Jump to content

Moto Zajednica

Borab

Članovi
  • Broj tema i poruka

    22
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Motocikl
    Burgman 400 k8

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Borab's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Koleg, imam vrlo slicno iskustvo sa mojim Burgmanom a u vezi sa kontaktom i zujanjem, pa bih te molio da mi se javis da vidim sta je to kod tebe prouzrokovalo i kako si resio,

    Hvala

    0631210972

    Bane

  2. Pozdrav, bado skuteraska :), Imam neku ponudu za burgmana 650 pa rekoh da priupitam ovde za par saveta. Jos nisam uzivo video motor i dvoumim se da li uzimati skuter uopste ili preci na nesto "ozbiljnije". Ono sto me odbija od velikog bugija je: Potencijalni problemi sa komplikovanim cvt-om ,ono sto po stranim forumima opisuju kao stoper-bolt problem, i disel sound u leru... Ima li jos nekih vecih mana osim tezine i tromosti, na sta obratiti paznju prilikom kupovine, sta vam kao vlasnicima naj vise smeta na skuteru-zbog cega bi ga menjali.
  3. Zbog tog problema sa okretanjem rolnica - "slajdera" ja nisam hteo da ih stavljam jer ako se okrenu a negde si daleko bices zaglavljen na visokim obrtajima i verovatno negine slep... Druga stvar u vezi podmazivanja rolnica , problem je sto se tu skuplja jako puno prasine i da je to zamasceno sve bi se zalepilo i rolnice bi bile zaglavljene u nekom polozaju ili bi se ove gotovo sigurno prevrnule... I jos jedan savet jer kazes da ne volis da kreces "agresivnije" sa gasom... Vidis u tome je problem kada sporije kreces kvacilo-paknovi klize i nehvataju to izaziva vibracije, vise djubreta se skuplja i sve je gore pa dovodi do brzeg propadanja kvacila. Fora je u tome da naucis da na startu mu dajes jaci gas da kvacilo uhvati brze a onda regulises po potrebi...
  4. Generix pozdravi mi zeta Dekija i kazi mu da je vreme da menja taj stari Beverly za nesto jace.
  5. Ima li negde kod nas da se nabave one gumice sto idu na filter ulja, ona velika (O-ring) i manja sa unutrasnje strane filtera ? Ima da se poruci sa neta ali bih cekao ko zna koliko, ne znam napamet dimenzije ,za burgmana 2007+ .
  6. Zvuk dolazi od leptira koji zaglavljuje Podmazao sam malo coskove i malo ga razmrdao i sada je bolje E sad ne znam da li je do loseg stva (Secondary Throttle Valve Actuator) koji pokrece taj leptir ili je samo do leptira videcu za sada teram ovako.
  7. Ovako se cuje samo nekad duze i nemam fI pa ne mogu da uhvatim kod koji je...
  8. Pozdrav Burgmandzijama Jutros sam imao cudan trip sa burgmanom(2008) pa rekoh da priupitam ovdi mozda neko znade nesto... Na davanje kontakta posle klasicnog zujanja pumpe kao da sam cuo jos neki zvuk.. slican.. i nista, pali normalno voznja, normalno..... kad na sledecem davanju kontakta opet zvuk i fI svetlo se upalilo! i dalje sve sljaka normalno ide vuce, ler ok, sve ok. Posle par paljenja gasenja nestalo je FI upozorenje ali definitivno ima neki cudan zvuk kod "ubrizgivaca" kao neko "krkljanje-srkanje" dve tri sekunde i onda sve normalno, pali itd.. Nadam se da nije pumpa, mada kazem radi normalno samo na kontakt ima taj zvuk nekad dva tri puta i onda sve ok , mozda relej pumpe ili sta? Motor je stajao par meseci moguce da se nesto "zapusilo"?... Ne bi bas da ignorisem problem pa ako neko ima neki savet sta da prverim bio bi zahvalan pozz.
  9. My bad nisam video da se prica bas o ovim Dunlop gumama mislio sam da su samo one druge... Druga greska nije 5800 nego 4800(2400x2).. i sad ako je skidanje sa felne i balansiranje bar 1k po tocku onda za 2-3 hiljade ustede ja treba da skidam,nosim pa vracam i montiram... hm kad ovako gledam i nije skupo hvala na odgovorima videcu sta mi je ciniti.
  10. Зависи где живиш,тј одакле си. Реци па ћемо ти помоћи Iz Beograda, znam da je na skuteru drndanje skinuti sve pa posle vracati ali opet 5800d mi deluje malko vise.. osim ako su takve cene sta znam..
  11. Jel neko probao Dunlop ScootSmart Dunlop nude mi za 10800 za set i 2400 za ugradnju sa balansiranjem po tocku to mi nesto mnogo.. gde ima jeftinija ugradnja?
  12. Taj sam Gde si nas to video jer smo menjali dva smestaja na Zlatiboru ? Inace u povratku iz CG gde smo bili 25 dana .. Sto se Burgmana tice ovo mi je treca sezona da sa njim idem na more i samo reci hvale.. potrosnja i sve.. 2000km smo presli. Poz.
  13. Poz, Zna li neko gde da potrazim gume : 120/80-14 150/70-13 Odgovaraju mi ; Metzeler feel free; Pirelli Diablo ;Bridgestone hoop. U Lesanovicu imaju Bridgestone za 8500din zadnju... Vise bi mi odgovarale Metzeler ili pirelli ako neko zna gde da porucim. Hvala.
  14. Ja sam jos prosle sezone uzeo Dr. Pulley za burgmana (18g) ali vec imam malosijeve od 18g pa ne ocekujem neku razliku.Citam na stranim forumima da se mnogima "izvrne" jedna ili vise rolnica pa rpm skoci... kod okruglih rolnica to okretanje od vibracije predpostavljam nije vazno ali kod Dr. Pulley moraju da budu u istoj poziciji.Ne bih bas to da mi se desi negde na putu.. @Bojan ja sam moje kupio preko onog sajta i platio inernet intesa karticom a stiglo mi je postom na kucu bez dodatnih troskova posle jedno 2 nedelje...
  15. Uvek je isti princip.. imas cep gde se sipa, sraf gde se ispusta i na nakim poseban sraf za ispustanje vazduha.. ostalo varira , kolicina koja se sipa i lokacija tih srafova. Znaci kada nadjes sraf za ispustanje (potrazi po netu manual ili ako neko ima ovde da ti slika) ispustis, dobro prodrmas skut..mozes i da upalis na kratko ,kad se dobro iscedi, zavrnes taj sraf i sipas polako koliko staje pa upalis malo i prodrmas pa dolijes i tako kad nestane vise potrazi taj sraf za ispustanje vazduha obicno je dole kod creva od hladnjaka.. pa ga odvrnes malo dok vidis baloncice od vazduha ..kad krene da kaplje curka zavrni to pa doli jos antifriza...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja