Jump to content

Moto Zajednica

Na 3,5-4000rpm pocinje da lupa

Recommended Posts

Guest Borko_smorko

Matori vidim da si ozlojedjen ali to ti nece pomoci. Nego ohladi glavu i sagledaj sta ti je ciniti. Mozda nije sve tako crno. Mozda ce se naci cak i neko sa foruma ko bi ti pomogao da to sredis. Ja oko mehanike ne znam ama bas nista a bih rado.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Druze, Kocka je samo odmahivao glavom kad je cuo... Najisplativije mi je da nadjem novi agregat i za 600-800e da se vozim ko covek narednih 50 000km.. Ali ja ne zelim novi agregat na mom "novom" motoru. Racunao sam da bar to valja, sve ostalo bih zamenio... Sredio plastike, nove gume, planirao sam ove nedelje da zamenim ulje, filtere, plocice, paknove, da stavim rol barove... I gde je tu pravda? Ceo zivot se trudis da budes ok, fer, korektan, ne podvaljujes ljudima, ne precutkujes... I na kraju te za stvarno krvavo steceni novac ispale ljudi u koje si imao poverenja jer su clanovi jedne ovako lepe zajednice (a nikada nisam video ovoliko normalnih ljudi na jednom mestu). I to je motor, sta bi bilo da sam jedan od onih sa usijanom glavom i da sam ga przio i da mi se nesto desilo pri vecoj brzini?

• Svrati ponekad, 308 postova

Isprozivao si me na brzinu, lepo nema šta...sa stilom...ispade ja lik koji nudi transalpa sa neispravnim agregatom, pa ko nasedne :(, no dobro sve se da ispraviti...vreme će pokazati...

Toliko...

Pa vreme jeste pokazalo, agregat je za generalnu, odnosno za zamenu... Da si mi onaj link koji si mi sinoc poslao dao pre nego sto sam kupio motor i dalje bih imao lepo misljenje o tebi... A ne ovako Lalajko meni prica o raspalom Transalpu, a ja govorim kako to nije sigurno to... I na kraju se ispostavi da je covek bio u pravu...

A ako me secanje sluzi, pitao si Cakija za zamenu nekih delova na Teneri, napomeni to ljudima koji se budu raspitivali za motor... ;)

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Ja sam imao slican problem sa Kawasaki-jem Ninja 250R. Dva cilindra takodje, do duse redno postavljenih. Kod rednih motora vise su optereceni "leteci" lezajevi, tako da su meni bas ti i vrisnuli - jedan je bio bukvalno istopljen. Meni se to desilo zbog curenja ulja, a sta se kod tebe desava ne bih znao. Znam da su kod V motora skoro podjednako optereceni lezajevi, malo vise "oslonacki". Tako da ako vec lupa mogu biti samo oslonacki, a mogu i svi, tako da parkiraj motor :( To bi trebalo da se cuje kada motor radi u leru, tada ima karakteristicne udare (tako je meni bilo, mozda je kod V2 drugacije).

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Samo jedno da se razumemo: ja sam taj motor hteo da kupim prosle jeseni dok je vlasnik bio Laki TC, ali nisam dobio kredit od banke za lovu. Laki mi je rekao da se cuje to lupkanje i bio vise nego korektan prema meni, i motor mi je nudio za odgovarajucu cenu za stanje: 1400e. To je bila cena koju je dao za sve sa foruma.

Kasnije je novi vlasnik prodao Duhu motor, izgleda ne rekavsi za problem, sto nije u redu.

Ja sam inace, motor poznao na FG i kad sam cuo za cenu, ponadao sam se da je problem resen i nisam hteo Duhu da kvarim srecu. Zao mi je sto je doslo do ovoga...

Da evo odmah ću da kažem, pitao sam ga za lanac da li je normalno da se čuje i on je rekao da jeste, i da se kod njega na tdm-u čuje još jače, usput je rekao da motor lepo radi, a ne znam kada već pominješ cakija, što ti on kao stručno lice nije rekao da se motor raspada, a uzeo ti je 50 eura za pregled motora pre kupovine, malo ti smrdi cela ova priča i mislim da je to sada već očigledno. Idi lepo pa njega napadni što ti nije rekao da se motor kako kažeš raspada, ja nikako ne želim da budem žrtveni jarac za tvoje neuspele transakcije. Što se tiče poverenja, kažeš ispalili te ljudi kojima si verovao, a poveo si Cakija, čudno neko poverenje...Da si mi stvarno verovao uzeo bi onog drugog transalpa kako sam ti i sugerisao, ali izvini sledeći put ću ti nacrtati. Inače moj motor više nije na prodaju, bar ne ljudima sa foruma, ne bi više da ispaljujem one koji mi veruju. Da si lepo kao čovek nastupio u celoj priči, možda bi kao ljudi i razgovarali, ali ovako svaka dalja komunikacija je čisto gubljenje vremena.

• Podržavam 1

Na lalajkov post bih da dodam da je Laki bio prisutan u momentu kupoprodaje motora, i kada sam pitao da li mu nesto fali... Nista...

A ti si Laki prvo oglasio motor koji sam kupio, pa si mi posle rekao-evo i ovaj drugi pogledaj, presao je 30 000km... Verovatno zato sto si imao dogovor sa tim deckom da on kupi od tebe Teneru ako meni prodate Transalpa (ovo si mi rekao preko privatnih poruka-da ste imali dogovor). Kad sam dosao u NS ispostavilo se da je motor presao 70 000km (kako si samo bio zacudjen-pa ja sam bio ubedjen da je presao 30 000... e moj druze...). Sto je malo cudno jer si mi rekao da je uvezen iz Italije od prvog vlasnika, pa mi skroz nije jasno kako nisi primetio razliku izmedju 30 000km i 70 000km na satu jer je meni to kao potpunom laiku odmah zapalo za oko... Mozda zato sto je samo jedna cifra u pitanju...

Inace "Sve što mogu da ti pomognem jeste da je to verovatno ležaj radilice, i čuje se na toj obrtaži zato što su vibracije tu najjače." Dakle znas u cemu je problem, jer su to tvoje reci... A posle kazes-"E sada ti na osnovu starih spekulacija o tome gde bi mogao biti problem donosiš zaključke i nerviraš se." Na osnovu onoga sto si mi ti rekao sam otisao kod Kocke, i pitao ga sta je sa motorom a on je potvrdio tvoje sumnje (napominjem da mu nisam rekao na sta sumnjam!)... I svi ostali forumasi su ti rekli da je to ozbiljan kvar, ali ti nisi nasao za shodno da mi to kazes pre kupovine. Da je malo manje kvarnih ljudi, bilo bi i manje neuspesnih transakcija kako ih ti zoves... Inace, to sto spominjes Cakija mi nije jasno. Samo sam sebe zakopavas jer time naglasavas da je moj majstor kriv sto nije cuo kako masina radi, a iz toga samo zakljucujem da je imao sta da cuje... Lepo sam rekao, ponovicu jos jednom, nije gazio motor, ne verujem da ga je vozio na vecem broju obrtaja od onog na kom se cuje lupanje, otud verovatno i to sto nije cuo... Pogresio je, ne mogu da kazem...

I da za kraj napomenem da sam lepo nastupio i kao covek, zvao Vladu, ali je on odbio svaki vid saradnje i njegova devojka mi je prekinula vezu (kako on kaze)... E onda sam resio da krenem malo drugacije...

I to sto kazes da si pitao samo za lanac... Nije bio samo lanac, pitacu Cakija, mozda se on seca... Ali nije ni radilica, a ni lezajevi, to bih zapamtio...

• Enduraš, 6386 postova
  • Motocikl: CRF300L

Stvarno mi je zao sto ovo citam :(

Ako je otisao lezaj na radilici (tj da je prolupao je motor) ne da ne smes da ga vozis, nego ne bi trebao ni da ga palis. I Kvarisa ne siri dezinformacije, lezaj na radilici moze da se cuje 100tinjak km dok se ne okrene i "zakove" masinu. I to se ne cuje jednolicno nego se zvuk pojacava svakim predjenim kilometrom. E posle toga je tek propast, kad se okrene lezaj pojede i radilicu, pa sledi obrada radilice na specijalu (ako moze da izadje na specijalu), a ako ne moze tj suvise je pojedena onda mora nova.

Dushe, mislim da kod tebe to nije slucaj jer kako sam ukapirao ti vozis motor vec duze vreme sa tim lupanjem. Verovatno je otislo nesto drugo.

Predugacak je prethodni post, da ne editujem...

"E sada ti na osnovu starih spekulacija o tome gde bi mogao biti problem donosiš zaključke i nerviraš se, a to se tako ne radi, a naravno majstori krvopije te prže kao ma kakvi gotov je parkiraj u garažu. A ovi komentari na forumu tek nemaju smisla, većina ljudi koji ti lupetaju o nekim popravkama nisu u životu ulje zamenili, i voze motore 2007 godište, i naravno da im je sve krš."

Opet tebe citiram. Majstori krvopije su imali izuzetno zabrinut izraz lica pri slusanju onog lupkanja... Inace, meni Vlada (za sve neupucene, decko koji je od Lakija kupio motor, pa mi uz njegovu pomoc prodao) rekao da on vozi 10 godina motore, a da se ti bas i ne razumes nesto (ne palim vatru, to mi je danas rekao preko telefona, kao i to da niste drugari nego da ste se upoznali kad je od tebe kupio motor). Ko se koliko razume, bas me briga, samo ti kazem... Inace,lepo sto imas dobro misljenje o ljudima koji su zeleli da mi pomognu savetima. Majstori su krvopije, forumasi gluperde... Jedini si ti pametan i znas sve. A ne znas da kazes- postoji neki problem s radilicom...

Newbee- ne znam sta je, znam sta mi je Kocka rekao, i sta je rekao Laki, a price im se podudaraju...

• Enduraš, 6386 postova

10 000km je predjeno sa takvim agregatom... (deset hiljada kilometara!). Pa ko zna sta je sve pojebano...

NEMOGUCE je da prolupao motor predje 10 000 km. Sad sam siguran da nije prolupao. Pitaj bilo kog mehanicara, svaki ce ti to reci. Ne moze ni 1000 km da prodje, a kamoli 10 000 !

Ipak, ostaje da se utvrdi sta lupa. I jos nesto, nemoj mnogo da verujes majstorima koji oslusnu masinu i kazu - to je, ovo ti pricam iz licnog iskustva. Dok se ne otvori ne zna se sta je.

Nisam rekao da je prolupao nego da ce tek da prolupa (odnosno ne ja nego Kocka), on sad ide sasvim fino, samo sto zveci ko nenormalan od 3,5 pa na dalje u bilo kojoj brzini... Otvorice Kocka motor ovih dana, kad bude imao vremena, sad rece da nema. Kome da verujem ako ne njemu...

Alo, opet ti kažem nisam ti ja prodao motor, ljudi o kojima govorim da su im sve krševi postoje i to i sami tvrde, majstori jesu krvopije i to je tek dokazano, ne razumem se u motore, zato i posećujem forum, kažem spekulacije zato što mašina nije otvorena i ne može se znati u čemu je problem, pominjem Cakija zato što, koliko god ti bežao od toga, on jeste bio zadužen da kaže da li nešto nije u redu sa motorom, a onaj drugi transalp, no coment, tu ne vidim ništa loše, ne sedim na njemu ceo dan pa da znam koliko je prešao, a kilometražu sam rekao imajući u vidu stanje motora, pretpostavljajući... I da ti kažem nešto onako drugarski, daj skini mi se, molim te, pokušavaš da me zavadiš sa celom zemaljskom planetom, zbog toga što si se ispalio (što ostaje pitanje jesi ili nisi), nisam ti bre ja kriv, idi tuži, tuci, teraj, batinaj, boli me baš uvo, a mene ostavi na miru, ja sa tobom i tvojim popalama nemam ništa...

Preko TEBE sam kupio motor, koji je bio u TVOM vlasnistvu, koji si TI prodao Vladi, koji je opet uz TVOJU pomoc taj motor prodao meni... Tako da TI sa celom pricom i te kako imas veze. A pritom nisi nasao za shodno da mi pomenes bilo kakvo lupanje... Nudis mi motor a pretpostavljas koliko je presao... I to si ni manje ni vise promasio za 40 000km... Stvarno si sad rekao pametnu stvar... Da ljudi vide taj motor, pa bi se jos i nasmejali...

• Enduraš, 6386 postova

Nisam rekao da je prolupao nego da ce tek da prolupa (odnosno ne ja nego Kocka), on sad ide sasvim fino, samo sto zveci ko nenormalan od 3,5 pa na dalje u bilo kojoj brzini... Otvorice Kocka motor ovih dana, kad bude imao vremena, sad rece da nema. Kome da verujem ako ne njemu...

Da nije tuzno bilo bi smesno  ::) Ili je prolupao ili nije, nije Kocka prorok pa da zna da ce prolupati. Po svim simptomima nije, da jeste culo bi se i na leru i ne bi se navozao sa njim. Aj u po veceru na sledecem okupljanju da je kvar neka glupost :);) Jos ako kavarisa sprema pasulj, bice mi vecera jos sladja  :D

E pa jedino da odes sa mnom kod Kocke :P Kaze da ce to lupanje da bude sve jace i jace i da ga teram ispod 3,5 (kako sam ga ja inace i vozio po gradu)... Ostecuje se i tako, ali manje nego kad zveci... A da je prolupao, definitivno jos uvek nije, ali ne zelim negde da me ostavi na putu, tako da otvaranje agregata uskoro sledi. Veruj mi da bih ja bio najsrecniji da je u pitanju neka glupost, i da se radi o istoj stvari kao i sa onim likom sto je cuo neko lupkanje na Africi, pa je resio da nista vise ne radi, tera dok ne crkne... I presao sa njom jos 150 000km... U tom slucaju imas dve vecere ;D

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Preko TEBE sam kupio motor, koji je bio u TVOM vlasnistvu, koji si TI prodao Vladi, koji je opet uz TVOJU pomoc taj motor prodao meni... Tako da TI sa celom pricom i te kako imas veze. A pritom nisi nasao za shodno da mi pomenes bilo kakvo lupanje... Nudis mi motor a pretpostavljas koliko je presao... I to si ni manje ni vise promasio za 40 000km... Stvarno si sad rekao pametnu stvar... Da ljudi vide taj motor, pa bi se jos i nasmejali...

Mnogo mi se spava, rano ustajem ujutru i ćutao sam isuviše, ne mogu više! Izvini Duše, moraću mnogo da te razočaram, tvoja priča ima smisla jedino da se ovo desilo nekom NOVOM motoru, a ne skajlabu starom 20 godina. Ko je to i kako vozio pre tebe NIKO ne zna i niti jedan MAJSTOR ne može da kaže. Jedini krivac za celu ovu situaciju si samo TI i niko više. Prethodni vlasnik jedva da ima BILO kakve veze sa celom situacijom a o Lakiju i da ne pričam. On tek nema blage veze sa tvojim propustima. POLOVAN motor se kupuje u vidjenom stanju i imaš rok od 24h po zakonu da ga vratiš ako ti se ne svidja(što mi je potpuno suludo) i da zahtevaš pare nazad. Voleo bih da vidim TOG majstora koji će sa mnom da dodje u kupovinu polovnog motora (na primer u Rumu) i da mi garantuje ovo ili ono, koliko je prešao, ili dal ga je baba vozila do pijace, ili KOLIKO ĆE JOŠ DA PREDJE!!!! TI si jedini koji ima POTREBU da utvrdi stanje motocikla pri kupovini zato što su TVOJE pare u pitanju (onih 50E i da ne pominjem). Ja prodavac mogu da ti pričam da ga je vozio sultan od Bruneja samo za svoj rodjendan jer ima još 364 drugih motocikala koje voza preko godine - priča NEMA VEZE sa njegovim pravim stanjem. Dali ti je neko nešto GARANTOVAO (nedajbože) prilikom prodaje? Ovo ponavljam samo iz razloga što mi se uopšte ne svidja tvoja zabluda u celoj ovoj situaciji i to što bezrazložno napadaš Lakija. Ovo važi i za sve ostale ozlojedjene kupce polovnih pokretnina na dva točka...

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

Dushe, ne poznajemo se ali si mi bas cool lik. Citajuci tvoje postove kada si kupovao motor i o planovima da ga lepo sredis i ne mislis, podsetio si me na mene kada sam kupio svoj motor. Koliko srece zbog motora, koliko zelje da se sredi kao da je sada izasao iz fabrike a ne pre 20god. Hej! ostvarenje snova! Razumem tebe i tvoju ogorcenost. Nesto slicno se i meni desilo (samo sipaj benzin i vozi - behu reci prodavca). I majstor koga sam vodio je to potvrdio. Ali stvarnost je nesto drugo. Sada mi se ni gume ne kupuju a da ne pricam o necemu vecem.

Tvoja situacija je komplikovanija (citaj: skuplja). Nadam se da gresim!. Ali moras da malo smiris strasti. Ne zelim da branim nikoga. Nikoga od ljudi umesanih u tvoj slucaj ne poznajem tako da od toga nemam nista. Jednostavno se desilo to sto se desilo. malo mi glupo zvuci da krivis nekoga drugog do sebe (kao sto sam je kod mene slucaj). Tu je, naravno, i krivica majstora, mada ni oni nisu svemoguci. E sada, oko krivice prethodnog vlasnika koji ti je prodao motor... To vec govori kakav je to covek. Sta ces (i da li ces) nesto uspeti, ne znam. U mom slucaju je bila devojka ;-), ali je to, opet ponavljam, najvise moja krivica. Direktno ili indirektno, manje bitno. Zao mi je sto uopste ovo pisem. Znam, mozda ces reci: ne znas ti sve detalje i sta te briga ili nesto slicno... U pravu si. Ali sam samo pokusao da iznesem neko svoje vidjenje jer sam manje-vise prosao kroz slicno _ranje.

Zelim ti sve najbolje i da probleme resis sto bezbolnije.

Pozdrav, Ivica

Pa dobro čuješ li ti sebe, onaj beli motor je za taj tvoj Amerika, ali ti izgleda nisi skontao da nije bitno koliko je motor vožen nego kako je vožen, što ne pitaš Djuru koliko je prešao sa stromom za tri godine ili još bolje Chalu, šta to znači da su ti motori krševi, jel? A to lupkanje je zasigurno neka nebuloza, ali naravno to nije bitno, najbitnije je pronaći krivca, a to sam svakako kako vidim JA. Ja bi svakako voleo evo da ti meni lepo kažeš šta ti uopšte hoćeš od mene, osim da me prozivaš?

Ovi niski udarci, kao ja se razumem, a ti ne, ti znaš a ja ne znam, to je na nivou osnovne škole...Čoveče shvati, ne gradim ja svoj život, vrednost, reputaciju i sve ostalo na tome šta ti misliš ili kažeš, isto tako i ostali forumaši, forum mi jeste drag ali nije smisao mog života i postojanja, da je tako već bi se davno srušio pod tvojim optužbama, a kao što vidiš I DALJE SAM NA NOGAMA!!!

Povlačim se iz ove teme, sve je rečeno...

Nije to bas tako sa zakonom, vec sam pricao sa advokatom.  ;) A rekao sam i Vladi ovo isto-nije problem ako nesto crkne, svestan sam ja toga da je to bas bas mator motor i da u svakom momentu moze nesto da otkaze. Ono sto mi smeta je sto mi za neke probleme sa njim nije ranije receno, a uveliko se znalo... To je sve.

Pa dobro čuješ li ti sebe, onaj beli motor je za taj tvoj Amerika, ali ti izgleda nisi skontao da nije bitno koliko je motor vožen nego kako je vožen,

Xexexe, pa bas zato se i ljutim na tebe, jer si bas ti vozio motor koji sada posedujem... A nisi nasao za shodno da mi to napomenes... Uopste nisam znao da si ti bio vlasnik pre Vlade, samo si mi rekao da si uvezao motor... Da si rekao- Duše, ja sam vozio taj motor, gazio sam ga i unistavao, sigurno ga ne bih kupio... Pa cak i da si mi rekao da si ga normalno vozio, ne bih se odlucio na kupovinu pri pomenu problema koji i dan danas ima... Ali tog pomena nije bilo. Da li me sada razumes? I ja se iskreno nadam da je problem nebuloza... Sve i da jeste tako, opet mi ne bi bilo pravo sto si mi neke stvari precutao cini mi se bez razloga, jer ni Vladu ne poznajes najbolje...

Sad tek videh tvoj post. Oglasio sam Yamahu u sekciji prodajem, i tamo lepo pise sta se sa motorom desavalo, ko god pita kazem mu da je prethodni vlasnik Direktor (decko sa foruma), dam celu istoriju motora (jbg, pao je, nesto se polupalo, nesto sam sredio-brzinomer se i ne vidi da je radjen, ali ja to svima napomenem, iako je potpuno nebitna stvar, ogrebotina od 4cm koja je obradjena). Ne zelim da me neko sutra sretne na ulici i kaze-evo ga onaj sto me je zajebao... Ako neces da kupis, ima ko hoce ako ti se stvari ne svidjaju ovakve kakve su. Ne boli me stanje motora (xexe, 2000e i 20 god star motor, pa svestan sam svega...), bole me stvari koje su precutane... Ne znam iz kog razloga. Samo zbog toga imam osecaj da sam prevaren...

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Svega ovoga ne bi bilo da je Duh izvezao celu sezonu sa svojom yamahom 125....pa onda na tenane u toku zime pazario motor za novu sezonu.

Na zalost kao i mnogi pre tebe, ukljucivsi i autora ovog posta, platio si danak maldosti/neiskustvu i dobro poznatoj paroli "hocu sve i hocu odmah".

Tvoja naivnost, neiskrenost prodavca i ocigledni diletantizam pomenutog majstora doveli su na zalost do poznatog nam ishoda.

Moj ti je savet da pre odlaska kod Kocke svratis do Joce ili marka sa Karaburme i da ih pitas za "second opinion".

Zatim se lepo saberes i oduzmes i procenis sta ti se vise isplati:

1. Iskesiras se i sredis motor

2. Das motor u oglas - sa navedenim nedostatcima

O  opciji 2b. Das motor u oglas - bez navedenih nedostataka, po sistemu nek se sad neko drugi navuce

nije na meni da diskutujem

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

...Na zalost kao i mnogi pre tebe, ukljucivsi i autora ovog posta, platio si danak maldosti/neiskustvu i dobro poznatoj paroli "hocu sve i hocu odmah"...

Uh, ja platio vise puta :-\

Svega ovoga ne bi bilo da je Duh izvezao celu sezonu sa svojom yamahom 125....pa onda na tenane u toku zime pazario motor za novu sezonu.

Na zalost kao i mnogi pre tebe, ukljucivsi i autora ovog posta, platio si danak maldosti/neiskustvu i dobro poznatoj paroli "hocu sve i hocu odmah".

Tvoja naivnost, neiskrenost prodavca i ocigledni diletantizam pomenutog majstora doveli su na zalost do poznatog nam ishoda.

Moj ti je savet da pre odlaska kod Kocke svratis do Joce ili marka sa Karaburme i da ih pitas za "second opinion".

Zatim se lepo saberes i oduzmes i procenis sta ti se vise isplati:

1. Iskesiras se i sredis motor

2. Das motor u oglas - sa navedenim nedostatcima

O  opciji 2b. Das motor u oglas - bez navedenih nedostataka, po sistemu nek se sad neko drugi navuce

nije na meni da diskutujem

Au Peki da znas koliko sam puta zazalio zbog brzopletosti... I znao sam ja to sad, preplatio sam motor, al ajde kao nema veze (ponavljao u sebi.ma bitno da je agregat dobar). Pa koliko mi je znacio motor, govori i cinjenica da sam presao skoro 2000km za 2 nedelje.I sad tako... Cekam da prodam Yamahu, pa da sredim Hondu (po starom srpskom sistemu-seci usi pa dupe zakrpi, nas je narod naviko da trpi). ;D

Opcija pod 2B ne dolazi u obzir, nisam peder..

• U prolazu, 60 postova

Takodje mislim da to nije lezaj na radilici.Nikako mi nije jesno da ako je lezaj,da se ne cuje u cijelom rezimu obrtaja.Druga stvar,rece da agregat tako radi vec hiljadu km,nema logike.Sve mi to lici na neke vibracije.Meni se recimo dogodilo da cujem vibracije na agregatu,dugo nisam mogao da pronadjem sta je,u stvari,sirena dodirivala stap viljuske.Ovo napominjem iz razloga sto je to bio takodje zvuk koji me zabrinuo.Idi ti ipak jos kod nekih ljudi po"second opinion",kako neko rece.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja