Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• AMATEUR, 293 postova
  • Motocikl: Ma svasta:)

Za sve koji traze lanac, zovnite coveka ili posaljite sms i trazite lanac 428 korak, prebrojite karike na svom lancu i toliko porucite, mislim da ce oko 2000 din biti cena, narucivao neko od kolega ranije.

Miki Jawa 062/1 344 360

Molim i drugi put0takoje.gif

PROBAO DA SAKRIJEM BROJ ALI NESTO MI BAGUJE TA OPCIJA..

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: qingqi 200

@stipe procitaj malo sa pocetka teme ili samo pretrazi temu sa "lanac" pa ces naci od koga mozes da narucis i po kojoj ceni ili Tekst koji želiš

hvala ti,procitao sam...al posto sam ja iz CG ovamo traze u moto prodavnice po 60 -70 cak i 80e za lanac, malo preskupo za ovako jeftin motor.

• U prolazu, 16 postova

Jel ista sajla kilometar sata kod qingqija i kod sprint pulsara?Ja imam qingqi 125gy.Gde da je nadjem,posto je onaj uvoznik derac koze.Mislio sam u massetehnicu.Ako neko ima predlog,fala unapred.

Ljudi koji rade tahografe rade i sajle za km sat.Podji u bilo koju radnju tahografa ...

• U prolazu, 16 postova

Nemoguce da nemas nikog ko bi ovde to mogao da kupi i donese ili ti posalje,

Imam strica al nmg njega starog motat tamo -ovamo ...http://www.motodelovi.com/index.php?ord=2&cat=151 normalne cijene lanca al vidim ne salju za cg.

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Majesty 250, Burgman 400

evo ideja za neka buduca farbanja. Kako sam to uradio kao i koferi i td. Inace mesecima sam isao svaki vikend beograd sremska kamenica i jos neka voznja izmedju. Jednom sa bratom Beograd subotica nas dvojica zajedno 190 kg i koferi puni i samo udri :takoje: Opasno magarence

• Rodjena na motoru, 735 postova
  • Motocikl: Honda hornet - Night Fury

Ljudi imam ozbiljan problem sa nabavkom lancanika...nasla sam lanac ali lancanike nema boga...svi kazu da ce narucivati tek posle sajma...ajde jedan helpic...koga da zovem i gde da idem 1neznam.gif

• AMATEUR, 293 postova
  • Motocikl: Ma svasta:)

Lancanici

JT Sprockets

Original 15/51 prenos: 68 linkova 428 lanac.

Prednji JTF 426 15 zuba

Zadnj JTR 269 51 zuba za originalni ratio, tako je bar kod mene na Pulseru 200 sa diskom pozadi.

Prednji JTF409 trba mala obrada kod strugara da bi se upasovao napred.

Zadnji JTR809 ali ovo je za model sa dobos kocnicom pozadi.

Molim i drugi put1nanana.gif

post-17717-0-83576700-1363627457_thumb.jpg

post-17717-0-53321300-1363627458_thumb.jpg

Zvala sam beru...nema uopste ove lancanike... tj nema JTF 409 sa 15 zuba, i nema JTR 809 sa 48 zuba... on je izracunao da bi trebala da stavim 14 i 45 zuba...0stabre.gif da bih dobila isti prenos...ubicu se ako uskoro ne nadjem odg na ovo pitanje 0plac.gif

i ne gadjaju se mere koje si mi dao...sa onim koje sam dobila od zileta 0stabre.gif

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Nije neka pomoc, ali kad sam gledao da sebi uzmem rezerve, nisam nigde mogao da nadjem uopste JTF 409 sa 15 zuba, nalazio sam samo sa 14 ili sa 16. tako da su su kombinacije 14/45 za 3.21 ili 16/51 za 3.19 sto je nekoliko ljudi stavljalo u temi.

48/15=3,2

45/14=3,21

Da, u pravu je Bera, šta je nejasno?

Nije nejasno samo u poslednjih par dana dobijam razne dimenzije I razne brojeve I od bere opet dobih nesto sledece ... aj jos mali info kakva je razlika izmedju 14/45 I 16/51?

Sent from my PAP4040_DUO using Tapatalk 2

• Svrati ponekad, 312 postova

Ja sam od Bere narucio 16/46. Mogu ti reci da uopste nije los potez ako pretezno vozis putem. Daleko je mirniji i tisi motor jer ide istom brzinom na dosta manjim obrtajima. Jedino se u 5. stepenu oseca da je lenj na gasy ali zato na 6k rpm ide 95kmh a na 7k ide preko 110.

Na kraju, uvek mozes da uzmes prednji od 14 zuba i dodjes maltene na fabricki prenos.

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Suzuki DR650 SE & Sprint Pulser 200

Ja sam od Bere narucio 16/46. Mogu ti reci da uopste nije los potez ako pretezno vozis putem. Daleko je mirniji i tisi motor jer ide istom brzinom na dosta manjim obrtajima. Jedino se u 5. stepenu oseca da je lenj na gasy ali zato na 6k rpm ide 95kmh a na 7k ide preko 110.

Na kraju, uvek mozes da uzmes prednji od 14 zuba i dodjes maltene na fabricki prenos.

E, odlicno sto si se javio, bas sam hteo da pitam da li je neko menjao fabricki odnos lancanika i kakva su iskustva.:-)

Reci mi kako ti se sad ponasa motor na nizim obrtajima, ima li dovoljno snage, tj. da li i dalje dobro povlaci? Imas li osecaj da je 1. brzina postala "duza" u odnosu na fabricki prednji sa 15 zuba?

Evo jedan koristan link na ovu temu, ako jos nekog interesuje: Link

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

@nensy jedina razlika moze biti u broju karika lanca, jedna dve gore dole, ali sa 14/45 i 16/51 neces osetiti apsolutno nikakvu razliku sto se tice rada motora ili brzine, to su promene odnosa u stotim delovima tako da je zanemarljivo. Uzmi bilo koju od ovih kombinacija i ne beri brigu.

Ako hoces malo vecu putnu brzinu mozes uraditi 16/45, malo ce biti tromiji motor u 5oj, ali na tvoju kilazu to neverujem da je neznam koliki problem. Posto su nam motorini toliki koliki su, masa vozaca i velicina (od 50-110kg, od 160cm-200cm) vise utice na performase pri ubrzavanju i krajnjoj brzini nego par stotih u odnosu velicina zubcanika.

Ako ti cisto mehanicki nije jasno (bez ljutnje, mozda razumes celu stvar bolje od mene), odnos koji se dobija deljenjem broja zubaca na prednjem i zadnjem lancaniku treba da posmatras kao "broj obrtaja koji prednji lancanik (motor) treba da napravi da bi se zadnji lanacnik (tocak) napravio jedan krug". U orginalu na motoru je 3.2 taj odnos (48/15=3.2), odnosno prednji lancanik treba da napravi 3.2 obrtaja da bi okrenuo zadnji tocak za 1 krug. Sto je broj manji, motor je pod vecim opterecenjem ali teoretski moze da postigne vecu brzinu (u nasem slucaju nemoze zato sto sam motor nema vise snage), sto je broj veci motor je "rasterecen", dobija se na ubrzanju a krajnja brzina opada.

• Podržavam 1

Jok....sa diskom je kocenje... prebrojala danas...16/51 po 15e su mi lancanici plus lanac...kod bere... kad smo kod toga odoh da ga zovem...

Sent from my Televizor using Tapatalk 2

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Suzuki DR650 SE & Sprint Pulser 200

Ima li gdje da se nabavi far i maska za qingqi 200?

, Trebalo bi da ima u Massetehnic-u. Kontaktiraj ih mailom Kontakt strana, evo ti i sifre rezervnih delova: far 125401410003 - 2489, maska fara 125401410006 - 2558, odgovaraju brzo.

QINGQI 200 SUPERMOTO ....LANCANICI JT SU JTF 426-16 I JTR 269-51 ...

Ja narucila 409 i 809 kad oni ne odgovaraju...prednji mora da se obradi na strugu a zadnji ima 6 a ne onih nezgodnih 8 rupa....

Prodajem JTR 809 ...15e.... a ja cu cekam da mi stigne onaj koji odgovara...jos nedelju dana cekanja.....0ljut2.gif0ljut2.gif0ljut2.gif0ljut2.gif

MRZIM POGRESNE INFORMACIJE!!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja