Зорге 695 Napisano Avgust 31, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Па шта може да буде разлог? Само пар ствари појединачно или заједно, почевши од "умрлих" лежајева, криве фелне, деформисане гуме и уз то, све то може да није балансирано. Просто, кренеш у неутралисање узрока, па док не крене ствар без цимања. Где може да буде прихватљиво да ти гувернал тресе због тога и да се то сматра нормалним? Новљанин, јеси ли покушао да ту код вас нађеш "Трајал" Д 125? Она је 3,00-18 и много је боља од ко знакаквих гума непознатих произвођача, а није скупа. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 31, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neko u temi je pre pricao o tome kako mu isto seta guvernala. Meni se tresla i kada je bio nov, tako da je to meni normalno. Trese se ali ne mnogo, a i ne smeta mi jer ne vozim bez ruku, vozim normalno. Kada bi tako menjao sve po malo, za te pare kupio bih drugi motor. Desava li se nekome da se povecavaju obrtaji kada se guvernala pomeri skroz udesno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 31, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Фокусе, није ништа неуобичајено да се окретањем гувернала затеже и отпушта сајла гаса, па клизе обртаји. Догоди се то због краће сајле, њеног савијања, погрешног провлачења. Ако је то варирање обртаја није мало, покушај да проведеш сајлу мало другачије, неким краћим путем од ручице до карба, али да буде без оштрих савијања. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 31, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam je stelovao danas, vrlo malo poveca gas, nije strasno, a obrtaji su mi na malo manje od 1500. Kada dodje hladnije vreme moram povecati na 2000. Kako da znam kada su za menjanje lancanici, lezajevi i sta se jos menja? Na koliko kilometara ste sta menjali? Kod mene se ne cuju da struzu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 31, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ланац и ланчаници су отприлике спремни за замену када палцем и кажипрстом ухватиш ланац позади на ланчанику и повучеш уназад, а он се одвоји од ланчаника више од пола висине зупца ланчаника. Пази када постоји илустрација овог начина провере стања ланца и ланчаника на Нету... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
berserek 5 Napisano Avgust 31, 2012 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, od kada sam menjao ulje i stavio motulovo 5100 10w40, desava mi se da, kad npr vozim u trecoj-cetvrtoj brzini nekih 60-70 km/h i otpustim gas jer npr vec pocinje da se menja svetlo na semaforu pa je vreme da se usporava i koci, stucka auspuh onako ko kod reli automobila, samo bez vatre:) To se cuje sve vreme dok usporavam i kocim, do samog zaustavljanja. Da li je to normalno, ili je pokazatelj nekog ozbiljnijeg problema? Desava li se i vama? edit:sad ste me izlozili sa ovim o proveri lanca, pa cu sutra proveriti da li je potrebno da se zameni..Ako jeste, jel se kupuje neki poseban za speed 150 ili je to univerzalna stvar pa je samo potrebno reci duzinu? (kolika je?) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Avgust 31, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam je stelovao danas, vrlo malo poveca gas, nije strasno, a obrtaji su mi na malo manje od 1500. Kada dodje hladnije vreme moram povecati na 2000. Kako da znam kada su za menjanje lancanici, lezajevi i sta se jos menja? Na koliko kilometara ste sta menjali? Kod mene se ne cuju da struzu. Ostavi se tog podesavanja sajle na guvernalu tj kod rucice gasa.Otpusti je i ler gas steluj na karburatoru imas opisano i slikom i recima u temi.Nije dobro da ti povecava obrtaje kod okretanja guvernala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 31, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan E ovo mi za lancanik i lanac nebi nikada palo na pamet. Lanac kada se istegne mnogo onda se menja a za lancanike nisam znao kako se proveravaju. Hvala na odg. Provericu sutra ako stignem. Stucka, mislis puca iz auspuha, to se meni desavalo i pre (pre nego sto sam zamenio auspuh), a kako se tek sada cuje ajoj, puca mnogo i glasno, ima nekada i vatre. Sa fabrickim auspuhom kada das gas do daske pa naglo pustis pucketao je auspuh malo, a stalno sam sipao MOTUL 5100 10W40. daruga - Ne secam se da je bilo u temi bas opisano sa slikama o sajli, ali hvala, i to cu sutra pogledati da otpustim skroz sajlu i nastelujem na karbu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 1, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan "Враћање кусура", или то пуцање, штуцање, када се одузме гас, највише је заслуга сувише богате смеше, а решава се подешавањем карба. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Septembar 1, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan E ovo mi za lancanik i lanac nebi nikada palo na pamet. Lanac kada se istegne mnogo onda se menja a za lancanike nisam znao kako se proveravaju. Hvala na odg. Provericu sutra ako stignem. Stucka, mislis puca iz auspuha, to se meni desavalo i pre (pre nego sto sam zamenio auspuh), a kako se tek sada cuje ajoj, puca mnogo i glasno, ima nekada i vatre. Sa fabrickim auspuhom kada das gas do daske pa naglo pustis pucketao je auspuh malo, a stalno sam sipao MOTUL 5100 10W40. daruga - Ne secam se da je bilo u temi bas opisano sa slikama o sajli, ali hvala, i to cu sutra pogledati da otpustim skroz sajlu i nastelujem na karbu. Na strani 75 imas sliku koji sraf sluzi za podesavanje ler gasa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 2, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ti mene vredjas ili nevidis dobro o cemu sam ja pricao, o kakvom problemu. Znam ja gde je njemu ler gas i za sta sluzi, ne znam ja da li ti znas gde je sajla gasa kod desne rucke. I lepo sam rekao da u temi nema slike o SAJLI, a ne srafu, i da niko nije napisao da se odvrne skroz sajla i da se nasteluje na srafu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Septembar 2, 2012 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet:mislim da ti je sajla prezategnuta i da ti se zato povecavaju obrtaji kad nategnes volan u jednu stranu.Koliko sam ja ono skontao sajla treba da bude zategnuta tek toliko da nemas "prazan hod" na rucici za gas.Pozdrav EDIT:sad sam skontao da se nisam zahvalio nasem clanu "Zorge" na savetima te mu se ovom prilikom zahvaljujem i izvinjavam Promenio Septembar 2, 2012 član bomi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 3, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ма треба сајла да ипак има малчице празног хода (са њом и ручица гаса), да на леру не буде затегнута (осим ако је карбуратор на неком мотору без шрафића за подешавање лера, па једино затезањем сајле то може да се учини). 2 Боми. Не зезај - форум је да размењујемо искуства. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Si-MKSA 8 Napisano Septembar 3, 2012 Svrati ponekad, 264 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi sta mislite o METZELER gumama, i jel ima neko iskustva sa njom ? I ako neko moze da mi kaze ako zna na kojoj strani ima nesto o gumama za Speeda, da ne listam sve, hvala ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Septembar 3, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ti mene vredjas ili nevidis dobro o cemu sam ja pricao, o kakvom problemu. Znam ja gde je njemu ler gas i za sta sluzi, ne znam ja da li ti znas gde je sajla gasa kod desne rucke. I lepo sam rekao da u temi nema slike o SAJLI, a ne srafu, i da niko nije napisao da se odvrne skroz sajla i da se nasteluje na srafu. NEMAM POJMA VEROVATNO JE SAJLA GASA NEGDE KOD STOP SVETLA,JEL? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 3, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neki sajt da se naruce zadnje plocice za speed-a? Traze mi 1500 do 2000din u gradu. Da li je jeftinije na netu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Septembar 3, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li u Beogradu neki majstor kod koga se ne ostavlja motor,nego radi odma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IKAA 1 Napisano Septembar 4, 2012 U prolazu, 16 postova Lokacija: Mostar Motocikl: keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se dešavalo da kad okrenem volan samo u desnu stranu dodaje gas do 4rpm...izgleda daje sajla gasa bila prezategnuta. Ispod desne ručke volana gde se šteluje osjetljivost gasa , mala matica i druga veća ispale iz navoja...odšarafile se. Navio ih i riješen problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 4, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan U desnu stranu dizu se obrtaji a nalevo spustaju, kao kod tebe. http://www.kompp.co.rs/catalog/rms/rezervni-delovi/kocione-plocice/kocione-plocice-72.html Evo zanimljivog linka za plocice, zadnje su, 666din bez popusta od 5%. Ovo cu da narucim, bolje nego u gradu da mi neko naruci za 1500-2000din. Ima na sajtu i drugih stvarcica, sad ne znam kako se krecu cena/kvalitet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Si-MKSA 8 Napisano Septembar 4, 2012 Svrati ponekad, 264 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam imao malu nezgodu,ali sve je dobro , istrcala mi jedna pijandura ispred mene sa biciklom i roknem ga direktno prednjim tockom, srecom motoru nije nista jer, sam ga pravo roknuo prednjim tockom, od njegovog prednjeg tocka nista nije ostalo , al ko ga jb, stvarno ima budala na putu, malo sam se ugruvao , ali nista strasno,nego primetio sam da mi je malo prednji tocak kriv tako oko mm, 2 , jel to moze da pravi neke probleme u voznji , ili da vozim tako, nista se ne osetiu voznji i volan stoji pravo, da ne nosim na ispravljanje zbog toga.. ako neko moze da pomogne , hvala ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 5, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Наравно да може - почеће да тресе. ОК фелна, али ипак провери да ли су штапови прави и да нису напрсли троуглови. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Si-MKSA 8 Napisano Septembar 5, 2012 Svrati ponekad, 264 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stapovi su pravi , i sve stoji normalno, samo mi malo seta prednja fela , tako do 2 mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
berserek 5 Napisano Septembar 6, 2012 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan U desnu stranu dizu se obrtaji a nalevo spustaju, kao kod tebe. http://www.kompp.co....plocice-72.html Evo zanimljivog linka za plocice, zadnje su, 666din bez popusta od 5%. Ovo cu da narucim, bolje nego u gradu da mi neko naruci za 1500-2000din. Ima na sajtu i drugih stvarcica, sad ne znam kako se krecu cena/kvalitet. i ja narucih plocice...nisam skapiao samo jel to komplet i prednjih i zadnjih plocica za 600 din ili je samo za jedan tocak.... jel mozes da iskopas koji bi kocioni disk od ponudjenih bio za nas motor, posto ni na jednom ne pise kao sto pise na ovim plocicama ... edit: sad vidim da su zadnje samo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Septembar 6, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zadnje su, evo bas sada su mi stigle, imaju bas lepo "mesa", videcu kako ce danas da koce kada ih stavim. Izmerio sam fabricke i uporedio sa ovima, mere su iste, a prednje nisam merio jer necu jos da ih menjam, mogu jos da idu. Imas na sajtu da im postavis pitanje za nesto sto te interesuje, prvo izmeri npr prednje plocice i posalji im mere pa ce oni videti imaju li takve, da se ne zezas i trazis. Pise kao MADE IN ITALY. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AdrenalinSpeed 112 Napisano Septembar 6, 2012 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Herceg Novi Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S Prijavi odgovor kao problematičan Moze li mi neko nabaviti ili da mi kaze dje ima da se kupi ona mala posuda dje je cesma za gorivo-chesma za zatvaranje i otvaranje goriva...pa ona plastika ispod mi je jos odavno malo ispucala od sunca i sad mi pomalo na tu jednu pukotinu pusta gorivo..to je vrlo malo jer nije prsla skroz,ali necu ni to malo da pusta )) dje to da nadjem,ima li neko to polovno ili novo ? koliko je para ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...