Jump to content

Moto Zajednica

Sad ili nikad :)

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Piaggio Liberty 125

Proslo je gotovo mesec dana od kako sam se uclanio na forum, za to vreme pretresao sam forum uzduz i poreko, nasao gomilu zanimljivosti, saveta, iskustava... Ali mozda sam neke stvari i preskocio, neke prevideo pa sad trazim i malo pomoci. Nemam A kategoriju ali sam vec vozio( automatik, ctx ,herkules 80,vespu px, hondu_nsr...bilo je svega) tako da sto se tice  voznje vec imam iskustvo. E sad to su sve bili tudji motori i druzenje sa njima se zavrsavalo uvek za 10tak dana. E sad hocu svoj :)

1. Trebalo bi da polazem za A kategoriju. Upustvo koje sam nasao je zaista opsirno i od velike pomoci, mada sam sa nekim stvarima vec od ranije upoznat. Ono sto mene zanima je predlog auto skole u BG koja ima dobar motor(po vasem misljenju) jer ja jos uvek nemam svoj  :(  nadam se ne jos dugo. Pod tim "dobar motor" podrazumevam nesto ispravno lako za voznju a sto nije iz vremena Tita jer sam na takve uglavnom nailazio u auto skolama u koje sam odlazio.

2. Planiram da kupim motor do pocetka sledece sezone(2008). Moja zelja je nov motor(sportski ili maxi scooter), nesto do 250ccm ali vrednosti do 4000e. Kako stvari stoje na nasem trzistu ne vidim neki motor koji se uklapa u moje zelje osim Hyosung Cometa GT 250 / GT 250 R . Kineske modele ne uzimam u obzir jer smatram da jos uvek nisu dostigli zadovoljavajuci nivo kvaliteta(Garaza-Tema: Kino, zemljo velika...). E sad pitanje je kakva su iskustva vlasnika i bivsih vlasnika ovoga motora Cometa GT 250 / GT 250 R ( ne ono rekao mi drug, imao ga moj orak... nego bas licna iskustva). Koliko su zahtevni za odrzavanje,cene delova i ostalo(vidim po forumu da su dosta cesto menjali vlasnike, pa sam pomislio da nije muko moja predji na drugoga , takodje spominje se neko rdjanje rama,slabe kocnice...). Ako sam prevideo neku temu gde je ovaj model bolje opisan stavite link. Video sam da je never pisao o ovom modelu ali nisam nasao taj tekst :(

moja racunica:

Nova Aprilija RS125 5000e

Nov Comet GTR250 4000e

Racunam da cu dobiti 1000e koje bih mogao iskoristiti za neku kacigu, jaknu,alarm, prvi servis...

Znam da je kvaritet sigurno na strani Aprilije,Cagive i slicnih ali 250 u odnosu na 125ccm je opet teg na strani koreanca.

Prihvatam i vase predloge(do 4000e) ali polovnjaci i kros masine otpadaju. Unapred hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

1. Mislim da postoji maxi-scoot 250ccm do 4000E samo nisi lepo tražio, neki Kymco ili slično! 2.Ima jedan KLE500 par meseci star za 3800E... Ako RS125 košta 5000E a Comet nešto manje od 4k, tu nema dileme. Tipski jesu skroz različiti, ali GT250 je 4-taktni, odlično pokriven delovima i servisom. Vozi se kao bicikla, isto toliko i troši! Taj žuti na forumu u oglasima, za koji ti se ''učinilo'' da je promenio brdo vlasnika, je bio moj jedno kratko vreme i mogu ti reći samo najlepše o njemu! Ciklistika ko iz bajke! Zatim ga je vozio Never jednu sezonu, pa Nemanjans sezonu ipo. Na kraju, mislim da je 4000E dosta para i da se za tu cifru može uzeti mnooooogooo ozbiljnije parče dvotočkaša godinu-dve, pa i tri star, u A1 stanju... RS125 definitivno nema šta da traži u ovj priči ;)

• Zainteresovan, 494 postova

Dexter ti je pomogao oko stavke br. 2

A evo i mene za stavku br. 1

Ako vec nemas svoj motor znam ok auto skolu gde sam ja polagao za B , a imaju i svoj motor za polaganje ... Nalaze se kod Centralnog zatvora , http://www.autoskola-talija.co.yu ... imaju neku vespicu od 200 kubika ... Jedino sto te vespe imaju menjac na levoj ruci ... al uzmes 2 casa i naviknes se , mala je i cini mi se da je lagana za osmicu .

P.S. Ako nije smelo da se reklamira obrisite post ...

• Zainteresovan, 564 postova

Sto se tice autoskole, Desetka plus, na Miljakovcu. Polaze se na poligonu kod Sportskog centra Vozdovac na Banjici, na Vespi 200.

Sto se tice motora,Comet, bez dvoumljenja!!!

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Za te pare moze da se uzme dobar Kymko kao prijedlog za maxi skuter varijantu. GT250 je odlican izbor i to bi bilo najbolje sto mozes da kupis za taj novac i da se srecno vozas. Kao sto neko jednom rece: "...bjezite od cvaja u 21. vijeku...", tako da bih ja tu zaobisao Apriliu osim ako ne planiras da vozis motor kratko vrijeme i samo na kracim relacijama.

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Piaggio Liberty 125

tako da bih ja tu zaobisao Apriliu osim ako ne planiras da vozis motor kratko vrijeme i samo na kracim relacijama.

E bas zato bih ja i uzeo nesto do 250ccm jer smatram da su ovi drugi bas samo za zujanje po gradu i nista vise. Cak Mislim da bi Put ZR-BG (oko 80km)koji cesto prelazim za Comet bio maciji kasalj, za neki maxi scooter uzivanje a za neki RS125 i slicno vec maltretiranje

Da li neko zna gde je taj clanak o Cometu 250 sa foruma ja se ubi da ga nadjem ???

Kymco Xciting 250- simpaticno sad sam bas video na sajtu cena 3999e... a cak znam i licno vlasika radnje koja ih distribuira u ZR :) pa mozda moze nesto i da se zavrsi na rate :) :) :) :)

• Svrati ponekad, 150 postova

Samo i ja da zahvalim , posebno Scarfaceu jer sam ja malko ispod trosarine(sportski centar na 200m) tako da mi je ta auto skola ODLICNA(a nisam imao pojma da postoji)!!!

Ma nema na cemu, zato smo ovde!!!

Ali ljudi obratite paznju, upisivanje je na MILJAKOVCU, znaci sednete u autobus 59(ka Miljakovcu), i izadjete na drugoj stanici od one stanice 5 solitera na Banjici. Autoskola je dvadesetak metara "ispod" stanice( posto se autoskola nalazi na uzbrdici), tamo mozete uzeti i CD sa testovima, kako ne biste ucili iz knjige.

Pozdrav!!!

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Ali ljudi obratite paznju, upisivanje je na MILJAKOVCU, znaci sednete u autobus 59(ka Miljakovcu), i izadjete na drugoj stanici od one stanice 5 solitera na Banjici. Autoskola je dvadesetak metara "ispod" stanice( posto se autoskola nalazi na uzbrdici), tamo mozete uzeti i CD sa testovima, kako ne biste ucili iz knjige.Pozdrav!!!

Polako ali sigurno udaljismo se od teme... Satelitsko navodjenje i reklamiranje može i na pm...

Ali ljudi obratite paznju, upisivanje je na MILJAKOVCU, znaci sednete u autobus 59(ka Miljakovcu), i izadjete na drugoj stanici od one stanice 5 solitera na Banjici. Autoskola je dvadesetak metara "ispod" stanice( posto se autoskola nalazi na uzbrdici), tamo mozete uzeti i CD sa testovima, kako ne biste ucili iz knjige.Pozdrav!!!

Polako ali sigurno udaljismo se od teme... Satelitsko navodjenje i reklamiranje može i na pm...

Izvinite gazda Dexter!!!

Aj da se jos jednom ukljucim u temu, pogledaj Gileru Nexus 250, odlican Maxi Skuter, nema ko ga ne hvali!

• Svrati ponekad, 375 postova

trebao bi prvo da sa sobom rascistis!dakle skuter ili motor??ako nemoze s da se odlucis ili nisi jos vozio i jedno i drugo u pomenutoj kubikazi,vidi zamoli nekog druga,prijatelja ili poznanika da se bar malo oprobas...pa tek onda donesi odluku sta uzeti??od svega do sad ja ti preporucujem vec pomenutog KLE...idealan odnos cena kvalitet..plus sto je odlican i za prodaju ako se odlucis za nesto drugo.meni licno nov gt250 nije nesto za tu lovu...mada je odlican motorin...mislim da ga nas drugar vladass prodaje(uzeo je f650gs)pa probaj sa njim da stupis u kontakt...u svakom slucaju sretno sa kupovinom...

pozdrav....

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Ducati 848evo

Zaista ne razumem čemu toliko pljuvanje po dvotaktnim motorima u poslednje vreme...? ali ok svako ima pravo na svoje mišljenje ...samo ga nemojte nametati drugima... ;)

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Nikom ne namecem misljenje, vec coveku dajem savet.Ako hoce motor koji ce da trosi 6-7l pa navise + ulje, pa jos povrh svega da ga servisira svake sezone samo napred!Jeste da su performanse cvaja bolje ali bi 5 puta radije uzeo cetvorotaktni motor.Mnogo su ekonomicniji i pouzdaniji...I jedna stvar, koju uvek pomenem kao veliku manu cvajama...Motorno kocenje.To je samo moj stav, ne zelim da uvredim vlasnike dvotaktnih motocikala.

Pa naravno ali  kiro-va izjava nije na mestu definitivno...

Pa aj da kazem da nije ma mestu, ali ako uzmemo u obzir jednu stvar.Cemu ce taj motor da sluzi?Mislim, ako ces da kupis 50-icu da se vozikas po gradu naravno da ces uzeti dvotaktni a i cetvorotaktni se VEOMA RETKO proizvode jer bi takav motor bio strasno slab.Znaci grad, vozikanje, 1000 km/sezonu extra resenje.E a ako ti treba motor za po gradu, za kraca i srednja putovanja, za kuliranje a nekad za przenje, znaci svestran, koji ce te retko kad izneveriti mislim da je suludo uzeti cvaju 125 ccm (koja je inace namenjena tinejdzerima punim adrenalina i zelje za jurcanjem) ako vec imas pare za neki cetvorotaktni model do 500 kubika koji je mali potrosac, jaci od gore pomenute cvaja a i dalje povoljan za registraciju i dosta pouzdaniji.

Guest Cubric

Zasto mislis da bi on sa novom cvajom imao problema (vidim gore pominje novu RS 125). Uz dobro odrzavanje ce i cvaja da predje ihajjj. Samo treba da rascisti sa sobom kakav mu motor treba. Ako nije adrenalinski zavisnik, neki 250 4t ce mu biti dovoljan.

Pa kraci servisni interval ako nista drugo.A i treba da razgranici sta hoce, kao sto kazes.Moje misljenje je da je RS125 namenjena momcima 16-18 god koji zele samo jedno...A to su dve stvari....Brzina, ubrzanje...Dvotaktni motori su mi nekako...Klinacki... (sad ce neko da kaze ko sam ja da pricam o tome, jbg i ja sam klinac) :D

Evo mene opet ;D ;D ;D!!!

Evo ti nekoliko modela koji se meni svidjaju, a i vecini ljudi, pa ti vidi:

Aprilia Sportcity 250...........3.850e

Aprilia Scarabeo250................4.160e

Honda SH 150..................3.650e(skuter proglasen najboljim modelom 2005 u Italiji)

Piaggio Beverly 250............4.360e

Piaggio X8150...................3.500e

Gilera Runner 200VXR..........3800e.(sportski izgled, mali u odnosu na ostale)

To su po meni najbolji maxi skuteri koji "upadaju" u tvoj budzet!!!

Pozzzzzzz!!!!!!!

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

Nova Aprilija RS125 5000e

Nov Comet GTR250 4000e

Racunam da cu dobiti 1000e koje bih mogao iskoristiti za neku kacigu, jaknu,alarm, prvi servis...

hm novi kle500 je 5000 hm hm , shat uzeti hm hm ........

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja