Jump to content

Moto Zajednica

Petrovac 09.07.2011

Recommended Posts

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Honda CB650R

Znam po sebi da je jako zeznuto kad te pukne adrenalin.

Cinjenisa je da moramo da pazimo sami na sebe zbog kojekakvih situacija u saobracaju.

Problem je neprosvecen i neodgovoran narod, sa njive se ne izlazi sa blatom, a i ta signalizacija ne kosta 100 eura.

Jako je sebicno ne misliti na druge. Meni se "x" puta desilo kada se nocu vracam iz NS preko Vilova.TItela da naletim kolima na punu gajbu paradajza, salate itd. Pa motorom da naletim, sigurno bih se razbio ko zvecka zato sto je nekom zinulo D. da pretovara kamion ili traktor.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 503 postova

Opet gledate iz kutije motoriste. Izvucite glavu malo pa pogledajte okolo.

Sa takvim stavom ste jebene MUVE za odstrel!

Čoveče ne da imam problema sa kamionima, autobusima, nadrkanim babama i klinčadijom koja ne zna kako i gde se prelazi ulica, idiotima na skuterima koji se zavlače po ko zna kakvim mrtvim uglovima... Prije neki dan još od raskrsnice na kojoj smo se zajedno uključili krenuo me je preticati kamion gradskog vodovoda, da bi kada je završio preticanje iz obesti me divljački sasekao. U autu sestrići od 4 i 2 godine. Da sam bio na motoru bio bih pokojni. Zato nemoj da misliš da ne znam za probleme, već kao što rekoh, izadji iz svog začaranog stava "Bajkere ubijaju" i stavi se iznad problema i razmišljaj trezveno. U ovom slučaju trezvenost je ipak na strani traktordžije (sa upitnim svetlima), jer je jedna sasvim bezbedna situacija dobila najgori mogući završetak!

Toliko od mene.

• Podržavam 2

• Gasim po kucama...povoljno, 161 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR1100,Yamaha Thunderace 1000

Pokoj dusi Bajkeru i Kolegi strasno je to sto se desilo bio je moje godiste,strasno,tuga.

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Ja sam prosao pored mesta nesrece (danju) pre same nezgode. Vozio sam 80 ioako je ogranicenje cini mi se 50 (nisam siguran). Sa 80 na sat (danju) sve sam video a opet sam se kretao blizu kriticnog prekoracenja brzine.

Da pretpostavimo da je momak koji je poginuo vozio "samo" 120kmh za koliko imamo svedoke jer ih je pretekao dok su oni vozili upravo 120kmh. 120kmh na tom delu puta je prevelika brzina, pogotovu nocu. Da vam kazem jos nesto. Da je traktor bio ofarban u mat crno i ne imao ni jednu sijalicu na sebi sa 80kmh bi ga video i stigao da ukocim( a vozim motor sa jednim diskom i jednoklipnim kocionim kljestima na 210 kila suve tezine motora), pod uslovom da je vec ispred mene a ne da me u trenutku sasece namerno sto ovde nije bio slucaj.

Lepo vam kazu Istankov i Alekre. Kad poginete i odete gore negde najmanje vam je bitno ko je kriv, vas vise nema. Te fore ako vozite 250 pa vam neko oduzme prvenstvo zato sto se iskljucivao traktorom na mestu gde je to dozvoljeno i ako se sam traktorista uverio da nema nikoga 250m ispred sebe, vi pricajte sami sebi pa mozda i o vama ovde budemo diskutovali.

Pamet u glavu.

• Podržavam 3

• U prolazu, 83 postova

Nemam potrebe nista crtati na papir, bio sam na licu mesta par minuta posle udesa, i video svojim ocima.

Van toga da li je blokirao obe trake, vozio prakticno neosvetljen ili mu je trebalo mnogo vremena da napravi manevar na veoma opterecenom putu gde se odrzava najavljena manifestacija.

Pa ukoliko cemo po novom ZOBS-u, mozemo ovako:

"u Traktor, koji je nocu u 23h20 cirkulisao bez po zakonu obavezne rotacije, i koji se nalazio u suprotnoj traci od one u kojoj je morao po zakonu da cirkulise, udario je motociklista koji je pritom izgubio zivot".

Nadam se da sudija nece biti vodjen kliseima, nagadjanjima i da ce postupiti po zakonu.

Naravno slazem se takodje sa konstatacijom da stvarno treba voditi racuna, ako ne zbog sebe, onda bar zbog drugih.

Neka mu je laka zemlja.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 113 postova
Pa ukoliko cemo po novom ZOBS-u, mozemo ovako:

"u Traktor, koji je nocu u 23h20 cirkulisao bez po zakonu obavezne rotacije, i koji se nalazio u suprotnoj traci od one u kojoj je morao po zakonu da cirkulise, udario je motociklista koji je pritom izgubio zivot".

Ako cemo po zakonu onda sve treba gledati po zakonu.

Traktor bez rotacije u periodu kada je po zakonu trebao da ima rotaciju,kako je gore navedeno.

U traktor udara vozac motorcikla koji je vozio preko ogranicenja,na delu puta gde je bilo dozvoljeno 50(kako kaze bigbad) pa neka bude i 80 km/h.A zna se da je vozio preko 120km/h,s' obzirom da je pretekao motorciklistu pre toga koji je vozio 120km/h.

Znaci samo traktoristu treba osuditi-lincovati jer je napavio prekrsaj, a bajker je bogom dan pa on sme da pravi prekrsaje i to je sasvim u redu?!

Na zalost jos jedan zivot je izgubljen,neka mu je laka zemlja.

Po misljenju dosta bajkera vozaci automobila,autobusa,kamiona,traktora.....ne smeju da prave prekrsaje,ali nasuprot njima bajkerima treba sve da bude dozvoljeno.Pa tako uvek voze preko ogranicenja,zaobilaze i provlace se i gde je dozvoljeno i gde nije,voze zutom trakom,prave polukruzno gde stignu,penju se na staze....,i to je ok kada oni to rade ali zato vozaci ostalih vozila to nikako ne smeju.Koliko znam zakon vazi za sve podjednako,a nije na vozacima da sude da li je zakon dobar ili ne.Kazu da onaj ko je propisao zakon o saobracaju nije kompetentan i da nema pojma,a jel se vozaci pitaju da li su kompetentni da komentarisu taj isti zakon.

Svi pljuju kada im pandur napise kaznu za prekrsaj,pa je kazna ogromna.A sa druge strane pljuju pandura kada im uzme 500 ili 1000 dinara da ne bi pisao kaznu.Zato lepo najbolje je da takvi ne prave prekrsaje, pa niti ce placati kazne,niti ce im biti oduzeta vozacka na tri meseca, niti ce davati panduru 500-1000 din.Ili neka prave prekrsaje i cute kada plate.

Pozdrav drugari bajkeri

• Podržavam 7

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Znaci samo traktoristu treba osuditi-lincovati jer je napavio prekrsaj, a bajker je bogom dan pa on sme da pravi prekrsaje i to je sasvim u redu?!

Deja vu?

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

Neću da polemišem puno, ja sam takođe bio posle udesa na mestu nesreće. Nisam video niti gledao šta se gde zadesilo i ko je tu kriv. Čuo sam samo od većine ljudi da je dečko stvarno išao oko 200, mada da je išao i 100 i udario u traktor mislim da bi teško ostao živ.

Najgore je to što je traktor vozio njegov najbolji drug iz sela, o sudbinooo !

Nastradali motociklista se zove

Danijel Milivojević - Fule

star 26 godina

po zanimanju Vatrogasac

iz sela Malo Laole kod Petrovca.

Neka mu je laka zemlja i počiva u miru !

• U prolazu, 83 postova

Boze koji bedak, a zbog toga je onaj momak onoliko zapomagao, plakao i kukao. Pa to mu je bio najbolji drug :(

Koja ironija je bila da je preminuli malo pre sopstvene pogibije komentarisao nesrecu u kojoj je takodje ucesnik/vinovnik bio traktor :(

Kako sudbina odvratno namesti neke stvari, to je strasno. :(

Neka je laka crna zemlja preminulom, i neka je bog u pomoci njegovom drugu, ovo ce mu biti vecna mora :(

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

ovakve priče se stalno vode i to već ide na živce.

... ima puno pravo da započne skretanje u njivu jer je procenio da ima sasvim dovoljno vremena da bezbedno izvrši radnju koju je naumio. Ali on ne može da proceni da vi idete 200 na sat i da ćete za manje od 5 sekundi udariti u njega, a on za tih 5 sekundi jednostavno ne može da se skloni. To nije oduzimanje prvenstva!

...

Da je dobro procenio da ima vremena da izvrši radnju verovatno bi dečko bio živ.

A da nije oduzimanje prvenstva, jeste i to debelo oduzimanje prvenstva, vouzilom koje tehnički nije bilo ispravno (bez svetlosne signalizacije). Iz svega što si napisao jedino je ispravno da su u sudaru učestvovali traktor i motor, sve ostalo je :zbunjen:

Ne kažem da vozač motora nema krivicu ali traktorista je debelo zajebao stvari.

• Podržavam 3

• Drug član, 1089 postova

Pa ovde su,ako je sve napisano tacno,obojica napravili grub prekrsaj. Motocilista zbog brzine a traktorista zbog neosvetljenosti. Svrha te rotacije i jeste vidljivost vozila pri ovakvim manevrima kada se zbog pravca kretanja ne vide farovi. A ne mislim da je traktorista video da mu se motociklista priblizava pa je "cenio" da moze da izvrsi manevar.

Znam pricu za lika koji je svojevremeno zapalio coveku traktor jer je vukao skelu koja nije bila obelezena. Bila je noc i skela je prosla kroz soferku i zakucala se u zadnje sediste izmedju dva deteta...a trece nije poslo. Cova sa traktora je pobegao a lik je izvukao benzin,polio traktor i zapalio ga.

Moraju da budu osvetljeni jbga.

A sa druge strane,nije mi jasna ni potreba za tolikom brzinom na takvom mestu :neznam:

Neka mu je laka zemlja a traktoristi zelja da se oporavi od ovog...koliko god je to moguce. Tuzno!

• Podržavam 4

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Neka mu je laka crna zemlja i široki putevi gospodnji.

Ne bi voleo ovde da razglabam o tome ko je kriv i zašto se sve desilo, jer niko od nas ne zna sigurno kako je došlo do nemilog događaja.

Iz tog neznanja proizilaze predrasude koje meni govore ko je kakva osoba i čovek.

Osudite traktoristu, dajte da ga linčujemo što nije kupio rotaciono svetlo, što mu farovi ne rade i što je u nemaštini krenuo sam da odradi posao i kasno krenuo kući i napravio glupost.

Ali ćemo uredno da zažmurimo na iživljavanja roma u glavnom gradu i na njihovu bahatu vožnju, sa neispravnim kočnicama i bez signalizacije. Ali to je već druga tema.

Imam osećaj da bi platio 89 kazni kada bi ušao traktorom u grad, a sa druge strane šta sa njima, oni Vam ne smetaju u Vašoj svakodnevnici, a linčovao bi nekog tamo traktoristu.

I na kraju ko zasigurno tvrdi da zna šta se desilo dok se ne završi uviđaj i obdukcija?

Ako ima takvih, slobodno me ispljujte.

• Podržavam 3

KAKO JEBENO NE SHVATATE DA NA LOKALNOM PUTU NEMA MESTA ZAVRTANJU GASA.

NEMA! TAČKA!

Šta da je umesto traktora na putu bio klinac koji se vraćao iz grada? Šta da je bila porodica u Yugu, kome je baš u tom momentu spao kaiš sa alternatora?

Sada se naježim na svoje ludosti pre 13-14 godina kada sam prvi put video auto put! Zamisli auto put jebote, posle iskustva od par hiljada km gradske vožnje i puta HN - Niš kada sam se kod Ražnja uključio na auto put. Jebote sreće! Mislio sam da nikada u životu neću moći da razvučem auto 130! A magluština po kojoj bih sa sadašnjom pameti samo zabo desni migavac na prvoj benzinskoj i spustio sedište dok se magla ne rascčisti.

Svi mi imamo (ili smo imali) mladalačka divljaštva. Neko je uspešno izašao iz toga. Razmišljajte malo i osudjujte sopstvene postupke.

• Podržavam 9

• Uploader, 419 postova

Trenutno se zna da je samo traktorista načinio grub prekršaj, oduzeo prvenstvo, a veštačenjem će se utvrditi brzina motora.

U ovakvim sličajevima, ima dosta nalupavanja i preterivanja i svakojakih glupih izjava. Milion puta već unapred je neko išao 200, izjave deset minuta posle nesreće - pa kako ga oceni da ide dvesta majku mu. A još kad kažu "zakucala mu kazaljka na toliko" a on ima digitalni sat... ma sve vidovite Zorke.

Ko je vozio motor ikada noću, zna da je dosta slabija vidljivost nego kad se vozi auto. Ko je vozio noću u provinciji, sigurno je imao situaciju sa neosvetljenim traktorom, bilo da vozi slamu, seno, drva... ljudi to se ne vidi uopšte. Neosvetljena prikolica, nema odsjaj, upija svetlo... ma to je smrt na putu. Možeš da ideš 50 ako nije osvetljen imaš velike šanse da se zakucaš.

Dovoljno je da su motori koji su prvi išli videli farove od traktora koji skreće i usporili, sledeći koji je došao ako nije video farove, nije video ni prikolicu.

• Strucnjak, 1631 postova
  • Motocikl: CRF300L

Nisu mi jasni oni koji zagovaraju brzu voznju a svesni su postojanja svakakvih gluposti na putevima. Obojica su prekrsili zakon, ko vise a ko manje za pokojnika nije bitno. Jedan nije imao rotaciju, drugi je jurio... Oba prekrsaja ne idu na ruku motoriste. I kako mozes da juris i 100 kad znas da ce svacija greska tebi da se obije od glavu? Jbt jel bitno ako si u pravu kad si mrtav??

Sve nas ponese nekad adrenalin, pa stisnemo malo desnu ruku (ili nogu u kolima) ali u tom slucaju moramo preuzeti odgovornost za svoj zivot. Na kraju krajeva, kad ga izgubimo nije ni bitno...

Najvise me nerviraju oni koji kazu da traktor ne sme da blokira obe trake istovremeno. Pa ljudi, svako vozilo duze od 4m ce blokirati obe trake pri skretanju. To sto vi nemate takvo vozilo ne znaci da ni drugi ne smeju da ga imaju. U ovom slucaju nije problem sto je on blokirao obe trake, vec sto je to uradio nepropisno bez rotacije.

Mi koji nismo bili tu i ne znamo kako izgleda put, da li je pregledan, ima li krivinu i slicno, treba da se uzdrzimo od detaljnije analize slucaja.

Moje misljenje, moguce pogresno, je da su obojica zgresila i da te dve greske u kombinaciji postaju fatalne dok posebno nisu prevelika opasnost. Da je traktor bio osvetljen rotacijom ovaj bi ga mozda video. Da motor nije isao brzo, takodje bi ga video ako je imao bar jedno svetlo. Kad se ovo dvoje sabere desi se to sto se desilo. Savet: Za svoje dobro uradite za sebe sve sto mozete sa svoje strane. Ako to ne uradite niste bas ljubitelj svog zivota.

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 957 postova
  • Motocikl: Varadero PGM-Fi

Iskreno saucesce :( i sto kaze Rille ko se cuva i Bog ga cuva,a ovo za traktoriste mislim da bi trebalo malo vise da povedu racuna o toj signalizaciji inace i ja imam traktor i otkad znam za sebe i caleta signalizacija nam je radila,nazalost ima previse nemarnih ljudi.

• Podržavam 1

• Uploader, 419 postova

Po nekima ovde kazna za brzu vožnju je smrt, a izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom nije ništa, jer je traktorista "procenio da može da prođe". Ko daje vama za pravo da pravite takve klasifikacije? Po čemu je brza vožnja ovde više kriva od loše procene i neispravne signalizacije?

Direktni krivac za smrt ovog čoveka je traktorista. da je propustio sva vozila koja su imala prvenstvo niko ne bi poginuo. da je pokojnik sporije vozio, pitanje je da li bi mogao da stane na vreme.

Ako je vozač motora kriv za svoju smrt, vozač traktora je kriv zato što je ubio čoveka. A šta je tu teže ocenite sami.

• Podržavam 1

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Brate, ti stvarno onda ne kapiraš kako saobraćaj funkcioniše i ja ti od srca preporučujem da prodaš motor i da se voziš taksijem. Zaista to mislim i zaista za tvoje dobro.

• Podržavam 10

@sasa

Ako mislis na moj post, onda si me lose shvatio. Kazna i krivica su nebitne za onog ko nije vise sa nama. Poenta je da se ucini sve da se sacuva sopstvena glava. Neko bi mi rekao na ovo "nemoj onda voziti motor". Moj odgovor na to je da ne treba situaciju posmatrati crno/belo vec traziti kompromis.

Vecina nas nije bila tamo i ne moze da prica o krivici a jos manje o kazni. Ne znamo uslove puta, ne znamo jel traktorista bio vidljiv ili ne, ne znamo nista. Samo pretpostavljamo na osnovu slika koje smo sebi stvorili u glavi na osnovu malo informacija koje smo ovde dobili.

• Podržavam 1

I da, kako bi odredjeni ljudi pisali odgovore u ovoj temi da se ovo desilo u vreme starog zakona kada rotacija nije bila obavezna?

Cini mi se da ovde mnogi indirektno zele da opravdaju sebi (i drugima) svoje postupke zanemarujuci uticaj velike brzine na ovaj dogadjaj.

Jos jednom da pomenem da ne branim traktoristu vec sam protiv onih opravdavaju jurenje nocu po lokalnim putevima

• Podržavam 2

• Uploader, 419 postova

Brate, ti stvarno onda ne kapiraš kako saobraćaj funkcioniše i ja ti od srca preporučujem da prodaš motor i da se voziš taksijem. Zaista to mislim i zaista za tvoje dobro.

Bolje bi bilo da traktoristi koriste rotaciona svetla i ispravnu signalizaciju, za svačije dobro, a ne samo moje.

Mada, kad počneš da voziš motor možda i shvatiš o čemu ti pričam.

• Podržavam 1

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Slažem se, traktoristi su generalno veliki problem i potpuno si u pravu. Samo što time ne možeš i dalje da opravdaš bahato ponašanje pojedinih motociklista.

Mada da, kad krenem da vozim možda i skapiram šta pričaš... :hej:

ne svoje, nego opšte dobro. Ne gineš samo ti, već za sobom uglavnom povučeš nekog nedužnog da li povredjenog ili mu na teret stavljaš tvoju bahatost.

Prosto ne razumem na koji način radi mozak vozača "R" motora.

To što imaš 100 ks, i do 200 ideš za 5-6 sekundi obavezuje te da to svaki put uradiš?

Po tome kako se ponašate i šta pričate / radite, stvarno ali stvarno ne treba razmišljati o povoljnijim registracijama. Da li uopšte shvatate sa kakvim rizikom se igrate. Napunjen revolver, pa otkočen i kokot navučen. Jedino treba da prislonite na čelo i okinete. Daj zajebite.

I posle ovakvog dogadjaja, smrt dodje kao nagrada. Razmislite malo o momcima i devojkama koji nisu imali sreću da poginu, već da ne bi pustili korenje, svakih par sati ih okreću u krevetima. O njima niko ne priča, ne zavijaju u crno par sedmica i posle kao da ništa nije bilo. Njihove familije su zavijene u crno godinama... decenijama!

• Podržavam 5

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Bolje bi bilo da traktoristi koriste rotaciona svetla i ispravnu signalizaciju, za svačije dobro, a ne samo moje.

Mada, kad počneš da voziš motor možda i shvatiš o čemu ti pričam.

Opusti se druzhe, traktoristi brane traktoriste, bajkeri brane bajkere i tako u krug. Kad se neki traktorista od nashih zakuca u njihovog traktoristu sa 50km/h po propisu onda nece reci trebao sam 30 da vozim da bih video. Nije prilagodio brzinu uslovima neosvetljenih traktora na putu.

• Podržavam 2

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja