Dejan77 80 Napisano April 18, 2011 (promenjeno) Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto naslov kaze. Od pre nekoliko dana cuje se sitno zveckanje ( za koje je " strucni " tim utvrdio da je lanac bregaste ). Interesuje me, mogu li ja sa mojim skromnim poznavanjem mehanike naspanovati lanac ( ima li automatsko spanovanje ) ili se mora otvarati masina da bi se to uradilo ( sto bi svakako radio majstor ). Zaboravio sam da napomenem da je Pegaso 96 godiste Hvala, pozdrav Promenio April 18, 2011 član Dejan77 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savic019 14 Napisano April 18, 2011 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Suzuki gs 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Druze mozda ti ja mogu nekako pomoci... Ja imam Apriliu Rx 50cc 1993'God...kod mene se isto cuje zveckanje lanca,svaki "lezaj na lancu je oblajzno moze se rukom vrtiti"I to nevalja za zupcanike jer se tako mogu zeznuti i zupcanici...Najbolje je da kupis nov lanac za taj model,a lanac ako znas mozes i ti sam namestiti,pokusaj ga sam zategnuti,ako neznas bolje je oterati kod nekog majstora..To ti je sigurno otiso lanac,kupi now i oteraj kod majstora da ti zategne to...Ja moj vozim sa starim lancem i cuje se najvise u prvoj brzini kako zvecka udara...jbg kriza nemam pare da kupim nov lanac... Nadam se da sam ti barem malkice pomogo ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 126 Napisano April 18, 2011 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je to sitno zveckanje lanac, da li se isto čuje i kad daš malo gas? On ima automatski zatezač lanca, hidraulični. Pritisak ulja gura klip koji zateže lanac, taj zatezač može da zariba i treba ga proveriti u isto vreme kada se proverava lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 18, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan 96to...jel napred sa leve strane kod stubline ima sraf bas tu gde je spaner za 27kljuc cinimi se i u sredini kao zarez za srafciger ili ti je noviji tip strogo hidro,mada za to godiste mislim da je ovaj sto se rucno doteze..koji ti je model,znaci sa leve strane stubline na pola stubline sraf poveci...i iznutra jos jedan,ili budza sa cevkom unutra,, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan77 80 Napisano April 19, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Zapravo kod Pegasa je to sve sa desne strane ( cak ilanac ). Ima dva, nazovi poklopca sa velikim zarezima. Jedan u sredini i drugi malo gore levo. Nisam ih odvrtao, tako da ne znam sta se nalazi ispod.Pokusacu da oznacim na slici. I da, cuje se samo dok radi na " leru ", na malim obrtajima. Sitno zveckanje. Kod vecih obrtaja se ne cuje ili ga ne cujem od ostale buke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajone 304 Napisano April 20, 2011 Neka Ekstra Titula, 402 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan meni se čini da i ja nešto čujem kako mi zvecka ali baš sitno nekako ravnomerno..mislim da se čulo od kada sam ga uzeo i od tada sam prešao preko 5000km. inače taj pegaso je model od 92-95 godište. čisto da znaš kada kupuješ delove. srpska posla šta ćeš u toku vožnje isto ne mogu da čujem ništa od auspuha.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 20, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan 96to...jel napred sa leve strane kod stubline ima sraf bas tu gde je spaner za 27kljuc cinimi se i u sredini kao zarez za srafciger ili ti je noviji tip strogo hidro,mada za to godiste mislim da je ovaj sto se rucno doteze..koji ti je model,znaci sa leve strane stubline na pola stubline sraf poveci...i iznutra jos jedan,ili budza sa cevkom unutra,, kod pegasa je lanac sa leve strane ako imas rotaxov agregat i tacka.ako bas hoces i da ti uslikam dok mi je tu u garazi jedan primerak. a to sto se cuje sitno sitno zveckanje,e to moze da bude i nesto sasvim drugo,,, to jest dekompresor,pogotovu ako zvecka sa desne strane jer se bas tu i nalazi dekompresor sa desne prednje strane na glavi,kod izduvne bregaste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajone 304 Napisano April 20, 2011 Neka Ekstra Titula, 402 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan bokilić, da pretpostavimo da se i meni čuje neko zveckanje i da je u pitanju taj dekompresor..jel to nešto ozbiljno što treba intervenisati ili..? hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan77 80 Napisano April 20, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, ja sam indijanac. Sa leve strane je i ima taj veliki sraf. jos ako mi neko kaze cemu on sluzi, mozda i resim problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa knjaz 5 Napisano April 21, 2011 U prolazu, 38 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda Vardero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi ti Indijanac, ti si GLUP ! I molim te, ti ne pipaj nista, pokvarices nesto. Izvinjavam se, ja sam indijanac. Sa leve strane je i ima taj veliki sraf. jos ako mi neko kaze cemu on sluzi, mozda i resim problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 21, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, ja sam indijanac. Sa leve strane je i ima taj veliki sraf. jos ako mi neko kaze cemu on sluzi, mozda i resim problem e,,,ja bi najradije da ti nista nediras,. olabis taj sraf ali prvo u prorez za srafciger koji je u sredini stavis srafciger, pa kad olabis taj veliki staraf,izbrojis dali ce i kolkio ce da se odvrne taj sraf,obicno nece,,jos ako je lanac los,o cemu se radi, taj srafic za srafciger se zlebi u oprugu koja se tamo negde zlebi i steze lanac,taj srafic bi trebalo ako se nevaram da bude napet 6kruga od nule,to jest od momenta kada pocne da steze feder,jeb,uznes olabis ga i stegnes za 6 kriga,12 polovina kako god...pa stegnes kontra maticu to jest taj veliki sraf... jos kad bi smako poklopac ventila da vidis kako je to sve stegnuto,,,4 ventila se usput steluju plocicama a peti ili ti srednji izduvni na klasicnu klackalicu, i proveris dali dekompresor radi kako treba onako usput... bajone,,uzivaj i nista nediraj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan77 80 Napisano April 22, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Suvise komplikovano za mene ! u svakom slucaju, hvala ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan77 80 Napisano Avgust 29, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Resen problem ! Nije bio lanac, vec neki " pindzukic " koji ima veze sa opet nekakvim dekompresionim prostorom i valjda olaksava start.E pa na njemu pukla nekakva oprugica. Majstor CIPURA resio vrlo brzo i kostalo tura piva. Motor opet sapuce. Hvala svima, pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...