Jump to content

Moto Zajednica

Imam B i C al na motor nikad seo.

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Zanima me koji bi motor preporucili za pocetnika (apsolutnog) , tj. bacio sam oko na Yamahu TDR 125. Budzet je u najboljem slucaju 1500eur. Ono sto me zanima jeste cross/enduro i da bude 125cc.

E pa sad zanima me vase misljenje ok TDR-u , da li je dobar za pocetnika , potrosnja , oko problema sa njim i te standardne stvari.

Unapred hvala za sve odgovore. 1Mina.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 113 postova

Pozdrav.

Evo kao zensko i neko ko jos nema polozeno za A,probala sam i vozila sve do 650ccm,i mislim da najmanje sto ti kao pocetnik treba da uzmes(ako vec hoces sa menjacem) je 250ccm.125 ce te brzo zasititi.Bar je to moje misljenje.Naravo zavisi i za sta ti treba motor,da li samo za grad ili malo i da izadjes iz grada. :zdravo:

• Podržavam 1

• HTTP 404 page not found, 87 postova
  • Motocikl: suzuki freewind xf650

Prvo i pre svega dobrodošao.

Ja sam krenuo sa yamahom ybr od 125ccm3 i da sam imao love, vrlo rado bih je ostavio sebi kao drugi motor, po gradu.

Za TDR ne znam, mada su to slične mašine. Kontam da ne bi trebalo da imaš nikakvih problema, pod uslovom da je prethodni vlasnik vodio računa o motoru.

Slažem se da se brzo zasiti sa 125, ali ako ne planiraš van grada bolje ti i ne treba. (jeftinija registracija, manje troši itd.itd..)

Čitaj forum, ima puno tema o počecima!

U svakom slučaju

:dobrodosli2:

• Podržavam 1

• Drug član, 1895 postova

Dobro motorce ali posto je dvotaktni trosi za medalju, ispod 6-7 litara u gradu se ne neadaj i naravno neizbezni miris dvotaktnog ulja osim ako ne kupis ono Ipone sa mirisom jagode :-)

• U prolazu, 0 postova

Hvala na odgovorima.

Motor mi je na prvom metu za grad ... Kuca - pos'o 1bljak.gif . Stoje nekih 50km u oba smera. Slazem se sa Violetom oko kubikaze, ali kako ne planiram motorom van grada mislim da je 125cc ok . @Skyrunner , nisam mogao da poverujem za tdr toliko trosi, ali kao sto ti kazes two stroke. 1staa.gif

Al eto neke prioritete koje mogu sam da postavim : 125cc ++ , puzdanost i mala potrosnja.

Jos jednom hvala na odgovorima.

Pozdrav.

• Bad Boy, 170 postova
  • Motocikl: Zx6r

Masina sa TDR je ista kao i na TZR i DT-R samo je razlika u prenosu,6L je normalna potrosnja na 125 2T.:takoje:srecno u trazenju motora.

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: japanac na dugme

dobrodosao druze ja bi ti prepurucio posto ti motor treba za grad najvise da uzmes neki maxi skuter do 180 ccm koji ima 4 takta malo trosi lepo ide enduro ti je nezgodan za grad pozz

• Podržavam 1

• Drug član, 1895 postova

Ja sam kupio Sachs X-Road supermoto iskljucivo za grad i motor je stvarno izuzetno dobar pogotovo ima izrazen fun faktor, i ako te to brine nije kinez

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: suzuki DL-650

Za pocetnika nista preko 125.Jer ono ne stoji sto je neko rekao gore.A to je da te motor brzo zasiti.Nije stvar u tome da li ce te zasititi,nego da si ti sposoban da vozis nesto jace.Ne pricam o brzinama ,to se nauci,nego o tome da ti njega mozes ukrotiti sa razumom.Pocetnike vrlo brzo ponese snaga i brzina i onda sve u...

• Strucnjak, 1639 postova
  • Motocikl: CRF300L

Dobrodosao!

Vrlo skoro sam bio u tvojoj poziciji. Da ne duzim mnogo, uzmi cetvorotaktnu masinu za dug vek i manju potrosnju.

Neko je predlagao YBR-a. Imao sam ga i ja i prilicno je dobro odradio moje upoznavanje sa motorima + isao je i na ture od preko 300km ali jesu doduse trajale malo duze, no, to i nije problem. Potrosnja ispod 2.5l. Servis redovan na 6000km izadje oko 3500din u ovlascenom servisu. Kod mene bio 8500km bez najmanjeg problema, a kazu da traje dugo. Zabelezen je i jedan put oko sveta ovim motorom. Jedina mana je sto je kao i vecina motora od 125ccm dosta mali i nije za krupne ljude.

125 moze jako brzo da dosadi, ali kao sto neko rece, valja uzeti slabiji ako mislis da naucis da vozis na najbezbedniji nacin. A usput, za pomenuti budzet naci ces mnogo bolju 125 icu nego neki veci motor. A i kada dosadi, nije kraj sveta, promenices ga kad se ukaze potreba :)

Srecno!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 957 postova
  • Motocikl: Varadero PGM-Fi

Druze prvo veliki pozdrav,prvo da ti kazem da sam vozio DT Yamahu slican TDR-u,motor koji sa svojih 125ccm izuzetno lepo vuce ali zato i puno trosi 6-7l plus na to ide i ulje za mesavinu koje nije bas jeftino,inace kvalitetno odradjen motor :takoje:

• Mangulica, 321 postova
  • Motocikl: SUZUKI BANDIT 400

Najpametnije rešenje je da kupiš motorčić tipa GS500, GPZ500, CB500 jer su jako pitomi motori i kao takvi odlični za početnike a i dovoljno su snažni za neki dalji put. Lagani su. Okretni su i relativno jeftini za održavanje. Ja sam sa 50ccm prešla na 250ccm i to mi je bilo bljak dok nisam uzela bandita. U celoij toj akciji sam ja izgubila bar 800e.

• Podržavam 1

Ja sam sa 50ccm prešla na 250ccm i to mi je bilo bljak dok nisam uzela bandita.

To si u pravu, samo sto on nije imao ni 50 kubika pa mu nece biti bljak 125, bar dok ne proba jace :D

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ružin predlog je dobar, GS500 ili tako nešto, kakav 125 :takoje: Pre toga nedelju dana APN da naučiš da menjaš brzine.

RawR, koliko godina imaš?

Moj predlog je bio u skladu sa potrebama navedenim u prvom postu, tj motor za 25km. Mada kad bolje razmislim, nemoguce je da ostane na tome :) Cim sednes na motor zaboravices i posao i ostale kratke voznje i zeleces jos :) Menjam misljenje, slazem se sa Ruzom i ja :) Samo je pitanje moze li se to za te novce?

RawR, koliko godina imaš?

A kad te vec ispitujemo, reci i kilazu i visinu :)

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Suzuki an125

Nista preko 125! Meni je velika promena bila i sa 50 na 125, da ga savladam i sve ostalo, zato pamet u glavu, princip je ko na kolima polako kvacilo, daj malo gas za pocetak ali ne previse, da te ne zanese, nego malo tek, i kad pocne da vata, smanjis gas malo i polako kvacilo, tako sam ja ucio. Shvatices vec, udje u ruku posle, 3,4 puta. :)

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 1997 crna

Ja sam vozio automatik. Posle toga sam prešao na MZ250 koji je bio lud. skakao je kao divlji konj. Nešto mu kvačilo nije bilo u redu. Onda sam imao apriliju custom 125. Vožnja laganica ali zvuk kao na skuteru a i osećaj. Tek kad sam kupio Hondu Transalp 600, video sam šta je pravi motor. kubikaža je važna da voziš lako a ne brzo. Ako naučiš da menjaš brzine onda slobodno motor od 400 500 i više kubika i uživaj u vožnji.

• Free Rider, 124 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 , Qingqi qm200

treba da uzmem isti u skorije vreme..razmisljam o

1. Yamaha YBR 125

2. Yamaha TZR 125

3. Yamaha r125

4. Honda NSR 125

5. Honda CBR 125

svi osim honde nsr125 su ti cetvorotaktni (4t) sto je po meni bolja varijanta.. manje trose (do 3l) a dvotaktni ti trose 6l .. mislim da bi ti to vise odgovaralo posto nam motor treba za iste stvari.. pozz ;)

• Bad Boy, 170 postova
  • Motocikl: Zx6r

treba da uzmem isti u skorije vreme..razmisljam o

1. Yamaha YBR 125

2. Yamaha TZR 125

3. Yamaha r125

4. Honda NSR 125

5. Honda CBR 125

svi osim honde nsr125 su ti cetvorotaktni (4t) sto je po meni bolja varijanta.. manje trose (do 3l) a dvotaktni ti trose 6l .. mislim da bi ti to vise odgovaralo posto nam motor treba za iste stvari.. pozz ;)

druze Tzr ti je 2T cak mislim da je i R 125

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja