bokilic 6123 Napisano Jun 21, 2013 :), 5947 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Sa cime je najbolje da se podmazu siberi u karburatorima i da li da se uopste podmazuju Resio sam sutra da ih ocistim,pa ako moze,odgovori ! pa nicim.. niti se podmazuju..samo ispolirati..ali...nevidim razlog da to radis..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Jun 21, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Pa od duzeg stajanja hoce neki da se usporeno vracaju,membrane su cele inace Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2225 Napisano Jun 21, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Pa od duzeg stajanja hoce neki da se usporeno vracaju,membrane su cele inace Растуриш све па у ултразвучну каду... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6123 Napisano Jun 21, 2013 :), 5947 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan scut je dobio cist karb,,i za divno cudo membrana pasuje od kawe..namontiro radi naravno,ista membrana..cvk.... mam...kinesku sve kopiraju...sto i nije tako lose ustvari Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6123 Napisano Jun 21, 2013 :), 5947 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pa od duzeg stajanja hoce neki da se usporeno vracaju,membrane su cele inace pa..izmeris opruge,razvuces da budu iste, pa ispoliras sibere,pa vidis jel imaju lufta,ako su igle zajedene oce takodje da usporava...to se ne podmazuje.jos ako su timembrane zvalave.... pa koce.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6123 Napisano Jun 21, 2013 :), 5947 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pegaso dobio obradjen zupcanik sa nabacenim srcem od drugog,radi naravno.. ALIIIII pocinjemo uskoro ..nadam se da pravimo nov zupcanik, novo kuciste zupcanika,samo polako..sredice bili trajno resenje da bude pristupacn sa cenom a novo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Jun 21, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Pa sutra cu da vidim sta se desava tacno!Prvom je zapusena ler dizna,pa kad jedem go..a,pojescu do kraja! Nemam ultrazvucnu kadu,ovi kinezi ovde kad ih pitas za tako nesto gledaju te belo! E,da,kako poliras plasticne sibere Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2225 Napisano Jun 21, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan E,da,kako poliras plasticne sibere Чико, чико, знам ја! Купиш нове... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Jun 21, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan pa,dosta sam ja zezao tebe.... ,ali,ovi nisu osteceni,masina nije presla ni 5000km,a i igle su dobre.ostaju membrane i opruge da se provere! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2225 Napisano Jun 21, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan pa,dosta sam ja zezao tebe.... Ето видиш како дође цица на колица!!! :oda2: (Нећемо више са спамујемо тему.) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17210 Napisano Jun 24, 2013 Integrisan, 8602 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nedelju dana se zajebavam sa el. startom. Nov aku, drugi anlaser, prespajao, gledao i opet nista. Uvek sam drzao do sebe i motora, sramota je da ga palim gurku Odem kod Bokilica, jedan mali test releja i kaze, anlaser defektan. Suzukijev anlaser prepakovasmo u Kawin i sada ponovo palim na dugmence Preporuka Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2467 Napisano Jun 24, 2013 Duh Bez Sekire, 1041 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Suzukijev anlaser prepakovasmo u Kawin i sada ponovo palim na dugmence Zbog ovoga je Boki Majstor sa velikim "M". Neko drugi bi ti jednostavno rekao "jbg, kupi novi deo"... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1218 Napisano Jun 26, 2013 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan je majstor a ostali su babice :lol: Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Jun 26, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Pa tipican primer rada u Srbiji,jedan radi a trojica gledaju i palamude... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Jun 26, 2013 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan Morao Boki da sedne pored tolikih babica Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koresovac 21 Napisano Jun 27, 2013 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CM125,GPz 550 Uni-trak Prijavi odgovor kao problematičan Boki sta staviti umesto originalnih (bakarnih) dihtunga izmedju bloka i izduvne grane posto ne mogu da nadjem originalne. Bakarnu podlosku od lima 0.5mm, armirani klingerit, klingerit koji sa obe strane ima bakarni lim ili da trazim za neki drugi motor koji nosi dihtunge istih dimenzija (40mm spoljni precnik, 30mm unutrasnji, ovako upresovane su 1mm). Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6123 Napisano Jun 27, 2013 :), 5947 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan iseci od bakrene ploce,ugrej otpusti u vodi i stezi Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Jun 27, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Boki,stelovanje smese na karburatorima(za onaj sraf za vazduh te pitam),da li se sa njim steluje samo rad na leru ili komplet smesa u svim rezimima rada motora? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6123 Napisano Jun 27, 2013 :), 5947 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa,samo ler i do...mozda 2000obrtaja/// Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1133 Napisano Jun 27, 2013 Политички некоректан, 861 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Kawasaki GTR 1400 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Bokilića možemo da zovemo i Mr. Wolf: He solve problems! Ili Mr. Fixer.... Dakle - čovek rešava probleme. Pomaže i rešava probleme, kao i Mr. Wolf - brzo i efikasno, na najbolji mogući način - i u finansijskom i u tehničkom smislu, s tim što za razliku od Mr. Wolfa, sve radi sam. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Jun 27, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze,sredio sam karburatore,jos samo da maznem vakuumetre od druga i da ih upicanim!Odvrnuo sam ih na 3 kruga pa sam te zato pitao,predpostavio sam da je za neke manje obrtaje bitno,posto posle preuzima glavna dizna,al reko da proverim!HVALA! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1133 Napisano Jun 27, 2013 Политички некоректан, 861 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Kawasaki GTR 1400 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, moja Honda, po imenu Violeta je imala neke probleme, o čemu sam već pisao. Austrijanci su rekli da je bobina, jer je radila na zwei zilinder. Međutim, i dalje vozim na tu "neispravnu" bobinu, iako dve rezervne nosim u top case-u, jer koga zmija ujede i guštera se boji. U Beogradu su zamenili dve svećice i motor je "oživeo". Sastavio sva četiri! Međutim, posle par minuta je počeo opet da "štuca", do 3000 Rpm. Sumnjalo se na sve i svašta, pa i na najgore. Ja sam se preznojavao, a mogu da zamislim kaoo je Violeti bilo..... Uglavnom, pošto je, kao u svakoj "medicini" najbitnija dijagnoza, Violetu sam odvezao kod Dr. Bokilića - Mr. Wolfa, jer znam da Mr. Wolf, rešava probleme. Definitivno je problem za Bokija bio izazov . Pristupio je nekim "seljačkim" metodama od kojih "ozbiljni" servsi zaziru, sa osloncem na zdravu logiku i elementaru mehaniku: Skinuo je neke delove sa SVOG motora da bi video ima li neke promene. Ta metoda zna da uštedi dosta novca za novi nepotreban deo kada majstor krene sistemom eliminacije. Ja sam ga ostavio sa Violetom i krenuo za Zemun. Čim sam sigao kući zvao me je i dao konačnu dijagnozu: Riknuo je ventil pritiska povratnog goriva koji vraća višak goriva nazad u rezervoar. Evo priznajem: bio sam skeptičan . Pitam ga jesi li ti siguran, a on će: "Mogu da se zakunem u dete da je samo to"! I čekali smo deo čitave dve nedelje (pune!). Čim je zamenjen, Violeta je vaskrsnula! ШАМПИОНЕ!!! :care: Ne da nije bilo "filozofiranja" niti vaćarenja, već je i cena bila vrlo razumna i korektna. Čovek rešava ozbiljne probleme i inače, to se vidi u samoj radionici. Tu najmanje ima zamena ulja i redovnih servisa - uglavnom ozbiljni kvarovi, često ono što je neko sam sjebao ili sa čime drugi ni ne žele da se bave.. O njegovom vrhunskom poznavanju karburatora se već zna, čini mi se. Zato sam od admina tražio da se ova tema otvori i u sekciji "Iskustva sa serviserima", gde ga nisam našao.? Bravp Mr. Wolf! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 280 Napisano Jun 28, 2013 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/52324-%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%9B/ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koresovac 21 Napisano Jun 28, 2013 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CM125,GPz 550 Uni-trak Prijavi odgovor kao problematičan iseci od bakrene ploce,ugrej otpusti u vodi i stezi [/quote Hvala majstore Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Jun 29, 2013 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Hondu vozim samo jednom godišnje kada sebi priuštim duži put. Ove godine nameravam da džvirnem iza "Gvozdene zavese", da vidim šta se radi u Ističnoj Evropi. No, motor je stajao godinu dana kod Bokilica, čekao da skupim pare. Prošle godine prešao sam 10.000km za 23 dana, stigao sam do Bokilica, sišao i nisam ga više dirao, tako je stajao. Sad sam se malo zbrinuo jer sam isplanirao put a motor, hmm, ko zna kakav je, stoji godinu dana... Osećaj nesigurnosti je veći jer smo bili radoznali pred prošlogodišnji put, zanimalo nas je kako izgleda agregat iznutra, koliko se potrošio... Delovi su bili u kesi, nisamo ništa našli sumnjivo, sve je kako treba a verovatno je dobro sklopljen čim sam se vratio bezbedno i bez problema. No, to je bilo pre godinu dana, ko zna na šta sve liči sada, da li ću moći kroz Rusiju ako je nešto crklo, zeza, duva, zvoni, džangrlja... Stavi Bokilic akumulator i BAM!!! Nema mnogo priče, radi mašinčina kao da sam sad doputovao, kao da nije stajao. Zna znanje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...