Numanja 347 Napisano Octobar 15, 2021 U prolazu, 68 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Početnik Prijavi odgovor kao problematičan Malo i nocnih fotki 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5476 Napisano Octobar 15, 2021 Drug član, 2495 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan ovo je vezano za ono gore.. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1233 Napisano Octobar 18, 2021 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Durmitor, 18.10.2021.Sent from my Mi 9T using Tapatalk 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5423 Napisano Octobar 18, 2021 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3214 Napisano Octobar 19, 2021 Zainteresovan, 717 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Horizonti 16 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3214 Napisano Octobar 20, 2021 Zainteresovan, 717 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Kapetanovo jezero 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 930 Napisano Octobar 20, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1766 Napisano Octobar 21, 2021 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Mediteran 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16848 Napisano Octobar 23, 2021 Integrisan, 4994 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dunav, 1325km kod vikendice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1595 Napisano Octobar 23, 2021 Drug član, 805 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Ogroman je, dobija od mesara dozu, slika nemoze da dočara snagu, nije debeo. Poslato sa COR-L29 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8162 Napisano Octobar 24, 2021 Ne silazi, 2138 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim on čuva bankomat. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1953 Napisano Octobar 24, 2021 (promenjeno) Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Iskoristio danas malo ovo hladno vreme da se provozam do Golije. Promenio Octobar 24, 2021 član muljaz 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Octobar 24, 2021 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Manghen pass 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4601 Napisano Octobar 25, 2021 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Pala prva vožnja juče, uzela sam dozvolu u subotu. 11 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17007 Napisano Octobar 25, 2021 Vozim motor, nisam BAJKER, 2357 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, Alexandra995 je napisao: Pala prva vožnja juče, uzela sam dozvolu u subotu. I? Utisci, kakvi su? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4601 Napisano Octobar 25, 2021 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, BokyBoy je napisao: I? Utisci, kakvi su? Super, malo mi je čudno što ne pratim instruktora, idem kuda hoću, ne gledam gde je policija (vozila sam ga po naselju par puta pre nego da položim). Malo mi kliza rukavica sa gasa, mora čvršće da se drži, nešto tvrđe kvačilo u odnosu na školski motor pa počne da boli ruka posle nekog vremena, skraćeno vidno polje zbog full face kacige, opet navika, jer do sada sam samo šlem nosila i otvorenu u auto školi. Kaciga mi ne stvara glavobolje, učim od samog početka da koristim potkapu. I ne bih otišla kući ranije da mi leva ruka nije otkazala... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17007 Napisano Octobar 25, 2021 Vozim motor, nisam BAJKER, 2357 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Stavi silikonske gripove, isti sam problem imao sa gumenim I klizanjem, jer vozim isključivo sa rukavicama, i neka ti neko podmaže malo sajlu, moguće da je do toga, ako je stajao motor... A uskoro nećeš ni koristiti kvačilo, samo prilikom kretanja, kao ja... Srećno i puno bezbednih km želim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4601 Napisano Octobar 25, 2021 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, BokyBoy je napisao: Stavi silikonske gripove, isti sam problem imao sa gumenim I klizanjem, jer vozim isključivo sa rukavicama, i neka ti neko podmaže malo sajlu, moguće da je do toga, ako je stajao motor... A uskoro nećeš ni koristiti kvačilo, samo prilikom kretanja, kao ja... Srećno i puno bezbednih km želim. I meni je drug rekao da u toku vožnje ne koristi kvačilo, meni se sve čini da ću tako samo da oštetim menjač (ne znam).. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7263 Napisano Octobar 25, 2021 (promenjeno) Drug član, 3023 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Polako, doći će sve na svoje... 1. Kvačilo vidi stvarno dal je sajla malo zaribala, dal je treba podmazati, svakako ne škodi. 2. Vidi i ugao ručice u odnosu na položaj ruke, to ume da bude jako umarajaće. 3. pretpostavljam da je školski motor imao korman, na F4 su heble i to je drastična razlika u odnosu na položaj i ugao ruke. 4. (Jet kacigu u auto školi neću komentarisati, kad su nam ŠKOLE takve šta dalje da pričamo). 5. tehnika menjanja brzina... Kvačilo se "do kraja" pritiska kad stojiš, i hoćeš da kreneš, da bi bila sigurna da je odvojilo i da upadne u prvu. Između brzina kad se već krećeš dovoljno je da samo malo popustiš gas i bukvalno "lizneš" kvačilo - tek toliko da rastereti menjač, i simultano nogom šaltaš u veću. Menjanje brzina mora da bude relativno brzo, precizno i glatko. Ali opet, kažem, polako, ne možeš to odjednom.. za to treba vremena, i valjalo bi da ti to neko pokaže. Ja se sećam kad je pre puno godina meni to drugar pokazao tako što smo se vozili zajedno na motoru.. danas o tome ni ne razmišljam. Vožnja motora je "motorički" dosta zahtevna operacija kad razmisliš. Jako je teško početnicima da odvoje te operacije, desna ruka okretanje gasa (strah!) i doziranje prednje kočnice, leva ruka kvačilo (tačka hvatanja, opet strah), desna noga doziranje zadnje kočnice, leva noga gore dole brzine... Kao sviranja bubnjeva! Treba vremena da to postane podsvesna radnja. Paradox je da što više razmišljaš to će ti biti teže (tako nastaje "visky throtlle" kad se početnik skoncentriše samo na kvačilo). Kad u to sve umešaš strah koji je prisutan kod početnika, držanje balansa nečeg što ima 200kg i kretanje kroz prostor.... Idiiiii bre... Polako i lagano. Učenje vožnje motora nikad ne prestaje. Budala je ko misli da sve zna. Promenio Octobar 25, 2021 član Andrej_Hotstepper 1 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Octobar 25, 2021 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pade noć i iznad "en-bi-dži-ja". Nemam ni tako mirnu ruku ni nov telefon ali shvatili ste poentu. Romantika i tako, taj trip. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4601 Napisano Octobar 25, 2021 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Polako, doći će sve na svoje... 1. Kvačilo vidi stvarno dal je sajla malo zaribala, dal je treba podmazati, svakako ne škodi. 2. Vidi i ugao ručice u odnosu na položaj ruke, to ume da bude jako umarajaće. 3. pretpostavljam da je školski motor imao korman, na F4 su heble i to je drastična razlika u odnosu na položaj i ugao ruke. 4. (Jet kacigu u auto školi neću komentarisati, kad su nam ŠKOLE takve šta dalje da pričamo). 5. tehnika menjanja brzina... Kvačilo se "do kraja" pritiska kad stojiš, i hoćeš da kreneš, da bi bila sigurna da je odvojilo i da upadne u prvu. Između brzina kad se već krećeš dovoljno je da samo malo popustiš gas i bukvalno "lizneš" kvačilo - tek toliko da rastereti menjač, i simultano nogom šaltaš u veću. Menjanje brzina mora da bude relativno brzo, precizno i glatko. Ali opet, kažem, polako, ne možeš to odjednom.. za to treba vremena, i valjalo bi da ti to neko pokaže. Ja se sećam kad je pre puno godina meni to drugar pokazao tako što smo se vozili zajedno na motoru.. danas o tome ni ne razmišljam. Vožnja motora je "motorički" dosta zahtevna operacija kad razmisliš. Jako je teško početnicima da odvoje te operacije, desna ruka okretanje gasa (strah!) i doziranje prednje kočnice, leva ruka kvačilo (tačka hvatanja, opet strah), desna noga doziranje zadnje kočnice, leva noga gore dole brzine... Kao sviranja bubnjeva! Treba vremena da to postane podsvesna radnja. Paradox je da što više razmišljaš to će ti biti teže (tako nastaje "visky throtlle" kad se početnik skoncentriše samo na kvačilo). Kad u to sve umešaš strah koji je prisutan kod početnika, držanje balansa nečeg što ima 200kg i kretanje kroz prostor.... Idiiiii bre... Polako i lagano. Učenje vožnje motora nikad ne prestaje. Budala je ko misli da sve zna. Hvala puno na opširnom objašnjenju. Jeste, Kawasaki ER6N sa kormanom, vozila sam ga kao bajs. Pohvatala sam komande i ne mislim o njima toliko, najviše mi smeta rukavica koja mi kliza sa gasa, ne mogu precizno da doziram, i to kvačilo koje stalno stiskam jer se po gradu vozim najviše, ne udaljavam se dok ne počnem da mu verujem da mogu malo dalje od grada da odem. A pozitivan strah je uvek prisutan i tako mora ostati uvek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1262 Napisano Octobar 26, 2021 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, Andrej_Hotstepper said: Polako i lagano. Učenje vožnje motora nikad ne prestaje. Budala je ko misli da sve zna. Oh koliko je ovo samo tacno Ovu recenicu svi treba da ponavljamo svaki put pre nego sto zajasimo svog ljubimca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Numanja 347 Napisano Octobar 27, 2021 U prolazu, 68 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Početnik Prijavi odgovor kao problematičan Pripreme za nedelju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4601 Napisano Octobar 27, 2021 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Još koristimo lepo vreme... 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5423 Napisano Octobar 27, 2021 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...