svestenik 193 Napisano Jun 10, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega sa posla se interesuje za kupovinu maxi scootera, a posto ja nemam nekog velikog iskustva sa skuterima, zamolio bih vas da pomognete u odabiru . Konkretno, interesuje ga skuter od 250 do 500 kubika, preko 500 kubika ne smije preci zbog registracije. Kupuje polovan, do 2500 eura maksimalno. Trazili smo po oglasima i zapelo nam je oko na sljedecim modelima : Aprilia Atlantic 250 i 500 Piaggio X9 250 i 500 Aprilia Scarabeo 500 Prednost trenutno ima Scarabeo zato sto smo nasli modele sa ABS-om, ali bi zamolio vas koji ste vozili ove skutere da date svoj sud o prednostima i manama ovih modela. Pregledao sam teme u ovom podforumu, ali ni na jednom mjestu nisam nasao poredjenje bas ovih modela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12876 Napisano Jun 10, 2011 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Razlika izmedju 250 i 500 je velika. Ajde, da cu sebi za pravo da napravim poredjenje, 250ice su koliko - toliko jeftine za odrzavanje i mogu se smatrati za neki kompromis i ekonomicnu upotrebu dok je klasa 500 sasvim druga prica. Pre svega zato sto su to ozbiljne masine i te kako sposobne za ozbiljne ture. Meni licno smeta sto vecina ne shvata ozbiljnost tog koncepta i shvataju ih kao nesto neozbiljno. Odrzavanje nije ni malo jeftino, cak mogu reci i skuplje od vecine starijih motocikala. Pre svega treba da znamo sta ocekujete od skutera, gde cete ga i na koji nacin voziti, pa da u skladu sa time napravimo nekakav uzi izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4915 Napisano Jun 10, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6017 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Reč je o vozilima koja nose isti agregat kod klase 500 a i kod klase 250 osim ako je starija izvedba X9. On nosi Hondin agregat. Dakle izbor može da se izvede samo po ličnom utisku i afinitetima u vožnji. Pošto je budžet do 2500 eura, onda Scarabeo dolazi u obzir samo stariji model sa 16" točkovima. Ako nema bočne kofere (GT) računajte da pod sedištem nema ni malo mesta. Dakle samo kofer. Kod njega je položaj sedenja uspravniji nego kod druga dva modela i noge se ne mogu ispružiti napred (sedi se samo kao na stolici). Još jedna stvar: MAxi skuteri od 500 ccm su redom prešli velike kilometraže i na to treba računati. Batalite priče kako su ih vozile babe do pijace i dede na pecanje. Te priče o 15-20 000 km su za malu decu. Nije bolja priča ni kod 250-ica ali mislim da to nije baš toliko izraženo. Mislim da je Alekre u pravu. Treba napomenuti koja je pretežna svrha uzimanja skutera za dalju diskusiju. Da li za grad, kao drugi dvotočkaš ili za sve uslove eksploatacije (računajući i ozbiljnije ture). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Jun 10, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa kolegama. Veoma je bitno da definise za sta ce mu koristiti skuter. Meni je skuter od 50cc bio sasvim dovoljan pre par godina za ono sto sam ja ocekivao od njega. Da mogu da stignem brzo od tacke A do tacke B, da izbegnem guzvu i da nemam problem sa parkiranjem. Sa skuterom od 50cc nisam mogao da idem autoputem i nisam zeleo da krecem na duze destinacije. Sada sa skuterom od 250 imam sve sto sam imao sa 50cc ali i dodatak da mogu da idem na duze relacije i da ne moram da brinem ako treba da preteknem nekoga da li cu imati dovoljno snage za to. Takodje veoma bitna stvar je da li ce se voziti sam ili sa nekim. Najbolje ce biti da napises detaljno za sta tacno ce skuter koristiti i sta mu je bitno da skuter ima pa cemo lakse moci da pomognemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Jun 11, 2011 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan I jedna preporuka od mene, da ti i tvoj kolega ubacite u razmatranje Burgmana 400. 2003, 2004. godiste ulazi u taj cenovni rang. Znam da vazi ono da svaki ciga svoga konja hvali, ali za mene ne postoji bolji skuter od Burgmana (400 ili 650), ipak je japanac japanac... Bas sam dugo razmisljao o svom sledecem motoru i na kraju kupio Burgmana 400. Udoban, dosta mesta za prtljag, lako moze na duzu voznju, mala potrosnja (dobar 400 trosi oko 3.3 na otvorenom). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kubura 6 Napisano Jun 12, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 91 postova Lokacija: uzice Motocikl: honda vfr vtec Prijavi odgovor kao problematičan moje misljenje je da gledas ipak vecu kubikazu jer gabaritno je nikakva razlika a u voznji ogromna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Jun 12, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog uporednog testa koji su radili braća Hrvati...Nije baš najnoviji ali nadam se da ti može pomoći u odabiru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Jun 12, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na trudu . Prvenstveno ce koristiti skuter za odlazak na posao i izlaske u grad, ali zeli i mogucnost da ode na krace jednodevne izlete sa zenom s vremena na vrijeme. Ono sto sam zaboravio naglasiti da su oboje malo krupniji ljudi, pa im treba veci skuter, zbog komfora. @Djyxy - Na ovom download linku je samo screenshot, nema pdf-a. Mozes li ponovo da ga okacis ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Jun 12, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Ovde imas uporedni test skutera od 300cc http://www.motopuls.com/testovi/usporedni-testovi/376-testovi-opreme/4025-maxi-skuteri-do-300-ccm.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Jun 12, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan @Djyxy - Na ovom download linku je samo screenshot, nema pdf-a. Mozes li ponovo da ga okacis ? http://wtrns.fr/EZwZlc6RxBP2Df Prepravio link. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motor_che 417 Napisano Jun 13, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 632 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: vozicu SW-T 600 abs Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na trudu . Prvenstveno ce koristiti skuter za odlazak na posao i izlaske u grad, ali zeli i mogucnost da ode na krace jednodevne izlete sa zenom s vremena na vrijeme. Ono sto sam zaboravio naglasiti da su oboje malo krupniji ljudi, pa im treba veci skuter, zbog komfora. @Djyxy - Na ovom download linku je samo screenshot, nema pdf-a. Mozes li ponovo da ga okacis ? moje mišljenje je da treba da uzme neki maxi od 500cc jer mu pruža sve gore navedeno, u registraciji i potrošnji je mala razlika, nece morati da ga prodaje "da bi se malo pojačao", i voziće se bogovski... u odnosu na druga dva modela po meni skarabeo ispada zbog položaja sedenja "hoklica" i zbog prtljažnog prostora "a njega nema, a njega nema...", a dodao bi burgman od 400cc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Jun 13, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan moje mišljenje je da treba da uzme neki maxi od 500cc jer mu pruža sve gore navedeno, u registraciji i potrošnji je mala razlika, nece morati da ga prodaje "da bi se malo pojačao", i voziće se bogovski... u odnosu na druga dva modela po meni skarabeo ispada zbog položaja sedenja "hoklica" i zbog prtljažnog prostora "a njega nema, a njega nema...", a dodao bi burgman od 400cc Kakva je situacija sa Kymco Downtown-om, nasli smo na par komada koji su novijeg godista, a uklapaju se u cijenu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Jun 13, 2011 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Kakva je situacija sa Kymco Downtown-om, nasli smo na par komada koji su novijeg godista, a uklapaju se u cijenu ? http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/66652-kymco-downtown-300i/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Jun 13, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/66652-kymco-downtown-300i/ Da li ga je iko vozio od vas, koji vozite druge marke ? Koliko vidim, najvise ljudi preporucuje Burgman 400, moze li se ovaj Kymco porediti sa njim, posto se za iste pare moze kupiti Burgman 2003-ce godiste i Kymco 2010 godiste.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motor_che 417 Napisano Jun 13, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 632 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: vozicu SW-T 600 abs Prijavi odgovor kao problematičan citao sam pre neki dan u najnovija dva tocka i nahvalili su ga do neba, a i exaiting se pokazao kao pouzdan pa ne vidim razlog zasto bi ovaj bio los... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Jun 14, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Ima ih po oglasima po dosta niskim cenama.. ne znam sta moze da bude razlog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Jun 14, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne postižu realnu cenu u prodaji jer se teško prodaju - popularniji su italijanski i japanski skuteri. Ali, tebi ovo pogoduje, jer možeš da kupiš kvalitetan skuter za manje para. Da sada kupujem maxija, ozbiljno bi razmatrao Kymco i SYM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Jun 15, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se samo da nije neka zackoljica.. ja cu da se drzim bugija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 373 Napisano Jun 15, 2011 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan hej, Ja sam pre 20 dana caletu kupio Malaguti SpiderMax 500. Presao sam sa njim u jednom dahu 600km Beograd - Split ali preko Okucana, Banja Luke, Mrkonjic Grada, Kupresa. Znaci imao sam 300km autoputa i prosecno brzinu na njemu oko 140km/h i potrosnju od 5.5 l/100km a ostalih 300km puteva otprilike kao Ibarska do Zlatibora otprilike tog tipa i prosecnu brzinu oko 90km/h i potrosnju od oko 4.9 l/100km. -ispod sedista imas mesta za full face kacige -16" tockove -board computer -ABS -najudobnije sediste - inace vozim Yamahu FZ6 s2 i mogu reci da je ovo bio skuter sa kojim se nebih stideo da vozim i da bilo gde da krenem sa njim. Topla preporuka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Jun 15, 2011 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam apsolutni pocetnik i sam bio u nedoumici 2 nedelje koji da kupim,i za 2 nedelje svasta naucis......najzad sam izabrao SYM, gts 250 i prezadovoljan sam....evo i razloga...relativno je mladji od konkurencije za iste pare, zatim kupio sam ga od poznatog prodavca, i coveka koji se razume u motore i dobro ih odrzava, i takodje dosta je veliki sto je bio jedan od mojih zahteva jer imam 190cm... svi skuteri koji dodju iz inostranstva su presli preko 40-50 000km, samo im je vracena kilometraza....i pitanje kako su vozeni i kako odrzavani..po tom pitanju, nemci su mnogo bolji od italijana(u vezi svega su odgovorniji).....to je mana strancima.... e sad ako se voze dvoje ljudi, krupnijih, ne znam koliko ce 250kubika biti dovoljno??? mislim da bi trebao da razmisli Burgmanu 400, idealan je za to...... toliko od mene.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Jun 15, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan @ kingdrom - Malaguti SpiderMax je dosta dobar skuter, hvale ga na sav glas ali dobra mu je i cena. Ne bi ga preporucio jedino iz razloga jer se firma Malaguti gasi i pitanje je koliko ce biti delova za njega. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/63158-malaguti/ Naravno sve se da nabudziti ali onda i nije neka poenta imati tako kvalitetan skuter. @ kvazimodo - Ti si druze pazario odlican skuter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motor_che 417 Napisano Jun 15, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 632 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: vozicu SW-T 600 abs Prijavi odgovor kao problematičan e pa sad ti kingdrome uzi od caleta spajdera, a ti kwazimodo sedi na makinu i u nedelju oboje na prvo okupljanje maxi skutera u Srbiji, mozete da pogledate u temi "prvo okupljanje MAXI SCOOTER CLUBA" :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Jun 16, 2011 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan na zalost druze, idem na odmor u subotu, plus nisam polozio za A i na kraju, cekam da dodju vise ove kacige Konda, nema ih na lageru...to su tri dobra razloga, ali sledeci skup, eto mene.....-)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...