Jump to content

Moto Zajednica

Diskriminacija na moto skupovima ili ...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 116 postova
  • Motocikl: Yamaha 1200 Super Tenere

Nije mi bio cilj da nikoga uvredim svojim misljenjem i komentarom te se ovim putem iskreno izvinjavam Starom....

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

E, ako si reko svaka cast.

Preko se nigde ne placa ulaz....

Nisi bio dovoljno preko ja sam naplacao ulaz od 5 do 40 eura,ali bilo je i gde smo usli free ali smo vise placali nego free,i jos pivo po 2 eura i bez besplatnog rucka itd....

Mogli bismo u Srbiji da diskriminisemo ijha stvari ....

Iz pouzdanog izvora ulaznica na motoskup 250-300 din =dorucak u petak ujutru i rucak popodne,dorucak u subotu i rucak popodne,i dorucak u nedelju.Pesak upad 100 din po danu = nista od ovog eventualno ako se provuce za rucak.Malo li je?

Mislim da je arpad ovim odgovorom razresio svaku nedumicu u vezi cene. Plus imate kamp prostor par sitnica kao poklon na samom ulazu. Jeste to 4 puta skuplja cena ali nije neka preterana osnovna cena, da je za pesake 1000 a za bajkere 4000 to bi vec bio gadan problem, ali ovako mislim da je sasvim ok. E sad sto necemo svi otici na skup da budemo tamo 3 dana nego cemo otici na 1 dan to je vec nas problem. Zamislite i da postoje jednodnevne ulaznice(zelena, plava i crvena nalepnica recimo za svaki dan, a bela za sva 3 dana) i da sad ljudi iz obezbedjenja jure da izbacuju motore sa nalepnicom od juce. Ciganisanje zar ne?

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 442 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X

izgleda da mnogi od vas nisu shvatili sta je stari roker hteo da kaze

ne radi se o tome koliko je ulaz....4 din,400 din ili 40 e nego je poenta da pesaci treba da placaju istu cenu kao i motoristi... na moto skupovima

zamislite kad bi isli motorom u ..recimo pozoriste..... i da motoristi placaju 4 x manju cenu

• Podržavam 1

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Treba naplaćivati po čoveku, a ne po motoru i onda bi sve bilo OK. Sam bajker recimo 200, sa suvozačicom 400, pešaci 200 i problem rešen.

Baš tako i nikako drugačije :takoje:

Ako se već naplaćuje ulaz na manifestaciju, onda cena mora da bude ista za sve posetioce. Zašto bi pešaci bili privilegovani ?

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Nije mi bio cilj da nikoga uvredim svojim misljenjem i komentarom te se ovim putem iskreno izvinjavam Starom....

Nisi me uvredio,sve je OK.Zao mi je ako si stekao pogresan utisak o meni,tipa da sam ja neki izlapeli starkelja koji samo gundja i zanoveta. Svi koji me znaju,znaju da ja na moto skupove idem iskljucivo motorom. Ako nemam para sedim kuci i ne gundjam (idem u krug po dvoristu i skripucem zubima),a kad imam love picim makar i sam i ne zalim dinara.Ni za gorivo,ni za drugare.Koliko puta smo samo skupili lovu koliko ko ima da se naspe goriva u motore,da mozemo svi da idemo.Platis ulaz,pivo i gas.I bilo nam je super.I nikada nisam postavljao pitanje kakav je kamp,da li ima pet zvezdica ili minus 5 i sta sam ja to dobio za moje pare. Naravno da je lepo da dobijes razne suvenire i kojekakve drangulije.Ja licno nikada nisam dobio majcu na skupu uz ulaznicu (bravo za momke iz LA moto).Tek po nekad privezak,casicu za rakiju,zahvalnicu,pasulj...Ali meni to i nije najvaznije.

Da si procitao moj prvi post,tj. otvaranje ove teme,shvatio bi sta sam hteo da kazem.

Ali kao sto si video nije samo to tema.Ja sam ovde naveo jos jedan primer.Moto klubovi free,ostali placaju.Po meni to nije dobrodoslica za one koji nisu uclanjeni u klubove.To ti je kao ono,-"Harley Davidson Parking Only".Jeste simpaticno,ali da li mislis da je ok da ti Hondu ostavis iza coska da bi mogao da udjes na taj parking? Naravno,neces ni da udjes..Kada bi na BMW motorrad day bilo da su dobrodosli samo BMW,ja nikad ne bih pozeleo da idem tamo.

Sto se tice poredjenja nasih skupova sa onima napolju,mogu samo da kazem da i tamo ima i free i da se placa.Postoje i skupovi gde se placaju i dnevne ulaznice,ali ne za svaki dan posebno,nego ako ulazis u cetvrtak placas za 3 dana,ako udjes u petak placas za dva,u subotu za jedan.Nisam cuo jos da se negde placa za nedelju.

A i pitanje bajkera iz HR,u jednoj drugoj temi je na mestu.Logicno je da ocekuju da udju za dzabe,jer ako porede kamp Stela Maris sa bilo kojim ovde,a tamo bajkeri ulaze za dz,mislim...Opet kazem,to nije tema ove rasprave.

MAS odredjuje cene ulaznica na moto skupovima,a ne organizatori?!?! :zbunjen: Mislim,a ko je u MAS-u?

• Podržavam 5

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Ne moze da bude ista cena za pesake i motore kako ne shvatate?

Za 400 din motorista kampuje(kamp mesto), jede, i ulazi motorom na skup, moze da ucestvuje na igrama i da cak osvoji nesto, na ulazu motorista dobije neku sitnicu a ponekad i majcu

Za 100 din pesaci na vecini skupova NE JEDU, uglavnom ne kampuju, ulaze peske na skup a od ostalog NISTA.

Stvarno se ciganisete <_<

• Podržavam 2

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

bigbad86, voleo bih da čujem kako znaš da li pešaci jedu ili ne jedu na skupovima? I ko im brani da učestvuju u bajkerskim igrama koje se ne izvode na motorima? I da li je bitno da li na skup ulaziš motorom ili pešice, zbog parking mesta? Bilo bi lepo da pročitaš bar prvi post u temi, kako bi shvatio da nije u pitanju cigančenje zbog cifre, nego da se čovek pita da li je to diskriminacija ili ne.

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ne moze da bude ista cena za pesake i motore kako ne shvatate?

Za 400 din motorista kampuje(kamp mesto), jede, i ulazi motorom na skup, moze da ucestvuje na igrama i da cak osvoji nesto, na ulazu motorista dobije neku sitnicu a ponekad i majcu

Za 100 din pesaci na vecini skupova NE JEDU, uglavnom ne kampuju, ulaze peske na skup a od ostalog NISTA.

Stvarno se ciganisete <_<

Nisam ja rekao da mora da bude ista cena. Ipak, 4 prema 1,previse je.

A ako si obratio paznju mogao si videti da pesaci i kampuju i jedu i ucestvuju u igricama u kojima cak i dobijaju nagrade. Jeste da je to u manjem broju,ali da ima vise pesaka,onda bi rekao da smo promasili skup.

A to sto ne dobiju NISTA ,mozes to da gledas i ovako.Za 400 dindzi bajker dobije nalepnicu i neku sitnicu,a pesak udje peske na skup i dobije majcu za manje-vise iste pare.

Da li je to ciganisanje ili ne,imas pravo na svoje misljenje.

Budimo relani, bajkeri uglavnom dobijaju kupone za hranu uz ulaznicu a pesaci ne. Na skupovima na kojima nema kupona za hranu pesaci mogu da jedu ali opet u daleko manjem broju nego motorciklisti.

Nikad nisam video da pesaci ucestvuju i bajkerskim igrama, eventualno neki pesak pomogne u natezanju konopca. Ali ta ekipa uvek izgubi, pobedi ih neki MC sa krshnim momcima.

Kada bi svi pesaci jeli na skupu (za 100 din) nestalo bi hrane a to je lose po klub ili bi klub morao da napravi mnogo hrane sto opet kosta.

Opet pesaci naravno mogu da kampuju ali retko to rade jer su to uglavnom meshtani tog mesta.

Acime procitao sam sve postove jos pre prvog mog posta, uvek to radim :takoje:

Realnija bi rasprava bila da na primer ulaz u Petak za sve dane bude 500 din a u Subotu 400din a u Subotu posle rucka 200 din ili tako nesto :neznam:

Budimo relani, bajkeri uglavnom dobijaju kupone za hranu uz ulaznicu a pesaci ne. Na skupovima na kojima nema kupona za hranu pesaci mogu da jedu ali opet u daleko manjem broju nego motorciklisti.

Vrlo retko na skupovima ima kupona, a još ređe ih neko zaista i proverava. Pešaci naravno manje pojedu jer ih manje i ima, naročito ako su u pitanju skupovi udaljeni od grada. Ima i puno bajkera koji ostavljaju motore ispred skupa, pa uđu kao pešaci. Kasnije, recimo, ubace motor posle defilea. E to je cigančenje :moto3:

Ja sam na plaćanje upada uvek gledao kao na pomoć organizatoru i 400 dinara su mi potpuno nevažni, ali da neke stvari nisu fer, nisu, makar bilo u pitanju i 4 dinara.

Da li je tebi u redu da sam na motoru platiš X iznos, a i da njih trojica/troje na trajku plate isto toliko?

E da to sam zaboravio da kazem. Tih 400 din i ja gledam kao pomoc organizatoru! Ovo za defile si u pravu :stabre: A da je cena za pesake isto 400din niko ne bi dosao od tih pesaka.(skupo) A i pesaci uglavnom ulaze petak i subota uvece kada pocinju koncerti.

Za trajkove se slazem jes da nije fer al su atraktivni bas tim pesacima, uvek se zagledaju oko njih...

Ali da je njima skuplji ulaz, onda bi se oni debelo naljutili...

Ma ja ti pričam da bude po osobi 200, ti sam 200, sa ribom 400, pešak 200 i ima ručak, mislim da je to najpoštenije. Šta će i taj pešak da jede u nekoj nedođiji daleko od grada? Minijaturnu pljeskavicu od 200 dindži?

I za tog pešaka bi bila diskriminacija da ne može da dobije/kupi ručak.

• Svrati ponekad, 147 postova

Po meni na primer ulaz 300din za bajkera + rucak,ili vec sta slicno,za pesaka 300din + mogucnost da gleda i slusa skup i koncert...(dakle samo ulazak).

Da nije koncerta,taj isti pesak bi mozda platio 300din ulaz u neki kafic,gde neko svira,+ paltio mnogo skuplju cenu piva...

Bajker,koji dolazi sa 100 i kusur km,jos pukne bilo putarine,bilo goriva i ulaza i do 3000din,pa zasto onda pesak ne bi mogao 300,bar ne potrosi ni gram benzina,i spava u toplom krevetu posle koncerta...

Ne verujem da bi se neko bunio,i rekao mnogo mu 300din,ili 400din,ako nas 500 ili 2000 bajkera ima da da par hiljada,verujem da ima i pesak par stotina.

Nije stvar u ceni,kao sto smo se vec usaglasili,vec u ravnopravnosti,jer ipak je ovo MOTO skup,a ne PESAK skup!!!

• Podržavam 1

Da ali opet troskovi skupa treba da se poravnaju a pesake boli uvo da daju 300-400 din za ulaz jer ocito ne vole motore kao mi. Da je ulaz za pesake 400 din ne bi bilo 10 pesaka na skupu. A i to bi bili bajkeri kojima je motor u kvaru. :neznam:

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 208 postova
  • Motocikl: BMW K1200 LT

Ovu temu mozemo provuci na hiljade stranica i opet se necemo sloziti.Meni je uvek vaznije cena pica nego bilo kakvi upad jer tu se trosi novac. :moto3::cirka1:

• Podržavam 3

• Malo Zlo, 753 postova

100 zena... :D :D :D

Izvinjavam se za of, ali jednostavno.. tako je kako je... Svako odredjuje svoja pravila na svom terenu- oduvek bilo i zauvek ce biti...

• Zainteresovan, 654 postova
  • Motocikl: SUZUKI DR650se `96g

Sta je moto-skup i zasto se pravi ? i ko ga pravi ? i kako se pravi-organizuje.

Naplacivanje ulaza bikerima je totalna glupost.TACKA.To izgleda ovako...skupila se neka ekipa iz nekog tamo grada i pravi zurku i vec na samom pocetku gledaju kako ce da prodju finasiski da to na kraju ispadne ...ZA DZABE ali njima.I onda se hvale kako je sve bilo do ja...a.Sta si dobio za te pare...tanjir pasulja i ...?? bio si na nekoj livadi prljavoj strokavoj (vecina).Pa jel ja treba da vozim motor 200-300km da ti platim za to ..jok bre....ako ti i tvoji pajtasi bikeri ocete da vam neko dodje u goste da pokazete kakva ste vi ekipa i ljudi iz raznih slojeva tog grada se zajedno potrude da to organizuju to bi onda bio pravi razlog da se skupi gomila ljudi....za svoje pare da jedem i pijem i kupim-potrosim pare na sve ono sto tu ima u ponudi koju ste organizovali ...pa ako je dobro -dobro ste prosli a ko ne ...zao mi je tako to ide.Vecina skupova se organizuje u pet do dvanes..organizacija je 0, NUL ,ZILCH,NADA.Vazno je samo da se postavi neko na ulazu da naplacije...cela poenta je to.

Mnogo skupova -mala bara...u Zapadnoj Srbije nevidis bikere iz Istocne i obrnuto iz Vojvodine nema ih u Srbiji iz Srbije nema u Vojvodini...da nemlatim vise... jer se svelo na neki lokalni skup u krugu 100km.

Club treba da je organizacija ljudi koji imaju neki zajednicki bond koji ih drzi zajedno...svaki clan treba da da iz svog dzepa 200-300E.zasto je clan? svojim celogodisnjim aktivnostima,druzenjem,programom sakupe dovoljno da pozovu goste-bikere i pesake da dodju na njihov skup i provedu se kako dolikuje...jer time pokazuju ko su i sta su i koliko su jaki....a ne da im ja i ti placamo njihovu zurku.

Kako to da Umag moze da ima stravican broj ljudi koji predju 700-800km i posla toga celu godinu dana prica kako mu je bilo super...niko mu nije trazio 5E za ulaz amogo je da jede i pije sta je hteo al za svoje pare i ljuto i slano i slatko.....da spava za male pare.

• Podržavam 19

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Opet Africa Twin

Da li je neko od vas bajkera u ovde kod nas ucestvovao na organizaciji nekog moto skupa,kada ja odem na skup i te pare koje dam na ulazu setim se muka i obaveza kojih bajker ima da bi organizovao dobar skup njegov klub,tada mi tih 400 din nije nista ...treba se ispostovati organizacija...a pesaka za 100 din ima samo na ponekom skupu uglavnom je cena 200 din za njih pa cak i da ponekad plate i petak i subotu po dvesta...sta sad...to se svodi na isto,ali tih pesaka stvarno nema ni 20% na skupovima.

Voleo bih da Stari kaze koliko kod njih kosta jedno pivo i recimo pljeskavica..cuo sam da se u Austriji sve naplacuje i to po extra cenama a ulaz je free pa sta onda.

A najveci problem je kisa..sta ako bije kisa sva tri dana...sta ce organizator uraditi sa troskovima skupa a skup kosta oko 6-8 hiljade evra...onda ako dodje vrlo malo bajkera sam klub trpi taj minis...kao sto se mom klubu desilo 2008...

MK EXTREM SMEDEREVO

Promenio član Shuster
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 654 postova
  • Motocikl: SUZUKI DR650se `96g

Zasto onda organizujesh skup ako ti je ...MUKA, to treba da ti je zadovoljstvo zar ne?a sta ako ja slomim nogu vozeci do tvog skupa....NISTA niko me nije tero ...pa eto ako padne kisa pa nemozes da pokrijes troskove ??ko kaze da moras. radite nesto pa nadoknadite kao sto cu ja da popravim nogu i motor.

• Podržavam 7

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja