Guest MiloshBG Napisano Jul 30, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me da li je moguce ugraditi merac obrtaja na Gileru R1S 125ccm ? Ko bi to mogao da uradi? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8667 Napisano Jul 30, 2007 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan ima fora sa digitalnim meracem, jedan kraj se stavi na bobinu i meri koliko impulsa daje u minuti i to pretvara u broj obrtaja, ali kako i gde se nabavlja i montira nemam pojma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6437 Napisano Jul 30, 2007 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Samo obrati paznju kad budes nabavljao da je obrtomer za dvataktnu masinu, posto nije isti kao za cetvorotaktnu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja 0 Napisano Jul 31, 2007 U prolazu, 26 postova Lokacija: Batajnica Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce ti pomoci-kako ugraditi obrtomer na yuga... http://www.tuningstyling.net/forum/index.php?showtopic=1957 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmandic 8 Napisano Avgust 1, 2007 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: bijela,montenegro Prijavi odgovor kao problematičan nije ni toliko bitno je li dvotaktna ili cetvorotaktna mashina vec koliko ima cilindara, i za neke uredjaje je bitno je li elektronko ili platinsko paljenje. obicno jedan kraj ide na kontakt, jedan da okidni kraj bobine a neki traze i masu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1588 Napisano Avgust 4, 2007 Drug član, 608 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan naravno da je bitno da li je dvotaktni ili cetvorotaktni.dnotaktni pali varnicu na svaki obrt radilice,dok 4t pali na svaki drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Avgust 5, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan naravno da je bitno da li je dvotaktni ili cetvorotaktni.dnotaktni pali varnicu na svaki obrt radilice,dok 4t pali na svaki drugi. Ne razumem??? Mislis na masine sa vise cilindara ili sta?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Avgust 5, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem??? Mislis na masine sa vise cilindara ili sta?? eee... i ti si mi nekad vozio eMZea, tc, tc, tc ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1588 Napisano Avgust 5, 2007 Drug član, 608 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan naravno da je bitno da li je dvotaktni ili cetvorotaktni.dnotaktni pali varnicu na svaki obrt radilice,dok 4t pali na svaki drugi. Ne razumem??? Mislis na masine sa vise cilindara ili sta?? Nije bitno koliko ima cilindara. Princip rada 2 taktnog i 4 taktnog motora je razlicit. Klip kod 2 taktne masine svaki put kada dodje u GMT (gornju mrtvu tacku) dobija varnicu sa svecice i pali smesu. Kod 4 taktne masine,svecica baca varnicu na svaki drugi dolazak klipa u GMT. Direktna posledica je da ako na 2 taktnoj masini pokazuje 1000 o/min,na 4 taktnoj ce na isto pravih 1000 pokazati 500 o/min sto nije tacno! Ovo je moje vidjenje problematike (nisam strucno lice,napominjem),uostalom imas animiranih prikaza rada motora na internetu pa proveri i pogledaj,jednostavno je,relativno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Avgust 6, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za druge motore ali na mom motoru baca varnicu svaki put kada je klip u "mrtvoj"! Znaci jedan breg, platina se otvara svaki put kada je u MT i bobina baci varnicu! Sad, sto nema sta da zapali svaki drugi put, nema veze, varnice ima! Opet se ogradjujem, tako je kod mene! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daco 11 Napisano Avgust 6, 2007 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za druge motore ali na mom motoru baca varnicu svaki put kada je klip u "mrtvoj"! Znaci jedan breg, platina se otvara svaki put kada je u MT i bobina baci varnicu! Sad, sto nema sta da zapali svaki drugi put, nema veze, varnice ima! Opet se ogradjujem, tako je kod mene! na svakom obrtaju baca varnicu,potreban je obrtomjer od jednocilidricnog motora,tri zice ,jedna na bobinu jedna na plus i jedna na minus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Avgust 7, 2007 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Ma tu staviti obican senzor, a program se uradi na kompu, moze da se uradi kao displej, a moze sa kazaljkom u slucaju da imas stari obrtomer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marisav 7 Napisano Februar 23, 2009 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko gde ima da se kupi digitalni merac obrtaja, za jednocilindricne, dvotaktne motore? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Februar 23, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan I mene to zanima. Ali ne interesuje me Pilot od 2500-3000, em je skup em je za 4takt... Preferiram polovno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...