PapaStalin 113 Napisano April 27, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan cao narode, da li neko zna kakva je trenutno politika oko carinjenja sitnih rezervnih delova za auto/motor. imam dva zupcasta kaisa (oko 50 eur total) koja od 21.04. stoje na granici, kao spremljeno za carinjenje. gledam status posiljke, preko nemacke poste (oni su spojeni sa DHLom) i vidim da je 21. aprila paket stigao na granicu i spremljen je za carinjenje. onda se nista ne desava do juce, i juce opet ista aktivnost kao od 21. znaci opet pise paket spremljen za carinjenje. potreban info kome da se obratim, koga da cimam da vidim o cemu se radi. reko da nije nasa carina nesto odbila to da primi, sta znam. ovo stize u srbiju preko drzavne poste, zvao sam centralu i kaze zena da obicno ne stoje paketi toliko na carini, da je vec trebalo da mi dostave. bash mi je frka da mi to stigne hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano April 27, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Druze, ne mozes tu nista uraditi. DHL je dobio poslednju informaciju da je na carini gde i jeste, a kad ce to ovi procesirati niko ne zna. To ti je jedna raspustena, trula banda koja radi kako im se hoce. Imao sam dosta iskustva sa njima i mogu samo da ti pozelim srecu. Ako ti je za utehu, 99.9% sansi je da ce ti posiljka stici, jer su njima potpuno nezanimljivi tvoji kaisevi. Isto toliko sansi imas da ce ti ocariniti robu ako je u paketu i racun ili pise vrednost posiljke koja nije deklarisana kao poklon. Gledaj kad god mozes da ti neko robu kupi i posalje pre nego da narucujes online osim ako to nije ebay. Na ebay-u uvek mozes da se dogovoris da ti robu posalje kao poklon, te da stavi nisku vrednost. Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano April 27, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan hvala fibro mislio sam da je mozda neki nesporazum, da su zaturili negde paket, pa zato nije prosao. nista, ostaje samo da cekam i da se nadam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pukovnik 48 Napisano April 27, 2011 U prolazu, 47 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedna stvar, obzirom da si uhvatio neradne -praznicne dane ne cudi me da ti jos nisu odradili carinu.Ja cekam paket iz Nemacke i od 19.04.2011. je na carini i jos nije odrađeno.Srbija.... Inace svaki paket čija vrednost prelazi 20 eura je podložan carini, stim da ti vrednost paketa računaju kao ukupnu vrednost cena robe + poštarina pa ako to prelazi 20 eura još ti naplate carinu i izradu deklaracije , što je po meni čista krađa. Mozda prolazi ovo sto je kolega napomenuo da ti označe kao poklon paket pa da ne plaćaš carinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
isterivac 269 Napisano April 27, 2011 Svrati ponekad, 309 postova Motocikl: Honda CBR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kad te pozovu na carinu odes po delove i ponesi saobracajnu od auta/motora i kzes da je za tvoj auto/motor, imas sanse da prodjes bez placanja carine! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4327 Napisano April 27, 2011 motoras, 2489 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Kad te pozovu na carinu odes po delove i ponesi saobracajnu od auta/motora i kzes da je za tvoj auto/motor, imas sanse da prodjes bez placanja carine! Ako ga pozovu! Mene su samo zvali iz poste da dodjem da podignem paket i da ponesem toliko i toliko para za otkup. Na carini su odredili globu (pisalo je da je poklon,a vrednost 99$ ) i poslali postom na moju adresu. A drugi put je isto pisalo da je poklon,a vrednost je bila 1$. Samo je stiglo na kucu,nista nisam platio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano April 27, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan hvala fibro mislio sam da je mozda neki nesporazum, da su zaturili negde paket, pa zato nije prosao. nista, ostaje samo da cekam i da se nadam Prijatelju, imaj dusu, trebaju i carinici da se odmore od ovih praznika, i oni su ljudi. ...ili mozda nisu? ...Mozda prolazi ovo sto je kolega napomenuo da ti označe kao poklon paket pa da ne plaćaš carinu. Ovo definitivno prolazi za stvari koje carinicima ne deluju kao nesto skupo. Nece da se smaraju i traze po katalozima sta je to i koja je trzisna vrednost. Ako roba carinicima deluje "bez veze" ili jeftino i nema cene, deklarisano kao poklon dobices stiker na posiljci "oslobodjeno placanja carine". Ali, ako je roba jeftina a njima deluje kao da nije, bacice se na procenu i lupiti svoju cenu na koju ces platiti carinu. Znaci, ovde treba biti obazriv. Porucio sam kopiju action kamere MD80 iz Kine koja je kostala oko 15$ sve sa 4GB karticom. Stglo kao poklon bez cene. Ovi mi procene na 50$ i ja platim carinu vise nego sto kamera vredi. Sledeci put kad sam narucivao PMR stanicu sam zamolio prodavca da stavi vrednost 30$ i deklarise kao poklon i posiljka mi je prosla bez carinjenja jer im se radio stanica, za koju cak treba i dozvola, cinila kao decija igracka. Znaci, za sitnije stvari, delove za motor, razne elektronske komponente i sl. nikad nisam platio carinu. Ako mislis da roba deluje vrednije nego sto jeste, neka na posiljci obavezno bude cena, smo umanjena i neka bude deklarisano kao igracka, poklon. Kad te pozovu na carinu odes po delove i ponesi saobracajnu od auta/motora i kzes da je za tvoj auto/motor, imas sanse da prodjes bez placanja carine! Male su sanse da ga pozovu, mene su pozvali samo kad mi je stiglo 2 kg elektronskih komponenti bez ikakvih papira deklarisano kao poklon. Tvrdili su da je to za prodaju, jer sigurno ne treba meni toliko mnogo komponenti. IdiJoti! Cak sam sa sobom poneo uredjaj koji pravim koji na sebi ima preko 1000 komponenti kako bi ih ubedio da to nije previse delova za licnu upotrebu. Trazili su mi uvoznu deklaraciju pod pretnjom da ce vratiti posiljku nazad... Nakon dosta natezanja i suzdrzavanja da ih sve iznapusavam, carinica mi je, kao, progledala kroz prste zato sto je "dobro raspolozena" (citaj muz se smilovao prethodnu noc) i uz reci: "znam ja sta ti to radis, ne mozes me ubediti u suprotno" izdala mi recept i bio sam srecan sto ne su mi uopste dali posiljku. Vecina delova je bila jako jeftina, i carina je bila nerealna, ali svejedno... prihvatio sam to samo da ne vracaju nazad jer bih mogao da izvucem samo deblji kraj. Jednostavno, protiv njih nemas velikih sansi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano April 27, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan smorio sam se od refreshovanja shipment trackinga kod svabske poste da se malo oraspolozimo, da vam isprican anegdotu (istinita prica) o tome kakav se horor desio britanskom drzavljaninu, u sred evropske unije... OT. britanski biznismen odluci da otvori firmu u madjarskoj. posle godinu dana, biznis nije krenuo najbolje i firma bankrotira. covek ostane duzan dobavljacima 18.000 us dolara. vratio se za britaniju iako je dole ostao duzan, jebiga propala firma, pa kao vratice kad bude imao... u medjuvremenu, koristeci se novim propisima u EU, tuzilac iz madjarske dodje pred sudiju u london, da trazi da ovog lika odmah uhapse i deportuju u madjarsku, jer kao madjari imaju dokaze protiv njega i spremaju optuznicu... po tom propisu u EU o medjusobnoj saradnji zakonodavnih tela, kada strano tuzilastvo trazi hapsenje i izrucenje, domaci sudije (ovaj iz londona), nema pravo cak ni da pita koji su dokazi u pitanju ?!?! vec MORA da parafira odluku samo... (wtf) stize odluka, i specijalni tim policije provaljuje ovom biznismenu u kucu tokom noci i hapsi ga. istog dana je deportovan u madjarski zatvor. sad pocinje cirkus. nije mu dat razlog za hapsenje, nisu mu procitana prava, ne dozvoljava mu se da se javi bilo kome. njegova porodica ne zna gde je ! Madjari ga hrane svinjskom mascu tri puta dnevno (bez ikakvih dodataka, hleba, salate... samo znaci mast). Prolaze meseci, njemu i dalje ne daju zvanican razlog zasto je uhapsen, i dalje nije podignuta optuznica protiv coveka. Nekako stupa u kontakt sa britanskim diplomatom u EU, koji odlazi u madjarsku i tokom dve nedelje svakodnevno smara nadlezne organe da puste coveka, ili ce im napraviti sranje... posle 4 meseca od kad je uhapsen, jednog dana se samo otvaraju vrata zatvora i coveka izvode napolje. nema zvanicnog objasnjenja, bukvalno ga salju na ulicu bez dinara u dzepu. nekako uspeva da pozove roditelje u britaniji da mu posalju novac za kartu kuci. madjari i dalje ne daju nikakvo objasnjenje, nezvanicnim kanalima se saznaje da nikada nisu ni imali dokaza protiv coveka, i da nisu ni mogli da podignu optuznicu... epilog price je jos nepoznat. (ovo sam cuo na tvu od britanskog politicara Christopher Walter Monckton) u poredjenju sa ovim, nasi problemi sa carinom su boza aj odo da refreshujem shipment tracking sajt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5065 Napisano April 27, 2011 Drug član, 1894 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Druze ja mislim da te je neko tu malo slagao sto se tice madjara a za posiljku ne nerviraj se toliko, jer i onako ne mozes nista pametnije da uradis nego da cekas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano April 27, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan ko sto rekoh, preneo sam pricu bivseg predsednika Uk independant party Christopher Walter Monckton. mozda a netu ima gde o tome prica, ako nadjem javljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano April 27, 2011 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Ako su ti delovi poslati DHL-om, carinice ti gotovo sigurno, a imaces i "troskove spedicije" od 3, 4 hiljade dinara mimo carine, ako je regularnom postom poslato, dobre su sanse da nista ne ocarine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano April 27, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan ...Madjari ga hrane svinjskom mascu tri puta dnevno (bez ikakvih dodataka, hleba, salate... samo znaci mast). Kako bre mast bez luka i aleve paprike, pa to stvarno nema ni u indonezijskim zatvorima !? Sto se tice refreshovanja DHL-a, to ti nema bas smisla. Verujem da ces pre dobiti posiljku nego sto ces procitati novi status. Ovi nasi jedva cekaju da potvrde DHL-u da su brzo zavrsili posao. Tracking nedospelih porudzbina se cesto zavrsava upravo na carini. Batali pracenje. Stici ce kad stigne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano April 27, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan ma jbt kako da se smirim, kad cekam na delove vec dva meseca, prvo sam narucio od lokalnog dobavljaca, pa mi oni rekli posle 6 nedelja kako se to vise ne pravi onda narucio od nemaca, i sad me carina kawa... evo cupkam ko devojcica, kad ce vise, kad ce vise ot, za ovog jadnika u madjarskoj, evo vesti sa bbca http://news.bbc.co.uk/2/hi/8545028.stm detaljnije o tome kakav "tretman" je imao se moze videti ovde http://www.thisiswiltshire.co.uk/news/4760590.Son_is_held_without_charge_in_a_Hungarian_prison/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 27, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ja tebi pričao onomad kako i šta. javi finalni skor pa da se uporedi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano April 28, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan devojke nek zapuse usi. HVALA Q.RCU, delovi su ocarinjeni i poslati u uvozni magacin sledeci korak je transport za Beograd, sto ce nadam se da sad ide brzo ako budem imao srece, mozda cu sezonu ove godine poceti jos u maju ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano April 28, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Samo polako... skuvaj puno kafe i nastavi da lupas refresh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano April 29, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan STIGO PAKET ! doso postar danas, ljubim ga u glavu celavu sreca, sreca, radost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...