Jump to content

Moto Zajednica

Čačak-kružni put

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Ne mora kao tane. Ja jednom nisam vidio motor koji se "stvorio" pored mojih desnih vrata od boga pitaj kuda. A gledao sam. Ima i tema o tome (nisam ga vidio ili tako nesto).

Nije bio brz niti ljut, kao da je tu stajao vec neko vrijeme.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1089 postova

Ne mora kao tane. Ja jednom nisam vidio motor koji se "stvorio" pored mojih desnih vrata od boga pitaj kuda. A gledao sam. Ima i tema o tome (nisam ga vidio ili tako nesto).

Nije bio brz niti ljut, kao da je tu stajao vec neko vrijeme.

I meni. Zaledio sam se kada sam ga video u retrovizoru. Mnogo oprezno mora da se vozi. Moj mladji burazer je poceo da vozi i uopste nisam srecan zbog toga.

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

pumpe,pumpe pumpe.........ljudi moji,uvek pred svaku pumpu smanjim brzinu,a put od mosta pa sve do verone je pun raznih firmi,otpada,stovarista itd..uvek pazite....moje iskreno saucesce.....

Tacno 1000% !

Bulevar sa tri trake na Novom Beogradu, ja idem srednjom izm. 50-60kmh, stizem do b. pumpe (Sunce se zvala ranije) i gledam budalu koji izlazi sa iste i mislim se u sebi 'Nece valjda, pa prazan je put...'

Naravno da je hteo 1hmm.gif bez gledanja, bez usporenja, bez migavaca, ukljucuje se i pravo u srednju ispred mene, na 2 metra ! Poceo sam ja da usporavam na vreme, sirena od Opela nije nista pomogla... matora pijana stoka, samo je slegao ramenima ni nepogledavsi me u oci :lud: bez i jedne reci, kad sam ga zaustavio na sred ulice...

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Yamaha FZX 750

Uh, strasno.

nenad_dj je sve rekao. Meni jedino nije jasno, kako ga nije zaobisao (pretekao) ?

Fixacija mete / panika?

Neka mu je laka crna zemlja.

kako sam ja nacuo, covek iako je imao iskustva u tom polju "nije bio neki vozac"...

"Po pravinama je vozio 200 dok je u krivinu milio sa 30..."\

jbg nesreca... a i na tolikim brzinama je to zaobilazenje delic sekunde...

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Yamaha FZX 750

pumpe,pumpe pumpe.........ljudi moji,uvek pred svaku pumpu smanjim brzinu,a put od mosta pa sve do verone je pun raznih firmi,otpada,stovarista itd..uvek pazite....moje iskreno saucesce.....

slazem se , prosle godine sam imao udes kod pumpe na putu koji se nastavlja sa ovaj neki km dalje...

• U prolazu, 46 postova

Prolazio sam poslom pored ove pumpe u utorak. Sitni delovi od nesrece stoje i dalje skupljeni na gomilu... :( Ipak, to sto se desilo decku nije smetalo jednom dupeglavcu da se sa drugom na zadnjem sedistu (bez kacige) preko nadvoznjaka provlaci izmedju 2 mimoilazece kolone automobila i da opali pun gas posle prema OMV-u. cak mu je zadnji tocak zaigrao kada je opalio po gasu.. U pitanju je bela Honda CA 11-385 (donji deo tablice je ostecen pa nisam siguran za tacnu registraciju).

Nekim ljudima nikakvo upozorenje nije dovoljno :(

I taj put nikako nije za jurnjavu koligo god da je prav put, ima dosta ukljucenja sa strane...

• Podržavam 2

• U prolazu, 67 postova

Joj na sta lici motor, pa zna li se koliko je vozio? Tog coveka sto nije ustupio prednost treba na kolac nabiti!! >:(

Polako drugari... Veoma je diskutabilno to da li je vozac juga pogresio ili ne. Svi znamo da ako se motor priblizava velikom brzinom,gotovo je nemoguce ukljuciti se bez da se desi barem kocenje do daske. Mozda "jugista" nije ni video motor. Dok je on izasao na put,za tih par sekundi motor je stigao,ali... Eto ti tragedije.

Obicno to ispadne da ovaj sto izlazi nije gledao,ali budimo realni-ko bi ga video kada se priblizava kao tane.

druze nisi u pravu! cim policija kaze da nije ustupio pravo prvenstva svako je kriv!! a na tom delu je pravac dugacak kao pista na obe stane i sve se vidi!!!

i jos jedna stvar koju niko ovde nije pomenuo: IDIOT SA JUGOM NIJE SAMO IZLAZIO SA PUMPE,NEKO SE OKRETAO POLUKRUZNO!!! TJ. IZLAZIO NA JEDNU STRANU I POCEO DA SE OKRECE DA BI ISAO NA DRUGU.!!!

pokojni Vojin Bralusic jeste vozio preko ogranicenja ali ne toliko koliko svi pricaju i seru,to se vidi i po motoru,jer od direktnog udarca u zadnji deo juga obruc felne se iskrivio samo na jednom mestu za velicinu upaljaca i pukle plastike,hladnjak neostecen,viljuska kriva toliko malo da se moze ispaviti bez problema. da je vozio kako neko napisa 200 prednja felna bi prosla kroz hladnjak i malte ne bi se u jednom delu sastavila sa zadnjom

i sto ocevidci kazu: nije vozio prebrzo i svirao je ovom majmunu sa jugom i presao u levu traku da ga obidje,i obisao bi ga da ovaj majmun nije i sam presao u levu traku i tako mu zatvorio prolaz.

neka se Bog smiluje dusi naseg brata Vojina!!! osta zena Natasa i sin Lazar od 4 godine.

• Podržavam 1

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: TDM 850 4TX

S obzirom koliko nas ne postuju, i koliko sam jos uvek neiskusan na motoru, moj moto je ne brze od ogranicenja dok god na putu ima jos nekog sem mene. To je moj savet i svim ostalim neiskusnim, ili ne mnogo iskusnim.

Saucesce jos jednom Natasi i Lazaru.

• Podržavam 4

On je znaci udario u zadnji bocni dio Yuga. To naravno mjenja sve.

Mislim da je sramno da se tako nesto i ne navede u clanku. Ovako svi tumace da ga je zveknuo odozada i logicno razlucuju da je bio prebrz, tj. kriv.

Vozac Yuga ima oko 35 godina, znaci trebao bi jos da ima dovoljan vid i sluh.

Pitam se koja je njegova prica....

• U prolazu, 67 postova

nije u bocni deo,nego u gepek,ovaj sa jugom je uspeo da ispravi auto nakon svog polukruznog okretanja, i da se nije pomerio u levu traku motor bi ga obisao. udarac je bio u zadnje levo stop svetlo,trebalo mu je 20-30 centimetara i prosao bi.(((

dali je coveku sudjeno nesto ili sam pravi svoju sudbinu ja ne znam,ali evo i ovi ljudi sto su dan pre ovoga pogunilu avionom u cacku.

- cetvrti od njih Goran je covek koji je bio bajker,pre 20-ak dana je kupio novi gsxr 1000 k10. vozio je motore kao ljudi na stazi,svaka voznja je bila kao da je poslednja,izuzetan vozac i eto iako nije zeleo u avion,jer se bojao visine,nagovorili ga,usao po prvi put u zivotu i nazalost poslednji.

pa sad,jesu li to pisane sudbine ili ih stvaramo i izazivamo sami,ja ne znam.

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Polukruzno vec menja perspektivu dogadjaja :stabre:

Ovo je vec sasvim druga prica. Slazem se sa Lordom. Medjutim,posto je prvo bilo onako,a sad je ovako,necu vise komentarisati ovu nesrecu. Zao mi je decka. Saucesce porodici.

• Podržavam 1

Znaci Yugo je izvrsio polukruzno, a motor ga je onda stigao i htio da ga pretekne, ali Yugo ode u lijevu traku?

Ako je ovo finalna verzija, pretpostavljam da je motor (s obzirom na prav put) prakticno gledao cijeli manevar Yuga.

Izracunao da ce ovaj uspjeti da zavrsi svoju namjeru i isplanirao da ga zaobidje (bez kocenja?) s lijeve strane (pretekne). Svirao je i Yugo je otisao lijevo.

U takvim situacijama prvo se koci, a ako se ne koci onda se u svakom slucaju ne svira, jer sviranje moze da poremeti "uobicajenu" situaciju.

Moguce je da se vozac Yuga nakon sviranja prepao / htio "skloniti" u lijevu traku.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Keeway Speed

Njegovoj porodici nece doneti utehu saznanje cija je krivica, kriv je uvek onaj koga nema. Mi ostali samo mozemo da iz ovoga izvucemo jos jednu pouku.

Saucesce porodici i prijateljima.

• Podržavam 1

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

U mojim ocima (zasad) Yugo nije kriv. Vec su napisali da mu se ovo desavalo i ranije :neznam:

Usled novih cinjenica menjam svoj iskaz u korist motoriste.

Yugo je kriv.

• Podržavam 2

• U prolazu, 67 postova

Borko ja bih se najradje popisao u usta i tom tvom prijatelju i tom njegovom prijatelju i svim ostalim retardiranim majmunima ovde u gradu!!! "pisalo na satu 240",juce je bilo 180,dobro napreduje,sutra ce biti 300. mene bas zanima sta to moze da pise na digitalnom satu kada motor neradi. ja sam verovatno slep i jos pedesetak ljudi koji smo bili tamo i gledali u motor i taj sat.

Vojin jeste vozio brzo,ali i dok je vozio fazera i kawu zx12 i ovog suzukija nikad nije ni probao da digne na zadnji,a kamoli da je to umeo, i pusti druze te nebuloze tih "najpametnijih od svih pametnih"

a ti druze pogledaj malo bolje sliku motora na prvoj stani ove teme i ako vidis,zapazices da motor stoji u pravcu tocecih mesta na pumpi,da je jugo odmakao tih 30 metara,dali bi se videli aparati za tocenje??

• Podržavam 10

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: RF600+
Njegovoj porodici nece doneti utehu saznanje cija je krivica, kriv je uvek onaj koga nema. Mi ostali samo mozemo da iz ovoga izvucemo jos jednu pouku.

Saučešće porodici i prijateljima.

Šta reći... ovakve stvari se dešavaju stalno, i na žalost dešavaće se. Na nama je da izvučemo pouku kako bi ovakvih stvari bilo što manje. Početak sezone, automobilisti su se odvikli od nas, a i mi smo još uspavani od zimske pauze. Motocikle vozim tridestak godina i opet mi se dogodi da upadam u kritične situacije, uvek svojom krivicom, jer kriv sam i kada ne predvidim skretanje automobila bez migavca, blato i rupe na putu, pešaka koji pretrčava auto put,... a sve to je posebno izraženo na početku sezone, kasnije se čula izoštre, pa je takvih situacija manje. Dakle, samo iskustvo i kilometraža pomažu. I uprkos svemu niko ne može da kaže: "Ja bih u toj situaciji uradio..." ko god to kaže - laže! Imao sam nekoliko padova, na sreću bez težih posledica, i svih se sećam kao trenutka kada sam vozio motor, a sledećeg trenutka sam na zemlji. Na motoru film se jako brzo odmotava. Sve kasnije anlize i sećanja su više naknadna (re)konstrukcija. Današnji motocikli su u najvećem broju slučajeva iznad mogućnosti prosečnog vozača, gde i sebe ubrajam. Već klasa 600R je po snazi u rangu nekadašnjih hiljadarki, a motocikli su sve lakši i manji, i to lako zavara jer se gubi neophodna doza (straho)poštovanja prema mašini. Odatle do precenjivanja sebe je samo korak, a sledeći korak je... Znači u kritičnoj situaciji, možeš se pouzdati samo u sebe, i svoj motocikl - šta sam smeš i šta on može, a on uglavnom može više nego što mislimo, to dolazi sa iskustvom i kilometrima - prečice nema! Pored gomile nebuloza u novom ZOBS-u, dobra stvar je uvođenje stpenovanih dozvola, do pune A videćeš da li si za ovaj opasan hobi ili odustaješ na vreme. I pored svega, uvek je neophodna doza sreće. Mike Hailwood, jadan od najvećih vozača, je posle svih pobeda u auto i moto sportu poginuo tako što je od nazad udario u kamion koji je na auto putu nepropisno ušao u njegovu traku. Ne može se reći da mu je nedostajalo iskustva, ali sreće sigurno nije imao! Malo sam odužio ovaj post, ali ako se neko seti ovog teksta i malo oduzme gas ili sa dva prsta stisne kočnicu kako bi izbegao kritičnu situaciju - imao je svrhu! I ne zaboravite: pametan čovek zna da se izvuče iz problema, a inteligentan kako da u njega ne upadne...

• Podržavam 17

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

velika nesreca i jos jedan mlad zivot koji je otisao kao danak ljubavi prema 2 tocka

saucesce porodici i prijateljima

sto se krivice tice, pravno je kriv auto, realno, nastradali

volim motore, vozio sam ih ranije, planiram sad ponovo da se aktiviram, ali nenormalne brzine stvarno ne odobravam, barem ne na mestima gde to nije bezbedno, a kad si na motoru, previse je takvih mesta

da je vozio i 2 puta od ogranicenja, pa i malo vise od toga, na takvoj podlozi sa takvim motorom bi stao na veoma maloj distanci

obzirom da nije stao vec..... :( , pretpostavljam da je isao brzo, a ako jeste, to znaci da je vozac yuga izasao, pogledao levo i desno i video sasvim dovoljno puta bez saobracaja da se bezbedno ukljuci

slazem se da su vozaci automobila i vecih vozila neobazrivi, da ne obracaju dovoljno paznje na motocikliste, vec ovlas pogledaju put, vide da nema nista na prvi pogled uocljivo i ukljucuju se, skrecu.... , ali ako se ti kreces 50 metara u sekundi ili vise, ne mozes kriviti bilo koga sem sebe za gresku, neprimecenost, nepromisljenost, ludiranje, nesagledavanje situacije, nepredvidjanje mogucih dogadjaja, tim pre sto si totalno nezasticen i ranjiv

nije to auto, terao si pun gas, neko ti izleteo, ti ga pripalio od pozadi, izasao napolje, olomio konja od batina i zvao muriju da napravi uvidjaj

kad si na motoru, TI brines o svojoj glavi i TI si odgovoran za nju, bez obzira na sve mombrile u saobracaju koji prave greske i tebe kao motociklistu ni krivog ni duznog dovode u opasnost

jos jednom saucesce porodici i bliznjima, ali nisam za to da se vozac auta lincuje jer nije kriv

bar nista vise od nastradalog

• Podržavam 6

• Ne silazi, 7323 postova
  • Motocikl: TDM 900

Spokoj dusi bratu bajkeru.

Prekrsio saobracajni propis ili ne, vise ga nema. Kao i svakog pokojnog, zaboravice ga kroz par meseci. Voziti motocikl nosi ogromnu odgovornost, pred sobom, porodicom, drustvom i Bogom. Da je vozio sporije, mozda bi eskivirao a mozda bi prosao i samo sa povredama. Bez obzira sta i gde vozili, mora se lagano po gasu zbog da se isprave tudje greske, sudija pise samo novcane kazne a iz mrtvih ne dize.

• Podržavam 6

• Svrati ponekad, 400 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

Saučešće porodici i prijateljima.

Šta reći... ovakve stvari se dešavaju stalno, i na žalost dešavaće se. Na nama je da izvučemo pouku kako bi ovakvih stvari bilo što manje. Početak sezone, automobilisti su se odvikli od nas, a i mi smo još uspavani od zimske pauze. Motocikle vozim tridestak godina i opet mi se dogodi da upadam u kritične situacije, uvek svojom krivicom, jer kriv sam i kada ne predvidim skretanje automobila bez migavca, blato i rupe na putu, pešaka koji pretrčava auto put,... a sve to je posebno izraženo na početku sezone, kasnije se čula izoštre, pa je takvih situacija manje. Dakle, samo iskustvo i kilometraža pomažu. I uprkos svemu niko ne može da kaže: "Ja bih u toj situaciji uradio..." ko god to kaže - laže! Imao sam nekoliko padova, na sreću bez težih posledica, i svih se sećam kao trenutka kada sam vozio motor, a sledećeg trenutka sam na zemlji. Na motoru film se jako brzo odmotava. Sve kasnije anlize i sećanja su više naknadna (re)konstrukcija. Današnji motocikli su u najvećem broju slučajeva iznad mogućnosti prosečnog vozača, gde i sebe ubrajam. Već klasa 600R je po snazi u rangu nekadašnjih hiljadarki, a motocikli su sve lakši i manji, i to lako zavara jer se gubi neophodna doza (straho)poštovanja prema mašini. Odatle do precenjivanja sebe je samo korak, a sledeći korak je... Znači u kritičnoj situaciji, možeš se pouzdati samo u sebe, i svoj motocikl - šta sam smeš i šta on može, a on uglavnom može više nego što mislimo, to dolazi sa iskustvom i kilometrima - prečice nema! Pored gomile nebuloza u novom ZOBS-u, dobra stvar je uvođenje stpenovanih dozvola, do pune A videćeš da li si za ovaj opasan hobi ili odustaješ na vreme. I pored svega, uvek je neophodna doza sreće. Mike Hailwood, jadan od najvećih vozača, je posle svih pobeda u auto i moto sportu poginuo tako što je od nazad udario u kamion koji je na auto putu nepropisno ušao u njegovu traku. Ne može se reći da mu je nedostajalo iskustva, ali sreće sigurno nije imao! Malo sam odužio ovaj post, ali ako se neko seti ovog teksta i malo oduzme gas ili sa dva prsta stisne kočnicu kako bi izbegao kritičnu situaciju - imao je svrhu! I ne zaboravite: pametan čovek zna da se izvuče iz problema, a inteligentan kako da u njega ne upadne...

Djordje, Sve si rekao, zato neču puno filozofirati al sam baš zbog te teme izvadio jedan snimak člana ove zajednice ,mislim da se zove "Steth", kojeg je stavio u neku drugu temu na ovom forumu

Dečko u 15 minuta dugoj vožnji više puta upada u težke situacije al hvala bogu rešava. Ako čete pogledati taj snimak ,videt čete zašto.

Zato poštovane kolege ,nemojte bar u naseljenim krajevima da jurite, jer ste jednostavno p r e b r z i za one koji vam dolaze kontra ili se uključivaju u promet .

Žao mi je tog motorista, a žao mi je i tog vozača Yuga, koji če pamtiti tu tragediju dok je živ.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja