Jump to content

Moto Zajednica

MZ popravke i štelovanja

Recommended Posts

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

moguce da ti je filter vazduha prljav,ali ako ga i suvise lagano vozis u visokom stepenu prenosa,opet ce potrosnja da se poveca....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

DOBRONAMERNA PROZIVKA:

TS Chopper, da li si rešio da nam se ne javljaš dok ti ne neđemo plavušu?  ;D ;D ;D

Ma ne, zaglavih sa nekim ispitima, pa sam retko na forumu.  A zasto pitas, da nisi mozda nasao neku?  ;D ;D ;D

To me podseti, mogao bih malo voziti veceras.  ;D ;D ;D

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

Pokusacu to,a mislim da su mi karburator vec sredjivali. Par puta i opet trosi. I ja nikad ne vozim brzo.

evo i mene, nekada vozio MZ. Jedna od bitnih stavki je igla na karburatoru, zna da se istanji vremenom, potrebno je zameniti, ali kvalitetnom. To je ona zlatna dugacka igla, imam ja jednu novu koju sam kupio, ali nije odgovarala za moj karb.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Pozdravljam Dragicu, našeg najlepšeg člana, našu prvu damu BJB MZ Svet-a.

Pitanjem karburatora se intenzivno bavio Stari Vujadin na predhodnim stranama i rešio ga je uz Svakakovu pomoć, međusobnom razmenom iskustava.

Izmenjao je sve delove u karburatoru... ma naći ćeš sve.

Savetujem da makar letimično iščitaš ovu gomilu podataka razbacanih na ovoliko strana i šta god ti nije jasno dobićeš odgovor od nas, tekstovi treba da ti posluže kao podsetnik.

Odgovor ćeš dobiti da bi znala kako šta radi a svaki ozbiljniji problem rešićemo zajedno tako da taj karburator sa ili bez filtera može da se uradi u Bgd-u ili da u Melence pošaljemo delove, svejedno, dogovorićemo se od slučaja do slučaja.

Zato, čituckaj polako šta sve ovde ima, napravi spisak šta bi radila ili dorađivala pa da preko zime sredimo sve što ima a na proleće da se vozimo.  :)

Ako nas ovoliko ima jednu MZ damu, pa taj motor mora da valja!  ;)

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Pozvao sam jednog našeg člana da se uključi na topic pa vas čeka veliko iznenađenje  ;)

Naravno, iznenađenje je više nego prijatno  :)

E Vujo, Vujo...stari lave! ;)

Pozdrav za Dragicu! :)

• Svrati ponekad, 173 postova

Hvala vam svima na podrsci! Procitacu sve sta sta pisali sa bratom pa cemo zajedno da probamo da namestimo nesto. Inace,moj motor je prilicno dobar i ispravan. Dva puta sam ga vozila na more pre par godina i jedino sta mi se desilo je da mi je pukla guma i jednom crkla svecica. Imam ovde jednog dobrog majstora koji mi priprema motor za dalja putovanja i Boris iz Zrenjanina (predpostavljam da ga znate) je moj dobar drugar i izlazi mi u susret kad god treba.

Pozdrav svima i hvala jos jednom na ovako lepom doceku.

Hvala vam svima na podrsci! Procitacu sve sta sta pisali sa bratom pa cemo zajedno da probamo da namestimo nesto. Inace,moj motor je prilicno dobar i ispravan. Dva puta sam ga vozila na more pre par godina i jedino sta mi se desilo je da mi je pukla guma i jednom crkla svecica. Imam ovde jednog dobrog majstora koji mi priprema motor za dalja putovanja i Boris iz Zrenjanina (predpostavljam da ga znate) je moj dobar drugar i izlazi mi u susret kad god treba.

Pozdrav svima i hvala jos jednom na ovako lepom doceku.

Dobar predlog i još bolje što ti je brat na raspolaganju, znači to dosta...

Borisa iz Zrenjanina neznamo a ako je MZ ljubitelj/majstor/poznavalac/uživalac dobro nam je došao jer takvih nikada nije previše i uvek su dobrodošli pa ga slobodno pozovi da nam se pridruži.

Pošteno rečeno, voleo bih da se topic širi i u drugim pravcima, do sada se popunjavamo članovima iz Sr i HR koji su zaista kvalitetni po svim svojim osobinama, pravi prijatelji i iskreni ljubitelji. :)

Bez želje za politiziranjem, mislim da imamo dosta prostora ovde i za nove, iz RS, BiH Federacije, Mekedonije i Slovenije ali i za ostale samo što navedene države smatram najbližima jer se razumemo po govoru. Protiv Poljaka naravno ništa nemam ali eto, niko nije razumeo šta pišu a i nemački manual ponekad stvara nedoumice. No, bar su ovi prostori isti ili jezički slični pa je prisustvo članova odatle po meni samo pitanje vremena.

Dragice, kada budeš bila u prilici stavi sliku, ništa hitno ali je lepo da se vidi naša nova BJB MZ mašina  :)

Mislim da nismo videli mašinu koju Kubik ima na raspolaganju, to bi zaista bilo lepo, tek kada vidiš drugi MZ dobiješ ideje šta bi sa svojim ali i sa viđenim, tako to obično ide... ;)

2 Joska

Video sam link ali sem 180w nisam ništa dugo značajno uočio. Nije me zanimalo. Računao sam da ćemo napraviti šta nam treba, isto kao sa Poljakom, sve ima ali mi hoćemo drugačije. Tako sam, možda i neosnovano zauzeo stav da ćemo napraviti SVE, uz manje ili više napora.

Joska, važna nam je procena vremena izrade uređaja radi planiranja. Ja sam voljan da dođem za Temerin kada sve završiš, uz to čekam i lepo vreme da totalno ne najebem jer vozim i bolestan sa temperaturom tako da je bitna tvoja procena kada će sve moći da bude gotovo.

Ja i Temerin je manje važno, najvažnije je da znamo kada može da se računa na gotov uređaj sa ugradnjom jer bi Svakak trebao da dođe iz HR, da svrati za Temerin i nakon vaših kombinacija produži za Bgd gde je zbrinut. To sve treba uklopiti u privatne obaveze, pare, vremensku prognozu, sadržaj provođenja vremena u Temerinu i Bgd-u i sl. što zahteva neke fiksne termine na koje bi morali da računamo. Uz to, ovde su učestale Slave koje traju po više dana dok je Katolički Božić od najvažnijih događaja prvi po redosledu pa svako ima svojih privatnih i neodložnih obaveza i zadovoljstava.

Što se dolaska u Bgd- tiče sve je prihvatljivo pa tu nema mnogo mesta dogovorima, sve zavisi od Svakaka i njegovih obaveza. Veći je problem Termin, od kada je uređaj proveren i spreman za ugradnju, da bi čovek a i svi mi mogli da računamo i uklapamo se.

Molim te da ne shvatiš sve ovo kao neki vid presije, mnogo je faktora u igri kada su moto putevi u pitanju, znaš i sam, naročito zimi...  :)

Da je leto, želeo sam da ga sačekam na granici, makar radi svađe sa carinicima... ;D , moglo bi da se kaže 'ajde dođi sutra i on bi sutra bio tu ali sada su druge prilike, sve iziskuje detaljno planiranje a i za taj plan je potrebno vreme...

Na kraju krajeva, i sam uređaj je sporedan usled čitavog niza drugih razloga...

Ja sam se na ovom topic-u angažovao koliko god sam mogao. Zaista sam uložio celog sebe pored 4 posla koje radim, dvoje dece i raspalim brakom... Pisao sam koješta i kada je trebalo i kada nije, samo da stvar ne bi zamrla... Topic je nastao iz OFF-a i sve je OFF ali u svojoj suštini sve je tu, neobjašnjivo je bez primera.

Našao sam se među ljudima koji vole ono što i ja i imam još jednu porodicu na virtualnom mestu.  :)

Ja nisam stvorio tu porodicu. Stvorio je Major Gashpar svojim interesovanjem uz nesebičnu podršku Starog Vujadina i Svakaka pa sam trenutkom uključenja na forum imao gotove vrednosti koje sam trebao da prihvatim, održim i po mogućstvu razvijem.

Tako je i ostalo, Svakak je jedan od osnivača BJB MZ Svet-a.

Od kako traje cela priča Svakak je tu,manje ili više tekstovima prisutan ali uvek kada je potreban. Javljao se redovno i kada je putovao za fabriku, mi smo ćutali i čekali njegove postove ko' ozeblo sunce i radovali se svakom jer nas se setio a dolazili su skoro svaki dan.

Svakak treba prvi put da dođe za Srbiju. Usput bi ugradio i uređaj u koji se i sam uložio koliko je znao i mogao. Uređaj je sporedan ali bi čovek ovim putovanjem u zimsko vreme ipak uklopio sve moguće u jedan termin.

Ovaj topic je ostao, na svu sreću, imun na broj zvezdica i oslaih ''prestižnih'' stvari i dobro je što je tako. Sada bi lepo bilo da o ljudima mislimo onakvi kakvi jesu, bez obzira na kriterijume koje su drugi uspostavili. (pre ili kasnije, neko će me zatvoriti  ;D )

Zato te molim da odrediš neki datum, to može biti za 2 dana ili 2 meseca, ali isto tako može da bude da će Svakak doći za 5 dana ili 5 meseci, nije ni važno, važno je da imamo neki datum kao orijentir za buduća dešavanja i druženja.

Nadam se da si moje izlaganje shvato dobronamerno i bez uvrede, važan je uređaj ali je još važniji dolazak prijatelja. Za goste se drugačije dogovaramo, ovo je domaćin.  ;)

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Slazem se sa onim sto si napisao.I ja bih vec navise voleo da je taj mz na kojem cu testirati,vec dosao do mene,ali nije.Na mom motoru to paljenje radi bez greske,znaci treba da radi i na mz-u.Stp se gradje tice,moze odmah da se ugradi,ali bih ipak prvo hteo da ga probam na mz-u.Dogovor je bio da ce motor doci sada za vikend,ali dosad jos nije stigao.Vec sam i zvao,ali se niko ne javlja.Kasnije cu opet pokusati.

Ako neko dodje do mene,ne treba da brine o tome gde ce prespavati,i odmoriti se.Imam veliku kucu,ima soba i kreveta,a zivim sa devojkom,dece nemam nazalost.(ovo je definitivno off,ali oprostite mi).Znaci boravak nista ne kosta,a uz to cemo se jos i druziti.Za ove zimske uslove imam elektro rostilj :)

Dakle da se vratimo mz-u.Ja se nadam da cu danas ipak uspeti da nabavim taj mz,i napraviti zvono i montirati ga.Paljenje na jawi,je isti kao i onaj za mz,jedino sto ima 2 regulatora pretpaljenja zbog 2 cilindra,ali je visokonaponski pretvarac samo 1,i ima duplo vise posla nego sto ce ga imati na mz-u,-

u jednom obrtaju treba da proizvede 2 varnice.Znaci ako se vrti na 4 hiljade,to bi kod mz-a bilo 8000.Nista se ne greje u njemu,znaci da mu nije nikakvo preterano opterecenje.

Kasnije cu jos da se javim.Pozdrav!

• Svrati ponekad, 173 postova

Boris je uglavnom svoj zivot posvetio mz-u i nisam upoznala nekog ko toliko voli taj motor.Recicu mu za ovo i verovatno ce se oduseviti sto ima ovde istomisljenike.

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Motor tek u utorak uvece.A samim tim i proba,ako stignemo da na strugu napravimo zvono,montiramo,povezemo elektroniku...

Sad sam vec jaaako nestrpljiv.

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Pre neki dan kupih u Paracinu moto-jaknu za 2000 din (dve hiljade) novu.Danas uhvati malo slobodnog vremena i reko ajd' da se proba jakna koja se pokazala vise nego dobra za te pare.Opravim ti ja MZ-ejca do CUPRIJA i nazad(oko 10 km u jednom pravcu)i odusevim se,nema nigde da propusta vetar.Vozio sam izmedju 90 i 100 km/h i uopste nisam imao osecaj da toliko idem jer se tako lepo ususkas u nju.Od boja ima samo crna,dosta funkcionalni dzepovi,postava koja se skida,pojas za strukiranje od reflektujuce trake.Posle testa je pala jedna fina voznja po brdima oko JAGODINE.

post-2200-12878992073181_thumb.jpg

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Slazem se sa onim sto si napisao.I ja bih vec navise voleo da je taj mz na kojem cu testirati,vec dosao do mene,ali nije.Na mom motoru to paljenje radi bez greske,znaci treba da radi i na mz-u.Stp se gradje tice,moze odmah da se ugradi,ali bih ipak prvo hteo da ga probam na mz-u.Dogovor je bio da ce motor doci sada za vikend,ali dosad jos nije stigao.Vec sam i zvao,ali se niko ne javlja.Kasnije cu opet pokusati.

Ako neko dodje do mene,ne treba da brine o tome gde ce prespavati,i odmoriti se.Imam veliku kucu,ima soba i kreveta,a zivim sa devojkom,dece nemam nazalost.(ovo je definitivno off,ali oprostite mi).Znaci boravak nista ne kosta,a uz to cemo se jos i druziti.Za ove zimske uslove imam elektro rostilj :)

Dakle da se vratimo mz-u.Ja se nadam da cu danas ipak uspeti da nabavim taj mz,i napraviti zvono i montirati ga.Paljenje na jawi,je isti kao i onaj za mz,jedino sto ima 2 regulatora pretpaljenja zbog 2 cilindra,ali je visokonaponski pretvarac samo 1,i ima duplo vise posla nego sto ce ga imati na mz-u,-

u jednom obrtaju treba da proizvede 2 varnice.Znaci ako se vrti na 4 hiljade,to bi kod mz-a bilo 8000.Nista se ne greje u njemu,znaci da mu nije nikakvo preterano opterecenje.

Kasnije cu jos da se javim.Pozdrav!

A ja cu da nosim pice ( naravno ako me pozovete)... Nije valjda toliki problem doci u Temerin... Ima nas nekoliko odavde i uvek ste dobrodosli . :)

Samo da se javim, jos uvek sam ziv. Palo sam juce mz-a posle duzeg vremena, prilicno sam kurblao da bih na kraju shvatio da mi je riknula svecica, zamenih je zakurblah par puta i upalih ga. Jedino ova kisa.... ne moze da se vozi pa to ti je. Ali evo pocinje sneg pa ce mozda ipak biti voznje. ;D

Ima nas nekoliko odavde i uvek ste dobrodosli . :)

Vi ste stvarno super momci pa je moje prisustvo, sem ovih radova,  na predstojećem skupu u NS sve sigurnije.

2 DUKI

Jakna je super i neverovatno je koliko je jeftina  ??? Sigurno postoji neki razlog. Na jednom od topic-a Motoholic je pisao kako je u USA našao originalnu opremu za BMW sa naznakom na deklaraciji ''made in Srbija''. Koliko sam u toku, pokušali smo da saznamo gde se to pravi kako bi nam neko valjda nešto i učinio  ;D ali za sada bez uspeha. A i skupa je bila, skoro da može MZ za te pare...

Očigledno je da na kvalitetnu stvar može da se naiđe samo treba ili tražiti ili nabasati. Da li ti je poznato ko je proizvođač, možda je Kineska? Mada i Kineze ubode nešto da valja, nije sve krš  ;)

Moj motor je fabričkim delovima dorađivan za brzinu i asfalt ali su me tereni sa fotografije uvek privlačili a nisam imao prilike da ga vozim onoliko koliko sam želeo. Ono malo što sam vozao van grada, magistralnih i auto puteva MZ se pokazao IZUZETNO pa čak i u ovoj neprilagođenoj ''asfaltnoj i brzinskoj'' varijanti.

Kakva su ti iskustva po terenima sa slike? Kako se na istim terenima ponašaju drugi motori, gde je MZ u odnosu na njih?

Posle testa je pala jedna fina voznja po brdima oko JAGODINE

Dok sam bio mlađi kao Wolflord, poželim ja sa jednom lutkom iz Jagodine da obiđem ta brda, da vidim šta ima u gluvo doba noći da se vidi...  ;)

No, došli seljaci sa sekirama da vide šta sam ja to došao da gledam...  ;D

Šta da kažem, bio sam jako brz u svakom pogledu a i loš, bez opreme, brzo, brzo, brzo...  ;)

Duki, čuvaj se, glava je u pitanju. Na takvim putevima motor uvek mora da bude spreman i ispravan a vozač potpuno opremljen  ;)

2 Kubik

Pominjao si klipnjaču pa gajim nadu da ti je mašina rasklopljena. Ako jeste značilo bi mi tvoje mišljenje oko bušenja cilindra: da li bi mu mnogo ''od mesa'' oduzelo bušenje na 75 kao standard za 301 pa i 77 kao poslednja moguća specijala za isti model?

Kako drugi cilindar sem ovog ne postoji, moralo bi da može ali opet pitam za mišljenje jer ne poznajem nikoga ko je radio pa sam obazriv.

Pričali smo već o ovome ali kako se zalazi dublje u zimu radovi, ako se uopšte rade, treba da se približavaju. Sada se čak razmišljam da pokupujem sve delove pa neka stoje kako bih mogao da uradim motor za 2 dana kada ovoj mašini dušu izvadim novim paljenjem.

2 TS Chopper

Nemoj ti da se javiš nego da častiš za te ispite, da zalijemo malo da te ne bije maler u Januarskom roku  ;D

Sem ispita i obaveza oko njih, kakav ti je plan za sređivanje motora, kada ga rasturaš? Valjda imaš neki plan, predpostavljam da ti je sem vremenske prognoze još neki faktor u igri?

2 Joska

Stvar ide svojim tokom i nema žurbe, ide kako mora.

No, u pauzi, kaži nam malo o NS Riders, da li tvoj MC organizuje skup ili neko drugi? Kada se obično održava? Da li u klubu ima MZ članova?

Moj MC se nije registrovao i po svemu sudeći i neće. Nekako smo procenili da time ništa ne bi dobili pa sve radi kako treba a bez administracije. Verovatno zbog toga i nemam neki upliv u Makedoniju ili BH Federaciju čije bih članove, ovakve kao mi, voleo ovde da vidim.

Polozih ja jedan sada u novembru, planiram jos dva u decebmru, posto sam apsolvent imam cesce ispitne rokove, nekako cekam da dodjem do malo slobodnog vremena,pa da se poigram cilindrom i klipom.  ;D  Nikada nisam bezao kada je u pitanju "zalivanje" ispita, ponekad  cak i malo preteram.

Vidim da ce  narednog leta biti  finog druzenja, to je sve posledica mocnog uticaja MZ-a na filozofiju svakog od nas. Mislim da ne biraju vlasnici MZ-e vec MZ-i biraju vlasnike (prema njihovom karakteru). ;D

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: Dark side KTM LC4

2 Vuja

Nije rastavljen više pa ne mogu sada pogledati, ali sudeći po debljini metalne pikse moguće je to napraviti jer 3 mm nije toliko puno  ((75-69)/2).....

Ali ja to osobno ne bih radio, jer ne bi dobio ništa spektakularno, niti okretnog momenta, niti snage nešta značajno ne bi dobio......i ovako je to sporohodna mašina bez nekog velikog uticaja rezonantnog auspuha, mislim da je dizajnirana da na relativno malim okretajima daje dovoljno okretnog momenta, a da pri tome ima jako veliku trajnost i pouzdanost (na opće zadovoljstvo MZ vlasnika).

Ja sam čuo da je jedan dečko blizu mog sela bušio cilindar na 300 ccm, i da isto nije nešta posebno bio zadovoljan tako da.......

I tako imaš standardnih klipova skoro pa po mesnicama, tako da bolje stavi novi standardni klip i maži po gasu.....  ;)

Jaknu sam kupio u radnji u kojoj se prodaja oprema za zastitu na radu.Sva roba je iz Francuske,mozda je tamo nose postari ili neka druga sluzba koja koristi motore.Sto se tice voznje van asfalta MZ je dobar jer ima dugacak hod amortizera,nije nizak pa moze dosta toga da se i prejasi njime.Mana je to sto je pretezak za neke ekstremnije uslove voznje.Recimo vozio sam se putem kojim idu samo sumski traktori na kojem ima takvih uzbrdica na kojima se vraca u prvu i gas dok se ne izadje na zaravan,jednom sam se uplasio  oduzeo malo gas  i motor je izgubio snagu i stao u pola brda.Nije mogao da krene uzbrdo ma koliko ga drzo na kvacilu.Trebalo se okrenuti na blatnjavoj stazici pa pokusati ponovo,e tada sam osetio njegovih 150 + kg.Ali sam uspeo da se vratim u podnozje pa stegnem zube i gas do vrha,prosao sam pored onog mesta na kome sam se obarao sa MZ-om sa takvom lakocom da sam se zapitao sta mi bi malopre.To je jedini problem u ovakvoj voznji sto treba da se vrti visoko jer nema snage na nizim obrtajima.Ali sta vise ocekivati od motora koji je univerzalan,njime mozes otici na more auto-putem i vratiti se preko brda i planina.Sto se tice ovih sa sekirama nisam ih vidjao preko dana,a nocu svasta moze da se dogodi kada ides u"stetu".Pozdrav.

Otisli ove godine moji roditelji u selo da beru vinograd. Ja sam imao nekih obaveza pa odoh da im pomognem dan kasnije. Poso sam stigao komsije mi rekose da su otisli pre sat vremena. Ja, sta cu presvucem se i Mz-om do vinograda. Na samom izlazu iz sela ssrete me jedan rodjak :"a pa neces ti moci motorom gore, znas kakvo je blato". E, tu me je dirnuo u oko, nema te stvari koju MZ ne moze. Izadjem iznad sela i krenem ka polju. Tu sam se setio reci mod rodjaka.Uzbrdo 500m, blato iskopano traktorskim gumama, i mnostvo tragova proklizavanja.  Celava zanja guma kao F1. Uhvatim zalet, i samo po gasu, noge spustene a zadnji kraj motora plese kao balerina. Na pola brda se ukopah u blato pa je bilo malo cupavo, jer nisam smeo ni mnogo da ga nagazim zbog provalije sa moje desne strane. Na ovakvim usponima prva ne dolazi u obzir(suvise proklizava). Najbolje je druga i mali gas uz povremeno kvacilo, ovako motor ima dosta snage da se krece a nema previse da bi proklizavao. I tako ja mojim TS-om izadjoh do vinograda, sav ponosan. Tu sam uocio nedostatak mog perfekcionizma: posto je, zbog lepseg izgleda prednji blatobran suvise blizu gume, zapunio se blatom pa je okretanje tocka bilo otezano. Ali sta cu nisam planirao da ga teram toliko "po sumama i gorama". Hodovi amortizera su super, naravno zadnje sam okrenuo na tvrdje. Sve u svemu kros nije, ali da moze da ide van puta...i tek kako.

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: Dark side KTM LC4

Na samom izlazu iz sela ssrete me jedan rodjak :"a pa neces ti moci motorom gore, znas kakvo je blato".

E, tu me je dirnuo u oko, nema te stvari koju MZ ne moze.

E to care, ovo si uokvirujem na ulazu u garažu !!!!  ;D ;D ;D

Znam da je zima pred nama ali doci ce i lepse vreme a tada bi trebalo organizovati jedan MZ trefen,sto bi rekle svabe.E zato i postoji zima da bi se sve lepo smislilo.Najbitnije je utvrditi datum okupljanja koji bi se trebao znati mesec dana unapred,radi uklapanja drugih obaveza.Zatim mesto okupljanja , obavestiti sto veci broj vlasnika MZ-a koji ne prate forum ili uopste nemaju komp. a voleli bi da se voze i druze sa nama i mnoge druge stvari.Za sada treba iznositi ideje iz kojih cemo izvuci najbolje i nema greske.Eto to je moje razmisljanje.Pozdrav

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja