Jump to content

Moto Zajednica

Pomoć za Peru iz Velike Lomnice (kod Kruševca)

62 članova je glasalo

1. 1. Na koji način pomoći malom Peri?

• Finansijski, kroz skupljanje sredstava
      16
    • Aktivno, kroz skupljanje sredstava i organizovan odlazak kod njega zarad pomoći u osposobljavanju kuće i imanja
      46

Recommended Posts

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Upravo pročitah tekst u Novostima koji me je ostavio bez reči. Nem, potpuno....

Da li je moguće da je ovaj dečko, dete tačnije, ostavljen ovako na vetrometini života, bez ikoga da mu makar malo pomogne? Kako život stvarno može da bude kurva, čovek shvati tek kada vidi ovakav primer.

Drugari, kolege, saborci... Da li je moguće da mi kao organizacija pomognemo ovom momku? Humanitarni karakter ove družine je nebrojeno puta dokazan, u to ne sumnjam. Ovo je 1 (slovima: jedan) dečak koji nema ama baš ništa! Ej, ništa... NIje bre pravedno da se ovako zlopati sa 17 godina. Druge, mnogo lepše brige trebalo bi on da ima...

Njemu bre treba sve. I siguran sam da bi mi mogli znatno da mu pomognemo. Da ima koliko toliko pristojniji život nego što ga ima sad.

• Podržavam 16

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Bandolerosi, 816 postova
  • Motocikl: Suvozačica na TDM-u

0plac.gif....tuga.....šta reći na ovakvo nešto osim ono što si ti rekao Nenade da život prema nekima baš zna da bude ku*va.....

Ja sam za!!! Šta god da osmislimo! Dajte da nešto smislimo! Da se nešto skupi...za taj traktor ili nešto drugo pošto mu očigledno sve treba.......šta znam.... ljudi ima nas zaista puno a on je jedan! Teška su vremena ali da nam je baš ovako teško kao njemu....? Jesmo li tim - jesmo..... gotovo kao familija, "sekta" u pozitivnom smislu te reči....svi Japanci kad treba da se predstavimo ( znate na šta mislim)....svi humanitarci kada treba da pomognemo....

Izvinite zaista svi....ovo što napisah napisah kao svoj među svojima.....

Ovom dečku može da se pomogne na hiljadu načina,ne samo finansijski. Banalizovaću, ali njemu treba šerpa, štok od vrata, neko ko zna da okreči, stara komoda...

Gomila ljudi koja će i fizički da mu pomogne oko sređivanja, dovođenja objekta u red...

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Jawa 350 TS '91

Ту сам. Па... колико будем могао. :takoje:

Ненаде, свака част!

• Drug član, 873 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Tuga... Kako god da se dogovorimo (a nadam se da hocemo), licno mislim da je decku najpotrebniji stalan izvor prihoda. Kada bi svakog meseca uplacivali koliko je ko u mogucnosti u datom trenutku na odredjeni ziro racun, pa mu sakupljeni novac dostavljali mesecno, verujem da bi mu to znatno pomoglo kako finansijski, tako i na psiholoskom planu, jer ce znati da ne mora da brine bar za osnovne potrebstine i bice koliko toliko rasterecen od tmurne svakodnevnice. Kada 50 ljudi uplati samo po 200 dinara (koje covek svakodnevno daje na razne gluposti), vec se sakupi pristojna cifra, koja Peri moze puno da znaci, a ja verujem da nas ovde ima vise od 100 koji su spremni na tako nesto... Razmislite pa javljajte sta ste odlucili, ne bih zeleo da pomoc ovom mladicu sa nase strane ostane samo ideja.

• Podržavam 3

Šta znam, mislim da nema potrebe da se mi angažujemo oko stipendiranja dečka jer postoje mnogo pogodniji za tako nešto i mislim da neće ni biti problem tako nešto obezbediti.

Po meni bi najvažnije bilo da mu sredimo kuću i dovedemo je u, koliko je to moguće, stanje dostojno života u njoj. Takvu akciju bi "Novosti" 110% medijski propratile jer, kao i bilo koji drugi medij, ne bi propustile samoreklamu kako je neka humanitarna inicijativa pokrenuta na osnovu njihovog teksta. Na taj način bi sigurno animirali i neku organizaciju ili instituciju da stipendira malog Peru dok mu traje školovanje. Našlo bi se tu sigurno dovoljno interesenata jer njemu nije potrebna neka basnoslovna suma, a neka velika firma, lokalna samouprava ili država uopšte ne bi imala nikakav problem sa 150-200 evra mesečno.

Naravno da, ukoliko uspemo da se organizujemo, obavezno treba stupiti u kontakt sa Perom i njegovim starateljem da se konstatuje šta bi bilo najpotrebnije raditi.

Naravno, ovo je samo moje razmišljanje. Biće onako kako se svi dogovorimo :)

• Podržavam 1

• Vlasnik sajta, 5372 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Treba da se pomogne. Najbolje bi bilo da se kontaktira njegov staratelj jer se bojim da ce momak biti suvise skroman da kaze sta mu treba.

Kao i za svaku stvar da bi se izgurala do kraja, potrebno je da je neko gura. Nenade, mislim da bi to trebalo da budes ti. Slobodno se obrati Tomercu za sve detalje oko podrske sa strane nase organizacije i BJB sajta. :takoje:

• Vlasnik sajta, 5372 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

@Pablo

Nije mi problem, jedino što ja nemam iskustva u ovakvim stvarima.

Tu smo mi sve vreme da pomognemo, ne sekiraj se. :) Jedino kazem da bi dobro bilo da ti guras jer mi imamo i tako puno stvari koje spremamo, pa se bojim da ako to bude cekalo na nas, da cemo to iskilaviti... Zato kazem da treba neko da se stara da se postigne cilj do kraja.

Dakle, sledeca stvar je da stupimo u kontakt sa starateljem. Imamo li nekoga ko zivi relativno blizu Velikoj Lomnici i Krusevcu?

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Iz Novog Sada spremno tri motora za posetu malom,uz dogovor zainteresovanih clanova BJB o terminu iste.Nakon posete u skladu sa nasim mogucnostima organizovati prikupljanje pomoci.

• Podržavam 2

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Imas pomoc i podrsku iz N. Sada .Zamolio sam Bandolericu da preko ovih novina sto su pisale pronade kontakt sa decakom ili starateljem.

• Podržavam 1

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Da skupimo coveku kintu za traktor?

Time bi najpre mogao sebi dalje da obezbedi zivot.. :moto3:

• Podržavam 1

• Drug član, 1260 postova

Da skupimo coveku kintu za traktor?

Time bi najpre mogao sebi dalje da obezbedi zivot.. :moto3:

Traktor je ono o cemu sanja i mislim da bi trebali da sakupimo novac za to u svakom slucaju

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja