markoni-kg 5 Napisano Avgust 1, 2011 U prolazu, 13 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Imam motor YAMAHA RD 125 LC iz 1986. godine. Agregat je dvotaktni a na motoru ima poseban rezervoar za ulje, pa on sam pravi smesu, medjutim, meni je crkla ta pumpa koja vuce ulje iz tog rezvoara pa sam pravim smesu, direktno je mesam sa benzinom. Googlao sam dugo i nisam nasao fabricki podatak, koji procenat ulja ide u gorivo? Da li je to 2%, 3%, 4%.... ja ga sada pravim na oko 4 % ali ne znam da li je to dobro ili ne? Cini mi se da mnogo dimi ali mi je frka da se ne isposti masina i da zariba, pa pa pravim masnu smesu, koja neki puti predje ovih 4%. Treba napomenuti da motor ima 20 KS, da vrti 10-ak hiljada obrtaja, kao i to da ga ja, uglavnom, vozim na 5 - 6 hiljada. To napominjem jer me interesuje da li da koristim mineralno ulje, kao sto sam i do sada koristio ili da koristim polu sintetiku ili punu sintetiku? Naslusao sam se prica o zapusenim auspusima zbog koriscenja sintetickog ulja, pa razmisljam sta mi je ciniti? Ako neko ima informacije koje su mi potrebne, bilo bi lepo da ih napise ovde..... hvala unapred... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Avgust 1, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Najmanje 2 a najvise 5-6%, nemas sta da omasis... Najbolja je full sintetika, ali vise od pulusintetike ti ne treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nile. 1467 Napisano Avgust 5, 2011 V-Twin torque, 877 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: BMW S1000R Prijavi odgovor kao problematičan samo punu sintetiku druze, nista drugo, makar ce ti duze potrajati klip, pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cilesd 171 Napisano Avgust 6, 2011 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Gas Gas Ec 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u YZ250 sipao 3% i to je radilo bez problema, tako da slobodno mozes toliko da cepas. A u gileru Arizona 125cc, preradjena na 180cc iz 1984. godine sam sipao iskljucivo mineralno ulje iz razloga sto je to agregat malo starije generacije dok nisu ni bila polu sinteticka ulja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoni-kg 5 Napisano Avgust 7, 2011 U prolazu, 13 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima momci.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...