Jump to content

Moto Zajednica

zashto uvek strada prvo levi semering?

Recommended Posts

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Primetio sam kod dosta motora da uvek, kao po pravilu, prvo strada levi semering. jes malo glupo pitanje i postavka, ali to mi je zapalo za oko, mozhda sam ja istripovao pa samo leve primetim ili neshto...

da li bi neko znao neshto o ovoj anomaliji matrixa? :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 10075 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Ako mislis na semeringe u stapovima jedino logicno je da motori sa jednim diskom napred po malo upredaju pri kocenju... Jbm li ga :neznam:.

Pozdrav Nenad.

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Pošto vozimo desnom stranom, naginjanja na levu stranu su duža, pa se zato više troši leva strana gume. Možda to utiče i na levi štap slično kao i na gumu.

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis 125 ; Yamaha xmax 125

Možda zato što kad motocikl stoji na ćopavoj, više opterećuje levi semering viljuške, jer je nagnut na levu stranu...

:takoje:

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Мени прво пушта десни, а не возим у Британији?

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Pa ja neznam ko je nama dozvolio da vozimo motore, a da predhodno nismo bili na neuropsihijatrijskom pregledu od najmanje mesec dana - mozda neka fobija ili povreda iz pelena, ... utice da sporije prolazimo odredjenu krivinu, pa samim tim i duze opterecujemo jedan od stapova. Ramovi motora nam isto trpe nestrucno koriscenje.

.......

E svasta cu jos da procitam na ovom forumu :stabre:

• Podržavam 2

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

evo recimo meni na GSu, Nixu na GSu, videh da i na Viragu od drugara isto levi pustio, qingqi koji sam imao pre suzane isto levi.. kontam mora neshto biti pa uvek levi pusti.

to sa chopavom mi zvuchi kao neshto zbog chega bi moglo ali nije da se sad oslanja samo na levi shtap..

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Pa ja neznam ko je nama dozvolio da vozimo motore, a da predhodno nismo bili na neuropsihijatrijskom pregledu od najmanje mesec dana - mozda neka fobija ili povreda iz pelena, ... utice da sporije prolazimo odredjenu krivinu, pa samim tim i duze opterecujemo jedan od stapova. Ramovi motora nam isto trpe nestrucno koriscenje.

.......

Мада, можда има нешто у тој левој страни... Ја сам читао да лево јаје (скротум) генерално код мушкараца виси ниже него десно, што би можда могло да објасни веће оптерећење на левој страни. Међутим, не знам опет шта се код мог мотора дешава? Сад сам проверавао, лево јаје ми стварно мало више вуче, али ми опет увек масњикав прво десни штап на вилама. Можда ударам контра-тежу несвесно?

• Podržavam 5

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Motor se oslanja na oba stapa isto,jer je povezan osovinom tocka i jedan na drugog prenosi podjednako opterecenje,kod motora sa jednim diskom,ka kojoj strani je disk viljuska trpi blago uvijanje,i malo vise se trose klizaci u viljusci,pa samim tim brze i strada semering...

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 563 postova
  • Motocikl: ktm 990

.......

Мада, можда има нешто у тој левој страни... Ја сам читао да лево јаје (скротум) генерално код мушкараца виси ниже него десно, што би можда могло да објасни веће оптерећење на левој страни. Међутим, не знам опет шта се код мог мотора дешава? Сад сам проверавао, лево јаје ми стварно мало више вуче, али ми опет увек масњикав прво десни штап на вилама. Можда ударам контра-тежу несвесно?

hahaha,meni levo jaje masnjikavo,semering dobar :lol: :lol: :lol:

• Integrisan, 10075 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Koleginice, nejednako razvijene grudi (ne boj se, normalno kod zena) dovode do problema curenja semeringa i u tvom slucaju verovatno lakseg "upadanja" u desne krivine. Resenje je u prebacivanju izduvnog sistema na levu stranu motocikla kako bi se balans na osovinama doveo u normalu! Drugo resenje je korektivna hirurgija, kao razlog za korekciju naravno ne navodis estetiku vec problem semeringa !:zdravo::moto3:

Pozdrav Nenad. (Nadam se da razumes salu)

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 446 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

Dobro je, to cemo onda lako.

Pomisljala sam da nije otezala jetra, jer mi nesto cesto idu na dzigericu. :)

(naravno da razumem ;) )

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja