Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• ★★★★★, 654 postova

Mislim da tako mora biti praznog hoda, ako zelis probaj nastelovati gore na rucici gasa, videces dve sajle i srafove za fino podesavanje, pa probaj..

Урадио сам овако како си рекао и нема више ни трунке празног хода :takoje:

...Али сам сад направио још већи проблем 0plac.gif изгледа да ми је мотор пресисао док сам штеловао сајлу и сад неће да упали, верглао сам га 15 пута, нисам смео више да не би испразнио акумулатор.

Може неки савет?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• AMATEUR, 293 postova
  • Motocikl: Ma svasta:)

Mislim da tako mora biti praznog hoda, ako zelis probaj nastelovati gore na rucici gasa, videces dve sajle i srafove za fino podesavanje, pa probaj..

Урадио сам овако како си рекао и нема више ни трунке празног хода :takoje:

...Али сам сад направио још већи проблем 0plac.gif изгледа да ми је мотор пресисао док сам штеловао сајлу и сад неће да упали, верглао сам га 15 пута, нисам смео више да не би испразнио акумулатор.

Може неки савет?

Proveri crveno dugme za gasenje, copavu, sauh u kom je polozaju.. Zatvori dovod goriva na slavini, na dnu karburatora videces sraf u udubljenju, odvrni ga srafcigerom i trebalo bi da iscuri benzin koji je u karbu, kada nema benzina otvori slavinicu i kad krene benzin da curi zavrci sraf i pali:)

• ★★★★★, 654 postova

Proveri crveno dugme za gasenje, copavu, sauh u kom je polozaju.. Zatvori dovod goriva na slavini, na dnu karburatora videces sraf u udubljenju, odvrni ga srafcigerom i trebalo bi da iscuri benzin koji je u karbu, kada nema benzina otvori slavinicu i kad krene benzin da curi zavrci sraf i pali:)

Пробаћу сутра ово што си навео. Црвено дугме, ћопаву и сауг сам већ проверио тако да није до тога.

• ★★★★★, 654 postova

Ништа, испразнио сам акумулатор од верглања, напунио га и пробао опет да га упалим - неће. Извадим свећицу, заверглам и не баца варницу уопште.... Уз њега сам добио NGK DR8EA.

Шта ми је чинити?

• ★★★★★, 654 postova

Направиш посла званичном сервисеру у твојој околини.

Гурао сам га 2км до сервиса по овој врућини, зато што сервисер не може да превезе пулсера јер је ''превелик'', може само скутере да превезе... :(

...А иначе, не може данас да погледа мотор јер поправља купатило... :lud:

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

Ништа, испразнио сам акумулатор од верглања, напунио га и пробао опет да га упалим - неће. Извадим свећицу, заверглам и не баца варницу уопште.... Уз њега сам добио NGK DR8EA.

Шта ми је чинити?

За почетак провери прекидач на корману ( десни ) а онда прекидач на бочној ногари :neznam:

• Akvarista u pokusaju, 142 postova
  • Motocikl: Suzi nudista SV650 '09

Ne razumem se bas u struju ali ako motor vergla i pri tom NE baca varnicu,to nema nikakve veze sa prekidacima,nogarama i sl.

• ★★★★★, 654 postova

zasto ne bi jednostavno proba sa drugom svecicom?

Зато што сам већ пробао?

Ово је невероватно каква је то багра лоповска из спринта................

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Gazela

Ne razumem se bas u struju ali ako motor vergla i pri tom NE baca varnicu,to nema nikakve veze sa prekidacima,nogarama i sl.

Велики црвени прекидач на десној страни кормана прекида напајање за паљење (варницу) , а прекидач на бочној ногари код неких мотоцикала прекида струју за стартер (анласер) а код неких напајање за паљење :neznam:

• We make noise, 120 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 125 Honda 80

Pzdrav svima hitno mi treba pomoc 0tuzan.gif.. pulser nece da mi upali, kad mu dam kontakt i stisnem dugme za paljenje nestane mi totalno struja na par sekundi.. a kad pokusam na gurku krene da cima kao da nema goriva i onda se ugasi i posle ne daje nikakve zivote nekih 5-10 min.. jel zna neko mozda sta da radim? 0zbunjen.gif ili ako nista drugo da li neko zna dobrog elektricara u beogradu...

• AMATEUR, 293 postova

Posle skoro tri godina druzenja zamenjen akumulator, 2500din za Unibat CB9 9 ampera zamenio stari CB7 od 7 ampera, koji je bio na izdisaju i ne bi preziveo zimu.. Ova devetka je legla ko budali šamar, knap!

1moto3.gif1moto3.gif1moto3.gif

• AMATEUR, 293 postova

Pzdrav svima hitno mi treba pomoc 0tuzan.gif.. pulser nece da mi upali, kad mu dam kontakt i stisnem dugme za paljenje nestane mi totalno struja na par sekundi.. a kad pokusam na gurku krene da cima kao da nema goriva i onda se ugasi i posle ne daje nikakve zivote nekih 5-10 min.. jel zna neko mozda sta da radim? 0zbunjen.gif ili ako nista drugo da li neko zna dobrog elektricara u beogradu...

Kakav ti je akumulator? Probaj da prespojis kablovima na auto ili dopuni na punjacu pa vidi hoce li..

Mada na gurku bi trebao da kresne..

akumulator je star 1 god i radio je super sve do juce... juce sam krenuo do prodavnice i poceo motor da mi trokira i od juce ne mogu da ga vozim.. uspem da ga upalim i da ga vozim mozda 15 metara i cim mi padnu obrtaji ispod 1500 krene da trokira i nece da primi gas

• AMATEUR, 293 postova

Proveri malo struju, svecica, bobina, da se nije neka zica iscupala pa pravi spoj,,.. Kad pritisnes dugme za paljenje a on gubi svest bice da je struja u pitanju, akumulator.. Jer morao bi da grokce bar da je akumulator dobar..

hmm moracu da vidim da skinem i rezervoar da ipak proverim kompletne zice... sve je to pocelo da me zeza od kad sam stavio led zmigavce bem ti dan kad sam to stavio... od kad sam njih stavio poceo neki baksuz da me juri 1oda.gif. e da ako ne nadjem kvar da li moze neko da mi da br od elektricara u beogradu?

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Qingqi 200 sm

ja bih provjerio kleme na tvoje mjesto... meni su se obje fabricke okinule u roku od mjesec dana, zamijenio ih kvalitetnim i ne brigam vise o tome

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 174 postova
  • Motocikl: CBR 600 F4i

Ekipo, ja sam juče na svom Qingqi QM200GY B/A dostigao brojku od 30.000 km.

Uskoro sledi redovan servis i štelovanje ventila.

Da li bih trebao nešto preventivno zameniti kako bi me motor služio pouzdano kao i do sada - da ne ostanem negde na putu...1moto3.gif

Što bi rekli "bolje sprečiti nego lečiti"...

Могао би написати које си све проблеме имао у тих 30 000км?

Ovde cu napisati sve sto je radjeno, ukljucujuci redovno odrzavanje i saniranje problema:

-Na 20.000 promenjene gume

-Na negde oko 10.000 promenjeni semerinzi prednjih vila

-2 puta promenjena sijalica prednjeg fara, na oko 20-25 hiljada se istopio H4 konektor za sijalicu pa je promenjen

-2 puta promenjeni semerinzi osovine menjaca i prednjeg lancanika

-na 15.000 promenjeni lancanici i lanac

-na 30.000 promenjene prednje kocione plocice

-negde na oko 20.000 mi je puklo "prozorce" - pokazivac nivoa kocione tecnosti - umesto njega ubaceno 50 para iz SFRJ

-rezervoar je udaren par meseci nakon sto je kupljen motor, misim da je on (tj. nategnuta kacenja plastika) krivac za pucanje plastika pocev od 13.000 pa na dalje. Plastike sam prvo ojacavo poliesterskom smolom, a sada pokusavam da napravim nove.

-na 15.000 nastelovani ventili, danas planiram drugo stelovanje

-promenjena 3 automata za migavce

-ugradjen podmazivac lanca

-ugradjen nosac GPS-a

-ugradjena uticnica 12v za auto punjac

-na prethodnoj bajk rok misiji mi je procureo rezervoar (verovatno posledica onog udarca)

-sada bi se trebao promeniti dihtung dekle ventila, ali ga nemaju u Sprintu

-imao sam problem sa copavom - pojeo se sraf koji je drzi pa je cesala o zadnju vilu

-nekoliko puta sam menjao neispravne diode stop svetla.

-promenjen rele paljenja

-Zamenjen akumulator na nekih 25.000km

Mislim da je to sve... ako se jos necega setim dopisacu...

Uglavnom zahvalan motor, jeftin za odrzavanje, mali potrosac - sa masinom za ovih 30.000 km nisam imao problema.

Najduza razdaljina koju sam presao je 880km za 2 dana na proslogodisnjoj Bajk Rock misiji...

Ako jos nesto zatreba pitajte1zdravo.gif

• Zainteresovan, 653 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure, Benelli TRK 502 X

Stevane koje si gume uzeo i koliko si platio? Ove fabricke su dosta lose i proklizavaju, a miselinke skupe jako oko 100 eura komad...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja