lord_oblivion 1362 Napisano Jun 13, 2011 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Lug, ta pumpica ko pesnica... imas neku sliku ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jun 13, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan evo, ovako izgleda, crne je boje i ja sam sa njom napumpo gumu,. kum je pumpo gumu na punta. kupio bih baš takvu jer je baš zgodna za poneti. mislim da su unutra kod svih tih pumpi mehanizmi isti, da je razlika samo u kućištu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 13, 2011 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Au bas je malecka. 'Ocu i ja jednu za poneti Raspitacu se malo po kraju dal' ih ima gde. Moguce da bude na bubnju subotom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Jun 13, 2011 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dobio taj elektricni kompresor uz neki auto set i proslo leto kad sam bio u selu resih klincima da naduvam neki mali bazencic. E sad, da ne bih koristio pluca, reko ajd da probam kompresor. Naravno prikljucim ga na 12V i sve lepo prikacim i cekam i cekam i cekam... Uspeo sam jedno pivo da stucem,laganica,bez zurbe a kompresor jos nije malo govno od bazena uspeo da naduva a ugrejao se u PM. Ja se iznerviram i uspem bazen da naduvam za nepun minut kapacitetom pluca. E sad, da li ja to nisam dobro spojio pa je vise kopresor duvao u atmosferu ili je toliko njesra nemam pojma. Moguce da je mene zapao los primerak kompresora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jun 13, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan šta znam, kum ga ima u puntu, jednom je pumpo gumu, jednom ja na motoru..svidelo mi se kako radi, jes da sam čeko 10ak minuta.. al da ga imam, rasturio bih i podmazo, unutra su kanda svi isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Jun 14, 2011 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Ja moram hitno da nadjem nesto tako malo. Odnosno do petka. U petak ujutro idem na put(naravno motorom) idem malo po jevropi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Jun 14, 2011 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dobio taj elektricni kompresor uz neki auto set i proslo leto kad sam bio u selu resih klincima da naduvam neki mali bazencic. E sad, da ne bih koristio pluca, reko ajd da probam kompresor. Naravno prikljucim ga na 12V i sve lepo prikacim i cekam i cekam i cekam... Uspeo sam jedno pivo da stucem,laganica,bez zurbe a kompresor jos nije malo govno od bazena uspeo da naduva a ugrejao se u PM. Ja se iznerviram i uspem bazen da naduvam za nepun minut kapacitetom pluca. E sad, da li ja to nisam dobro spojio pa je vise kopresor duvao u atmosferu ili je toliko njesra nemam pojma. Moguce da je mene zapao los primerak kompresora. Ti kompresori su napravljeni tako da imaju mali kapacitet protoka vazduha, ali prave veliki pritisak, jer u gumi nema puno vazduha, a potreban je pritisak. Nisu predvidjeni za pumpanje guma na damperima, pumpanje bazena i duseka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17003 Napisano Jun 14, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan U ovoj temi se skupili isključivo srećnici koji koriste tubeles gume. Par holšrafa/čepova i šilo, kompresorče/pumpa i zvršena priča. Ja sam onomad probušio zadnju gumu na TA, a od alata nisam imao nita! Sreća da se to desilo na stotinak metara od vulkanizera pa sam se lako izvukao. Zato sam juče napravio par "heblova" (montirača) za gume i to od sada ide uz osnovni alat. A ima li još uvek negde da se kupi onaj "Tip-Top" komplet za krpljenje unutrašnjih guma? I ima li da se kupi posebno bočica sa komprimovanim vazduhom?. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 14, 2011 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Zar ti nije jednostavnije da spakujes ispravnu unutrasnju ili dve umesto da lepis gumu na sred puta? Ja sam tako radio sa Jawom, pa u nastavku puta kad naletim na vulkanizera, dam mu da zakrpi ovu sto se probusila. A ni ovako nesto nije narocito neprakticno, jest' malo gabaritnije ali i jeftinije i ne treba joj struja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jun 14, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan Zar ti nije jednostavnije da spakujes ispravnu unutrasnju ili dve umesto da lepis gumu na sred puta? Ja sam tako radio sa Jawom, pa u nastavku puta kad naletim na vulkanizera, dam mu da zakrpi ovu sto se probusila. A ni ovako nesto nije narocito neprakticno, jest' malo gabaritnije ali i jeftinije i ne treba joj struja koliko jeftinije i gde? pa da razmotrimo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17003 Napisano Jun 14, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan lord_oblivion Postavljeno Danas, 09:36 AM Zar ti nije jednostavnije da spakujes ispravnu unutrasnju ili dve umesto da lepis gumu na sred puta? Ja sam tako radio sa Jawom, pa u nastavku puta kad naletim na vulkanizera, dam mu da zakrpi ovu sto se probusila. A ni ovako nesto nije narocito neprakticno, jest' malo gabaritnije ali i jeftinije i ne treba joj struja Ma jeste komplikacija lepiti gumu na putu, ali: Ako je vidljivo mesto gde je guma probušena i ukoliko je oštećenje malo, uglavnom nije neophodno da se demontira točak i da se unutrašnja guma skroz vadi. Jednostavno se guma "izvuče" samo tamo gde je rupa, očisti se, zalepi i vrati na mesto. Brzo i jednostavno. Takođe nije baš ni praktično vući stalno sa sobom dve gume. Međutim, ukoliko je oštećenje gume "pozamašno" ovaj moj "scenario" pada u vodu i u tom slučaju si ti potpuno u pravu. I da ponovim pitanje: Gde ima da se kupi "patrona" sa gasom za pumpanje guma i komplet za lepljenje (Tip/Top)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Jun 14, 2011 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U bolje snabdevenim prodavnicama biciklisticke opreme ili u Louisu. Ja imam OVE patrone, stigle mi iz louisa, ali posto sam kupio pumpu vise mi ne trebaju, samo za njih treba i "pistolj" u koji se ubacuju patroni, imaj to u vidu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Jun 14, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan U bolje snabdevenim prodavnicama biciklisticke opreme ili u Louisu. Ja imam OVE patrone, stigle mi iz louisa, ali posto sam kupio pumpu vise mi ne trebaju, samo za njih treba i "pistolj" u koji se ubacuju patroni, imaj to u vidu. Da li si probao sa tom pumpom? Pitam pošto tubeless gume traže visok pritisak brzo da bi nalegle na felnu. Posle se može lagano pumpati i malom ručnom pumpom za bajs, ali dok ne nalegne pomažu te patrone. Navrne se malo crevce na ventil i onda se sa druge strane navrne patrona. Crevce s drugog kraja ima iglicu koja probije patronu kada se ona navrne i eto radosti vrlom motoristi! Tube type: TipTop flekice ima u radnjama s biciklističkom opremom. Sa sve lepkom. Taj komplet je toliko mali da ne vidim razlog da se ne ponese, čak i ako čovek nosi rezervnu unutrašnju gumu. Brzo hvata (praktično čim se stavi flekica može da se napakuje i tera dalje). U louisu se takođe mogu naručiti i te patrone i komplet za krpljenje, a verujem i tiptop flekice s lepkom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 14, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Te CO2 patrone se koriste i za druge potrebe, pa se možda mogu kupiti i u prodavnicama opreme za bicikle, kao i u prodavnicama opreme za lov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Jun 14, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan U bolje snabdevenim prodavnicama biciklisticke opreme ili u Louisu. Ja imam OVE patrone, stigle mi iz louisa, ali posto sam kupio pumpu vise mi ne trebaju, samo za njih treba i "pistolj" u koji se ubacuju patroni, imaj to u vidu. Izvini, a da li si siguran da te patrone (bocice sa CO2) zahtevaju pistolj? Jer LOUIS ima i kompletan Tyre Repair Kit (OVDE) i ne vidim da sadrzi nikakav pistolj za patrone. Vidim da sadrzi samo crevo za povezivanje patrone i ventila na gumi. (E sad, ja pretpostavljam da je u kompletu sve, ali ako stvarno treba i pistolj javi molim te gde to ima.) (A i u Slaninar-ovom postu pise da je crevo sve sto treba.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 14, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan To crevo ima ulogu "pištolja". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 14, 2011 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Zar ti nije jednostavnije da spakujes ispravnu unutrasnju ili dve umesto da lepis gumu na sred puta? Ja sam tako radio sa Jawom, pa u nastavku puta kad naletim na vulkanizera, dam mu da zakrpi ovu sto se probusila. A ni ovako nesto nije narocito neprakticno, jest' malo gabaritnije ali i jeftinije i ne treba joj struja koliko jeftinije i gde? pa da razmotrimo? 'Vaku samo plavu (za decake) je uzeo moj kum prosle godine za 400 din, na pijaci. Kinesku. I jos je operativna kao i prvog dana. Za te pare, ne smeta mi ni sto je kabasta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jun 19, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan ja danas kupio ovu alatku, i pet onih žvaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Jun 19, 2011 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan koliko para alatka, i jesi zvake dobio za kusur? shalim se, ozbiljno ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jun 19, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan koliko para alatka, i jesi zvake dobio za kusur? shalim se, ozbiljno ? ja pitao koliko košta nabičep koliko žvaka, (pet komada, i ne ulivaju baš poverenje), kaže rumunka, valjda rumunka, alatka 500, pet žvaka 100. a jel ako kupim alatku dobijem i žvake?; kaže može, i eto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Jun 20, 2011 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Pokusajze na ovom sajtu da pronadjete crvice i silo doduse placa se i postarina, mene je ovaj set izasao oko 300 kinti. http://www.limundo.c...es-guma/2972283 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 20, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Osim glista i šila, potreban je i učvršćivać, a u Louisovom setu idu i CO2 patrone i crevo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jun 20, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan zar nije dovoljna samo ''glista'' , koliko sam zapazio vulkanizer ne koristi nikakav učvršćivač? izvadi glistu iz pakovanja provuče je kroz šilo, nabije u gumu, izvadi šilo, i teraj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Jun 20, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan zar nije dovoljna samo ''glista'' , koliko sam zapazio vulkanizer ne koristi nikakav učvršćivač? izvadi glistu iz pakovanja provuče je kroz šilo, nabije u gumu, izvadi šilo, i teraj? Ima neki lepak koji se namaže na "glistu" pre nego se nabije. Inače, kažu da je pravo i sigurno krpljenje jedino sa pečurkom (na hladno), dok sve ostalo treba da posluži samo privremeno. Ispada da su vulkanizeri koji krpe s tom glistom veoma hrabri ljudi. Naravno, naslušao sam se priča da su ljudi sa tom glistom posle vozili gumu "dok se skroz ne izliže", ali ipak... Valda je bolje kad manje znaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Jun 20, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi, moze li negde u BG da se kupi ovaj set? Treba mi hitno, mislim da nema vremena za cekanje Louis dobavlljaca. Ima li neko visak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...