Spencer 0 Napisano Jul 17, 2007 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre mozda mesec dana sam sasvim slucajno provalio postojanje ovog sajta i foruma. Ukratko receno - odusevljen sam. U dogledno vreme nameravam da kupim Hondu CBR 600 F4 ili Yamahu YZF 1000 R Thunderace. Znam da je u ranijim postovima bilo reci o CBR-u i da su to bile uglavnom reci pohvale, ali o YZF-u ima malo toga. Znam da se troskovi registracije izmedju 600 i 1000 kubika prilicno razlikuju, ali oni mi nisu od presudnog znacaja - kad se nesto zeli, moze, voli, registracija nije najbitnija stvar. Takodje, mozda je nezahvalno ocekivati uporedjivanje motora od 600 i 1000 kubika, al racunam da je rec o generacijski razlicitim motorima, razlicitim koncepcijama. Ko bi ga znao... S druge strane, oba su sportsko turisticka motocikla... Jednostavno, svidjaju mi se. Pa, ko ima iskustva s tim motorima, neka napise ponesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Jul 18, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Spencer. Običaj je na forumu da se prvo predstaviš u rubrici "predstavljanje članova" pa onda postuješ dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spencer 0 Napisano Jul 18, 2007 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan da, u pravu si...izvinjavam se svima, na to sam skroz zaboravio. Eto, greska je ispravljena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Jul 18, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan CBR 600 , kompletna serija F je mozda najbolja serija svih motora koja je ikad napravljena, thunderace je motor od hiljadu ccm tako da mislim da je glupo poredjenje.U svakom slucaju jos nije napravljena Yamaha koja moze da parira Hondi.A u konkretnom slucaju Thunderrace je motor iz proslog veka u odnosu na CBR F4 gledano sa tehnoloske strane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Jul 18, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan F4 all the way. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Jul 18, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Moja glas za Hondicu. Dirrty, izvini malo na ovom off-u al moram ti kazem nesto.Uvek me nasmeju te tvoje fore sa TDM.Prvo Tako Dobar Motor, pa Tita mi Dobar Motor... :D Ludilo!Ne off-ujem vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1947 Napisano Jul 18, 2007 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan CBR 600 , kompletna serija F je mozda najbolja serija svih motora koja je ikad napravljena To je jedna od smelijih izjava ovog stoleca, rekao bih... Jes' da volim Hondu, al toliko zaludjen ipak nisam. Mislim da mogu da navedem bar 10 motora u 5 minuta koji su bolji od CBR 600 F-a, po raznim kriterijumima (kvalitet, izdrzljivost, snaga, brzina, sta sve ne). Dovoljno je pogledati moje motore, da bi se odmah videla 2 motora koja su bolja od F4 u svemu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spencer 0 Napisano Jul 18, 2007 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako me secanje ne vara, sto se tice motora kod YZF sve je pocelo neke tamo 84-te, kad je izasao onaj FZ 750. Taj princip motora pod odredjenim nagibom je kasnije prenesen na FZR Genesis, naravno pojacan na 1000 kubika, pa Exup ventil - i tako redom do YZF-a. A CBR F4 je totalno nov motor u odnosu na prethodne serije - to mi je jasno. Oko ukupnog kvaliteta pojedinih marki - vidim da Honda dominira, bar prema misljenjima vas sa foruma a i onih u svom okruzenju koje sam konsultovao. E sad verovatno i Yamaha ima nekih svojih prednosti, ako nista drugo, onda barem znam da ta masina ima dugacak staz iza sebe, sto garantuje laksu nabavku delova, odrzavanje i servisiranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 18, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ono što meni upada u oči kod ovog 'poredjenja' (kolega ni jedno poredjenje nije glupo) je da YZF1000 za razliku od 600-tke voli da potroši poprilično goriva a bogami i ulja i ima ''samo'' 5 brzina (registracija je +50E), a čisto sumnjam da ide toliko bolje, koliko se Hondom lakše upravlja... Ja bi vako sitan i neugledan svejedno pre seo na Yamahu... iz inata Hondočasnicima ;D ;D ;D I, da, kolega, ti trenutno poseduješ motor (TDM850) koji uspešno parira Hondi već deceniju ipo (još ga Honda ne napravi...) inače Kolega = diRRty Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Jul 19, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Nebih da komentarisem puno, ali samo da napomenem da nisam jedini koji ima takvo misljenje. Serija CBR F, a pogotovo F3 je bezprekorna provereno licno.Najstrasnije joj je hebana majka od strane mene i nefali joj nista. 2 Dexter , imam kolega TDM, ali ti odgovorno tvrdim da je CBR kvalitetniji motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spencer 0 Napisano Jul 22, 2007 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan To da YZF trosi ulje, procitao sam negde na jos jednom mestu - valjda nekom engleskom sajtu, klub ljubitelja... Nego, nigde na netu nisam uspeo da nadjem koliko CBR 600 F4 ima k.s.? Nije mi vazno da motor ima gomilu ks, ali eto cisto da znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Jul 22, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ima, samo nisi znao gde da trazis.Ja sad nadjoh podatak, 110 konja na 12500 obrtaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 23, 2007 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slucaju jos nije napravljena Yamaha koja moze da parira Hondi Bez velikog iskustva u motociklizmu, ali sa velikim (ogromnim) iskustvom u korišćenju (i ostalim stvarima u vezi) Interneta (profy level) želim da napomenem da je neumesno od jednog administratora da staje ovako na stranu jednoj ili drugoj struji bez obzira da li se radi o motorima, biciklama, automobilima, bojlerima ili bilo čemu drugom. Ako je Honda već najbolja u svemu, šta rade ovi ostali? http://www.motopuls.com/index.php?option=content&task=view&id=844&Itemid=44 1. mjesto – Yamaha R6 U ovoj nas je kategoriji najugodnije iznenadila prošlogodišnja pobjednica, Yamaha R6. Svojim savršeno izbalansiranim ovjesom prolazi zavoje upravo nevjerojatnom brzinom i preciznošću, dok pritom i prednji i stražnji kotač daju vrlo precizne povratne informacije s kolnika. Istina, Yamahin ovjes je sportski tvrd, što znači da pri naletu na neravnine motocikl reagira malo grublje, no pritom motocikl i dalje ostaje savršeno miran i ne pomiče se sa zadane putanje, već kirurški precizno izvršava vozačeve želje. Najviše nam se dopao položaj tijela, koji je malo izdužen, pa odgovara višim vozačima. Napadački položaj sjedenja tik iznad prednjeg kotača vozača jednostavno mami na bržu vožnju i ulijeva povjerenje, a zvuk motora od kojega se ledi krv u žilama još dodatno podiže adrenalin. No, da ovaj motocikl ipak ne bi bio savršen brine se njegov pogonski agregat, to jest način na koji razvija snagu. Naime, Yamahi ništa ne nedostaje ako se kazaljka obrtomjera nalazi iznad 10.000 okretaja, no ispod tog broja je preslaba, čak i za ovu klasu. Druga zamjerka može se uputiti bezobrazno niskom vjetrobranu koji, iako pogoduje vitkim linijama motocikla, jednostavno nije dovoljno visok i ne pruža adekvatnu zaštitu od vjetra pri većim brzinama na auto cesti. No oni koji se priviknu na taj nedostatak i na malo češći rad mjenjačem, uživat će u dražima pravog beskompromisnog natjecateljskog motocikla, koji se usto može i registrirati za cestovnu uporabu 3. mjesto – Honda CBR 600 RR Honda je, kao i Suzuki, sportaš kojemu je udobnost vozača primarna preokupacija. Postoji jedna razlika: Honda je u traženju te udobnosti prema našem mišljenju ipak otišla malo predaleko. Naime, dok je Suzuki nešto mekši, ipak u tome ne ide predaleko, dok Honda pak ima ovjes mekše podešen čak i od nekih tourera. Čim vozač sjedne na nju, ima osjećaj da je motocikl propao za nekih pet centimetara, a nakon nekoliko probnih kilometara došli smo do zaključka da je ovjes potrebno stvrdnuti čak i za cestovnu vožnju. Nakon tih preinaka pokazala se kao dobar motocikl, iako je ovjes i dalje tu i tamo znao 'mijesiti' prilikom agresivne vožnje, a prednje vilice su i dalje propadale pri jakom kočenju i tako previše opterećivale ruke. Sama stabilnost u zavojima nije bila upitna, kao ni brzina kojom je CBR-ka mijenjala smjer i padala u zavoje. Čak možemo reći da je u tome malo bolja od ostalih, primjerice od Suzukija, koji od vozača ipak zahtijeva malo više snage. No, ukupan dojam je ipak malo ispod očekivanja. No ako nas Hondin ovjes i nije osobito oduševio, moramo naglasiti da je njezin agregat izvrstan i djeluje najsnažnije u nižim i srednjim režimima rada, a u najvišim okretajima gotovo nimalo ne zaostaje za konkurencijom. Ipak, njezin previše mekani ovjes, kao i činjenica da smo svi u redakciji prosječne građe, pa nam je tako Honda jednostavno za jedan broj premala, imaju za posljedicu da smo ju u cestovnom dijelu testa morali smjestiti na treće mjesto. Osim toga, strašno nas iritiraju sitne vibracije na osloncima nogu nakon duže vožnje. I završna obrada, nekad superiorna strana Honde, izjednačila se s konkurentima, tako da nas počinju smetati sitnice poput neugodnog cviljenja sajli oko amortizera upravljača pri okretu upravljača u mjestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 23, 2007 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Nego, nigde na netu nisam uspeo da nadjem koliko CBR 600 F4 ima k.s.? Nije mi vazno da motor ima gomilu ks, ali eto cisto da znam. Google je čudo, otkucaš "CBR 600 F4" i dobiješ na prvom mestu sledeću stranu: http://www.bikez.com/motorcycles/honda_cbr_600_f4_2000.php Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 23, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Bez velikog iskustva u motociklizmu, ali sa velikim (ogromnim) iskustvom u korišćenju (i ostalim stvarima u vezi) Interneta (profy level) želim da napomenem da je neumesno od jednog administratora da staje ovako na stranu jednoj ili drugoj struji bez obzira da li se radi o motorima, biciklama, automobilima, bojlerima ili bilo čemu drugom. Ako je Honda već najbolja u svemu, šta rade ovi ostali? Dobro, de, i admini mogu ponekad biti ljudi od krvi i mesa... Tvoj citat iz Motopulsa je samo dokaz da to i jesu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 23, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan još nešto piše u motopulsu, a to je da je honda na panoniaringu popila 9 decilitara ulja, za ostale ne piše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Jul 23, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slucaju jos nije napravljena Yamaha koja moze da parira Hondi Bez velikog iskustva u motociklizmu, ali sa velikim (ogromnim) iskustvom u korišćenju (i ostalim stvarima u vezi) Interneta (profy level) želim da napomenem da je neumesno od jednog administratora da staje ovako na stranu jednoj ili drugoj struji bez obzira da li se radi o motorima, biciklama, automobilima, bojlerima ili bilo čemu drugom. Ako je Honda već najbolja u svemu, šta rade ovi ostali? http://www.motopuls.com/index.php?option=content&task=view&id=844&Itemid=44 1. mjesto – Yamaha R6 U ovoj nas je kategoriji najugodnije iznenadila prošlogodišnja pobjednica, Yamaha R6. Svojim savršeno izbalansiranim ovjesom prolazi zavoje upravo nevjerojatnom brzinom i preciznošću, dok pritom i prednji i stražnji kotač daju vrlo precizne povratne informacije s kolnika. Istina, Yamahin ovjes je sportski tvrd, što znači da pri naletu na neravnine motocikl reagira malo grublje, no pritom motocikl i dalje ostaje savršeno miran i ne pomiče se sa zadane putanje, već kirurški precizno izvršava vozačeve želje. Najviše nam se dopao položaj tijela, koji je malo izdužen, pa odgovara višim vozačima. Napadački položaj sjedenja tik iznad prednjeg kotača vozača jednostavno mami na bržu vožnju i ulijeva povjerenje, a zvuk motora od kojega se ledi krv u žilama još dodatno podiže adrenalin. No, da ovaj motocikl ipak ne bi bio savršen brine se njegov pogonski agregat, to jest način na koji razvija snagu. Naime, Yamahi ništa ne nedostaje ako se kazaljka obrtomjera nalazi iznad 10.000 okretaja, no ispod tog broja je preslaba, čak i za ovu klasu. Druga zamjerka može se uputiti bezobrazno niskom vjetrobranu koji, iako pogoduje vitkim linijama motocikla, jednostavno nije dovoljno visok i ne pruža adekvatnu zaštitu od vjetra pri većim brzinama na auto cesti. No oni koji se priviknu na taj nedostatak i na malo češći rad mjenjačem, uživat će u dražima pravog beskompromisnog natjecateljskog motocikla, koji se usto može i registrirati za cestovnu uporabu 3. mjesto – Honda CBR 600 RR Honda je, kao i Suzuki, sportaš kojemu je udobnost vozača primarna preokupacija. Postoji jedna razlika: Honda je u traženju te udobnosti prema našem mišljenju ipak otišla malo predaleko. Naime, dok je Suzuki nešto mekši, ipak u tome ne ide predaleko, dok Honda pak ima ovjes mekše podešen čak i od nekih tourera. Čim vozač sjedne na nju, ima osjećaj da je motocikl propao za nekih pet centimetara, a nakon nekoliko probnih kilometara došli smo do zaključka da je ovjes potrebno stvrdnuti čak i za cestovnu vožnju. Nakon tih preinaka pokazala se kao dobar motocikl, iako je ovjes i dalje tu i tamo znao 'mijesiti' prilikom agresivne vožnje, a prednje vilice su i dalje propadale pri jakom kočenju i tako previše opterećivale ruke. Sama stabilnost u zavojima nije bila upitna, kao ni brzina kojom je CBR-ka mijenjala smjer i padala u zavoje. Čak možemo reći da je u tome malo bolja od ostalih, primjerice od Suzukija, koji od vozača ipak zahtijeva malo više snage. No, ukupan dojam je ipak malo ispod očekivanja. No ako nas Hondin ovjes i nije osobito oduševio, moramo naglasiti da je njezin agregat izvrstan i djeluje najsnažnije u nižim i srednjim režimima rada, a u najvišim okretajima gotovo nimalo ne zaostaje za konkurencijom. Ipak, njezin previše mekani ovjes, kao i činjenica da smo svi u redakciji prosječne građe, pa nam je tako Honda jednostavno za jedan broj premala, imaju za posljedicu da smo ju u cestovnom dijelu testa morali smjestiti na treće mjesto. Osim toga, strašno nas iritiraju sitne vibracije na osloncima nogu nakon duže vožnje. I završna obrada, nekad superiorna strana Honde, izjednačila se s konkurentima, tako da nas počinju smetati sitnice poput neugodnog cviljenja sajli oko amortizera upravljača pri okretu upravljača u mjestu. Moje licni stav je takav, a to sto sam admin na ovom forumu ne uzima mi pravo da ga imam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spencer 0 Napisano Jul 24, 2007 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad...nasi putevi su tako dobri :-\ da kruto vesanje moze samo da bude trenazer za bubrege Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan 1 Napisano Jul 24, 2007 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Serija CBR F, a pogotovo F3 je bezprekorna provereno licno.Najstrasnije joj je hebana majka od strane mene i nefali joj nista. Proverena je ta F tojka i jos kod nekog i imam identicno misljenje kao ti i potpuno te podrzavam! Stoim iza toga da je honda najkvalitetniji motor od japanskih! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Jul 25, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Serija CBR F, a pogotovo F3 je bezprekorna provereno licno.Najstrasnije joj je hebana majka od strane mene i nefali joj nista. Proverena je ta F tojka i jos kod nekog i imam identicno misljenje kao ti i potpuno te podrzavam! Stoim iza toga da je honda najkvalitetniji motor od japanskih! I ne japanskih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 25, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo već kod Honde, predlažem da napišemo peticiju da SVI ostali proizvodjači prekinu proizvodnju kako bi ceo svet vozio samo HONDE i ništa više!!! A na temu i ne moramo da se vratimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Jul 26, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kao da sam stekao utisak da ti je bitno da motor bude udoban, kalitetan, pouzdan i u krajnjoj liniji po tvom ukusu. Tebe ne zanima specifikacija, tebe vuče srce. Takav sam i ja, volim moju Hondu pa neka troši ulje i nek joj je kriva zadnja viljuška. Ja bih se, u ovom slučaju, ipak odlučio za Yamahu, i to baš iz razloga što ništa ne znam o tim motorima. Nisam vozio ni Hondu ni Yamahu, ali mi se Yamaha više dopada. Znam da CBR600F bije glas da je nenadjebiv motor, ali ne jurim ja nenadjebivost, ja bi nešto po mojoj meri, a nisam ja baš neki savršen tip za savršen motor. Yamaha je robusnija, i sa većom kubikažom i rasterećenija. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spencer 0 Napisano Avgust 6, 2007 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno ce to da bude Honda. Nego...guglajuci po netu, uocio sam da postoje verzije F4, F4i (pretpostavljam da je u pitanju injection), F4 Sport. Da li neko od vas zna u cemu je tu razlika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...