Jump to content

Moto Zajednica

Dr.Vava

Članovi
  • Broj tema i poruka

    11
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Dr.Vava's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Definitivno je XL uzbudljiviji! Adrenalon i jeste ono zbog cega i uzimam motor. U svakom slucaju hvala na kos jednom glasu za XL!
  2. Nije iskljuceno ni jedno ni drugo! U svakom slucaju nebi pisao za đ., verovatno puno nas to zna, ali sigurno je i zanimljivo, mozda mi pomognes u odluci. Neki prijatelji mi obrazlazu da je TA sa 2 cilindra prednost nad jednim kod XL, da je motor malo robusniji, da nesto brzi, da je udobniji i bolji za duza putovanja i sl. Opet, drugi trvrde da je XL motor all in one! Siguran na putu, siguran u sumi, ekonomican, pouzdan, uzbudljiv, malo trese na 120km/h ali mnogo polje pegla neravnine, malo laksi za voznju... Nema kraja! Dva veoma slicna motora. XL je jeftinija avatura nego TA, veci izazov i svakako zanimljiviji motor. TA ima druge prednosti. Imas li ti u ponudi nesto_
  3. Hvala na ovim redlozima i komentarima. I meni XL deluje uzbudljivije, obecava adrenalin. Nije valjda da niko nije za Transalp? Kazite mi koliko, okvirno, kosta ''veliki'' servis za XL i koliko kostajugume, lanac...?
  4. Ovih ima fise i za manje pare.
  5. Kao sto sam vec pisao povratnik sam u svet bilkera. Resio sam da kupim motor, razmatrao, gledao i - sveo sam izbor na Hondu XL600 ili Transalp 6oov. Prosto nemogu da se odlucim! Ono sto XL nema na putu TA nema off road i obrnuto, tako sta god uzmem da uporedim! Po izboru oba vidi se da volim i jednu i drugu voznju. Verovatno cu voziti 70% pogradu i asfaltu ali jako vilim enduro motore. Molim vas dajte mi svoje misljenje za i protiv i bilo kakav savet ili kritiku. Vazno mi je odrzavanje, registracija, potrosnja izdrzljivost, udobnost, uprsvljivost...Hvala na pomoci!
  6. Dr.Vava

    Dr.Vava

    Yamaha XT 600 ?
  7. Juce sam bio ocevidac udesa kod Preljine, od BG prema Cacku. Dva momka na motoru, vozac sa kacigom i suvozac samo sa fantomkom, obilazuli su kolonu autompbila na ravnom delu puta veoma brzo 160-180km/h.Voznja je bila veoma riskantna i opsana. Nisam uspeo da vidim koji motor je u pitanju. Na zalost, ne jedno 500m ispred me sa puta sa leve strane ukljucilo se vozilo (Lada Niva) i nesrecni motorista de zabio u taj auto od pozadi - prosto ga je stigao. Preleteli su preko auta i pali na kolovoz, mislim da je vozac prvo zakacop telom kabinu auta. Suvozac je lezao na kolovozu bez svesti u lokvi krvi iz glave i usta sa vidni polomljenim ekstremitetima i jako teskom povredom glave i desnog ramena! Vozac je takodje lezao nepomican ali je bio pri svesti , cdak je malo i komunicirao.I on je bio jako tesko povredjen, ali ipak manje od suvozaca. Pokusali smo da im pomognemo koliko smo mogli dok nije dosla hitna pomoc koja ih je odvezla i na zalost neznam sta je bilo sa njima. I dalje se osecam jako lose i strasno mi je zao! Molim sve motoriste da koriste kacigu i da obavezno daju kacigu i suvozacu! Vozite oprezno i odgovorno ako volite motore da bi stigli sto dalje i da biste vozili dugo, dugo godina! Ako neko zna nesto o vozacu i suvozacu molim vas javite.
  8. Dr.Vava

    Dr.Vava

    Nisam bas '51. I GS i ER5 su odlicni! Nista mi nekazete za Yamahu SRX600? Sta njoj fali? Nadam se da cu i ja imati osecaj ''kao da je bilo juce''.
  9. Dr.Vava

    Dr.Vava

    Da, i ovaj je veoma zanimljiv. Da li i on ima 1 cilindar? Da li ta opcija ima neku prednost ili ne?
  10. Dr.Vava

    Dr.Vava

    ''Pare nisu problem - para nema!'' Nisam planirao da se nesto posebno castim, svi navedeni su oko1000e (manje-vise).
  11. Dr.Vava

    Dr.Vava

    Posle skoro četvrt veka resio sqam ponovo sebi da priustim to zadovoljstvo - motor. Ipak, osecam se kao pocetnik. Poslednji ozbiljni motor koji sam vozio bio je Kawasaki GPZ550 i od tada je proslo jako puno remena. Sada mi treba nesto laganiji motor (tada je KGPZ550 bio jako napucan). Voznja koja me zanima je od grada do grada. U neki uzi izbor usli su : 1. YamahaYBR125 2. Suzuki GSX250 3. BMW F650 4. Yamaha SRX600 Ono sto mi je bitno je upravljivost (voznja), ekonomicnost (cena, potrosnja i odrzavanje) i udobnost. Molim vas za misljenje i savete pri kupovini o ovim motorima ali i misljenje i predloge kao i kritike za kupovinu bilo kojeg drugog dvotockasa.
  12. Pozdrav svima! Vec dugo sam bivsi vozac motora. Svi zanmo da se od voznje motora jako, jako tesko leci! To ostaje u krvi, imam podosta godina i dan-danas se okrecem za motorima kao za lepom devojkom! Kad cujem zvuk motora odma mi radi adrenalin. Da ne duzim, posle skoro četvrt veka resio sqam ponovo sebi da priustim to zadovoljstvo - motor. Ipak, osecam se kao pocetnik. Poslednji ozbiljni motor koji sam vozio bio je Kawasaki GPZ550 i od tada je proslo jako puno remena. Sada mi treba nesto laganijia vožnja motora (tada je KGPZ550 bio veoma napucan), seyona je tu i nadam se da cu vas uskoro poydraviti sa slikom novog dvotockasa. Pozdrav svima!
  13. Pozdrav svima! Vec dugo sam bivsi vozac motora. Svi zanmo da se od voznje motora jako, jako tesko leci! To ostaje u krvi, imam podosta godina i dan-danas se okrecem za motorima kao za lepom devojkom! Kad cujem zvuk motora odma mi radi adrenalin. Da ne duzim, posle skoro ;etvrt veka resio sqam ponovo sebi da priustim to zadovoljstvo - motor. Ipak, osecam se kao pocetnik. Poslednji ozbiljni motor koji sam vozio bio je Kawasaki GPZ550 i od tada je proslo jako puno remena. Sada mi treba nesto laganiji motor (tada je KGPZ550 bio jako napucan). Voznja koja me zanima je od grada do grada. U neki uzi izbor usli su : 1. YamahaYBR125 2. Suzuki GSX250 3. BMW F650 4. Yamaha SRX600 Ono sto mi je bitno je upravljivost (voznja), ekonomicnost (cena, potrosnja i odrzavanje) i udobnost. Molim vas za misljenje i savete pri kupovini o ovim motorima ali i misljenje i predloge kao i kritike za kupovinu bilo kojeg drugog dvotockasa.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja