Dr.Vava 1 Napisano Avgust 2, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam vec pisao povratnik sam u svet bilkera. Resio sam da kupim motor, razmatrao, gledao i - sveo sam izbor na Hondu XL600 ili Transalp 6oov. Prosto nemogu da se odlucim! Ono sto XL nema na putu TA nema off road i obrnuto, tako sta god uzmem da uporedim! Po izboru oba vidi se da volim i jednu i drugu voznju. Verovatno cu voziti 70% pogradu i asfaltu ali jako vilim enduro motore. Molim vas dajte mi svoje misljenje za i protiv i bilo kakav savet ili kritiku. Vazno mi je odrzavanje, registracija, potrosnja izdrzljivost, udobnost, uprsvljivost...Hvala na pomoci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Avgust 3, 2011 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan A sto ne kupis afriku ko cojek i budes sretan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Vava 1 Napisano Avgust 3, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovih ima fise i za manje pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Avgust 3, 2011 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti moj za najmanje para, dobar ocuvan motor, mali potrosac, vozi se ko biciklo. Najbolje je to opisao moj drugar Spave. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/16752-honda-xl-600-lm-dvadeset-i-jednu-godinu-kasnije/page__pid__291080#entry291080 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Avgust 3, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Од два превазиђена мотора изабери мање досадан - ИксЕл! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Avgust 3, 2011 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan XL je za muskarce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Avgust 3, 2011 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan XL je za muskarce U pubertetu, a kad narastu voze KTM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Avgust 3, 2011 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti pogledaj !!! http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/66906-honda-xl600r-1986/page__p__1095342__fromsearch__1#entry1095342 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Vava 1 Napisano Avgust 4, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na ovim redlozima i komentarima. I meni XL deluje uzbudljivije, obecava adrenalin. Nije valjda da niko nije za Transalp? Kazite mi koliko, okvirno, kosta ''veliki'' servis za XL i koliko kostajugume, lanac...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Avgust 4, 2011 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uzni Transalpa. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Avgust 5, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na ovim redlozima i komentarima. I meni XL deluje uzbudljivije, obecava adrenalin. Nije valjda da niko nije za Transalp? Kazite mi koliko, okvirno, kosta ''veliki'' servis za XL i koliko kostajugume, lanac...? Кад купиш ИксЕла све ћу да ти кажем. За сада само да је јефтинији и једноставнији за одржавање од Трансалпа. Све ми се чини да ћеш купити Трансалпа, па да не куцкам к'о суманут за џабе! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Vava 1 Napisano Avgust 5, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije iskljuceno ni jedno ni drugo! U svakom slucaju nebi pisao za đ., verovatno puno nas to zna, ali sigurno je i zanimljivo, mozda mi pomognes u odluci. Neki prijatelji mi obrazlazu da je TA sa 2 cilindra prednost nad jednim kod XL, da je motor malo robusniji, da nesto brzi, da je udobniji i bolji za duza putovanja i sl. Opet, drugi trvrde da je XL motor all in one! Siguran na putu, siguran u sumi, ekonomican, pouzdan, uzbudljiv, malo trese na 120km/h ali mnogo polje pegla neravnine, malo laksi za voznju... Nema kraja! Dva veoma slicna motora. XL je jeftinija avatura nego TA, veci izazov i svakako zanimljiviji motor. TA ima druge prednosti. Imas li ti u ponudi nesto_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Avgust 5, 2011 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan nemoj misliti da TA ne trese pri 120kmh. doduse, ja sam vozio TA650, ali to je maltene isto kao i TA600. po meni je taj motor bio totalni smor. apsolutno bezlican. jeste pouzdan i veran, ali sam jedva cekao da ga prodam. cak nije bio ni spektakularno udoban. da imam tvoju dilemu, ja bih isao na XL. zvuk jednog cilindra mu daje posebnu draz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Vava 1 Napisano Avgust 5, 2011 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno je XL uzbudljiviji! Adrenalon i jeste ono zbog cega i uzimam motor. U svakom slucaju hvala na kos jednom glasu za XL! nemoj misliti da TA ne trese pri 120kmh. doduse, ja sam vozio TA650, ali to je maltene isto kao i TA600. po meni je taj motor bio totalni smor. apsolutno bezlican. jeste pouzdan i veran, ali sam jedva cekao da ga prodam. cak nije bio ni spektakularno udoban. da imam tvoju dilemu, ja bih isao na XL. zvuk jednog cilindra mu daje posebnu draz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Avgust 6, 2011 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Sve zaavisi sta ti hoces od motora, XL i TA u opste nisu slicni motori, pod broj jedan je tezina i gabariti, XL je dosta laksi motor, dosta se lakse vozi i na offu i po gradu, mogu da potpisem da nema brzeg motora za gradske guzve, lagan, brzo menja pravac i dosta uzan tako da mozes da se provuces gde ostali staju i cekaju u redu, a ako nemozes da prodjes tu su uvek alternativni pravci, parkovi, stepenista, visoki ivicnjaci, sva mesta o kojima TA i ostali teski enduro motori mogu da sanjaju.TA ima manji klirens. Ali sto se tice otvorenog puta i putovanja tu je u prednosti TA, samim tim sto je tezi, siri igeneralno veci motor, udobniji je i ima bojlu zastitu od vetra, mada sam ja sa prethodnom XL-kom isao za Leskovac, Novi Sad, Divcibare, Uzice...bukvalno po celoj Srbiji, a SpaVe i dalje... Bez problema podnosi 150 na auto putu od Bg do Le, i nije istina da trese, sto ga vise teras u obrtaje to je mirniji, brzo se covek navikne. Uglavom razlika kao kupe i karavan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Avgust 6, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ma uzmi XT. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 6, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam vec pisao povratnik sam u svet bilkera. Resio sam da kupim motor, razmatrao, gledao i - sveo sam izbor na Hondu XL600 ili Transalp 6oov. koliko para?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodic 132 Napisano Avgust 6, 2011 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sta god da uzmes neces pogresiti, probaj jedan, probaj drugi i sam odluci!!! Imao XL, prodao sad vozim transalpa!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6326 Napisano Avgust 6, 2011 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Bez problema podnosi 150 na auto putu od Bg do Le Alal je tebi lagao brzinomer, pa njemu je max brzina 150 na kojoj urlice masina, a motor leluja po putu. Da si ga vozio 150 od Bg-a do Le, raspao bi se, pa da je tek izasao iz fabrike, a kamoli star motor. Imao sam i TA i XL-a. TA je mnogo bolji za putovanja, XL je mnogo bolji za sve drugo i mnogo zanimljiviji motor za voznju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukas 35 Napisano Januar 27, 2012 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd-subotica Motocikl: suzuki dr350, honda xl Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu a u slicnoj sam dilemi Razmisljam se izmedju 2 motora, suzuki dr650 i honda xl600 znam da je mnogo velika razlika u godistu ali ta dva motora imaju prilicno veliki rezervoar i sa potrosnjom su dosta slicni, suzuki sam vozio dosta puta dok xl nikada U oglasima sam naisao na DR650 za 1500e 97 godiste i otici cu kad malo otopli da ga pogledam, a ujedno naidjem i na XL600 87god za 1400e prednost suzukija - relativno mlad, napred i pozadi diskovi, lepse izgleda prednost honde - ima i kurblu i anlaser i veci rezervoar, a mane - pozadi dobos i napred manji disk oba imaju istu snagu samo ne znam za obrtni moment ali mislim da im je i to slicno, kod suzukija sam mislio da skinem prednju masku i da stavim onu malu ako idem na off, a razmisljam i o nabavci SM tockova pa da mogu lepse i po gradu da se vozikam sta vi mislite? neki dodatni razlog za i protiv? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Januar 28, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ma uzmi XT. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Januar 29, 2012 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Honda ili Suzuki uopste ne vidim mesta za nedoumicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukas 35 Napisano Januar 29, 2012 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd-subotica Motocikl: suzuki dr350, honda xl Prijavi odgovor kao problematičan nisi nepristrasan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atirudra 56 Napisano Mart 14, 2012 Sir, 147 postova Lokacija: Subotica Srbija Motocikl: Honda Transalp XL 600 iz 95te Prijavi odgovor kao problematičan vozam TA i obozavam TA ostajem na Trans Alp ...... sve dok ne kupim bmv 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...