan donesem novu svećicu, motorče kresne iz prve.

Pre nedelju dana probam da upalim, garaža, suvo i toplo, opet samo vergla i ništa. Kum i ja skinemo i detaljno očistimo karburator, kresne posle toga iz prve. Zamenim i svećicu, stavim onu staru, opet kreše bez problema.

Danas pokušam da upalim - 'oćeš ;D Struje ima na svećici, izgleda me opet nešto u ili oko karba zeza, nešto sumnjam na onu električnu diznu za zatvaranje - otvaranje goriva...ili grešim, zato što je svećica posle 2-3 verglanja zamašćena, dolazi gorivo do nje. Da nije prevelika količina goriva, pa se motor "davi" i neće da upali?

Moram hitno ovo da sređujem, subota i Sremčica su za nedelju dana....a ja više ne znam šta da mu radim.

I ja imam isto problem sa paljenjem..menjao svecice,bez uspeha..meni nece da upali kad stoji duze ne vozen,cim ga upalim na kurblu  i vozim neko vreme,posle toga pali normalno...i opet,cim stoji duze...nece...sumnjam na akumulator (mada nemam blage oko mehanike)

A da ti ja pozajmim masinu?

...pa da nedaj Bože ljosnem po snegu i da se odmah samoubijem ako ti ogrebem lepotana??

I ja imam isto problem sa paljenjem..menjao svecice,bez uspeha..meni nece da upali kad stoji duze ne vozen,cim ga upalim na kurblu  i vozim neko vreme,posle toga pali normalno...i opet,cim stoji duze...nece...sumnjam na akumulator (mada nemam blage oko mehanike)

Ma priključio sam ga na kablove od auta, veselo vergla....u prazno...

Skinuo svećicu, stavio prst (ala mi je tehnika za merenje kompresije) gde je bila svećica, dobro nabija pritisak pri verglanju, dobar potpritisak pravi i na usisu...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja