novi član 2 Napisano Maj 23, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi. Ovo bi trebala biti moja prva kupivoina motora pa imam dosta dvoumljenja (tačnije troumljenja) i nedoumica. Nikako da prelomim. Reci te mi za koji od ova tri modela se odlučiti: Scarabeo 50 4T Liberty 20 2T Vespa LX 50 FL 2T Pripadaju istom cenovnom rangu. O dizajnu ne vredi diskutovati (to je već subjektivno). Koji je po pitanju tehničke izvedbe najbolji? Sledeće što me interesuje je da li motor od 50 cc može da zadovolji moju potrebu da s njime svakodnevno odlazim (a i da se vraćam) na posao koji je od kuće udaljen oko 15ak km? I poslednje za ovaj post. Koja je preporučena brzina vožnje ovih skuterčića od 50cc? Puno pitanja. Nadam se da će biti i odgoora. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan 68 Napisano Maj 23, 2011 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio MP3 300 Prijavi odgovor kao problematičan Scarabeo 50 4T Liberty 20 2T Vespa LX 50 FL 2T Tezak izbor jer su svi tehnicki tu negde. Vespa je sinonim za dvotockase, i tu sto se tice dizajna i trenda nema greske i dvoumljnja jer je uvek in. Liberty i Scarabeo su slicni, skoro isti ali prednost dajem scarabeu jer je to 4T 4V novi agregat koji iako je cetvorotaktni ide kao 2T jer je ,,nabudzen" elektronikom da ide kao 2t a trosi minimalno goriva, jedino sto je razlika u ceni skoro 200eu na popustu a bez popusta 450eu. u svako slucaju sta god odaberes neces pogresiti..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 23, 2011 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Evo velikih znalaca i velikog foruma za skutere gde ces dobiti sve informacije: http://www.piaggio.co.rs/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novi član 2 Napisano Maj 24, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najviše se dvoumim između Vespe i Scarabeo. Jedina stvar koja mi se čini kao bitna razlika između ova dva modela je veličina točka i zbog toga naginjem ka Scarabeo a Vespa mi se više sviđa na izgled. Da li ta veličina točka stvarno predstavlja i stabilnost, tj sigurnost u vožnji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Maj 24, 2011 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Vespa da ne valja,da je neudobna i nesigurna? Ma daaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Maj 24, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako tih 15-tak kilometara od kuće do posla prelaziš npr. nekim magistralnim putem, možda je bolje da se držiš većeg točka. Ako je vožnja uglavnom po gradu, neće biti veće razlike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan 68 Napisano Maj 24, 2011 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio MP3 300 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da bi lakse vozio sa vecim tockom u smislu udobnosti i upravljivosti, mada generalno ako naletis na ulje, rizlu ili slicna iznenadjenja na nasim putevima tesko da bi te i siljci zadrzali na putu. Ipak moj glas ide za veliki tocak.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1726 Napisano Maj 26, 2011 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Iako vozim skuter sa 16-icom napred i 14-icom pozadi,za mene je 10-ka keva!Zato što kad je provališ možeš da se igraš i da lomiš skuter kako zamisliš!Da ne pričam o slalomu i izvlačenju u uspravan položaj prostim dodavanjem gasa :'( ...neprocenjivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Maj 28, 2011 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan ciao,slazem se sa Ivanom maltene u potpunost.veliki tocas apsolutno za nase uslove narocito ako nemas iskustva u voznji pa i pocetnickog 50cc skutera.sva tri su slicna priblizno po performansama,vespa je drugi tip skutera od prethodna dva mada ako ti treba da se prevezes od do svakog dana,zasto nekupis skuter polovan nekog italijanskog proizvodjaca dvotaktni,jeftin za odrzavanje,jeftini delovi,zivahan je i sto je najbitnije jako lepo su uradjeni,kvalitetno.ako si bas zacrtao ova tri,glasam za liberty je je najrasprostranjeniji kod nas(od ta tri) i imas delova da nekazem svuda.pozz... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Avgust 22, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan da ne otvaram novu temu jer naslov bi bio isti samo se razlikuju modeli skutera: Honda Lead 105 cc 2004 za oko 500eur; Honda Dylan 125cc 2003 za oko 900eur ili Liberty 125cc za 600 (naravno ima isti ali registrovan na 50cc)-samo to nisam siguran koliko je pametno ... Pošto polako prihvatam savet većine da 50cc nije za mene, onda mi se ova tri ukazala kao zamena za mog previše žednog kineza pa svako iskustvo je dobrodošlo ... Lead ima ultra male točkiće 10ke ali lepo vuče, ostale niisam probao osim Libertija ali mi nešto neleži posle V3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4833 Napisano Avgust 22, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Od ova tri modela što si naveo, izbacio bih odmah ovaj Lead 100 ccm, prvo zbog točkića a drugo, čini mi se da i napred ima doboš kočnicu Vidiš i sam kako se "lako" prodaje kad dođe vreme (cena). Liberty je dobar izbor zbog dostupnosti delova, majstori ga znaju već u dušu a pouzdan je . Problem je što je teško naći očuvan i neizakan primerak a i tebi se ne sviđa preterano...Od ove trojke ostaje Honda Dylan. Kod njega je sve prva liga a samim tim i cena. Te varijante 125-ca registrovanih na 50 ccm batali...izgubilo je smisao. Moj savet ti je da još malo pročešljaš oglase i pijacu. Ima motora a ne prodaju se baš lako, tako da možeš naći lep primerak za relativno male pare - samo strpljenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12750 Napisano Avgust 22, 2011 Ne silazi, 7378 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pokusaj da nadjes Yamahu Cygnus. Predobar skuter! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Avgust 22, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Preporučujem Liberti 124, ali samo sa preporukom ili detaljnom proverom. Alternativa može da bude i Honda Pantheon, veoma pouzdana mašina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1967 Napisano Avgust 22, 2011 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Lead sam vozio nekoliko puta, ima jedna drugarica. Dobos napred - pozadi. Ne koci nikako ide dosta dobro. Tockovi su kriminalni. Kvalitetan jeste i nema neku visoku cenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Avgust 23, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan stani šta je kriminalno kod točkova dimenzije, oblik, ili te kočnice ja ga vozio po kraju i lepo koči bez nekih problema sa mojih 124kg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Avgust 23, 2011 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan 15km? preporučujem - bicikl. jeftinije i zdravije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1967 Napisano Avgust 23, 2011 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Em su mali po precniku, em su uski. A i dobos koci lepo dok je to sve novo i dok ga malo ne dohvati voda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Avgust 24, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Tockove 16 coli, motor veci od 50 (ako imas polozeno, ako nemas, polozi), 4T. Scarabeo (ali veci od 50). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...