djura 28 Napisano Februar 19, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nekima konvencionalno, jednostavno, nije dovoljno. Zasto enduro motor mora da ima 450ccm? Da li je zaista dvotaktna masina jedino ono sto ce nam omoguciti da prodjemo ovuda: Inzenjeri iz Minhena ne misle tako. Odlucili su da nadju kariku koja nedostaje, da stvore klasu koja ce predrasude da ostave iza sebe. Epilog: masina teska do tada nezamislivih 175kg, sa jos neverovatnijih 105KS i obrtnim momentom na nivou Fiat Punta. Gospodo, predstavljamo vam: BMW H(igh) P(erformance) 2 - zacetnika klase MAXI HARD ENDURO Poseduje klasican BMW-ov bokser od 1170ccm koji razvija 105KS pri 7000rpm (115Nm pri 5500rpm). Ovolika snaga kombinovana sa samo (za ovu klasu) 175kg suve tezine, daje nam priliku za jedan brutalan hard core off road dozivljaj. U tehnickom smislu, HP2 se oslanja na 1200GS, ali prekrojen u svakom pogledu da bi zadovoljio ambiciozne enduro vozace kakvim je i namenjen Dizajn je prilicno minimalisticki. Nema suvisnih detalja. Dva su razloga: smanjenje tezine i manja steta prilikom pada. BMW je za ovaj motocikl razvio i potpuno novu laganu suspenziju opremljenu air damping sistemom. U zavisnosti od opterecenja i namene, svaki vozac moze vrlo precizno podesiti tvrdocu opruga pomocu prilozene obicne pumpe, kao za bicikl. Sa strane se nalazi libela, tako da se podvozje moze vrlo precizno izbalansirati. U kombinaciji sa veoma niskim tezistem boxer agregata, glatkim i snaznim povlacanjem iz najnizih obrtaja, sa perfektnim balansom samog motocikla HP2 je u mnogim situacijama superioran u i odnosu na najjace predstavnike jednocilindrasa na teskim, tzv "slow trial" stazama. Na brzim offroad deonicama, HP2 jednostavno nema nikakvu konkurenciju Jedina prepreka za maksimalno iskoriscenje jedne ovakve zveri, trenutno predstavlja nedostatak adekvatnih pneumatika. Naime, testovi su pokazali da HP2 jednostano 'jede' gume! Za kraj sam ostavio jednu losu i jednu dobru vest u odnosu na vreme kada sam pisao ovaj clanak. Losa je da je cena od skoro 20.000EUR ostala nepromenjena a dobra - sada je u taj iznos uracunat i komplet tockova od 17in sa putnim gumama Continental Road Attack (BMW preporucuje jos i Bridgestone BT 020, Metzeler Roadtac Z6, Pirelli Diablo Strada ili Pirelli Scorpion Sync), napred dimenzija 120/70-17 a pozadi 150/70-17. Prednji tocak dolazi sa adekvatnim kocionim diskom i adapterom, kako bi transformacija trajala sto krace. Ovako "obučen" HP2 enduro se skoro pa pretvara u svog zlog brata blizanca - BMW HP2 MEGAMOTO. ali o njemu vise, drugom prilikom.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Februar 19, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Pa taj si mi motor obecao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Februar 19, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa taj si mi motor obecao Sto, jel ne valja? Vidi koliko kosta jebote! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Februar 19, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Jedan bezazleni CR500 ga za 4 puta manje para 4 puta ponizi... :baeh: A i za te pare imam 2 CBR XX-a NOVA van sezone... Kako reèe jedan moj poznanik(?) OFF-road vožnja me interesuje koliko i da mi nogu odseku... :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Februar 20, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kako reèe jedan moj poznanik(?) OFF-road vožnja me interesuje koliko i da mi nogu odseku... ahahahaha ta ti je dobra batice :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Februar 20, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sve vreme gresite - ovo je motor za istinske ljubitelje offroada a koji su pri tom i odlikasi :wink: Za one kiji imaju nesto brzu vezu, ovde mogu da vide isti u akciji (vredi!) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Februar 20, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ne grešimo no imamo svoj stav - off road nije na spisku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Februar 20, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Pa taj si mi motor obecao Sto' date=' jel ne valja? Vidi koliko kosta jebote![/quote'] MA valja ko ti je sta reko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1712 Napisano Februar 20, 2006 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan E Djuro, odakle je onaj txt odozgo? Trebalo bi ga prebaciti na sajt, pa zato pitam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Februar 20, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E Djuro' date=' odakle je onaj txt odozgo? Trebalo bi ga prebaciti na sajt, pa zato pitam...[/quote'] Slobodno mozes. Autorsko je delo. Citao sam 10ak rewiev-a, stekao utisak o cemu se radi i napisao par recenica. Ako vam se jos i dopada, meni draze Inace, znam da cu jednom...kad-tad...da odem na pravu, ali PRAVU avanturu, pa zato volim da citam o offroaderima. Dobro, ovo je extreman primer i nije predvidjen za putovanja (glupo bi bilo da tovaris prtljag na nesto za sta se jedno 100 Nemaca godinu dana trudilo da skine svaki suvisni gram ), ali mi se bas dopao, pa reko' da podelim sa vama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Februar 20, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve vreme gresite - ovo je motor za istinske ljubitelje offroada a koji su pri tom i odlikasi :wink: Za one kiji imaju nesto brzu vezu' date=' ovde mogu da vide isti u akciji (vredi!) Impresivno :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane 27 Napisano Februar 20, 2006 U prolazu, 94 postova Lokacija: CH vise Srbija Motocikl: imam ih vise Prijavi odgovor kao problematičan :kul: ljudi juce sam seo na takvog bmw na moto sajmu u cirihu strava od motora ali je cena ubitacna :oops: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Mart 17, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dodao sam 'anex' onom predstavljanju gore, pa koga zanima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Mart 17, 2006 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu kakav je ovaj putni...Motor ubijaaa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano Mart 17, 2006 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Samo da napomenem da je moj prijatelj prosle god uzeo najnovijeg BMWa GS 1200 (neki sa foruma su ga videli) i da je imao preko 40 intervencija, dakle POLUDEO je!!! sa njim. Dakle pricali smo na Monzi pre 2 nedelje, kad je bio onaj lep dan, oboje sa motorima, i dao mi je da vidim listu kvarova, od zamene menjaca, kardana, zupcanika do ne znam vec cega. Trreba voditi racuna da se i ne zna sta BMW zaista pravi na ovoj masini a verujem da nije jedini sa problemima. Sve je ovo na labavim nogama, pa ce vreme pokazati kako stvari stoje, a ovo sam namerno rekao kako neki ovde ne bi oma` skocili na mene i krenuli da hvale ili kude bmw! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Mart 17, 2006 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Znam,Endurac, tu pricu jer je i meni isti covek to ispricao(to znash)....ali me nije pokolebao. Ja jednostavno verujem BMWu i da imam sredsatava ne bi se dvoumio. Sutra bi kupio K1200GS i ne bi se dvoumio jer je taj bike 1. na listi mojih zelja vec dugo....(i to znas) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1712 Napisano Mart 17, 2006 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Znam' date='Endurac, tu pricu jer je i meni isti covek to ispricao(to znash)....ali me nije pokolebao. Ja jednostavno verujem BMWu i da imam sredsatava ne bi se dvoumio. Sutra bi kupio [b']K1200GS[/b] i ne bi se dvoumio jer je taj bike 1. na listi mojih zelja vec dugo....(i to znas) Mislis R1200GS ili K1200S? Ne postoji K1200GS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Mart 17, 2006 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Onda "R" Nesto sam se zeznuo...Onaj iz LWR samo ovaj novi od 1200 gs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Mart 17, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Onda "R" Nesto sam se zeznuo...Onaj iz LWR samo ovaj novi od 1200 gs Onaj iz LWR je 1150GS Adventure. Ovo je nov model: Ne verujem da je bas taj imao. Prosle godine nije bio jos uvek u prodaji. Pre ce biti da je imao "obican" R1200GS: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 943 Napisano Mart 17, 2006 Drug član, 1574 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan sorry for bad quality,...mobile:( BMW K1 1200 RS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Mart 17, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Heh ponovo K1, stari je bas bio MOCAN. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Mart 17, 2006 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Pa, dobro bre Djuro, ne sitnicari...To je isti bajk sa preradom na Adventure...Zar ne? (Gume,roll barovi, dodatne lampe,koferi...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Mart 17, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan (Gume' date='roll barovi, dodatne lampe,koferi...)[/quote'] kao i kracu prvu brzinu, veci rezervoar, 720W alternator, drugu suspenziju, drugaciji i podesivi korman, sire footpegs, drugacija sedista sa offroad ergonomijom, veci vetrobran... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Mart 18, 2006 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Dogovorili smo se...Znachi isti!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Maj 19, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo dosla mi za prevod s njemackog saobracajna od novog Adventure, masina sta drugo reci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...