FJCharlie 2325 Napisano Jul 16, 2011 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam kod dosta motora da uvek, kao po pravilu, prvo strada levi semering. jes malo glupo pitanje i postavka, ali to mi je zapalo za oko, mozhda sam ja istripovao pa samo leve primetim ili neshto... da li bi neko znao neshto o ovoj anomaliji matrixa? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24048 Napisano Jul 16, 2011 Integrisan, 10075 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako mislis na semeringe u stapovima jedino logicno je da motori sa jednim diskom napred po malo upredaju pri kocenju... Jbm li ga . Pozdrav Nenad. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doktor Mabuze 83 Napisano Jul 16, 2011 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Widowmaker Prijavi odgovor kao problematičan Možda zato što kad motocikl stoji na ćopavoj, više opterećuje levi semering viljuške, jer je nagnut na levu stranu... 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 16, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto vozimo desnom stranom, naginjanja na levu stranu su duža, pa se zato više troši leva strana gume. Možda to utiče i na levi štap slično kao i na gumu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Jul 16, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Sto je onda meni zvekno prvo desni Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawasaki zxr 5 Napisano Jul 16, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Peugeot Satelis 125 ; Yamaha xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Možda zato što kad motocikl stoji na ćopavoj, više opterećuje levi semering viljuške, jer je nagnut na levu stranu... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Jul 16, 2011 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Мени прво пушта десни, а не возим у Британији? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Jul 17, 2011 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Мени прво пушта десни, а не возим у Британији? Pa ja neznam ko je nama dozvolio da vozimo motore, a da predhodno nismo bili na neuropsihijatrijskom pregledu od najmanje mesec dana - mozda neka fobija ili povreda iz pelena, ... utice da sporije prolazimo odredjenu krivinu, pa samim tim i duze opterecujemo jedan od stapova. Ramovi motora nam isto trpe nestrucno koriscenje. ....... E svasta cu jos da procitam na ovom forumu 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2325 Napisano Jul 17, 2011 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan evo recimo meni na GSu, Nixu na GSu, videh da i na Viragu od drugara isto levi pustio, qingqi koji sam imao pre suzane isto levi.. kontam mora neshto biti pa uvek levi pusti. to sa chopavom mi zvuchi kao neshto zbog chega bi moglo ali nije da se sad oslanja samo na levi shtap.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Jul 17, 2011 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Мени прво пушта десни, а не возим у Британији? Pa ja neznam ko je nama dozvolio da vozimo motore, a da predhodno nismo bili na neuropsihijatrijskom pregledu od najmanje mesec dana - mozda neka fobija ili povreda iz pelena, ... utice da sporije prolazimo odredjenu krivinu, pa samim tim i duze opterecujemo jedan od stapova. Ramovi motora nam isto trpe nestrucno koriscenje. ....... E svasta cu jos da procitam na ovom forumu Мада, можда има нешто у тој левој страни... Ја сам читао да лево јаје (скротум) генерално код мушкараца виси ниже него десно, што би можда могло да објасни веће оптерећење на левој страни. Међутим, не знам опет шта се код мог мотора дешава? Сад сам проверавао, лево јаје ми стварно мало више вуче, али ми опет увек масњикав прво десни штап на вилама. Можда ударам контра-тежу несвесно? 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jul 17, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Motor se oslanja na oba stapa isto,jer je povezan osovinom tocka i jedan na drugog prenosi podjednako opterecenje,kod motora sa jednim diskom,ka kojoj strani je disk viljuska trpi blago uvijanje,i malo vise se trose klizaci u viljusci,pa samim tim brze i strada semering... 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Jul 22, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Sto je onda meni zvekno prvo desni englez garant ,100% imas sa desne strane korman :lol: Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Jul 22, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Мени прво пушта десни, а не возим у Британији? Pa ja neznam ko je nama dozvolio da vozimo motore, a da predhodno nismo bili na neuropsihijatrijskom pregledu od najmanje mesec dana - mozda neka fobija ili povreda iz pelena, ... utice da sporije prolazimo odredjenu krivinu, pa samim tim i duze opterecujemo jedan od stapova. Ramovi motora nam isto trpe nestrucno koriscenje. ....... E svasta cu jos da procitam na ovom forumu Мада, можда има нешто у тој левој страни... Ја сам читао да лево јаје (скротум) генерално код мушкараца виси ниже него десно, што би можда могло да објасни веће оптерећење на левој страни. Међутим, не знам опет шта се код мог мотора дешава? Сад сам проверавао, лево јаје ми стварно мало више вуче, али ми опет увек масњикав прво десни штап на вилама. Можда ударам контра-тежу несвесно? hahaha,meni levo jaje masnjikavo,semering dobar :lol: Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Njegova klinceza 183 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R Prijavi odgovor kao problematičan A sta ja da proverim od anatomije ako mi je i na prethodnom motoru i na ovom novom otisao desni semering? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24048 Napisano Jul 26, 2011 Integrisan, 10075 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Koleginice, nejednako razvijene grudi (ne boj se, normalno kod zena) dovode do problema curenja semeringa i u tvom slucaju verovatno lakseg "upadanja" u desne krivine. Resenje je u prebacivanju izduvnog sistema na levu stranu motocikla kako bi se balans na osovinama doveo u normalu! Drugo resenje je korektivna hirurgija, kao razlog za korekciju naravno ne navodis estetiku vec problem semeringa ! Pozdrav Nenad. (Nadam se da razumes salu) 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Njegova klinceza 183 Napisano Jul 26, 2011 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je, to cemo onda lako. Pomisljala sam da nije otezala jetra, jer mi nesto cesto idu na dzigericu. (naravno da razumem ) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 26, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto ode u totalni off, vreme je za katanac Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...