Gliga 4479 Napisano Maj 13, 2012 Advanced Member, 1982 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim besplatan program Makeavi. Za ono sto mi treba sasvim zadovoljava. Ima opciju za podesavanja broja slika u sekundi i kompresiju/ resize gotovog fajla. Posto u svakoj varijanti koju sam isprobao gotov fajl bude prevelik (dosta se izgubi i na kvalitetu iz nekog razloga, cak i kada stavim da uopste ne kompresuje pojedinacne fotke) za smanjivanje koristim Freemake Video Converter, takodje besplatan program vrlo jednostavan za upotrebu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Jun 11, 2012 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan textić na temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2119 Napisano Jun 11, 2012 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Moze neki link za skidanje CHDK, probao bih na Ixusu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3292 Napisano Jun 12, 2012 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moze neki link za skidanje CHDK, probao bih na Ixusu Danas sam se pocastio sa novim aparatom (Canon PowerShot SX210is), pa bi bilo lepo da mi ti ili neko drugi objasni kako se instaliara CHDK i da li mogu nesto da zeznem na aparatu pri samoj instalaciji i kasnijem koriscenju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2119 Napisano Jun 12, 2012 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam tek nasao na netu, nisam jos instalirao. Kad skines sa nekog sajta, CHDK WIKI, imas u paketu read me tu je lepo objasnjena instalacija i sve o cipovanju. Koliko sam ja razumeo nista ne steti aparatu, instalira se na SD karticu i vadjenjem kartice nestaje sa aparata. Nije ni problem kod aparata koji su u garanciji zato sto niko ne moze da zna da je koriscen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4479 Napisano Jun 12, 2012 Advanced Member, 1982 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan CHDK se instalira na karticu i (barem kod mene) pokrece se samo kada za njim ima potrebe. Procedura (pisem za A570): -Aparat se upali u modu za pregled fotki -Uradi se update Firmware-a, iz menija aparata -Pokrene se se skripta koja vam je potrebna (one se posebno snimaju na karticu, ima direktorijum za njih) -To bi bilo to. Kada se aparat ugasi i ponovo upali vraca se na fabricka podesavanja. Sam po sebi CHDK ima gomilu nekih opcija i dodatnih informacija o aparatu koje ne znace toliko puno (korisna stvar je precizan podatak o preostalom kapacitetu baterije). Pravu upotrebnu vrednost dobija tek instaliranjem dodatnih skripti, za snimanje Time Lapse-a, detekcija pokreta, fotografisanje munja, "bracketing" i druge. http://chdk.wikia.com/wiki/UBASIC/Scripts 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4479 Napisano Jun 12, 2012 Advanced Member, 1982 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ubedljivo najbolji time-lapse video koji sam do sada vid'o: Na Vimeu: Naravno ovo nije snimano idiot aparatom sa CHDK-om. Nekoliko DSLR-ova, šine, kopjuterski pokretne glave i ostala oprema vredna par 'iljada $ (bez aparata i objektiva). Rezultat je vrhunski, obavezno pogledajte i druge snimke od istog tipa (dakotalapse je ono sto trazite). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2119 Napisano Jun 12, 2012 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Instalirao sam ovo ali ne umem da slikam. Ima hiljadu nekih opcija u meniju, ali kad stisnem okidac nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2119 Napisano Jul 12, 2013 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da malo ozivimo temu. Jedan od skorasnjih radova. Kvalitet videa je dosta los posto sam bas sabio fotke. Video napravljen od negde oko 3500 fotki 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 12, 2013 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Cime si realizovao rotaciju? Montirao si kameru na tocak mehanickog tajmera, ili je u pitanju nesto ozbiljnije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2119 Napisano Jul 12, 2013 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ozbiljnije. Ikein mehanicki tajmer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Jul 12, 2013 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan bra'o ti ga! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4479 Napisano Septembar 23, 2017 Advanced Member, 1982 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Aj' da dignem temu iz zaborava. Time lapse video sa montaže prvog, manjeg, luka novog mosta u Novom Sadu. 9 dana, 179 metara dužine, 4700 tona čelika, 7500 fotografija. Bolje ne pitajte koliko sam vremena proveo na terenu čekajući da se nešto na mostu počne dešavati Uživajte. 3 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Septembar 23, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Gliga je napisao: Aj' da dignem temu iz zaborava. Time lapse video sa montaže prvog, manjeg, luka novog mosta u Novom Sadu. 9 dana, 179 metara dužine, 4700 tona čelika, 7500 fotografija. Bolje ne pitajte koliko sam vremena proveo na terenu čekajući da se nešto na mostu počne dešavati Uživajte. Skidam kapu , fenomenalno ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4479 Napisano Octobar 19, 2017 Advanced Member, 1982 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Počelo se sa navlačenjem i većeg luka. 219 metara, oko 6400 tona čelika. Imaju oni još par dana posla tako da za sada imam samo ovaj parcijalni video, nastao tokom današnjeg dana. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19332 Napisano Octobar 19, 2017 Integrisan, 8550 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Baš lepo radiš time-lapse (mislim najviše na prvi film). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Octobar 20, 2017 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan @Gliga Da li kretanje kadra izvlačiš iz kropa u post procesu ili imaš ona (kako bih rekao) postolja sa tim mikro pomeranjima? I ostatak opreme da podeliš ne bi bio problem. GoPro sa eksternim napajanjem ili nešto treće? Baš se pitam šta je tu najpraktičnije trenutno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4479 Napisano Octobar 20, 2017 Advanced Member, 1982 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Singularitet je napisao: @Gliga Da li kretanje kadra izvlačiš iz kropa u post procesu ili imaš ona (kako bih rekao) postolja sa tim mikro pomeranjima? I ostatak opreme da podeliš ne bi bio problem. GoPro sa eksternim napajanjem ili nešto treće? Baš se pitam šta je tu najpraktičnije trenutno. Praktično sve je iz kropa. Fotkam u najmanjoj RAW rezoluciji koju aparat nudi što opet ostavlja sasvim dovoljno prostora i za pomeranja i za zumiranja. U prvom filmu sa mosta ima jedan deo gde sam ručno pomerao fotoaparat. To em što je dosadno, em pipkavo, traži pažnju a rezultat nije baš najbolji Oprema: Canon 5d mk II sa 50 f1.8, 35-135 f3.5-4.5 i nešto jako malo sa 28-135 f3.5-5.6, i Canon 450d sa 8mm Fisheye. Gopro apsolutno ne bi mogao da ponudi ovoliku raznolikost kadrova zbog činjenice da mu je objektiv fiksan. Na 5d imam Magic Lantern firmware koji nudi opciju time-lapse fotkanja (izabere se interval i broj fotki), dok na 450d koristim bežične radio okidače gde moram za svaku fotku da pritisnem dugme. Pre 18 sati, severian je napisao: Bravo! Baš lepo radiš time-lapse (mislim najviše na prvi film). Hvala. Taj prvi video sa mosta mi je verovatno najbolje video ostvarenje ikada. Treba zahvaliti dobroj muzici. Videćemo kako će do kraja ispasti ovaj nastavak (ovo što sam kačio je relativno na brzinu sklepano, nadam se da ću imati vremena i volje da odradim bolje u konačnoj verziji filma) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Octobar 20, 2017 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast. Iz minimuma opreme izvlačiš čudo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4479 Napisano Octobar 20, 2017 Advanced Member, 1982 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Danas su bili iznenađujuće aktivni i produktivni na gradilištu. Od jutra se most pomerao praktično bez većih zastoja i pauza tako da je u sumrak stigao na finalnu destinaciju. Jako lep osećaj gledati to sve (dobro, konkretno mislim na sam trenutak spajanja. Prethodnih 8 sati danas manje-više ) uživo, gledati kako prva osoba prelazi sa jedne strane na drugu. Nekako računam da se ovakve stvari ne doživljavaju baš svaki čas. Dok ne sklopim ceo film moraćete da se zadovoljite prikazom današnjih radova. Bukvalno ceo dan na lokaciji, 2500 fotki i 10-ak kilometara biciklanja tamo-amo kako bi kadrovi bili što raznovrsniji... Nadam se da ću odmah iza vikenda postići da montiram ceo film. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4479 Napisano Octobar 25, 2017 Advanced Member, 1982 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da ispratimo montažu mosta do kraja. Gotov je video celokupnog navlačenja većeg luka. Uživajte 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pile 1008 Napisano Jul 20, 2018 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: reci dje si i eto me tu sam Motocikl: s1000xr Prijavi odgovor kao problematičan Kupanjac na brzaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4479 Napisano Novembar 23, 2020 Advanced Member, 1982 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kako sastaviti kompletan računar za 15 sekundi? Lako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1804 Napisano Februar 7, 2022 Drug član, 902 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Dajte neki predlog za program kojim moze da se odradi time lapse video? Kamera mi ima tu opciju, ali sve ostaje na nivou fotki? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4479 Napisano Februar 7, 2022 Advanced Member, 1982 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Potraži na Google, trebalo bi da ima besplatnih prostih programa gde samo ubaciš fotke i uneseš broj sličica po sekundi. Koristio sam takve ranije, naravno nemam pojma naziv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...