slavonac 81 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Izuzetno lepo pises, posebno mi se svideo uvod. Mozes slobodno da nastavis, da ne kvarimo vise komentarima dok ne zavrsis... Samo vi slobodno komentirajte, to me zapravo motivira kad već moram lupat po tipkovnici! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Avgust 8, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Vidim ja da ti zena voli sapunice, pa i ti pomalo bacis oko na TV. Ajde, pisi... mani nas neizvesnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Na žalost, ne tako davna sjećanja na ovakve trenutke bila su još sviježa, te početni šok i nevjericu brzo zamijenih stanjem razuma! Andrej bijaše još prisebniji, te poput pravog ratnog reportera odmah izvadi stroj i ovjekovječi događaj!!! Vozač iz upravo nadolazećeg automobila, čija prisebnost i sigurna reakcija nisu doveli do tragičnijih poslijedica, odmah ponudi svoju pomoć koja nam na neizmjernu sreću i nije bila neophodna....... Igor se brzo pridigao.....i zaustio: "Ma sve je u redu Jurice, ne brini, upravo to se meni dogodilo na jednoj od vožnji po OTOKU..... ....Da stvar bude bolja - ja sam srušio čovjeka čiji motor sam upravo vozio i to u trenutku dok je on iza sebe vozio sina!!!!" I sad dok ovo pišem, jasno vidim kakav karakter moraš biti da u TAKVOM trenutku preko usta prevališ TAKVE riječi!!!! Bravo IGORE!! Nakon što utješismo Juricu, konstatacija materijalne štete bila je upravo neproporcionalna mom početnom šoku i nevjerici!!! Nekoliko ogrebotina na Igorovom i još manje na Juričinom ljubimcu!?! Kako je izgledalo činilo se da bolje nije moglo niti završit! Barem prvih pola sata dok Igora nije počeo boljet Palac lijeve noge koji je nečim ostao prignječen, te sve do kraja putovanja, naročito pri promjeni stupnjeva prijenosa na više, bolno podsjećao na minuli događaj...... Osim početne vožnje desnom stranom, koja na svu sreću nije imala posljedice, nastavak dana bio je puno, puno bolji.... ....a danas, dok malo bolje razmislim, upravo ovaj događaj označio je radikalni preokret vremenskih prilika, koje od tog trenutka postaše gotovo nestvarne i za OTOČKE pojmove i nevjerovatne.... Ovdje ćemo se vratiti.....Kirkstone pass...... U srcu Lake Districta...smještaj sa najlijepšom poslugom.... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Nakon uobičajeno dobrog OTOČKOG doručka, trebalo je krenuti..... .....za Edinburgh...... Vrijeme suho i ugodno.... ....temperatura OTOČKO ljetna - 20-tak celzijevaca..... Asfalt - suh i grub..... .....što još vozač dvokotača može poželjeti.... .....i ono čega na sjeveru OTOKA ne nedostaje..... Nedugo zatim.... ....i onda.... Nakon što se smjestismo u samom centru grada, što u škotskoj metropoli nije niti malo jeftino, ljubimce ostavismo u nekoj nazivno čuvanoj garaži.....što nam sutra lijepo naplatiše.....valjalo je pogledati ljepote Edinburgha.... .....a nije da ih nema.... .....za one koje pak više vole starine.... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Uobičajena prijevozna sredstva... Potonji nam je ponudio nastavak razgledavanja sjedeći.... Zaista krasan grad kojeg vrijedi obići..... ....i naravno.... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Kad bi ovo bilo sve od ovogodišnjeg puta čovjek bi trebao biti zadovoljan, no..... ..... bio je to tek početak...... Užitak vožnje ovim pejzažima nemoguće je prijeneti slikom a kamol i tekstom...... ....a nedostatak zaustavljanja i slikavanja kompenzirao je Andrej koji se usavršio u fotkanju iz vožnje..... ....u protivnom svi bi ostali zakinuti za ove uratke.... Andrej - sve pohvale!!! ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5053 Napisano Avgust 8, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6027 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ajde taman si se zaukao, nemoj sad da zabušavaš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo neintenzivan promet i nepostojanje kamera za snimanje, (kojih ima vrlo mnogo na OTOKU - naročito na jugu) na koje nas je inače upozoravao GPS, rezultirali su ne čestim zaustavljanjem.... .....jedno od rijetkih..... Pauza za kavu... ....i onda.....Loch Ness.... Poznati dvorac na mjestu gdje je izmjerena najveća dubina jezera i gdje se Nesi najčešće pojavljuje...... .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Spomenuh u uvodu kako je cilj ovog odlaska na OTOK susret OTOČKIH Stromera u Rogartu.... ....e pa danas je petak i danas stižemo u Rogart.... ....vrlo malo i živopisno mjesto na krajnjem sjeveru OTOKA..... Bilo je i "uljeza"..... Smještaj je zapravo bio na željezničkom kolodvoru u starim vagonima, koje je netko znalački preuredio u vrlo ugodne "kupeiće" u koji mogu stati dvije osobe.....jednostavnost i simpatičnost cijelog ugođaja zapravo je posebna..... .....slobodno mogu reći - najednostavnijaji i najsimpatičniji smještaj cijelog putovanja...... Izuzetno surova priroda tijekom cijele godine osjeti se posvuda..... Dobrodošlica jedinim ne OTOČANIMA.... Prvo večera.... A potom druženje... Ako u Škotskoj nečeg ne nedostaje onda je to alkohol.......škotski viski i škotsko pivo.....ne znaš što bi radije.... .....neki se nisu odrekli niti jednog...... Autor ovih redaka otišao je na "vlak" čim je pala noć (u Rogartu vam to dođe negdje oko jedan u jutro po srednje europskom vremenu) za razliku od nekolicine koja je dokazivala da Zagorec može popiti više od Škota!!!!! ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Avgust 8, 2011 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je predivno,svaka čast tebi na pisanju a Andreju na fotkanju. :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Avgust 8, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno! Bravo! :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 9, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan U jutro na postrojavanju svi su bili na broju.... .....škotska himna koju slušah na izvornim gajdama podsjećahu me na stare vojne dane.... .....samo je zastava bila drugih boja.... Ako je i postojala ikakva sumnja u razlog odabira mjesta susreta, umrla je s prvom zrakom jutarnjeg sunca..... ....ovo prekrasno mjesto bilo je idealno pozicionirano za obilazak bilo kojeg dijela krajnjeg sjevera OTOKA.... ...mi smo se odlučili za zapadni.....navodno ljepši dio... Divlji pejzaži, gotovo nestvarni, u kojima češće srećete životinjski nego ljudski rod......... Taman i vidu povećih ribica..... Kojima na žalost više nije bilo spasa.... I na ovom mjestu duže držah otvorena usta no u stolcu svoga stomatologa......... Bio je to savršen dan..... .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Avgust 9, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Bravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Avgust 10, 2011 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E jbg photobucket usrao stvar, slike se ne vide 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Avgust 11, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Bas steta. Mislim da je imageshack bolji izbor, ne secam se da sam video da je kod njih neko prekoracio bandwidth. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ghibli 22 Napisano Avgust 12, 2011 U prolazu, 82 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1150GS ABS Prijavi odgovor kao problematičan šta je sa slikama. ja sam baš počeo čitati kad ono Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 16, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Nakon dobre večere (na kojoj sam valjda pojeo odrezak kojeg nitko nije vidio), i još bolje pive, valjalo se pripremiti za povratak.... .......preko Irske...... U jutro opet himna.....i pakiranje.... ....vozačica stroma čiji dvadesetak centimetara viši partner vozi - SV-a.... ....očito joj je veličina bitna..... Jučerašnja ekipa od tri Engleza - Rosstrom, Robert i Simon nam se pridružiše.... Obzirom na još prisutnu bol u vilicama od jučer, mislio sam kako se to neće ponoviti.... .....i bio u pravu.....bilo je još i bolje.... .....zapadnom obalom preko Ullapora do otoka Skay-a.... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 16, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Ali preko..... Pa onda još jednom samo sa druge strane..... .....reči ću samo .....ljepše od Dolomita...... ....zatim u svima nam poznati dvorac..... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Avgust 16, 2011 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Bem ti....ceo svet je pun prekrasnih puteva...i svi čekaju mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 17, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan ....pa na trajekt da dođemo do zraka.... Iako nismo imali jasno postavljen cilj što sve pregledati u Škotskoj, nekolicina otoka nije se smjela propustiti... ....unatoč učestalom prometovanju trajektnih linija, gubitak vremena nije se mogao izbjeći .... ....a mi smo ga imali sve manje i manje.... ....jer valjalo je i u Irsku...... Iako vrlo dugačak i taj dan došao je kraju.... ....smještaj u Lochaline-u s pogledom na otok Mull.... A onda na red dođoh i nacionalno odmjeravanje.... .....obzirom na različitost hrvatskih i engleskih pravila dotične igre....igralo se po domaćim - škotskim.... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 17, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Novi sunčani dan.....kao stvoren za istraživanje Mull-a.... ....no prvo na trajekt.... Sjeverna strana otoka....i vrlo mirno i slikovito mjesto na istom.... ....i ponovo trajekt.....za Oban.... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 17, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan ...a to znači kavica uz more..... Čak i trajektom ne možete proći a da ne primjetite prekrasne krajobraze svud oko vas.... ....ovaj put i ja slikah u vožnji..... .....dok neki slagaše rutu za preostatali dio dana... ....i onda Oban.....za ovaj dio OTOKA veliko mjesto.... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 17, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Iako želja bijaše ogromna, razum je ovaj put bio jači..... .....i naša nerealna namjera posjeta Irskoj ovaj put ostaše nerealizirana..... .....ali to je značilo kako sada imamo dovoljno vremena za obilazak Wells-a i Engleske... ..... a Robert i Simon kao pravi domaćini potrudiše se pokazati nam svoju zemlju u najsjajnijem izdanju.... ......očito im je već na živce išlo naše iskreno divljnje Škotskoj..... Tu smo se oprostili od Rosstroma koji moraše doma u Manchester..... ....a mi nastavismo do vrlo interesantne građevine... Iako već viđah slične objekte, svaki put me oduševe iznova.... Naime, plovnost vodenim kanalom koja zbog visinske rezlike ne bi bila moguća, uz pomoć ove ovdje građevine obavlja se vrlo jednostavno.... .....čamac ili brod, jednostavno uđu u "kanal" predviđen za dizanje i spuštanje, i uz ne veliku silu, ako ne računamo gravitaciju, spuste se i dignu na novu razinu..... .....i nastave dalje svojim putem.... .....ovo je pretvorenu u odličnu turističku atrakciju na čiju posljednju današnju vožnju mi upravo zakasnismo..... Nastavno, vrlo dobrom cestom i vrlo jakim tempom, sve do jednog lijevog zavoja u kojem završih na desnoj bankini.... ....niti danas ne znam kako.... ....samo znam da me sam Bog spasio prazim desnim trakom.... ....bio je to i više no dovoljan znak kako voziti u nastavku.... I današnje konačište.... Te iste noći napustio nas je i Jurica.....koji se nenadano morao vratiti doma.... ....i u dva dana stigao iz Škotske u Hrvatsku..........to je Iron Butt...... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Avgust 17, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Iako od Engleske nismo mnogo očekivali Robert i Simon nam pokazaše kako smo bili u krivu... ....doručak i ............pokret....... ....pa onda u ..... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Avgust 17, 2011 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Auuuh!!! Sjajni predeli! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...