Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Speed 125/150

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 104 postova

Ako se na varam na toj levoj strani bloka ti je broj motora, tako da ces morati da nadjes neki sa papirima ako budes hteo da ga legalno registrujes...

Imam ja u garazi moj stari Speed, kome je polomnjena sruga polovina bloka i osovina na koju se pakuju zupcanici prenosa, ali jos uvek ga necu dati u delove, sve se nadam da cu naleteti na to sto mi fali pa da ga kompletiram. Ako bude isao na dobos prvo cu ovde da javim ;)

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• zaludan, 383 postova

Za semeringe u savskoj. Na zelenom vencu ispod pijace u onom staklenom trznom centru u suterenu je radnja i na autokomandi, zadnja kucica na ulasku u tabanovacku.

Hvala PUNO drugar, provericu cim pre. Znas li mozda koliko otprilike kosta semering i da li da odmah kupim za obe viljuske?

Takodje, jel misils na onaj stakleni trzni centar koji je u stvari pocetak Lomine ulice? Kako se zove radnja? Jel bas nesto specijalno za Keeway ili je neka generalna radnja za motore pa eto slucajno ima nesto i za keeway? U svakom slucaju, banucu cim budem mogao, ova radnja ce mi savrseno odgovarati ako ima jos nesto za keeway.

P.S. Sad sto vise citam tvoju poruku sve mi je manje jasno sta si zapravo hteo da napises. Jel radnja u Savskoj jedna, a u trznom centru ispod zelenjaka druga, ili je to sve ista radnja? Ovo na autokomandi me trenutno ne zanima u celoj recenici, vec ono ranije. Nisi se bas precizno "odrazio" pa nisam siguran :D Ajd ako nekad vidis, prosvetli me plz

Evo video sam, bolje ikad nego nikad.

Sve radnje su razlicite i specijalizovane su za prodaju lezajeva i semeringa, nemaju veze sa motorima.

Astrid autokomanda Triše Kaclerovića 27k,011 398 1483

Lomina ne znam kako se zovu u suterenu su neugledna je radnja moras da pitas da bi nasao probaj na ovaj tel. 011/3180 825 nisam siguran da je od njih

Savska Avala nesto probaj na 011/3611310

I kad trazis lezajeve i sl.stvari ja nikad (ne)kazem da je za motor jer po automatizmu bude skuplje

• Svrati ponekad, 103 postova

pa aj kad si vec raspolozen pomazes:) jel znas koji semering tacno da trazim? jel se to trazi po dimenzijama ili kako? Ako i ti imas kivija, jel znas mozda koji je tacno u pitanju?

p.s. nadjoh u nekim starijim temama, pise 30X40.5X10.5 ali nisto nisam bas ubedjen da je to za nas speed 150, jer je tema za neki quinqov model, ali je nekako povezano sa speedom..jesu to te dimenzije?

• zaludan, 383 postova

Iskreno video sam speed 10 puta i vozio jednom 50m. Da trazi se po dimenzijama skini pa kupuj po uzorku ili ga premeri sa sublerom pa vidi dal odgovara tim dimenzijama sto si nasao. Opet najbolje bi bilo da skines pa kupis po uzorku ali se raspitaj telefonom dal imaju.

vec sam jako poceo da se nerviram...zasto ne moze da bude prosto, odvedes kod majstora, on vidi sta mu je, kupi deo, namesti, ja mu platim?

sto mora koji kur ja da trazim po ko zna kakvim rupama najobicniji deo i tako sta god da mu fali..

jedva sam skupio pare da kupim nov akumulator, i upravo sam shvatio da problem nije bio do akumulatora jer se i ovaj novi ispraznio..ocito je problem do punjenja, regler ili sta vec..i gde ja to sad da nadjem, kad ne mogu prokleti semering da kupim... puci cu uskoro i prodacu motor i a u kur..ovo nije uzivanje jbt kad nigde nema keeway radnja..

• zaludan, 383 postova

Pa vidis po meni je tvoja krivica sto nisi premerio unimerom dal puni ili ne, a ako ti vec predstavlja problem cackanje nadjes majstora u kog imas poverenja i resis problem. I sa mnogo skupljim masinama i markama nije bas sve potaman. Nadjes dobrog majstora i problem resen, sta drugo.....

nemam garazu, nemam alat, ne mogu ja:( a dobrog majstora cu odmah prihvatiti ako neko ima da preporuci..jer gde god odem, svi kazu "ne znam ti ja sa keeway, ja znam samo honda, harli, kurac, palac". Ako i zna nesto da procacka, ne zna da mi kaze gde da kupim deo vec bude " nabavi deo pa dodji"| a motor stoji rasklopljen i kako ja onda da nadjem deo i donesem u roku od pola sata kad ne mogu ni u roku od 20 dana? Naravno, ne mogu nikako znati unapred koji ce deo rtebati jer je majstor taj koji treba da rasklopi i kaze sta mu ne valja...sah mat pozicija jednostavno..

evo dajte nekog majstora na NBG po mogucstvu koji se dobro razume u keeway i zna gde mogu da kupim delove ili koji i sam moze da kupi deo i bicu vam vecno zahvalan.

Evo probacu ovde da se izjadam, mozda mi bude lakse. Hvala unapred svakome ko bude imao zivaca da procita sve...Na motoru mi fale sledece stvari da bi bio picnut kako treba:

1) Glavni problem - trosi se akumulator. Bio sam ubedjen da je do starog kineskog koji je iz 2007. Toliko slabo struje ima da se ne usudjujem da upalim farove, palim obavezno na kurblu, nema sanse elektro, cak primecujem i u toku voznje da se motor ne napaja kako treba strujom pa ne vuce kako treba, verovatno svecica ne baca pravilno varnice itd, sve u svemu opste sranje. Kupim nov fensi akumulator, puknem 4 soma. Sve radi savrseno, odusevim se koja razlika. Posle dva dana, tacnije jutros da upalim motor, trrrrrrr, nece na dugme. Vec mi sve bilo jasno, al ajd upalim na kurblu, upalim farove, ckilji, provozam krug, ista prica..smorio sam se strasno. Resenje? Verovatno dakle punjenje akumulatora. Gde nabaviti regler, ako uopste smem da racunam da je regler. Da ne ispadnem opet magarac, puknem pare za regler i onda ne bude ni to. Tj sta ako je alternator? ja ne mogu napamet da kupim pola delova za mtoor pa da se nadam da ce neki da bude:(( A nijedan majstor nece da rasturi pola motora i onda da opet sastavi, a ja da idem da danima jurim regler, alternatotr ili neki treci kurac jer je jako tesko naci bilo koji deo za keeway.

2). Prednje viljuske mi ispustaju ulje i prljaju motor. Bacaju ulje, sve mi je crn motor. Majstor mi jedan rece da treba da zameni semeringe, naravno ako je samo to. Naravno, ista prica kao i uvek "nabavi ti to, dodji pa cu ja da zamenim". To traje tako vec 6 meseci, to moje nabavljanje. Pored semeringa, bilo bi pametno i ulje da promenim u viljuskama, kad je vec iscurelo toliko. KOJE? ona knjizica, satro uputstvo nema nista od informacija koje su mi ikad zatrebale.

3.) Sticajem kretenskih okolnosti (taxista ispred se ukopao na semaforu dok mu je bilo zeleno jer je buljio u mobilni pa je ko zna sta pomislio, ja udario po kocnici, malo vise po zadnjoj nego prednjoj, proklizao, dosao na pola metra od taxiste i ko u crtanom filmu usporeno, lagano, pao u stranu). Taksista izasao, pogledao svoj auto, video da mu nije nista i brze bolje zapalio. Posledice: napukla plastika na kilometar satu (na celom tom..aparatu, kako ga vec zovete, celoj toj konzoli)., iskrivljena plastika na faru, mada radi sve, pukla sajla koja pokazuje brzinu kojom se krecem. Ne bi bio problem da je prosto pukla sajla, kupim drugu i gotova stvar. Problem je u tome sto je onaj deo koji se gura u konzolu, prikljucak, tj deo u konzoli, koji prima prikljucak razjeban do te mere da je neupotrebljiv i ne moze da se popravi. Resenje bi bilo u potpunosti zameniti celu tu konzolu, pa bih uz nju dobio i taj prikljucak za sajlu gasa.

4.) Trebaju mi novi retrovizori jer su oba moja nesto razglavljena i kako god da ih zatezem, odsrafljujem, vracam, nikad ne stoje pravilno i neupotrebljivi su mi. Pritom, onaj gornji deo u kome se nalazi samo ogledalce i koji je nataknut na ...stap je skroz raskliman i ne moze da drzi poziciju, tako da dzaba mi i da podesim stap preko onih matica i sve, kad na kraju taj gornji deo se jedva drzi. Resenje, kupiti nova oba retrovizora.

E sad drugari, recite vi meni kako ja da resim sve ovo kad mi je za najobicniji akumulator trebalo 2 nedelje da nadjem gde ima u dimenziji i snazi koja meni treba?

Evo ako neki "dobar i pouzdan majstor" cita ovaj forum, nek se javi ako zna sve ovo da resi i moze da nabavi delove koji mi trebaju, ili barem da mi pomogne da ih nabavim..Nisam neki bogatas da mogu da pljunem 1000 evra majstoru i kazem " evo ti, snadji se, pa kad sve resis, da se cakli" jer nemam, da imam, kupio bih drugi motor:))

U svakom slucaju, ako mi neki majstor resi sve ovo, ja cu ga slaviti umesto Svetih Vraca majke mi mile..jos ako mozemo da se dogovorimo pa da radimo deo po deo, natenane, kako imam para za sta, bicu mu najbolji drug:))))

• Svrati ponekad, 104 postova

Ako si iz Beograda, dodji do mene u Rakovicu da ti namestim moj regler za probu, da vidimo da li je to. Meni je isto tako riknuo regler, samo tada je bilo moguce naruciti ga. Cena mu je bila oko 30 evrica.

• zaludan, 383 postova

Eto, opet ako je regler imas mogucnost ugradnje Joskinog, a ako su namotaji opet postoji mogucnost da se vikluju nanovo za sve postoji resenje samo jbg sve oduzima vreme i novac. Bateriju spasi tako sto je stavi na punjac.

@vlada Jesam iz BG-a, ali ja se ne razumem, ne bih znao da namestim. Jedino ti ako znas. Ajd javidu ti se na PM

A za ovo ostalo jel ima neko ideju kako da resim?

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 125

2). Prednje viljuske mi ispustaju ulje i prljaju motor. Bacaju ulje, sve mi je crn motor. Majstor mi jedan rece da treba da zameni semeringe, naravno ako je samo to. Naravno, ista prica kao i uvek "nabavi ti to, dodji pa cu ja da zamenim". To traje tako vec 6 meseci, to moje nabavljanje. Pored semeringa, bilo bi pametno i ulje da promenim u viljuskama, kad je vec iscurelo toliko. KOJE? ona knjizica, satro uputstvo nema nista od informacija koje su mi ikad zatrebale.

Јеси ли можда решио овај проблем са уљем у виљушкама пошто и мене занима јер исту муку мучим са тим?

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: nemam :(

Pozdrav drugari :zdravo:.Oce neko samnom na tresnju za pola sata-sat? Znam da mi je neko rekao sto se nisam javio prosli put,pa reko da se sad javim :zdravo:

• U prolazu, 3 postova

Pozdrav spidašima.

Kako vas služi ovaj 'kivi'?

Planiram ga uzeti sl. godine čim steknem mogućnost za polaganjem. (16 godina). Da li se po vašem mišljenju isplati uzeti neki polovnjak sa ~5000km za nekih 600-700e? Neće biti para za novi a možda će i sprint skuter na doboš. Btw, počeo sam čitati temu ispočetka ali zaista ima puno. :) Koliko vas na ovom forumu i dalje ima 'spida'?

• Професор, 332 postova
  • Motocikl: Ducati ST2 944

"Kiwi" je fenomenalna masina! 0takoje.gif Ja sam ga imao tri sezone i slatko sam se navozao sa njim! 1moto3.gif

Pouzdan i jeftin za odrzavanje! Ove godine sam sa njim isao na Kosovo u Bajk Rok Misiju! Nije imao nikakvih problema celim putem, a drzao sam mu pun gas! 1lol.gif

Zaista bi ga preporucio svakom pocetniku! 1zdravo.gif

Pozdrav spidašima.

Kako vas služi ovaj 'kivi'?

Planiram ga uzeti sl. godine čim steknem mogućnost za polaganjem. (16 godina). Da li se po vašem mišljenju isplati uzeti neki polovnjak sa ~5000km za nekih 600-700e? Neće biti para za novi a možda će i sprint skuter na doboš. Btw, počeo sam čitati temu ispočetka ali zaista ima puno. :) Koliko vas na ovom forumu i dalje ima 'spida'?

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: PGO G-Max 50, Keeway Speed 125

I ja verovatno uzimam Keeway-a ovog meseca, sad gledam oglase...

Jel ima neke vece razlike izmedju 125 i 150 kubika?

• Професор, 332 postova
  • Motocikl: Ducati ST2 944

Imas kod Mileta u Biker House-u! Original za Kiwija! Ja sam tamo pazario moje na pocetku ove sezone0takoje.gif1zdravo.gif

Zna li neko gde kupiti prednje plocice, trazio sam na ovom sajtu gde sam kupio zadnje, nemaju prednje.

http://kompp.co.rs/c...ione-plocice-1/

Izmerio sam ih, zna li neko? I da je cena kao i zadnje 700din.

post-8374-0-22103800-1375717365_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja