Borhez 85 Napisano Februar 18, 2018 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Pravu cenu ces dobiti kada klines na "stores" u desnom uglu. Mene su negativni komentari odvratili od ideje da uzmem TomTom, iako je cena zanimljiva... na kraju dodao jos i uzeo Zumo 395 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7348 Napisano Februar 19, 2018 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan U vezi ovog Tom Tom-a... Piše da je CE, što je verovatno karta Centrale Europe. Ako je tako, lifetime update će se odnositi samo na taj region. Velika je verovatnoća da mapa ne uključuje ovaj naš region pa ćeš morati da budžiš dodatne mape (ručno rađene :-) ). Ponekad "divlje mape" mogu da naprave problem kod lifetime update-a. Proveri šta pokriva mapa jer poznajem dosta ljudi koji su kupili uređaje sa mapama zemalja koji im ne trebaju pa je Lifetime update bio besmislen. Ne kažem da je tako ali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12617 Napisano Februar 19, 2018 Ne silazi, 7349 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Do skoro TomTom nije pokrivao SRB, tj. imao je samo glavne saobracajnice. Proveri da li je jos uvek tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Februar 19, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Furious Panda je napisao: U vezi ovog Tom Tom-a... Piše da je CE, što je verovatno karta Centrale Europe. Ako je tako, lifetime update će se odnositi samo na taj region. Velika je verovatnoća da mapa ne uključuje ovaj naš region pa ćeš morati da budžiš dodatne mape (ručno rađene :-) ). Ponekad "divlje mape" mogu da naprave problem kod lifetime update-a. Proveri šta pokriva mapa jer poznajem dosta ljudi koji su kupili uređaje sa mapama zemalja koji im ne trebaju pa je Lifetime update bio besmislen. Ne kažem da je tako ali... Zar nije CE ovo? https://en.wikipedia.org/wiki/CE_marking BTW, do skoro za Tom tom nisu postojale mape Srbije i kao navigacija je bio koristan koliko i frizider. Onda je pre par godina doslo do neke muljacine, kupovine, prodaje, Boga pitaj... ali su mape za nase podrucje izdate. Znam da je prilicno komplikovana procedura instalacije mapa i da je internet NEOPHODAN za proces. Ja bih Tomtom i pored kvalitetnog hardvera siroko zaobisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Lone Wolf 358 Napisano Februar 19, 2018 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Beograd,Knjazevac Motocikl: Yamaha MT09 Tracer 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi najverovatnije ce biti Garmin 395,kupljen u Louis-u Sent from my SM-G930F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7348 Napisano Februar 19, 2018 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, lalajko je napisao: Zar nije CE ovo? https://en.wikipedia.org/wiki/CE_marking BTW, do skoro za Tom tom nisu postojale mape Srbije i kao navigacija je bio koristan koliko i frizider. Onda je pre par godina doslo do neke muljacine, kupovine, prodaje, Boga pitaj... ali su mape za nase podrucje izdate. Znam da je prilicno komplikovana procedura instalacije mapa i da je internet NEOPHODAN za proces. Ja bih Tomtom i pored kvalitetnog hardvera siroko zaobisao. Moguće je i da to znači ali na drugim mestima (npr. www.amazon.de, ) u imenu piše Central Europe umesto CE. U svakom slučaju originalne mape sa lifetime update-om na tom uređeju NE pokrivaju naš region. Countries covered:Germany, Austria, Switzerland, Liechtenstein, Belgium, the Netherlands, Luxembourg, Italy, San Marino, Vatican City, Denmark, Hungary, Poland, Slovakia, Czech Republic, France, Monaco, Slovenia and Malta Garmin 395 je bolja opcija osim za one koji vole da se igraju sa fajlovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano Februar 19, 2018 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima vidim da je čovek rešio da pribavi navigaciju pa da napomenem par stvari sakupljenih 10-ak godina iz ličnog iskustva -TomTom postoji u varijanti sa life time update gde može da se bira : 1 Central Europe 2 East Europe 3 Full Europe Srbija je pod 2 i 3, Iz iskustva karte su unazad 2 godine odlične slažem se ranije je bilo problema moje probe u toku jeseni i zime 2017-2018 ( ugrađen u kolima GO 50 life time update ) daju odličan rezultat. --Pogled iz drugog ugla na ovu priču : Nije sama kupovina rešenje problema ni kod jedne navigacije i marke .Treba se dobro obučiti u rukovanju ( izbor načina rutiranja fast easu green ......) jer su razlike u rutama VELIKE. --Garmin 395 Ima ekran od 4,3 cm meni lično je to previse mali ekran i kod iole sunčanog dana se ne vidi skoro ništa . Ostaje naravno glasovno navođenje ali ako pogledamo iz tog ugla može da se kupi standardna navigacija za okvirno 100e i da stoji u torbi jakni ili u ..... Svaka čast za Navigator 6 (oko 1000e sa opremom) (za mišljenje zamoliti člana vroc kapo jedini koga znam da ima ) --Obratiti VELIKU pažnju na ugradnju i vrstu napajanja za navigaciju jer kod mnogo vožnje po kiši biće kažnjen i najmanji propust . --Obavezno imati alternativu u mobilnom telefonu za slučaj iz prethodnog (jer će drug Marfi da se pobrine da se lekcija nauči (obično kasno noću po kiši u nekoj nedođiji ). Sto se Garmina tiče ima po forumu postova gde ljudi pišu realna iskustva pa pažlivo pročitati. Sve gore spomenuto služi da putovanje motorom bude zadovoljstvo a ne frustracija. još jednom pozdrav svima Tesha Mladenovac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Lone Wolf 358 Napisano Februar 20, 2018 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Beograd,Knjazevac Motocikl: Yamaha MT09 Tracer 2017 Prijavi odgovor kao problematičan koliko informacija na jednom mestu,zbog ovoga sam se i prikljucio forumu elem,naravno i prateca oprema je mnogo bitnija od samog uredjajakontam da je Garmin,Tomtom vodootporan,kao i kvalitetni punjacie sad vidim da si izbacio mape ovde,npr ubacim Evropu (sa Srbijom italijom itd),ali ce mi mozda nedostajajati Spanija i Portugal (planiram put do Portugala)...naknadno se ubacuju te zemlje bez problema? pitam za Garmin 395 ili Tomtom (u tom rangu) Sent from my SM-G930F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano Februar 20, 2018 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan Poz druze Da pojasnim za TomTom. Sa zvanicnog site-a se skidaju "paketi" (u prilogu dva) (sve pod uslovom da je placena opcija ,tj mora se dobro informisati kod kupovine uredjaja sta omogucuje). Ako ides u portugal do granice Portugala vozis sa Europe mapom ,a onda izaberes u uredjaju paket west Europe i vozis dalje, tj. Ne moze da izrutira Beograd Porto u komadu (realno nije uopste problem ). Za garmin nemam ovako konkretne informacije (nisa ga nikada koristio ,a sa ovakvim cenama ...? ) Siroka je tema pa mozes i u privatne poruke ili tel. Moze i uz kafu u Mladenovcu konsultacija i prakticna demonstracija. Poz Tesha Mladenovac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4755 Napisano Februar 20, 2018 Ne silazi, 5548 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kod Garmina 395 (i stariji 390) ova opcija je OK, ima citavu Evropu i naravno rutira (U Garminovom stilu). Da li kod Tom Tom-a, ako se kupi u opciji citava Evropa, moze da rutira npr. Beograd-Portugal? Koliko je kompleksna procedura update-a kod Tom Tom-a? Kod Garmina je uz pomoć programčića Garmin Express ta procedura pojednostavljena do maksimuma...sam te obavesti kada ima update, priključiš uredjaj i kada ga registruje klikneš update i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Februar 20, 2018 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sa rutiranjem i granicama - to može da te snađe i na ostalim uređajima. Sećam se da je Garmin imao tih problema nekad, ne znam da li su se izlečili u međuvremenu. Što se iGO navigacije tiče, može i tamo da se desi ako mape nisu iz iste "serije", tj. od istog izdavača. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12617 Napisano Februar 20, 2018 Ne silazi, 7349 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je rutirao bez problema SRB - CG - SRB, SRB - GR - SRB. Samo izaberem "GO HOME" i gas Mnogo mi se svidja ta opcija, radujem se uvek. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcimZvornik 34 Napisano Mart 9, 2018 U prolazu, 70 postova Lokacija: Zvornik Bosna i Hercegovina Motocikl: KTM superduke 1290 GT Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskistva sa ovom navigacijom? Isplati li se za 110e. Planiram da kupim nesto na KTM1290 SD GT. Unapred hvalaSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 9, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Koristim takvu navigaciju i nemam nikakvih problema. Odlicno reseno napajanje za koriscenje na motociklu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mareskin 14 Napisano Mart 9, 2018 U prolazu, 25 postova Lokacija: Kosjerić Motocikl: Yamaha XJ600S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Imam ovakvu navigaciju samo kupljenu preko Aliexpress sa boljim karakteristikama. Brži procesor, veća memorija, jači kontrast ekrana. Zadovoljan sam. U kompletu sam dobio posebno i nosač za auto staklo. Kabal za napajanje je dovoljno dug. Ima gumeni poklopac da ne ulazi voda kada se ne koristi. Lako je ubaciti nove IGO mape. Ima bluetooth i FM transmiter.https://www.aliexpress.com/item/IPX7-Waterproof-Motorcycle-GPS-Navigation-Water-resistant-Navigator-for-Moto-with-4GB-Flash-Memory-Free-maps/32254967666.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7bdFDn Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 9, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi neki dobar vakuumski nosac navigacije 4.3". Ako neko ima preporuku sa Alija, molio bih za link. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 9, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi nesto u kompletu sa hvataljkom za navigaciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 9, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nesto ovako https://www.aliexpress.com/item/Universal-Car-Holder-Phone-Stand-Slicone-Sucker-Windshield-360-degree-rotation-ABS-Material-for-iphone5/32753218683.html?spm=2114.10010108.0.0.32e051068upZwh&traffic_analysisId=recommend_2031_11_83267_icosaw&scm=1007.12873.83267.0&pvid=0dfbaf8b-c0c1-49b3-b1a4-51ee513150e2&tpp=1 https://www.aliexpress.com/item/Universal-Long-Arm-Windshield-mobile-Cellphone-Car-Mount-Bracket-Holder-for-your-mobile-phone-Stand-for/32616466404.html?spm=2114.10010108.0.0.32e051068upZwh&traffic_analysisId=recommend_2031_7_83267_icosaw&scm=1007.12873.83267.0&pvid=0dfbaf8b-c0c1-49b3-b1a4-51ee513150e2&tpp=1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 391 Napisano Jun 8, 2018 Drug član, 1459 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Neko je ranije kacio garmin mape,da li ima neko iz 2018 da skinem? hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Jun 8, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Piraterija je zabranjena na ovom forumu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Jun 8, 2018 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan @AcimZvornik... ne bacaj pare... Smeće od uređaja i smeće od odnosa sa kupcima, servisa, svega... Ja sam užasno loše prošao, pomirio se sa time da sam bacio pare i na kraju kupio garmin a taj Blueberry stoji u kesi pod krevetom ima već godina... Ne moraš i ti da učiš na svojim greškama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Jun 8, 2018 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, M a R k o said: Neko je ranije kacio garmin mape,da li ima neko iz 2018 da skinem? hvala Koliko znam, niko nije kačio Garmin mape na ovom forumu jer je to nelegalno. Ako ne želiš da platiš originalne karte za Garmin uređaj, možeš ovde da nađeš open source karte: http://garmin.openstreetmap.nl/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6029 Napisano Jun 9, 2018 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Neki dan udate na Zumo 350, nakon toga ne mogu birati Švicarsku, daje samo Škotsku i švedsku..Wtf is wrong???Vozim motor a nisam bajker..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Jun 10, 2018 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, el classico said: Neki dan udate na Zumo 350, nakon toga ne mogu birati Švicarsku, daje samo Škotsku i švedsku.. Wtf is wrong??? Vozim motor a nisam bajker..... Ako si koristio Garmin Express verovatno si odabrao samo regiju. Probaj da uradiš ponovo, ali obrati pažnju šta je odabrano da se ažurira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6029 Napisano Jun 10, 2018 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Radio u Expressu i odabrao kompletnu kartu a dobio samo komadić iste...Jebemliga ko je ovde lud a ko zbunjen, normalnih nema već odavno.....Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...