acim 765 Napisano Jun 9, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Vodom bi mogao da se opere vizir jedino da se skine i potopi da malo odstoji, ali retko ko ima (bar ne redovno) vremena za takvu proceduru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Jun 9, 2011 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Slična kao i stari model, mada Aca (iz Motolanda) kaže da je tiša sa onim podbratkom. Imam i njega, ali sam ga skinuo zbog vrućine (uopšte nisam ni probao kacigu sa njim). Treba uzeti u obzir i da se retko savijam, obično vozim uspravno, pa je i otpor vetra veći, a samim time i buka. Ono, kaciga ne sme da bude ni previše tiha. sta je slicno kao i stari model? kada buka postaje nperijatna? jel i tebi zvidzi i cvijuce? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Jun 9, 2011 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan XR-1100 je vrlo muzikalna ("muzika do daske"). Do nekih 120 ona cvili, pisti, fijuce, zvizdi, i uopsteno svira raznorazne neke visoke tonove (kada su svi ventilacioni otvori otvoreni - a drugacije je nisam ni koristio). Preko tih 120 pocinje onaj isti tutanj vetra kao bez kacige. U tom smislu (buke) meni smeta samo sto ne cujem rad motora (osim kad spustim bradu do rezervoara). ovo ne bi smelo da se dogadja, jer je sam proizvodjac...Aca i motoland-a...a i svi moguci neutralni video i magazin testovi, deklarisu kao tihu i prijatnu kacigu...po tome bi trebalo da pocne da cvili PREKO 200khm a ne DO 120, kao kacige od 100e.....interesovala me, ali ne ih se usudio da dam 520e za kacigu koja ce da mi vrsiti gore nego moja marushin koja kosta vise nego duplo manje.........mozda ti ne odgovara za tvoj oblik glave, pa ti dodatno struji vazduh ili ulazi previse ispod brade, ili ti sistem za vizir ne valja, kao i momku koji je otvorio temu, pogledaj video testove po netu..........u svakom slucaju, hvala za ovaj info! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Jun 10, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Acim Hvala! A taj Solex da li su vlazne maramice ili kakve? (I da li se kupuju u prodavnici ili apoteci, gde da trazim?) Karaula Izgleda da sam bio previse opsiran, pa da probam da sazmem (mada mislim da je nemoguce), da ti olaksam opredelenje (jer sa opremom je kod nas bas komplikovano, pa jos se ja raspisao i ispao kontraproduktivan iako svakako nisam imao tu nameru - naprotiv). - nisam "vozio" nista osim dva pomenuta SHOEI - ovo sam napisao u samom pocetku da bi se znalo da verovatno nisam neko ko je merodavan (ponesto drugo sam probao u prodavnicama, ali nisam sa tim vozio), - ako oni koji to testiraju (kao sto to svakako rade i proizvodjaci) mere neke decibele (sta god to bilo) pa uporedjuju kacige na osnovu toga, pa napisu (i podpisu) da je tiha, onda ti je to svakako mera za kvalitet kacige u smislu buke - a svakako NE ONO STO SAM JA NAPISAO (izvinjavam se sto koristim velika slova, znam da je to vikanje, medjutim boldiranje ovde ne radi), (ujedno sam sugerisao da se na takvim sajtovima nesto procita i na osnovu toga pravi izbor prema svojim potrebama) - visoki tonovi o kojima sam pisao zaista postoje (meni su cak i zabavni) - kad vozim na pravcu i gledam pravo onda ih i nema, ali kako okrenem glavu tako pocinje ... nesto ... A da li je pijupiju ili fijufiju ili fiiiiiiii ... sve zavisi od krivine i koliko sam okrenuo glavu (Na deonicama kao npr. Kraljevo-Raska (tu sam u pethodnoj voznji jurcao) to neces ni primetiti - ima da se misli na druge stvari). Ako testovi (koji podrazumevaju merenja dB) kazu da je buka umerena, onda je to merodavno (a ne moje zapazanje bez veceg iskustva). Dakle to jeste prisutno, smatram da nije nesto sto ce ti smetati. Jer kad sidjemo sa motora uglavnom mazimo samo testise, a ovde pisemo o stvarima koje su sitnica u odnosu na to - al kad vec pisemo, aj' da pisemo. Inace se to dogadja zaista na brzinama do 120, a ne pitaj me sta se cuje u krivinama koje se voze 120-150 jer ne znam - usredsredjen sam toliko na druge stvari do te mere da ne cujem bas nista. - Ja praktikujem da drzim sve "otvoeno". U tom smislu je Shoei sa XR-1100 izasao u susret mojim fantazijama - izuzetno inteligentno resenje tropozicione "kvacice" za pozicioniranje vizira, pri cemu se na poziciji "otvoreno" (krstimo to tako) vizir uopste ne pomera na gore nego unapred !!! (Jednom sam sa starim Shoei tom ivicom vizira presekao osu pa sam 10min brisao zutu boju sa lica - sa ovim resenjem to ne moze da se desi.) - Da ne zaboravim, ta kaciga zaista nema unutra jastucice u oblasti usiju i to znaci da su hteli da bas tako bude (Ne treba sumnjati da su znali sta rade) Po meni (i naglasavam PO MENI) kaciga vredi za sve pare. Ali probaj pethodno, ponajpre UGODJAJ ZAVISI OD TOGA KAKO TI LEZI NA GLAVI (sto zavisi od oblika glave - a to je individualno). U tom smislu, sve i da oni koji su je testirali napisu da je savrsena ne vredi ti nista !!! I ne kazem "sretno" pri izboru, nego PAMETNO pri izboru! (A posle toga da te cuva samo od musica, bubica i slicnih napasti) PREPORUKA : Probaj kacigu, drzi na glavi bar 10-tak minuta, tih 10 min mlati glavom levo-desno, gore-dole, PA ONDA ODES U SETNJU DA SREDIS UTISKE ! (Mozda cak i par dana, nije bitno, ostavi da se iskustvo slegne, a da bi me bolje razumeo obuj neke tesne cipele pa ih nosi ceo dan (jer toliko vozimo kad vozimo ozbiljno) da osetis ono najvaznije u celoj prici) (U smislu ovoga ce ti firma MotoLand svakako izaci u susret, cini mi se da jedino oni znaju da se moto-oprema kupuje na "pasent", nisu od onih koji namecu ono sto prodaju, sasvim odgovorni ljudi, svesni (veoma bitnih) nijansi u nasim prohtevima, ukratko sve pohvale za MotoLand. Medjutim ja ne mogu da ti kazem da zbog toga treba da kupis Shoei, narocito ne zbog izuzetnog dizajna te kacige. Seti se tesnih cipela.) Prethodno procitaj po sajtovima koji to testiraju, sa osecajem (I NAROCITIM STRPLJENJEM) izaberi kacigu, zatim biras boju (to jeste stvar ukusa, ali sam ja ugadjao da bude i prakticno) i... ... i da te udobno stiti samo od vetra, musica, bubica, zoljica ... i da se zlopatis samo oko pranja tog vizira. Opet sam se raspisao, 500eur nije za nas mala stvar i nadam se da sam ipak pomogao. (Izvini na opsirnosti, ali nije "tek tako" davati koncizne preporuke za odgovornu robu.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
everest 9 Napisano Jun 10, 2011 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1000 RR sc 57 Prijavi odgovor kao problematičan XR-1100 je vrlo muzikalna ("muzika do daske"). Do nekih 120 ona cvili, pisti, fijuce, zvizdi, i uopsteno svira raznorazne neke visoke tonove (kada su svi ventilacioni otvori otvoreni - a drugacije je nisam ni koristio). Preko tih 120 pocinje onaj isti tutanj vetra kao bez kacige. U tom smislu (buke) meni smeta samo sto ne cujem rad motora (osim kad spustim bradu do rezervoara). ovo ne bi smelo da se dogadja, jer je sam proizvodjac...Aca i motoland-a...a i svi moguci neutralni video i magazin testovi, deklarisu kao tihu i prijatnu kacigu...po tome bi trebalo da pocne da cvili PREKO 200khm a ne DO 120, kao kacige od 100e.....interesovala me, ali ne ih se usudio da dam 520e za kacigu koja ce da mi vrsiti gore nego moja marushin koja kosta vise nego duplo manje.........mozda ti ne odgovara za tvoj oblik glave, pa ti dodatno struji vazduh ili ulazi previse ispod brade, ili ti sistem za vizir ne valja, kao i momku koji je otvorio temu, pogledaj video testove po netu..........u svakom slucaju, hvala za ovaj info! ono sto sam definitivno naucio kada su u pitanju prodaja i svi "nezavisni" testovi je da sve to treba ipak prihvatiti sa velikom rezervom, ipak smo mi samo jedno veliko potrosacko drustvo gde se sve zasniva na sistemu ponude i traznje i gde se apsolutno cini sve kako bi se sto brze i lakse doslo do profita... da ne duzim previse i da rezimiram stvari... daleko od toga da smatram da je ovo losa kaciga, problem cviljenja sam resio u servisu, izuzetno mi je udobna, brada mi je unutar kacige ali i dalje mislim da je ipak prebucna za kategoriju kacige i njenu cenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 10, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan A taj Solex da li su vlazne maramice ili kakve? (I da li se kupuju u prodavnici ili apoteci, gde da trazim?) To je ovako nešto: http://www.louis.eu/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10004227〈=en Samo što ja imam Sonax, a doneo mi je punu kesu jedan čovek iz Beča, jer su hteli da ih bace na nekoj benzinskoj pumpi, kao prošao im rok upotrebe Ne znam da li negde kod nas mogu da se kupe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 10, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan sta je slicno kao i stari model? kada buka postaje nperijatna? jel i tebi zvidzi i cvijuce? U principu nikada ne postaje neprijatno bučna, niti cvijuče. Znači, šum vetra i rad agregata se čuje otprilike isto kao i na XR-1000. ovo ne bi smelo da se dogadja, jer je sam proizvodjac...Aca i motoland-a...a i svi moguci neutralni video i magazin testovi, deklarisu kao tihu i prijatnu kacigu...po tome bi trebalo da pocne da cvili PREKO 200khm a ne DO 120, kao kacige od 100e... Ni preko 200 ne cvijuče, niti se javlja turbulencija, ali to dosta zavisi i od vizira na motoru. Mehanizam je fantastičan, recimo, ako vizir držiš blago otvoren, na oko 120-130 se sam zatvara i to bez udarca, nego baš kulturno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Jun 20, 2011 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja postadoh vlasnik ove kacige. U subotu sam je testirao na turi od 300km i prezadovoljan sam. Ventilacija je fantasticna, po vrucini sa otvorenim lufterima milina. Kaciga udobna lezi odlicno na glavi, pinlock sjajno odradjen i ne zaklanja vidno polje kada se spusti glava. Nije bucna, ali ni pretiha taman da mogu da cujem motor. Vizir se lako i brzo skida radi pranja/menjanja tj. mehanizam je sjajno odradjen. Jedina mana, uslovno receno, mi je kopcanje tj. D-ring jer sam na prosloj kacigi imao obicnu klik kopcu sto je mnogo brze resenje pogotovo pri cestom stajanju i ponovnom navlacenju kacige. Od kacige koja kosta oko 420e ocekivao sam mnogo i to sam i dobio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 20, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan D-ring je tata 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Septembar 9, 2011 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ajde i ja da se "upišem" u vlasnike. Prije nekih 20-ak dana me zove Milan iz MotoLand-a da mi kaže: "Znam da si gledao Konkvistu, pa sam te se sjetio. Sad je na nekom sniženju, dobićeš je za 42000 dinara." Ja se zagledam u ogledalo da mi nisu magareće uši izrasle ili da mi na čelu ne piše budala, a usput pregledam kuću i sobu da vidim da kojim slučajem neko ne snima SF film ili možda skrivenu kameru. Tih dana sam gledao Louis-ov sajt i tamo je 400 eura. 400 eura = 42000 dinara. Zanimacije o kursu zaboravimo. I šta da uradim? Kažem "OĆU!", naravno. "Dolazim sutra." Spakujem se i odem sutra po kacigu, a onda još koji dan pričekam vizir, jer nisam htio da se vozim bez tamnog vizira. Da perverzija bude veća, stigne željeni silver iridium vizir i sad je sve oke. Nakon par dana odem da mi Milan našteluje vizir i sada se dooosta manje čuje sve ono što se čulo inicijalno, kao kod kolege... U odnosu na HJC ZF-9, razlika je dupe i oko. Fenomenalno leži, glava se mnogo manje mrda u turbulencijama (čak i pri jakom vjetru, čeonom i bočnom, čak i pri većim brzinama - cca 160 km/h -- ne zaboravite da vozim golaća), za dva reda veličine je tiša i ventilacija radi za sve novce. Pri većim brzinama, čitaj preko 100-ke, pojavljuju se zvukovi šuma vjetra, pomalo cvili na lufterima, ali mi to ništa ne smeta. Ja prezadovoljan. Obzirom da mi je kaciga legla super, da kažem da je snug fit, ostajem na Shoei-ju do daljnjeg (dakle i slijedeća kaciga će biti Shoei). Sličkice: Pozdrav. Djole PS: Trenutno su na popustu za 42k dinara ova Conquista u veličinama S, M, i XL, i Symmetry u M veličini. Ako nisu do sada otišle... Symmetry: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikle 44 Napisano April 15, 2013 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cisto jos jedno misljenje o xr-1100.Pre jedno mesec dana sam kupio tu kacigu i do sada sam presao oko 1500 km sa njom i rekoh da podelim utiske.Kompletno sve na kacigi je savrseno sem buke.Nosio sam je i po kisi i po hladnom vremenu,i kada je vetar duvao kao tajfun,takodje i na vecim brzinama, i prezadovoljan sam.U voznji imam osecaj kao da mi nista nije na glavi.Kacigu ne osecam.Od prilike takva je i buka,kao da vozim bez kacige.Kaciga je toliko bucna da to smeta.Posle voznje od 6 sati,osecao sam kao da sam bio na 23cm od zvucnika na koncertu Metalike.Pre ove kacige sam imao,i jos imam agv stealth,i scorpion exo-750,i sa njima nikad nisam ni pomislio na buku.Agv je odlicna kaciga,posle 7 god od cega 5 god svakodnevne voznje izgleda fantasticno,veoma kvalitetna kaciga,dok scorpion posle 2 god normalne nosnje izgleda kao agv posle 7god.Sve u svemu put od preko 1000 km sa shoei xr1100 je skoro nemoguc bez cepova za usi,koje cu ja vec danas uzeti,jer vise bez njih ni ne pomisljam da nosim kacigu.I pored tog problema sa zvukom,smatram da je xr1100 najbolja kaciga koju sam ikada imao prilike da stavim na glavu,i da je duplo skuplja,ne bi bila preskupa,s obzirom na izgled i kvalitet izrade.Cisto i da napomenem da ventilacija na ovoj kacigi radi posao,nije tu radi estetike,kao kod 95% kaciga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano April 15, 2013 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Super je opis, isto bih opisao i XR 1000 koju sam nekada imao: laka, odlicna ventilacija, mala skoljka ali poprilicno bucna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5075 Napisano Septembar 27, 2013 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam isto XR 1100, odlična kaciga, D ring je zakon što se tiče sigurnosti. Ja sam imao težak udes, meni je bukvalno život spasila, jer sam udario direktno glavom u kamen. Kamen kao sto, se raspao od siline udarca, sreća pa stežem koliko mogu(što preporučujem svima) D-ring, inače malo je falilo da mi brada ostane gola, jer je kaciga skliznula prema vrhu glave i brada od kacige mi je nanijela lakše povrede u predjelu nosa i očiju. Zato stežite kaiš što jače. Srećno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Septembar 28, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam isto XR 1100, odlična kaciga, D ring je zakon što se tiče sigurnosti. Ja sam imao težak udes, meni je bukvalno život spasila, jer sam udario direktno glavom u kamen. Kamen kao sto, se raspao od siline udarca, sreća pa stežem koliko mogu(što preporučujem svima) D-ring, inače malo je falilo da mi brada ostane gola, jer je kaciga skliznula prema vrhu glave i brada od kacige mi je nanijela lakše povrede u predjelu nosa i očiju. Zato stežite kaiš što jače. Srećno. Smanji ti gas sledeci put 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6006 Napisano Septembar 30, 2013 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja kao vlasnik XR-1100 da se nadovezem.... Nekih 1000 km sam presao sa njom, pre nje sam imao AGV kinetic, staaaari! Ali ocuvan. Prvi utisak, buka, ali nista veca nego na prethodnom AGV, tako da mi to nije zasmetalo ( ali sam ocekivao da ce biti tisa, iskreno, iako mi je skrenuta paznja u Moto Landu da je jako bucna jer je za R motore, a ako hocu tisu da uzmem Quest). Drugi utisak, prva voznja preko 100 km/h, nema otpora! Okrecem glavu levo - desno, nema otpora! Stignem do 200 km/h, kad ono i dalje nema otpora!!!! AGV mi je na 130 vec bio toliko tezak, da vrat boli! ODUSEVIO SAM SE! Trece, krenem van grada u 11 uvece, bese hladnjikavo, i osetim kako mi je hladno na glavi i skontam da mi je ventilacija otvorena. Zatvorim sve, milina, ne duva, vizir ne magli! Na svim kacigama do sad nisam imao pojma da li je ventilacija otvorena ili nije... Chin protector (onaj za bradu) ili kako se vec zove, OBAVEZNO! Ogromna razlika. Ja sam stavio sa stare kacige! Inace, najveca je buka kad je ona ventilacija napred u srednjem polozaju! Zvizdi uzas, tako da je ili otvorim skroz ili zatvorim skroz! Topla preporuka, pogotovu ako ih ima na popustu jos uvek! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B.S 37 Napisano Septembar 30, 2013 Svrati ponekad, 155 postova Prijavi odgovor kao problematičan stize mi sad iz louisa za 299. Nazalost u moto landu trenutno ima samo crna.. Sve u svemu po utiscima reklo bi se odlicna kaciga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...