Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Xciting - Burgman 400

Recommended Posts

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Suzuki an125

Ovako ljudi, iz nesrecnih razloga, ostao sam bez dvotockasa, ne bitno sad sta je bilo.

U glavnom, sreca u nesreci, uzecu nesto drugo, tamo na prolece nadam se. E sad, to ce biti maxi skuter, polovan.

Searchovao sam sve teme ovde koje postoje o 2 navedena modela, i sad eto zelim jos neka iskustva, i komentare, s tim sto uzmite u obzir, da me interesuju ova dva skutera, ne neki drugi, i ne idite u druge kontinente. :P

Burgman 400, ima ga po oglasima, 2000-2003,04, do 3000e, koje cu mozda moci da izdvojim, ali ajde da kazemo toliko.

Burgman 400 kao motor, samo reci hvale i sa moje strane, i od ostalih to stoji, ali ovi koji se prodaju po oglasima su cesto haos, razdrapani, sabijani, ubijani, i obicno papreno skupe popravke, par iskustava koje sam procitao na BJB, me je malo otreznilo, tako da sto se tice njega, morao bi da zaista pazim sta kupujem, da ga isproveram 100puta, vodim nekog od vas, posto ja se ne razumem do te mere, a ovde ima strucnjaka. ( Dobijate, pivo, rakiju, sta se vec dogovorimo. :D )

Dakle sto se tice Burgmana, malo me muci ta nepouzdanost pri kupovini.

E sad, Kymco, diskutabilno, mnogi kazu dostojan, a mnogi ne. Konkretno me zanima godiste do 3000e, dakle to su 2004 pa nagore, do 2007, dakle dosta mladji od Burgmana, e sad me zanima da li tu negde ima nekih decijih bolesti, mana, itd... dostupnost delova, pravih majsotra, dakle eto, podelite vase utiske i misljenja, i zakljucke sa mnom da bi me jos vise zbunili, i da tek tad ne znam sta da radim. :D Salim se naravno, stvarno mi treba pomoc, i hteo bih dobrooo da proucim pre nego sto kupim, hvala unapred!

Oglas za Kymca, npr:

http://www.mojauto.r...ng-500_2005_god

Oglas za Burgmana (koji mi deluje dosta dobro, i malo negira ono sto sam rekao, ali na ovakav sam prvi put naleteo, nisam video jos negde tako povoljno)

http://www.mojauto.r...-an400_2004_god

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7378 postova
  • Motocikl: TDM 900

Cudno mi je godiste, ta serija (Merc rep) se nije pravila u 2004. Izgleda lepo ali... To je sve sto mozes da vidis, sve je sakriveno ispod plasticnih panela. Citajuci neke testove i sedeci uzivo na tim masinama, skontao sam da Kymco ipak tu zaostaje. Nije bas ugladjen i na nivou Yamahe, Gilere, Suzukija... Daleko od toga da je losa masina, radi posao ali u odnosu na konkurenciju, klasa ispod no takva i cena sto je o.k. Ima tu jos maksija za 3000 eura, recimo relativno mlad Nexus 500, X9, Atlantic... Ja sam hteo Burgmana ali sam odustao zato sto nisam tada nasao ni jednog dobrog a ovo uvezeno je naguralo vec po 70 000km sa vracenom kilometrazom na 30000. No koji god. maxi 500 da uzmes znaj da ce ti odrzavanje biti sibanje po usima.

• BJB Maxi Scooter Club, 952 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro

druze ja vozim Burgmana 400cc 03 druga serija.....veruj mi sve sto radis na njemu kida dzigericu od skupoce......a i ostali maxi tipa gilera, piaggo....i ostali nisu nista bolji....ako volis kupuj....ali zapamti sve sto se kupi kod nas to su uvezene stvari i koje imaju kilometraze @#!@#!@#! a kod nas vrate....tako da ce kvarovi biti sigurno.....delovi su skupi jer kada se uzme nov motor ne kvari se brzo jer su to kvalitetne masine.....nemam reci da ti sve objasnim......sta reci vise nego kupi pa ces i sam videti....ovako su samo prazne price....i na kraju Motori su skup sport....ako te nesto zanima tu sam...koliko god je u mojoj moci....pozzzzz1zdravo.gif

• U prolazu, 64 postova

Volim motore, i stvarno uzivam u njima, ali sve vise idem ka kolima, pa da uzmem motor kasnije u zivotu, ako dace Bog budem mogao.

Citao sam i o vracenim kilometrazama i svemu, a 6,7k za nov da dam nemam... A nemam ni da kupujem delove i teram kod majsotra svakih mesec dana.

Ajde, nek jos neko kaze nesto, a Alekre, ako moze predlozi neki oglas ili slicno, za dobrog Nexusa, x9 ili Apriliu. :)

Nije mi tesko da priznam, za Atlantica i X9 ima ovde na forumu nekoliko ljudi koji ih znaju u prste (Alexanto i Nole). Verujem da ce ti pomoci. No kada smo vec kod toga, mogli bi ljudi koji voze 500ice da napisu neke cene, koliko ih sta kosta u smislu tekuceg odrzavanja. Ja sam nesto pre kalkulisao i ispalo je da je ER5 jeftiniji za voznju. Naravno manji i komfor ali to jes sto je.

• U prolazu, 64 postova

E stvarno bi mi dobro doslo, kada bi rekli cene odrzavanja itd... da li sme da trosi ulje ili ne...

Ok, pitacu ih, kada vidim kolik kosta odrzavanje uopste. :)

Bogme, u skorije vreme, bih mogao da uzmem ovako nesto, kao sto je kolega na forumu postavio, sto bi rekli taman learnign bike, vozio sam ja motor sa brzinama, ali ne aktivno, to je bilo od drugara sto sam uzeo, i na polaganju, mada nije to nista drugacije od kola, samo sto koristim ruke. :) Dok skutere vozim vec 4 godine, i sa njima znam sve. :D Zato gledam vise skuter.

A evo i oglsa od naseg kolege, koji mi je zapao za oko:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/68458-suzuki-gs-500e/

jes da je matoro, ali za jedno 2 sezone da ucim na njemu, pa uzmem enduro nije lose, mada bi ga tesko prodao posle.

• Ducati Power, 813 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :)

Najbolje ce ti Alexanto i Nole objasniti sve prednosti i mane Atlantica i X9, mada posto si krenuo sa pricom Burgman ili Kymco ja bih ti preporucio Bugija.

Samo dobrooo otvori oci jer se ovde svasta prodaje. Neka ti kilometraza uopste ne bude reper, gledaj stanje motora, povedi nekog majstora koji moze da oceni da li motor vredi ili ne.

SRECNO!!!

• Svrati ponekad, 396 postova

Milance,

skupi pare i ne zaleći se u kupovinu. Obzirom na to da nas sve standard ograničava većina kupuje polovno i to mora dobro da se proveri.

Po pravilu ništa od toga što ima nije u dobrom stanju i tako se i prodaje. Niko ti neće reći da prodaje zato što ga je izakao pa hoće da se reši toga. Burgmani su ekstra kavalitetne mašine ali su popravke i održavanje za njih, naročito ako su izraubovani (stariji od dve tri godine) otrov.

Svoja iskustva sa mojom 400-stotkom sam izneo ovde i potrošio sam malte ne isto para na popravke koliko sam i platio motor, pa ti vidi.

Da sam znao da ću toliko dati na popravke veruj mi da ga ne bih uzeo ali kada sam već počeo da se zajebavam sa tim, daj da završim do kraja. Mogao sam da uzmem mnogo bolju mašinu kada se isposabiram ali daleko od toga da burgman ne valja. Odličan je i odgovara mi ali je besno skup, preskup za popravke.

Da imam novog bio bih miran sledećih 3-4 godine ali nov košta 7.900 eura, pa ti vidi. ;)

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Ovaj Exciting je kvalitetniji od drugih modela Kymca i zaista lepo izgleda. Vlasnici su, koliko cujem, zadovoljni. Mislim da im je mana veca potrosnja.

Moj glas ide za :BJB-burgman:

U pravo je bivsi skuteras Alekre, ovaj model 400-tke se radi od 2005. godine, ali mozda je ovo neka prva serija, nije ni bitno. Odrzavanje jeste skupo, ali generalno se ne kvare mnogo i nisu nesto preterano osetljivi. Ono sto je mana kod njih, a pogotovo kod 400-tki je povecana potrosnja ulja kod nekih primeraka.

Osim ovih, valja pogledati mozda i nekog Majesty-ja ili X9...

Triput meri, jednom seci :) Moj Bugi spolja nije nesto savrsen, i namerno ga tako drzim da ne bi skretao paznju (cak ga i perem 2 puta godisnje) ali je bitno da pali i ide (i da zavalim svoje dupe u fotelju i vozikam se).

• BJB Maxi Scooter Club, 743 postova

Ako sam dobro razumeo, zanima te jači maxi (400-500cc) i da nije puno skup za kupovinu i održavanje? Mislim da ti je Pjađo najbolji izbor, možemo sada da diskutujemo o ovome, ali verujem da su Pjađovi modeli kao Fiatovi, verovatno najpovoljniji za održavanje od svih velikih proizvođača. Ne samo povoljniji, nego su i delovi dostupniji, a majstori generalno bolje znaju šta rade (npr. mom majstoru jednom u nedelju ili dve stiže pošiljka delova direktno iz Italije, sa optimalnim cenama).

O X9 500cc znam opšte stvari koje važe i za moj model, i još ponešto: taj Master Pjađo agregat je predviđen za otvoren put i ume da se greje u gradu, dosta je pouzdan i kvalitetan ali mora da se pazi da je radna temperatura optimalna. Ne sme da se gazi hladan, i Pjađo je pre nekoliko godina napravio izmenjeni termostat koji ga brže zagreva.

Takođe, taj model ima centralni štender sa elektromotorom, kada staneš pritisneš dugme, i lagano se podigne sa sve tobom i suvozačem :aha:

Pošto taj Master agregat imaju i drugi Pjađo modeli (npr. Beverli), kao i Aprilija (Alexanto će znati dosta o ovome), delovi su dostupni i majstori su upućeni u održavanje.

Najbolje bi bilo da uloviš noviji X9 Evolution model (pravljen od 2003?), ali je isti agregat i na starom modelu. Dalje, gledaj da nađeš model koji ima original kofer - ogroman je, 52L i ne skida se što je dobra zaštita protiv krađe. Još opšte priče ima ovde. Evo i nekih review-a ovde.

• U prolazu, 64 postova

@Nabigzluk, kad sam rekao da su me neka iskustva sa BJB foruma otreznila, mislio sam na tvoja. :D

Iskreno ljudi, posto sam pitao na jos para mesta isto pitanje, ispada da bez stvarno dobre provere, i skoro uvek ulaganja, nema kupovine maxi polovnog skutera... :S

Takav je splet okolnosti, da se ovo desilo u najgorem mogucem finansijskom trenutku, tako da sve vise razmisljam da uzmem neki motor, ili auto, pa makar i matoro da bude, jer ne zna kad cu imati bas da trazim caletu 4000e i vise, za nesto mladje i bolje, dok do 3000e mogu da izvucem... vidim ovde dosta oglasa za neke starije motore, evo i sad neki SV600, ne znam mnogo tome, ali recite nesto i o takvoj kupovini ako znate, a ja cu se jos malo raspitati u vezi svega, pa cu se baciti na istrazivanje i probavanje, jer bar za to imam vremena. 0plac.gif

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Gledaj, nije to toliko strasno. Jednostavno moze da ti se desi da ces imati ponesto da sredjujes, ali sam siguran da nije vecina takva (da ces mnogo para dati na sredjivanje). Mozda je najbolje od nekoga sa foruma, za koga se zna sta i kako...ili po preporuci.

Evo ja cu napisati troskove moje ER5ice pa da podvucemo crtu:

Plocice, viseg kvaliteta 31 eur (jedan disk)

Paknovi takodje viseg kvaliteta 30 eur (dobos pozadi)

Filter vazduha - 15 eur.

Filter ulja - 8 eur.

3 litra Bardhla XTM (22 eur)

Dakle mene ce servis za sledecu sezonu kostati svega 30 eur.

Servisni interval je propisan na 6000km i sto je najlepsa stvar, sve je otvoreno i prosto. Nema plastika, hosrafa, zica... Skinem rezervoar i to je to, odmah mogu da prionem na rad.

Zaboravio sam, lanac i lancanici DID 115 eur i to menjas pitaj Boga kad...

Eventualno bih otisao na stelovanje ventila i sinhro karbova, mada nemam potreba za sada i nisam upucen u cenu tih zahvata.

500cc, 51ks, potrosnja od oko 4,3 do 5 litara.

Jedino sto je po ceni odskace od maxija jeste set guma, treba mi oko 230 eur.

Voleo bih da neko ko vozi Burgmana 400 ili neku 500icu iz Piaggio grupe da napise koliko ga sta kosta za sezonu pa da uporedimo.

• Svrati ponekad, 396 postova

Milane,

Nema dobrog maksi skutera bez 4000. Eto jedan momak je prodavao burgmana 2009 koji je presao 12000, ima servisnu knjigu i Tale mi je javio da decko servisira kod njega i da je motor kao nov, pazi 12000 nije nista za njega.

Nudili su mu 3500 plafon i momak je odustao od prodaje a i ja bih veruj mi. Nov je skoro 8000 a ovaj ispod 4 ti niko prodao ne bi. Video sam ga pre neki dan i izgleda kao da je iz izloga izvadjen, cak ima i neki stariji Kappa topcase od 52 litre pozadi, izjedoh se ziv sto nemam pare da mu dam odmah.

Znaci treba kupiti tako nesto i dati vise da kasnije nema velikih ulaganja.

Prosle godine je covek iz nisa prodavao 650 exe kupljen u eurosumaru, koji je presao 100 kilometara za 5000 i naravno nisam imao pare da kupim. Momak je otisao u Nis, bez reci mu dao pare i doterao ga u Beograd, motor je potpuno nov, cak se ni isprljao od prodavnice nije.

E to je kupovina, znaci spremis pare i cekas tako nesto.

• U prolazu, 64 postova

Hm, tolike pare ne znam kad cu imati, a vozice mi se motor... :(

Videcemo, sve jos, nista nije toliko sigurno, mozda i uzmem od nekog sa foruma neki motor, vidim par oglasa, pa da vidim ko se s kim zna, i ko moze da garantuje za sta, pa da uzmem, pa makar i ulozio posle nesto, al da dam npr, 1500,1600 za nesto starije ulozim jos 400, i da budem cist, i da bude dobar za putovanja ono do 200km, sto oobicno se svakog leta prelazi bar sa moje strane, a onda mozda i vise nekad, al ono, da moze da se vozi, sa redovnim odrzavanjem itd... pa sad, mator mator, tesko ce se prodati, ali skupljacu pare, a imacu nesto od 500cc, na cemu mogu i da ucim, i da vozim par sezona, a da mi ne fali snage, itd...

Zanima me, npr.

http://forum.bjbiker...suzuki-gs-500e/

Sta bi ste rekli na nesto ovako, oglas od naseg kolege, da li bi ovo odgovaralo mojim potrebama navedenim gore, stvanrno mi ne smeta sto je stariji, ili sto ce neko sa ne znam kakvom novom brzinkom da me odere, ili sta god, ne patim od toga, i misim da bi mi lepo legao ovaj motor, a za ove pare bih mogao dosta skoro da uzmem ako prodam ovo moje sokocalo u skorijem vremenu.

Posto niko od nas ne zna kakav je mehanicki, nek se uzmu u obzir troskovi di 100, 150e, za pocetak, toliko bih imao da ulozim, pa ono sta vi mislite? Odgovorite mi na pp, ako ne zelite ovde. :)

EDIT:

Alekre, takve troskove bih sasvim mogao da podnesem, koliko si platio motor? :)

I sto se tice skuta, uzeo bih opet od nekog preko foruma ko prodaje, ako se zna ko je i sta je, i ono, da nije neka cista prevara, jer sve vise citam losih iskustva... :(

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Burgman 400 k8

Imao sam piagio x8 250, probao apriliju 250 i xcitinga 500 a imam burgmana 400 2008 godiste... Burgman je ubedljivo naj kvalitetniji u toj konkurenciji.. servis kod burgmana je na 5.000 km a kod xcitinga na 2.500 sto ti vec nesto govori ,polozaj sedenja bar za mene na xcitingu je ocajan pogotovo za duzi put (kao da klizis na napred i moras se nogama podupirati) da neduzim dalje ako imas love sto noviji burgman i nema greske.

• Podržavam 1

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000

Ajde malo da spamujem :D

Meni se jako dopada Atlantic 250 a nesto po forumu ne mogu da nadjem nekih informacija pa ako ima neko nesto da napise slobodno :D

I ja sam bio zagrejan za burgmana 400 ali nekako za početak neka bude nesto manje. A i plasite me sa ovim cenama delova, ja kakav sam baksuz meni ce se sve pokvariti :D

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZR 7 S

Iako vozim Xciting-a definitivno kao bolji maxi skuter u tom poredjenju je Burgman. ALI, sa obzirom da nemaš veliki novac (kao što i ja nisam imao kada sam kupovao) zaboravi na Burgmana jer ćeš za te pare naleteti u većini slučajeva na kršinu (mada ne mora da znači) dok Xciting možeš da nađeš relativno očuvan jer za taj novac možeš komotno da uzmeš i 2006-7 (pale su cene) i to sa koferom. Ja sam isto gledao svašta pre nego što sam uzeo Xcitinga tipa od Madisona, Beverly-a, Atlantica itd ali šta god da sam gledao nije moglo da za taj novac (u mom slučaju 2500e) parira Xcitingu koji je bio noviji i manje izakan. Pritom imam iskustva sa Kymcom i tvrdim da su jako, jako dobre mašine i veoma pouzdane kao i veoma jeftine za održavanje. :takoje: Pazi bio sam u potpuno istoj situaciji i neki moj zdrav razum me je odvukao na Xcitinga, e sad na tebi je izbor.... Naravno i meni je želja da vozim umesto Xcitinga jedan ovakav kao sa slike :jee:

y0Fhn_2006suzukiburgman650exe.jpg

Mada kada pogledaš nije ni Xciting ružan ali ipak Burgman je mama (ko ima para 0plac.gif)

U1LLO_kymcoxciting25025051.jpg

• Podržavam 2

• U prolazu, 64 postova

Zanima me, npr.

http://forum.bjbiker...suzuki-gs-500e/

Sta bi ste rekli na nesto ovako, oglas od naseg kolege, da li bi ovo odgovaralo mojim potrebama navedenim gore, stvanrno mi ne smeta sto je stariji, ili sto ce neko sa ne znam kakvom novom brzinkom da me odere, ili sta god, ne patim od toga, i misim da bi mi lepo legao ovaj motor, a za ove pare bih mogao dosta skoro da uzmem ako prodam ovo moje sokocalo u skorijem vremenu.

Posto niko od nas ne zna kakav je mehanicki, nek se uzmu u obzir troskovi di 100, 150e, za pocetak, toliko bih imao da ulozim, pa ono sta vi mislite? Odgovorite mi na pp, ako ne zelite ovde. :)

EDIT:

Alekre, takve troskove bih sasvim mogao da podnesem, koliko si platio motor? :)

I sto se tice skuta, uzeo bih opet od nekog preko foruma ko prodaje, ako se zna ko je i sta je, i ono, da nije neka cista prevara, jer sve vise citam losih iskustva... :(

Ako moze neko da mi odgovori na ovo. :)

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

ja sam skoro kupovao skuter..i veruj mi...kupi od poznatog, ili od nekoga sa foruma, jer svasta se dovlaci i prodaje.....burgman je tata skutera, ali(uvek ima nko ali)...oni dovezeni preko grane su prosli boga oca, i izakani(ni njihovi putevi ni odrzavanje vise nisu kao pre)....kymco je lep, i vecina kupljena kod nas....znaci kilometraza je ok, plus svi idu redovno na servis za vreme garancije....naravno imas i kymco koji je los odrzavan...bas zato, samo od poznatog.....svako dobro u kupovini i da te sluzi!!!!!!0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif

• BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

MAXI pozdrav!

Nije me bilo 10-tak dana pa nisam učestvovao u priči. Imao bih par stvari da napišem oko troškova Atlantica 500 u vezi održavanja ali ne bih da piskaram bezveze ako si se već odlučio za motocikl (sa menjačem). Samo bih dodao da ipak troškovi održavanja Maxi-ja od 500 ccm sa Master agregatom ipak nisu jednaki održavanju Maseratija ili jahte od 20-tak metara dužine... :zvizduk:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja