Jump to content

Moto Zajednica

Idiot u Peugeot-u namerno me obara

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 - Tamno Siva :)

Cetvrtak 07. april 16:50h

Auto: Peugeot 407 SW

Boja: Bledo zlatna/Siva

Registracija: BG 888 866 (lako se pamti)

Nekim ljudima ne treba dozvoliti da voze bilo sta, a mozda ni da zive.

Silazim ja sa autokomande hocu da se ukljucim na autoput. Ispred mene 30m jos neki auto gnjavi i hoce da se ukljuci.

Posto imam dovoljno prostora, bez problema se ukljucujem pre njega, sa ukljucenim migavcem, i odlazim preko srednje u skroz levu najbrzu traku. Kad sam stigao, lik u kolima (sa zenom), je iz srednje hteo u levu traku, ubrzavao i skretao ka meni, video sam to i po kretanju i po njegovom migavcu, i zato sam krenuo da trubim bez prestanka i da na kraju smanjujem brzinu.

Ali on je ignorisao i krenuo na mene, sigurno me je video, nije mogao da me ne vidi, i ja sam morao da ga propustim, sa vec nekih 90ak na sat.

Sledece sto sam hteo da uradim je da ga preteknem, pokazem signalima da malo smanji brzinu i da pogleda u retrovizore i oko sebe, ali dok sam ga preticao i stigao prakticno ispred njega, namerno je ubrzao i priblizio mi se na 10cm, izguravao i morao sam da pobegnem jos desno u srednjoj traci i da ga pustim da prodje.

Stvar nije gotova.

Kad tad je morao da stane i prici cu mu do prozora i reci o cemu se radi, sto sam i uradio, jer je na gazeli guzva i morao je da stane.

Kad sam mu prisao i rekao bukvalno "Dobar dan", samo je odbrusio "Ajde bre vozi seljacino". I posto je situacija na gazeli krenes/stanes tako se i odvijao kratak "razgovor" gde je on i kolima kretao na mene da me obori dva puta.

Dolazio sam u iskusenje da mu polomim retrovizor, udaram po staklu ili slicne gluposti ali posto nije bilo ni zaustavljanja niti za bilo kakve manevre ostalo je na tome da ga pratim preko mosta ka Novom Beogradu, negde ce morati na semaforu da stane.

Kod skretanja za arenu je krenuo naglo da koci, uz skripu guma, gde sam i ja morao malo hitrije da regulisem brzinu, i skrenuo je na tom iskljucenju, iznenadilo me je kako je izbegao bankinu, i umakao.

Nista se ozbiljno nije desilo, hvala bogu, ali naravno, samo zahvaljujuci svojim postupcima, u suprotnom bi me idiot ubio.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

ne znam vishe, el mozhe nakon ovakvog deshavanja da se ode u policiju i prijavi incident? podigne tuzhba protiv tog vozacha, stres, strah itd... makar malo da ga koshta to shto je defekt odvratni...

• Podržavam 2

• motoras, 2473 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Iz ove,reklo bi se "filmske price" mozemo zakluciti da to nije bio ni kamiondzija,ni taxista,ni traktorista...Nije ni "vozac pezoa". To je jedna iskompleksirana kretencina kojoj nije u opste mesto ,ne na drumu,nego nije mu mesto u civilizovanom drustvu. Verovatno mu ne mozes nista,a i da ga prijavis nekom,verovatno ne bi bilo efekta. Jedino kad vidis opet negde u gradu taj auto mozes da mu se na j**** mame. Kad malo ohladimo glave mogu da ti kazem da je dobro sto te nije izgurao jer bi verovatno on bio kriv,ali mi smo ipak mnogo,mnogo slabiji od automobila.

PS. Eto zasto je dobro da se ne vidi tablica na motoru! Prodjes pored takvog kretena,odvalis mu retrovizor od 200 evra,a on posle neka gleda ko mu je napravio stetu.Pa ce posle misliti kako se ponasa na ulici.

• Podržavam 3

ne znam vishe, el mozhe nakon ovakvog deshavanja da se ode u policiju i prijavi incident? podigne tuzhba protiv tog vozacha, stres, strah itd... makar malo da ga koshta to shto je defekt odvratni...

Pa misli da moze, ali od toga verovatno nece biti apsolutno nista.

Ako neko ima bolja iskustva neka kaze, pa da obavimo i to :)

• Svrati ponekad, 246 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion

Ne znam kako si se iskontrolisao,ja ne bi mogao, svaka ti čast.Meni bi kod onog "vozi seljačino" pao mrak e posle toga bi magarčina malo pripazila sledeci put na rečnik.Znam da nije pametno ali stoka samo takav jezik razume.

• Podržavam 2

Iz ove,reklo bi se "filmske price" mozemo zakluciti da to nije bio ni kamiondzija,ni taxista,ni traktorista...Nije ni "vozac pezoa". To je jedna iskompleksirana kretencina kojoj nije u opste mesto ,ne na drumu,nego nije mu mesto u civilizovanom drustvu. Verovatno mu ne mozes nista,a i da ga prijavis nekom,verovatno ne bi bilo efekta. Jedino kad vidis opet negde u gradu taj auto mozes da mu se na j**** mame. Kad malo ohladimo glave mogu da ti kazem da je dobro sto te nije izgurao jer bi verovatno on bio kriv,ali mi smo ipak mnogo,mnogo slabiji od automobila.

PS. Eto zasto je dobro da se ne vidi tablica na motoru! Prodjes pored takvog kretena,odvalis mu retrovizor od 200 evra,a on posle neka gleda ko mu je napravio stetu.Pa ce posle misliti kako se ponasa na ulici.

Slazem se sa tobom i za to da je kreten i da nece biti nikakvog efekta sta god da uradim, cak i da ga sretenem u gradu i odradim sve sto se tice njegove mame :)

I slazem se i za retrovizor, samo kada sam ono kratko vreme imao priliku da odvalim retrovizor, nije bilo gde da pobegnem, pa sam cekao momenat sa semaforom, ali mi pobeze, a nisam hteo da na brzinu bez pregleda skrecem gde i on, pa sam ga pustio.

Tablice, da, lepo je to da se ne vide, dok te pandur ne zaustavi, ili kao neki likovi na forumu, napravis prekidac za podizanje tablice da se ne vide :)))

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Стварно не смем да кажем шта бих урадио, вероватно у зависности од расположења, можда мбих се насмејао а можда бих му се начеститао нове године.....

• Kurblao Trijes Minuta, 212 postova
  • Motocikl: Cowasaki KLE

Zbog takvih stvari mi dođe da kupim kameru za kacigu pa da mu samo mahnem i kažem da se nasmeši jer "će d'izađe na televizor" pa pravac stanica policije.

• Ne silazi, 6563 postova
  • Motocikl: đački pešački

Zbog takvih stvari mi dođe da kupim kameru za kacigu pa da mu samo mahnem i kažem da se nasmeši jer "će d'izađe na televizor" pa pravac stanica policije.

http://forum.bjbiker...__1#entry884163

Ima čitava priča pravnom aspektu. I da ne bude ništa od prijave, taj saobraćajni nasilnik će doživeti niz maltretiranja, biće pozivan na saslušanje, na suočenje ako bude demantovao, a ako nadležni službenik bude bio razuman i na strani motora, proslediće slučaj istražnom i vrlo lako će to otići na sud, što znači da će morati da ima niz zezanja pa i ako bude bio oslobođen, neće mu biti sve jedno. Baš smo danas diskutovali ispred moto garaže, ne vezeno za saobraćaj, kako olako prelazimo preko svega umesto da pritiskamo državu da rešava banalne probleme. U naprednim društvima bi bila dovoljna prijava za preplašenost i vinovnik bi bio sankcionisan.

Što se tiče lomljavine retrovizora, to je pariski manir al se tamo odma skupi gomila motora jer jednostavno ih ima mnogo tako da nema šanse da prođe neki incident a da se oni ne solidarišu.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

A sto da ne, evo nas nekoliko se vozilo sa Jobefett-om, potvrdicemo sve, bili smo prisutni 8)

• Drug član, 1081 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Sta reci, juce kod fontane ja krecem na zeleno prema Otona zupancica ispred mene covek na skuteru sa detetom. Na drugom kraju raskrsnice tip parkiran na pesačkom i okrenut prema Zemunu ( golf II tip oko 50 godina). Bez ikakve najave, migavca počinje da se uključuje na levo i naravno seće skuter i mene iza njega. Sreca da covek vozi 20 na sat jer je krenuo sa semafora ( mada je raskrsnica velika moze se u prelazu razviti 50-60km/h) i uspeo je da zakoci pre nego ga je udario, obilazi ga ali mene ne blokirao. Ja mu svirnem ali stanem da se uključi. Lik ladno ne kreće prema Zemunu nego polukružno pravi i ide prema NBG i to sve preko pesačkog u vrlo prometnoj raskrsnici. Najgore od svega je sto provalim lika kako me psuje i nešto preti, a ja nervozan, 19h, a od 7h sam na poslu, imao je srece sto sam bio kolima, da sam bio motorom mislim da bi ga stigao. Nisam konfliktna ličnost , čak naprotiv, ali ovakve budale ne razumeju drugi rizik,

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Hiljadu puta sam zazalio sto nisam neki mnogo jak i zajeban baja, da sidjem, otvorim vrata, iznesem lika napolje i prebijem ga tako da ga tako oteklog rodjena majka ne prepozna jedno 2 nedelje. Takve jajare priznaju samo batine kao argument i jedini nacin da te postuju(?) je da dobiju batine koje ce da pamte. Da vidis kako bi smirio hormoncice smrad...

• Podržavam 5

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ne mogu da se načitam tema tipa - razbi, polomi, udari....

Preispitajmo malo svoje ponašanje u saobraćaju!

Za zadnjih petnaest godnina nisam imao kritičnu situaciju u saobraćaju, a da dobrim delom nisam i sam bio zaslužan, odnosno nedovojno pažljiv - ponekad bahat...

Prvo u gradu se ne vozi 90 na sat, nikome nikada ne sviram, a ne volim ni kada meni sviraju bez razloga, bilo da vozim auto ili motor, a očigledno je da se vidimo i da brže ne može u datoj situaciji. Naravno ne ljutim se ako sam ztvorio ulicu ili nezgodno parkirao pa ima smisla svirati ako zista ne može da se prođe što je redak slučaj.. Automobile, autobuse naročito, propuštam po gužvi i haosu beogradskog saobraćaja pošto mi ih je žao kada ih vidim kako se vuku dok ja uživam i sa osmehom svuda prolazim. Novi zakon o saobraćaju neće nam pomći ako mi sami sebi ne pomognemo i pokažemo elemetnarno vaspitanje koje smo izgleda zboravili u kući.

I ja nekad žurim, ali sam svestan posledica koje mogu da platim u tim sitacijama. Za budalaštinu je uvek potrebno dvoje.

Pozdrav.

• Podržavam 14

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Silazim ja sa autokomande hocu da se ukljucim na autoput. Ispred mene 30m jos neki auto gnjavi i hoce da se ukljuci.

Posto imam dovoljno prostora, bez problema se ukljucujem pre njega, sa ukljucenim migavcem, i odlazim preko srednje u skroz levu najbrzu traku. Kad sam stigao, lik u kolima (sa zenom), je iz srednje hteo u levu traku, ubrzavao i skretao ka meni, video sam to i po kretanju i po njegovom migavcu, i zato sam krenuo da trubim bez prestanka i da na kraju smanjujem brzinu.

Ali on je ignorisao i krenuo na mene, sigurno me je video, nije mogao da me ne vidi, i ja sam morao da ga propustim, sa vec nekih 90ak na sat.

Ne bih da popujem ali bih dao svoje vidjenje stvari.

Kada se vozila ukljucuju na auto put ili na raskrsnicu, obicno imaju iste ili slicne namere. U ovom slucaju oba vozila, auto ispred tebe i motocikl iza, ukljucuju se i zajedno ubrzavaju sa istim ciljem. Red je a i pravilo dobrog ponasanja u ovom slucaju dozvoliti onome ispred sebe da odradi radnje neposredno po ukljucivanju. Znaci ubrzavanje do odredjene brzine, odabir trake za voznju, pa tek onda izvrsiti preticanje. Ovo je nesto sto se moze poistovetiti sa stajanjem u redu u prodavnici, na salteru ili slicno. Bez obzira sto onaj iza moze biti brzi ili imati razlog za zurbu, ovo je nesto sto zna vrlo da iritira bez obrira o kom vozilu ili vozacu se radi. I sam sam iskusio slicne stvari pogotovo ovde gde sada boravim.

Da me ne shvatite pogresno, nema opravdanja za njegovo ponasanje u smislu ne propustanja i bezobraznog ophodjenja ali kao sto rekoh, ne ostavljanje prostora onom ispred da odradi potrebne radnje se smatra saobracajnom nekulturom.

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider

A sto da ne, evo nas nekoliko se vozilo sa Jobefett-om, potvrdicemo sve, bili smo prisutni 8)

Naj gore što može neko da uradi je da lažno svedoči,zaboravi na to :zbunjen:

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Тако је. Смртни грех...

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Treba ti brži motor ili ''odlučnija'' ruka na gasu. Posle tog prvog isecanja, ne bi me video više. A ni ja njega. Ni u retrovizoru. Beži od budale, mogao si da nastradaš.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 147 postova

Evo jedna informacija... U slucaju da vas neko u saobracaju maltretira, ako vam preti, ako vas uznemirava, kao doticni majmun iz Pezoa... Slobodno prijavite policiji. Naravno, potreban je broj tablica. Policija ga poziva na informativni razgovor. Stvar je proverena, probana. :) Da viditi samo kako su smesni kada dodju na razgovor. :) Pa znate, nisam ja, pa bio sam nervozan, pa...

E tatatatirci, na motoru samo opusteno!;)

• Podržavam 5

• Ne silazi, 6563 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ne bih da popujem ali bih dao svoje vidjenje stvari.

Kada se vozila ukljucuju na auto put ili na raskrsnicu, obicno imaju iste ili slicne namere. U ovom slucaju oba vozila, auto ispred tebe i motocikl iza, ukljucuju se i zajedno ubrzavaju sa istim ciljem. Red je a i pravilo dobrog ponasanja u ovom slucaju dozvoliti onome ispred sebe da odradi radnje neposredno po ukljucivanju. Znaci ubrzavanje do odredjene brzine, odabir trake za voznju, pa tek onda izvrsiti preticanje. Ovo je nesto sto se moze poistovetiti sa stajanjem u redu u prodavnici, na salteru ili slicno. Bez obzira sto onaj iza moze biti brzi ili imati razlog za zurbu, ovo je nesto sto zna vrlo da iritira bez obrira o kom vozilu ili vozacu se radi. I sam sam iskusio slicne stvari pogotovo ovde gde sada boravim.

Da me ne shvatite pogresno, nema opravdanja za njegovo ponasanje u smislu ne propustanja i bezobraznog ophodjenja ali kao sto rekoh, ne ostavljanje prostora onom ispred da odradi potrebne radnje se smatra saobracajnom nekulturom.

Da, baš ovako, osnovno pravilo je da se završi neka radnja po redosledu vozila i ja uvek poštujem i recimo ne dam da me neko preskače jer u tom preskakanju može da dođe do neželjenih posledica. Dok se uključuje na auto put, prestrojava,.. nema obilaženja. Naravno mislim na automobile, za motor sad imam drugi stav jer je neuporedivo brži i bezopasniji u smislu izazivanja nekog ekscesa.

I, odlično je iskustvo Vanjino o pozitivnom stavu policije prema prijavama za nesavesno bahato ponašanje.

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Slazem se.

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: BMW F650 CS

Evo jedna informacija... U slucaju da vas neko u saobracaju maltretira, ako vam preti, ako vas uznemirava, kao doticni majmun iz Pezoa... Slobodno prijavite policiji. Naravno, potreban je broj tablica. Policija ga poziva na informativni razgovor. Stvar je proverena, probana. :) Da viditi samo kako su smesni kada dodju na razgovor. :) Pa znate, nisam ja, pa bio sam nervozan, pa...

Odličan savet, daj detalje, očigledno si to već uradio. Koliko vremena provodiš u policiji dok prijaviš, da li traže svedoke ili im je dovoljno to što si rekao, da li ima nečeg dalje od tog razgovora, jel može da popije neku prekršajnu prijavu vozač?

• Drug član, 1260 postova

Odlican savjet! :takoje:

Drzavni Sistem postoji i funkcionise, ali svako pojedinacno treba da shvati da ako mu se ne obratis, on nece sam po sebi nesto da preduzme jer bez informacija ne zna da se nesto desilo

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja